Şimdi Ara

1.3 Linea performansı bu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
15.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 1.6 dizelini sürme fırsatım oldu o kadar abartıldığı kadar değil 290nm tork vs. falan cerato 1.5 çok daha seri geldi bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

1. viteste araç baya hantal ama ondan sonra turbo ile birlikte çekişle ilgili sorun olmuyor. Turbo hortumunda problem olabilir. 2bin devirden sonra araç gayet iyi hızlanıyor.

Dizel araç kullanmaya alışık değilseniz benzinli gibi parmak ucuyla gaza basmak bazen yeterli gelmeyebiliyor.

Son olarak istanbulda kırmızı ışıklardan kalkarken ben de benzer dürtmelere maruz kalıyorum. İnsanların tahammulü yok. Altlarında sanki Ferrari var.
    Hemen selektör yapmaya başlıyorlar. 2. vitese atınca zaten sorun ortadan kalkıyor.

arkadaşa izah edemiyoruzki bunu. arac 12 binde ve 10 bin bakımı yapıldı diye cevap veriyor. aracında mutlaka bir sıkıntı var, yoksa dediğiniz gibi 2.vitese attığında hızlanması gerekir

Arkadaşım ben şöyle daha basi olarak anlatayım;
    1.5 dci 85 bg bir symbol kullan sonra da git 1.3 90 bg linea kullan aradaki farkı performans ve yakıt olarak farkedemiyorsan o zaman tartışmanın bir anlamı yok bence.Bu arada sadece performans ve yakıt olarak iki aracı kıyasladım (özellike belirtmek istedim symbol-linea kıyaslaması gibi gereksiz polemikler olmasın diye) ki dizel araç almak için bunlar yeterli ve son derece önemli kriterler bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraydeniz -- 6 Ekim 2011; 15:07:54 >

• Mübarek sanki herkes ışıklarda drag yapıyor, arkadaş yalan söyküyor demiyorum tabiki ama nedir bu selektör-korna merakı anlamış değilim.
    Ayrıyetten linea'nın 1. vitesi çok kısadır, sadece aracı kaldırmak için yapılmış gibi birşey ama onun haricinde hafif yokuşlarda devirden düşme olayı kesinlikle olmaz. Turboda sıkıntı var bencede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superxp

bende 1.6 dizelini sürme fırsatım oldu o kadar abartıldığı kadar değil 290nm tork vs. falan cerato 1.5 çok daha seri geldi bana göre

Sen yinede bravo görürsen gaz verip kapışmaya kalkışma
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraydeniz

quote:

quote:

1. viteste araç baya hantal ama ondan sonra turbo ile birlikte çekişle ilgili sorun olmuyor. Turbo hortumunda problem olabilir. 2bin devirden sonra araç gayet iyi hızlanıyor.

Dizel araç kullanmaya alışık değilseniz benzinli gibi parmak ucuyla gaza basmak bazen yeterli gelmeyebiliyor.

Son olarak istanbulda kırmızı ışıklardan kalkarken ben de benzer dürtmelere maruz kalıyorum. İnsanların tahammulü yok. Altlarında sanki Ferrari var.
    Hemen selektör yapmaya başlıyorlar. 2. vitese atınca zaten sorun ortadan kalkıyor.

arkadaşa izah edemiyoruzki bunu. arac 12 binde ve 10 bin bakımı yapıldı diye cevap veriyor. aracında mutlaka bir sıkıntı var, yoksa dediğiniz gibi 2.vitese attığında hızlanması gerekir

1.5 dci 85 bg bir symbol kullan sonra da git 1.3 90 bg linea kullan aradaki farkı performans ve yakıt olarak farkedemiyorsan o zaman tartışmanın bir anlamı yok bence.

hocam dediklerin doğru olabilir, fakat kimsenin dediğine kulak asmıyorsun. 90hp lik bir arac kalkarken sellektör, korna vs. sacma geliyor. 1.vitesinin hantal olduğu doğru, fakat teknik özelliklerini incelediğimde 1.750 devirden sonra ideal gücüne ulaşıyor bu arac. 2. vitese gectiğin anda söylediğin durumların olmayacağına eminim.

kısmetse cumartesi günü 1.3 multijet linea test sürüşü yapacağım. aslında ben 1.6 multijet almak istiyordum, fakat otomatik vites seçeneği olmadığı için 1.3 e bakacağım. symbol kullanmadım hiç bilmiyorum, kullanmamda zaten

• Siz arabaya değil , arkadan korna çalana sövün.
  • Benim araç bundan daha ağır aynı motor ve Easytronic olduğu halde ne rampalarda sorun yaşadım nede ışıklarda korna yedim..
  • bence araçta problem falan yok , linea nın çekişinin kötü olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum , sadece çekişi değil iç mekan konusunda da başarısız kalitesiz bir araç , ayrıca aynı motoru kullanan opel astra sedanda da aynı problem var denilebilir , 1.viteste gidişleri iyi değil düzgün hızlanamıyor araçlar , o kasaya 1.3 motor yetmiyor , ben olsam lineayı satıp 1.5 crdi 110hp accent alıp gaza basardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraydeniz

quote:

quote:

1.5 dci 85 bg bir symbol kullan sonra da git 1.3 90 bg linea kullan aradaki farkı performans ve yakıt olarak farkedemiyorsan o zaman tartışmanın bir anlamı yok bence.Bu arada sadece performans ve yakıt olarak iki aracı kıyasladım (özellike belirtmek istedim symbol-linea kıyaslaması gibi gereksiz polemikler olmasın diye) ki dizel araç almak için bunlar yeterli ve son derece önemli kriterler bence.

