Şimdi Ara

1,5 yıldır piyano çalıyorum. Fantaisie Impromptu'yu ekledim Chopin'den. (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
9
Favori
8.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en çok öğrenmek istediğim müzik aleti ama vakit yok işte
  • Merhaba hocam.Elinize sağlık çok güzel çalıyorsunuz.
    Merak ettiğim bir konu var ileride bende piyano,flüt ve gitar çalmayı düşünüyorum, tabi bunların maliyeti fazlasıyla çok ve öğrenim süreleri ortalama 5-10 yılı geçer diye tahmin ediyorum.Böyle bir işe girmeyi 2 yıl içerisinde düşünüyorum acaba maliyeti nedir sadece piyano öğrenmenin.Daha önceden sorulduysa kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlashKill -- 21 Temmuz 2017; 23:56:30 >
  • Kütüphaneme bir tane de piyano almak istiyorum ama çok pahalı meret. Org alsam olur mu :D ne dersiniz hocam? Biraz müzik, nota biliyorum. 4 tane enstrümanım var zaten ama piyanonun havası bir başka tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlashKill

Merhaba hocam.Elinize sağlık çok güzel çalıyorsunuz.
    Merak ettiğim bir konu var ileride bende piyano,flüt ve gitar çalmayı düşünüyorum, tabi bunların maliyeti fazlasıyla çok ve öğrenim süreleri ortalama 5-10 yılı geçer diye tahmin ediyorum.Böyle bir işe girmeyi 2 yıl içerisinde düşünüyorum acaba maliyeti nedir sadece piyano öğrenmenin.Daha önceden sorulduysa kusuruma bakmayın.

Teşekkür ederim arkadaşım.

Türkiye'deki kurs ücretleri nedir, bilemiyorum. Almanya'da iki türlü kurs almak mümkün. İlki devlet destekli müzik okulları. Hocaların aldığı saat ücreti devlet desteğiyle verildiğinden cüzi bir ücret karşılığı ders almak mümkün. Bu da okuluna göre haftada 45'er dakikadan ayda 4 kez olmak üzere 90€ ile 120€ arası değişiyor.

Yani 45 dakikası 22,5€ ile 30€ arası.

Evde özel ders almak isterse kişi kendi enstrumanında, devlet desteği olmadığı için iyi hocalar ve dahi konser piyanistleri 45 dakika için 45€ ila 80€ arası ücret talep ediyorlar.

Çoğu kişi çalış seviyesi yüksek olmadığından müzik öğrencilerinden özel ders alıyorlar ki bunlar saat başı 15€ ila 25€ arası ücret alıyorlar ve eve geliyorlar.

Ben bu yılın mayıs ayına kadar, yani 17 ay boyunca ders almaksızın, kendi çabamla öğrendim. Bu da başlangıç için düşünülebilir.

Öğrenmek de, düzenli çalışıldığı zaman, örneğin günde en az 1 saat, öyle 10 yıl falan da sürmez. Bu çaldığım parçaları rahat çalacak duruma çok önceden gelirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Antifa_ultra

Kütüphaneme bir tane de piyano almak istiyorum ama çok pahalı meret. Org alsam olur mu :D ne dersiniz hocam? Biraz müzik, nota biliyorum. 4 tane enstrümanım var zaten ama piyanonun havası bir başka tabii.

Anladığım kadarıyla olayın dekor kısmı daha çok ilgilendiğin alan. Eğer öyleyse mekaniği bitmiş ama dış görünüşü güzel piyanolar bulunabilir diye düşünüyorum. Çalınacak durumda olması gerekiyor ise biraz maliyeti olacaktır elbette.

Ben dekor için ya da 40 yılın başı tıngırdamak için almazdım piyano. Onun yerine daha hesaplı elektronik piyanolar var, mobilyaları da gayet şık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

en çok öğrenmek istediğim müzik aleti ama vakit yok işte

"Vakit yok" demek işin bahanesi. Yeri geliyor 13-14 saat çalışıyorum. Eve geldikten sonra yatmadan önce yarım saat - 1 saat çaldığım parçaları çalıyorum şöyle bir, aktif çalıştığım parçaların teknik çalışmalarını tekrarlıyorum, parmak egzersizi vesaire, çok işe yarıyor.

Hem beyin bunları uyurken daha iyi işliyor, ertesi gün, bir önceki gün uğraşılıp başarılamayan kısımlar birden kolaylıkla akıyor parmaklardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 21 Temmuz 2017; 23:46:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vay Anam Babam

çok güzel calmissiniz devam

• Hocam ameile'yi çalan çok kişi gördüm fakat sizin kadar temiz ve güzel çalanını hiç görmemiştim. Ellerine sağlık. Benim de en büyük hayalim o parçayı çalabilmek bir de Ludovico Einaudi'yi severim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben baglama çalıyorum orta seviye bir tık ustu sayılırım. Evde casio piano var kulaktan calabiliyorum ama ogrenme aşamasına nasıl baslamaliyim sistemli sekilde. Bu arada, Amelia cok iyi çalmışsınız tebrikler devamını bekliyorum

• Eline sağlık, piyano da güzelmiş nota biliyo musun peki yoksa kara düzen mi Birde the last of us tema müziğini çalabilir misin, normalde piyanoyla çalınmıyor ama piyanoya da güzel gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Passenger47 -- 22 Temmuz 2017; 2:50:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

Hocam ameile'yi çalan çok kişi gördüm fakat sizin kadar temiz ve güzel çalanını hiç görmemiştim. Ellerine sağlık. Benim de en büyük hayalim o parçayı çalabilmek bir de Ludovico Einaudi'yi severim.

