Şimdi Ara

1.3 Linea performansı bu mu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
15.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bende 1.3 geely var hemde lpgli ışıklardaki kalkışıma kimse yetişemiyor (spor araçlar hariç) 200-300 metre sonra geçiyor 1.6 motor üstü araçlar ama olsun o heyecanda yeterli zaten fazla hız kötü sonuçlar doğurur Ama o dediğiniz ilk kalkış olayını klima açıkken yapıyor lpgde iken araç resmen gitmiyor, kesinlikle sizin araçta bir sıkıntı var.

Benzinli ile dizel araçların kalkışlarını kıyasladığının farkındasındır umarım.
    Işıklarda yetişememe olayınıda bence fazla abartmayın, karşınızdaki sürücü sizin ona baktığınız açıdan size bakmıyordur muhtemelen, "kimse yetişemiyor" sözü oldukça iddialı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Bende 1.3 geely var hemde lpgli ışıklardaki kalkışıma kimse yetişemiyor (spor araçlar hariç) 200-300 metre sonra geçiyor 1.6 motor üstü araçlar ama olsun o heyecanda yeterli zaten fazla hız kötü sonuçlar doğurur Ama o dediğiniz ilk kalkış olayını klima açıkken yapıyor lpgde iken araç resmen gitmiyor, kesinlikle sizin araçta bir sıkıntı var.

Işıklarda yetişememe olayınıda bence fazla abartmayın, karşınızdaki sürücü sizin ona baktığınız açıdan size bakmıyordur muhtemelen, "kimse yetişemiyor" sözü oldukça iddialı olmuş.

Mesajı zaten ciddi algıladıysan yorumunuzda boş olmuş. Hız yapmak, yarış, tokatlamak gibi terimlerden nefret ederim.

• Linea 1.3 de ne ? Araba mı yoksa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

Linea 1.3 de ne ? Araba mı yoksa ?

Evet....

Hem de aylardır türkiyenin en çok satan arabası
  • binmeyen kullanmayan yine ezbere konuşuyor, siz saçın kolay kazanılmış paranızı şişirilmiş imajlı ve şişirilmiş pahada içi boş donanımlı markaların araçlarına...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radik -- 7 Ekim 2011; 16:48:52 >
  • quote:

senin gibi Q7 kokpitinden bakarsak değil
  • Neden benzinliyle fiyatı aynı anlamışsındır heralde.
  • quote:

quote:

quote:

Mesajı zaten ciddi algıladıysan yorumunuzda boş olmuş. Hız yapmak, yarış, tokatlamak gibi terimlerden nefret ederim.

Neden? Mesajı ciddiye almamalı mıydım? Yorumumun neresi boş olmuş bir deyiverseniz? Asıl 1.3 benzinli aracın kalkışını baz alıp, senin araç gitmiyorsa kesin sorun vardır demen kaale alınmayacak bir cümle olmuş. Işıklarda kimse yetişemiyor bana diyen sensin, ben birşey demedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neden? Mesajı ciddiye almamalı mıydım? Yorumumun neresi boş olmuş bir deyiverseniz? Asıl 1.3 benzinli aracın kalkışını baz alıp, senin araç gitmiyorsa kesin sorun vardır demen kaale alınmayacak bir cümle olmuş. Işıklarda kimse yetişemiyor bana diyen sensin, ben birşey demedim.

Sen takıl bildiğin gibi, mesajda bir ciddiyet yoktu git ''linea araba mı?'' diye mesaj yazanlara saldır sen. Birde okuma-anlama kurslarına git sıkıntı var çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Ekim 2011; 17:25:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen takıl bildiğin gibi, mesajda bir ciddiyet yoktu git ''linea araba mı?'' diye mesaj yazanlara saldır sen. Birde okuma-anlama kurslarına git sıkıntı var çünkü.

Ya kardeşim, ben senin bana kimse yetişemez lafına değil, kendi aracınla dizeli kıyaslamandaki hatayı düzelttim, bana ne ya kimi geçtin naaptın? Senden iyi okuma anlamam var rahat ol sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_memur

Hocam ben Mart ayında aldım 1.3 active plus, ben sorunu şöyle çözdüm. aracı kaldırınca hemen ikinci vitese atıyorum(şehirler arası otobüs şöförlerinin yaptığı gibi) , 1.viteste deviri hiç arttırma eğer boş yere 1.viteste ilerlemeye çalışırsan araç hızlanmıyacağı için arkandaki araçlar sana yaklaşacak selektör atacaklardır. Araç kalkınca elini vites topuzundan çekmeden ikiye al aracı o zaman araç alıp gidiyor zati ve diğerleri biri bitirip ikiye atana kadar sen 3 e geçersin ve aynadan onlara bakarsın. Yol aşağı eğimli bir yol ise vitesleri 2000 devirde değiştirin, düz yolda 2300-2500 gibi değiştirin, yukarı eğimli ise artık duruma göre 3000 devirleri bulun. Mersinde her gün sabah ve akşam mesai başlangıç ve çıkışlarında şehir merkezi trafiğindeyim yaklaşık 20 tane ışık geçiyorum ki %90 nında duruyorum araç 5.7 litrelerde ortalama veriye sahip yani yaklaşık olarak bir depo ile 750-780 km yol yapıyor.

