Şimdi Ara

1.8 TFSI 120 HP & 1.8 TFSI 160 HP ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Audi A4 modelinde bulunan 1.8 TFSI 120 hp ve 1.8 TFSI 160 hp motorlar arasındaki beygir farkı sadece yazılım ile ilgili bir durum mu?

Bu iki motorun bir birine göre avantajları nelerdir.

Ayrıca baz modelde iki motor arasında 1.000 TL fark var. bu kadar fark için 160 hp dururken neden 120 hp olanı alınır ?

• İki model arasındaki fark 1.000 TL değil, €1.000. Fakat fazladan 40hp için 2.300TL gayet makul bir fiyat. Sonuçta bu chip uygulamasını da bedavaya yapmıyorlar, ayrıca bu uygulama sonrası garanti de bozulacak. Bence aradaki farka değer, her ne kadar bunu söylemeyi sevmesem de €40.000'yu gözden çıkarmışsınız, €1.000'yu daha çıkarın.
  • Çok daha güçlü olması gereken iki gereksiz motor kombinasyonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

İki model arasındaki fark 1.000 TL değil, €1.000. Fakat fazladan 40hp için 2.300TL gayet makul bir fiyat. Sonuçta bu chip uygulamasını da bedavaya yapmıyorlar, ayrıca bu uygulama sonrası garanti de bozulacak. Bence aradaki farka değer, her ne kadar bunu söylemeyi sevmesem de €40.000'yu gözden çıkarmışsınız, €1.000'yu daha çıkarın.

Pardon yanlış yazmışım aradaki fark 1.000 EURO.

Benim tam olarak sormak istediğim bu iki motor arasında beygir gücü dışında bir fark var mı ?

bir arkadaş 120 HP motorun 160 a göre daha uzun ömürlü olacağını fakat bunun çok yüksek km lerden sonra (belki 250.000 - 300.000 km sonra ) ortaya çıkacağını söylemişti.

Sizinde dediğiniz gibi 40.000 EURO gibi bir rakamı gözden çıkaran bir kişi neden 1.000 EURO daha çıkartmasın

• çok verimsiz bir motor . 1.8'den 120 beygir çıkarmak nedir allasen

1.6 atmosferikten 163 beygir çıkmış , bu adamlar turboludan 120 beygir çıkarmış . üstüne bir üst vergi diliminden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoSt3am -- 28 Haziran 2011; 11:53:51 >
  • Net bir bilgim olmamakla beraber tahmin yürüteyim. dci 85 ve 105 arasında, yazılım ve turbo farkı var. Muhtemelen Audi'de de durum benzerdir, yalnızca yazılım farkıyla kalmaz.
  • 160 lık dururken 120 hp alan yoktur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yetkiliden öğrendiğim kadarıyla o ikisi de birbiriyle aynı motor. Arada sadece yazılım farkı varmış. Çok kolayca 120'yi 160 yapıyorlarmış hemen. Eskiden aradaki fark daha fazlaydı, 1000 Euro kaldıysa direkt 160 alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoSt3am

çok verimsiz bir motor . 1.8'den 120 beygir çıkarmak nedir allasen

1.6 atmosferikten 163 beygir çıkmış , bu adamlar turboludan 120 beygir çıkarmış . üstüne bir üst vergi diliminden.

Mazda 1.3 motordan 231 beygir çıkarmış,VW (Audi,Seat,Skoda)1.6'da 102 beygiri aşamadı bir türlü
  • hocam hiç uğraşmayın 160 hp lik alın
  • Tamamen pazarlama stratejisi. 1.4 TSI kulansaydı kim bilir neler derdiniz.

@NoSt3am

Aynı Audi 1.4 ten 185 beygir çıkarmış. Daha fazla güç alınabilecek potansiyelide mevcuttur bu motorun.