Teşekkür ederim arkadaşım. Umarım bir gün sen de piyanoya başlar ve bu parçayı çalarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ironcarbonom

Hocam ben baglama çalıyorum orta seviye bir tık ustu sayılırım. Evde casio piano var kulaktan calabiliyorum ama ogrenme aşamasına nasıl baslamaliyim sistemli sekilde. Bu arada, Amelia cok iyi çalmışsınız tebrikler devamını bekliyorum

Öğrenmeye ilk başta teknik olarak zor olmayan parçalarla başlamanı öneririm. Nota öğrenmek eğer klasik müzik çalmak istiyorsan işini çok kolaylaştırır. Nota öğrenmeden improvizasyon yapmak istiyorsan da harmoni öğrenmen gerekiyor. Her ikisini de öğrenmek sana amatör de olsa piyanistliğin kapısını açar.

• Çok güzel çalmışsınız hocam.

Prokofiev - Montagues and Capulets
    duymak isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroTrumpSimulator2

Çok güzel çalmışsınız hocam.

Prokofiev - Montagues and Capulets
    duymak isterim

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Cehaletimi mazur gör, lakin parçayı ilk defa duyuyorum. Çok da beğendim. Bir ara çalmayı isterim.

• Serdar kullanıcısına yanıt
    Valla ne yalan söyleyim yarı yarıya dekor. Piyanoyu da çok severim, çok sesli müziğe bayılırım ama piyanonun bir fetiş tarafı da var benim için ne yalan söyleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PiSLiCK_

Eline sağlık, piyano da güzelmiş nota biliyo musun peki yoksa kara düzen mi Birde the last of us tema müziğini çalabilir misin, normalde piyanoyla çalınmıyor ama piyanoya da güzel gider

Kara düzenle başlayıp nota öğrendim.

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antifa_ultra

Valla ne yalan söyleyim yarı yarıya dekor. Piyanoyu da çok severim, çok sesli müziğe bayılırım ama piyanonun bir fetiş tarafı da var benim için ne yalan söyleyim

Umarım diğer yarısı idare eder.

• Hocam o gizlediğiniz videoyu seyrettim, eğer gerçekten 6 aylık performansınız bu ise bence şahane. Tebrik ederim. Diğer videolarınızı da izlediğimi söylemiştim, halen süreler konusunda çok ufak hatalar olduğunu düşünsem de, 6 aylık videonuzda tam performans sergilemişsiniz. Tebrikler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten harika. Comptine d'Un autre été her gün işten eve-evden işe giderken dinlediğim şarkılar arasındadır L'absente ile beraber. :) Son 1 yıldır da aktif olarak piyano çalmayı planlıyorum, fakat bir türlü kafamda oturtup da yol haritası çizemedim maalesef. Buna en büyük sebep, yaşımın 29 olması ve yetişkinlik çağında öğrenmenin gerilemesi idi. Fakat sizin de geç yaşta başlamanız ve bu şekilde bir seviyeye gelmeniz oldukça sevindirici.

Kusura bakmayın lütfen önceden yanıtlamış olabilirsiniz, fakat günlük çalışma süreniz nedir? Benim ayırabileceğim maksimum 45-60 dk. gibi bir süre olabilir diye planlamıştım. Ayrıca iyi bir hoca bulursam pek tabii ki yanlış teknikleri düzeltmesi ve/veya geliştirmesi için destek almayı planlıyorum.

Bu yaştan sonra ABRSM sınavlarına girmeyi düşünmediğimiz için, amatör-profesyonel seviyesinde klasikler ve modern eserleri çalmak ana amacım olacaktır. Umuyorum ki sizin gibi bir gelişme eğrisi gösterebilirim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Living Toy

Hocam o gizlediğiniz videoyu seyrettim, eğer gerçekten 6 aylık performansınız bu ise bence şahane. Tebrik ederim. Diğer videolarınızı da izlediğimi söylemiştim, halen süreler konusunda çok ufak hatalar olduğunu düşünsem de, 6 aylık videonuzda tam performans sergilemişsiniz. Tebrikler.

Sağolasın.

O yüksek performanslı videoda teknik olarak iyi olmama rağmen tonlamalarda zayıfım. "p" ve "ff" arasında fark yok ve pasajlar belli belirsiz. Ayrıca sana hata gibi gelen rubato da yok benim o çalışımda ve özellikle "Ritardando" (yavaşlama) olması hereken kısımlar da sabit ritmle çalınmış. Bu söylediklerim notalarda bestekar tarafından belirtilmiştir.

O parçaya başlamak için en az 7 yıl düzenli piyano dersi şart koşuyorlar. O manada 6 ay için iyiyim.

Şu an onları da kullanarak çalıyorum.

Dolayısıyla tahmin ediyorum ki, o parçayı kaydettiğimde sen dinleyince kulağına yine sanki hatalıymış gibi gelecek.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.