Kimse 1.3 multijet linea ,Symbol 1.5 dci dan daha performanslı demiyor zaten. Symbolün kilosu belli... İlla karşılaştıracaksan 1.6 multijetle karşılaştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

Benim araç bundan daha ağır aynı motor ve Easytronic olduğu halde ne rampalarda sorun yaşadım nede ışıklarda korna yedim..

Aynen arkadaşım defalarca da belirttim;şu anki aracım 120 multijet,önceki aracım 1.3 90 lık astraydı bilen bilir pozantı-adana arasında tekir rampası vardır bir çok araç bayılır kalır araç banamısın demez giderdi,yakışı da şimdi ki aracımdan daha ekonomikti.1. vites konusunu zaten sağır sultan bile biliyor,ona lafımız yok zaten.Bunca açıklamaya rağmen araç gitmiyor deniliyorsa ya araçta sorun vardır yada pilotajda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

bence araçta problem falan yok , linea nın çekişinin kötü olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum , sadece çekişi değil iç mekan konusunda da başarısız kalitesiz bir araç , ayrıca aynı motoru kullanan opel astra sedanda da aynı problem var denilebilir , 1.viteste gidişleri iyi değil düzgün hızlanamıyor araçlar , o kasaya 1.3 motor yetmiyor , ben olsam lineayı satıp 1.5 crdi 110hp accent alıp gaza basardım

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraydeniz -- 6 Ekim 2011; 15:28:37 >
  • Yanlış anlaşılmasın ben aracı kötülemeye çalışmıyorum.Bende aynı aracı kullanıyorum.Sadece aracın çekişi ve yakıt ekonomisi konusundaki sıkıntılarımı anlatmaya çalıştım.Linea' sı olan arkadaşlar biliyorum kimse yoğurdum kara demez :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

bence araçta problem falan yok , linea nın çekişinin kötü olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum , sadece çekişi değil iç mekan konusunda da başarısız kalitesiz bir araç , ayrıca aynı motoru kullanan opel astra sedanda da aynı problem var denilebilir , 1.viteste gidişleri iyi değil düzgün hızlanamıyor araçlar , o kasaya 1.3 motor yetmiyor , ben olsam lineayı satıp 1.5 crdi 110hp accent alıp gaza basardım

1.5 crd 110 hp ile 1.3 multijet 90hp yi kıyaslıyorsun. aynı aracın 1.6 105hp olan versiyonunu neden kıyaslamıyorsunuz merak ettim doğrusu
  • gidin dizel araç kullanan başka bir arkadaşınızdan araba kullanmayı öğrenin
  • Hocam ben Mart ayında aldım 1.3 active plus, ben sorunu şöyle çözdüm. aracı kaldırınca hemen ikinci vitese atıyorum(şehirler arası otobüs şöförlerinin yaptığı gibi) , 1.viteste deviri hiç arttırma eğer boş yere 1.viteste ilerlemeye çalışırsan araç hızlanmıyacağı için arkandaki araçlar sana yaklaşacak selektör atacaklardır. Araç kalkınca elini vites topuzundan çekmeden ikiye al aracı o zaman araç alıp gidiyor zati ve diğerleri biri bitirip ikiye atana kadar sen 3 e geçersin ve aynadan onlara bakarsın. Yol aşağı eğimli bir yol ise vitesleri 2000 devirde değiştirin, düz yolda 2300-2500 gibi değiştirin, yukarı eğimli ise artık duruma göre 3000 devirleri bulun. Mersinde her gün sabah ve akşam mesai başlangıç ve çıkışlarında şehir merkezi trafiğindeyim yaklaşık 20 tane ışık geçiyorum ki %90 nında duruyorum araç 5.7 litrelerde ortalama veriye sahip yani yaklaşık olarak bir depo ile 750-780 km yol yapıyor.

• Hellman 20 yıldır kullanıyorum, eywallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraydeniz -- 6 Ekim 2011; 15:57:45 >
  • Bizim şirkete 2012 Linea ve Doblo aldık. Linea bir parça daha iyi ama Doblo felaket. 1455 kg ağırlık için 1.3 multijet motor kullanan Fiat'ın... Bakmış, olmuyor. 1.6 diesel seçeneklisini de çıkartmış. Albea'yı uçuran motor Linea'da vasat. Doblo'da kötü.

Bunu tecrübe ettim şirketin arabalarında. Ayrıca Linea'ya Start/Stop koymayıp Doblo'ya koyan Fiat zihniyetini de kınıyorum.
  • aracında sorun var hocam servise git buyuk ihtimal turbosu bozulmustur.
    bende 1.3 95 hp yeni astra kullanıyorum ne yokuşta kaldım nede korna yedım kalkışlarda vs.
  • 1. vitesi kısa aralık ile kullanmayı ben de ilk fırsatta deneyeceğim. Bakalım nasıl birşey olacak. Teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.