Bende Punto var 1.3 90hp şu an ortalama yakıt tüketimim 6.5 lt. Neredeyse 1lt fark var sizinle, aynı motor olmasına rağmen. Bakımları da tam.

Bu arada bence de araçta problem var ya da arabaya alışamadınız.

Yokuşta kalmayı bırak, selektör yediğim olmadı hatta genelde selektör yaparak gidiyorum. Işıklarda falan hiç selektör yemedim.

Aracım 117.500km'de, dyno da %100 verimli çıkıyor motor.

Tabi performans motoru değil, 2. ve 3. viteste güzel hızlanıyor ama 4'e attığınız anda hantallığı hissediyorsunuz, 6'yı ekonomi olarak kullanıyorum zaten, 100km/h çıkınca 6.vitese atıyorum sabit hızla gidiyorum. Gaza bassanız da pek işe yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

senin gibi Q7 kokpitinden bakarsak değil

Şahin kokpitinden baksak da değil
  • 1.3 90 hp linea hiç gitmiyorsa 1.3 ctdi astra yerinden kıpırdamıyordur :)

35 bin km oldu dizel punto kullanıyorum. kaldırmasını bilirseniz 1. viteste falan hantal olmuyor. ya herkes 150 hp üzeri araç kullanıyor ya da hantal kelimesinin anlamını bilinmiyor. 2000 devir altı turbo lag olduğu için 1. vites kısa tutulur bu tarz dizel motorlarda. 1. viteste dip gaz yapıp 4000 d/d da hızlıca vites değiştirip 2. ye atarsanız hantal olup olmadığını görürsünüz. bu zamana kadarda hiç bir ışıkta korna v.s. yemedim efendi kullanımda dahi.. kaldırmak ya da kaldıramamak tüm mesele bu değil mi dünyada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 8 Ekim 2011; 2:41:20 >
  • chip yaptırmadan önce servise bir sorun bildiğim kadarı ile 1.3 multijet 90bg motorlar için yeni yazılım gelmiş diye duydum chip işlemi ile aynı yani sonuçta yazılım ile ilgili sorun..o ilk kalkış hantallıgı kalkacaktır..kolay gelsin...
  • 8136 km ortalaması. Aot Anlık tüketim değil. sıfırlamadığım ortlama tüketim bölümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_memur -- 10 Ekim 2011; 14:20:39 >

• usta sen arabayı değiştir bakma arkana. senin için gıcıklanmış bikere bu arabaya bundan sana yar olmaz daha. araç iyi gitmeye başlasada ki imkansız artık seni kesmez bu. değiştir sen bunu şu sıralar satarsın 11 ve 12. aylara bırakma aracı satma işini alırken o aylarda alırsın en azından zararını aza indirgemiş olursun...
  • Algılayamıyorum ???

Bir insan 1.3 90 beygirlik bir araçtan nasıl bir performans bekleyebilir ki? ben de 1.3 kullanıyorum bana yetiyor.. Ayrıca hiç bir ışıkta kimse bana daha korna çalamadı (Sarı ışık kompleksine sahip olanlar hariç) Tamam daha hızlı ve seri araçlar var ama öyle trafiği kilitleyecek bir performans yok. Bende ne kadar sert kullanırsam kullanayım daha 7.5 lt/100 km nin üzerine çıkamadım. Ama babam aynı yolu 5,5-6 lt ile gidiyor :)

Linea araba mı diyen elemanın araba kavramından ne anladığını da merak ediyorum.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpla

chip yaptırmadan önce servise bir sorun bildiğim kadarı ile 1.3 multijet 90bg motorlar için yeni yazılım gelmiş diye duydum chip işlemi ile aynı yani sonuçta yazılım ile ilgili sorun..o ilk kalkış hantallıgı kalkacaktır..kolay gelsin...

Ben haftasonu servisteydim. Guncellemeden bahsetmediler. Ozellikle sordum vites icin ama olsa ekranda cikiyor sizde guncelleme yok dediler. Durum boyle.
  • 1.3 eski kasa Doblo kullanıcıları nasıl kullanıyorlar o zaman o araçları? 1.3 70 hp ticari araç .İcabında yük de atıyolar arabaya. Türkiyenin en fazla satılan ticari aracıydı. Hala da öyle.Kullanmayı bilmek lazım.
  • cumartesi günü test sürüşü yaptım, gayet güzel kullanımı var linea nın. 90 beygirlik arabadan 180 beygir güç mü bekliyorsunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.