@dranov

Mazda'nın kullandığı 1.3 lt hacimli motor tamamen farklı bir motordur, silindir barındırmamaktadır. Bu yüzden herhangi bir silindirli, bildiğimiz içten yanmalı motorlarla karşılaştırılması anlamsızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

çok verimsiz bir motor . 1.8'den 120 beygir çıkarmak nedir allasen

Mazda 1.3 motordan 231 beygir çıkarmış,VW (Audi,Seat,Skoda)1.6'da 102 beygiri aşamadı bir türlü

1 kere de su lafi soylemeseniz usandik artik simdi konu direk wankel motora kayacak. ne zaman hacim beygirle alakali konu acilsa biri kalkip mazda 1.3 motordan 231 hp cikarmis diyor

• Tamamen bilgim olmamasına rağmen o mazdanın motorları 1.3 leri aslında 2.6 gibi yani birşey yüzünden hacim 2 katı aslında diye birşeyler okumuştum. tabi çıkar o kadar beygir. yoksa normal bir 1.3 ten öyle bir beygir çıkması hem zor hem de verimsiz olur.
  • silindirli yada değil VW 1.6 120 - 150 hp.lik bir motor yapamayacak bir firma mı?VW motorları her konuda hitler motoru damgası yiyor bundan usanmadınız,mazda'yı övme niteliğindeki o yapıyorsa bu neden yapmıyor lafından usandınız..
  • quote:

silindirli yada değil VW 1.6 120 - 150 hp.lik bir motor yapamayacak bir firma mı?VW motorları her konuda hitler motoru damgası yiyor bundan usanmadınız,mazda'yı övme niteliğindeki o yapıyorsa bu neden yapmıyor lafından usandınız..

1.4 TSI yaptı işte neyine yetmiyor? İlla ki 1.6 lt hacminde mi olması gerekiyor motorun 150 beygir güç üretmesi için?

Ayrıca o 1.6 motora VW kullanıcılarının kendisi bile hitler motoru diyor. ( Buna bende dahilim ) Kendi dediğimiz laftan niye usanalım ? Bahsettiğimiz hitler motoruda şu anda sadece GOLF'te kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 28 Haziran 2011; 15:49:15 >
  • ben 99da stok honda civicle 163 beygir görmekten bahsediyorum . Mazda örneğini veren ben değilim . Ve honda zamanında 1.5 litreden 1500 beygir de çıkardı . Saçma örnekler sunmuyorum .
  • quote:

ben 99da stok honda civicle 163 beygir görmekten bahsediyorum . Mazda örneğini veren ben değilim . Ve honda zamanında 1.5 litreden 1500 beygir de çıkardı . Saçma örnekler sunmuyorum .

Atmosferik yüksek devirli bir motordan yüksek güçler almak iyidir güzeldir fakat bazı markalar buna benzer güçleri turbo kullanarak almayı tercih ederler. Zamanında üretilen 1.8 litre 20v turbo motorun "stok" 225-250 beygire kadar kullanımları mevcuttur. Turbosuz olarakta bu tür güçler alınabilir fakat bu sefer torktan yana sıkıntı yaşanır. Olay yapamamak değil tercih meselesidir.

NOT : Size mazda örneği verdiniz demedim. Saçma örnekler sunuyorsunuzda demiyorum. 1.5 lt hacimden 1500 beygir çıkarmakta ancak yarışlarda görülebilecek bir durumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mech.Engineer
    quote:

silindirli yada değil VW 1.6 120 - 150 hp.lik bir motor yapamayacak bir firma mı?VW motorları her konuda hitler motoru damgası yiyor bundan usanmadınız,mazda'yı övme niteliğindeki o yapıyorsa bu neden yapmıyor lafından usandınız..

1.4 TSI yaptı işte neyine yetmiyor? İlla ki 1.6 lt hacminde mi olması gerekiyor motorun 150 beygir güç üretmesi için?

Ayrıca o 1.6 motora VW kullanıcılarının kendisi bile hitler motoru diyor. ( Buna bende dahilim ) Kendi dediğimiz laftan niye usanalım ? Bahsettiğimiz hitler motoruda şu anda sadece GOLF'te kullanılıyor.

tamam da 1.4 motora turbo ve 160 hp ekleyip 1.600 cc.lik motora 102 hp. koymanın mantığı nedir?arkadaşa takılayım dedim çarptırdıkça çarptırdın yani..

• hitler motoru tabirini ilk defa bu konuda kullandım ben..aslında asıl usanılacak tabir budur.mazda konusunu da daha önce hiç duymadım..
  • 120hp olan turbosuz diye duymuştum ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.