Şimdi Ara

1. *** KONULU FOTOĞRAF PAYLAŞIMI *** SAYFASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
3.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. *** KONULU FOTOĞRAF PAYLAŞIMI *** SAYFASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 27 Aralık 2008; 8:39:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus348

ya benim sony nin Art mode tuşu var onu kullancam artık, basıyorsun direkt oto-kadraj, oto-focus, oto-oğlu-oto yapıyor bir de onu deniyim

yok mu böyle makine ya

Oto kadraj nasıl oluyor yaw makineyi bi yere koyuyon kendisimi buluyo cekecegi yeri
  • Eklenen fotograflara bakıyorum da arkadaşlar sanıyorum ki dalga geçiyorlar.
    O fotograflar nedir öyle ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus348

ya benim sony nin Art mode tuşu var onu kullancam artık, basıyorsun direkt oto-kadraj, oto-focus, oto-oğlu-oto yapıyor bir de onu deniyim

yok mu böyle makine ya

Oto kadraj nasıl oluyor yaw makineyi bi yere koyuyon kendisimi buluyo cekecegi yeri

full+full araba gibi Maşallah

@sony kamera
    Selami abi teyzede biraz netlik problemi var 1/25'de 51mmde cekmişsin.f zaten 1.8miş ,eğer video kamerada ISO ayari varsa boyle durumlarda yükseltebilirsin.Birde fotoğraf biraz kalabalik ,yani arabalar falan olmasa ,biraz daha sade olsa daha güzel olurmuş.. Eline sağlık abi.

• merhaba mboyaci arkadaş kamera malesef çok fazla manuel seçenek vermiyor,ıso ayarını makina yapıyor tabi ama bende gereken ayarları yapamadım çünkü durakta araba bekliyordum teyzeyi görünce çantadan çıkarttım kamerayı hiç bir ayar yapma zamanım olmadı açtım ve çektim.dediğiniz gibi daha iyi çekebilirdim ama zaman.yoldan geçerken yalnız tam iyi idi ama ben kamerayı çıkarana kadar o karede yakalayabildim.diğer arkadaşa cevap,ben asla dalga geçmem arkaş.şaka yaparsam şakanın sonunda bu resim olur veya bunlar.selamlar

• @Sony kamera Teknik ve kadraj sorunları var ama konuya son derece komedi açısından bakılabilecek bir yaklaşım sergilemişssin bence bu yönden güzel kompozisyon olarak espirili bir soğukta sıcak fotoğrafı olmuş.iyi yakalamışsın,gerçi aceleyle çekilmiştir hava şartları açısındanda ama Kadraj ve tekniğede dikkat etmelisin..
  • teşekkürler üstad yorum ve yardımlarınız için.haklısınız kamerayı alalı bir yılı geçti halen bir çok özelliğini bilmiyorum tembellik ediyor denemiyorum.saygılar
  • Buz gibi bir havada, buz gibi denizin üzerinde bir Pelikan ailesi ve yanlarında onlarla muhabbet eden martılar...
    Aslında aklımda çok farklı kompozisyonlar var fakat gerçekleştirecek imkanlarım şu an için yok. (zaman-mekan-ekipman vs.)

Fotoğraf RAW formatında çekildi.
    Açılan ayar tablosunda çok ufak dokunuşlar yapıldı. (kontrast, keskinlik ayarı, doygunluk gibi.)

exif bilgileri..

f: 8
    iso: 100
    enst: 1/120
    Fujifilm S6500fd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubcsmr -- 27 Aralık 2008; 18:09:56 >
  • @ubcsmr fotoğrafda havanın buz gibi olduğu hiç belli değil aksine sıcak gibi. sen açıklama yapmasan anlatım gücü konuya yönelik pek güçlü değil bence.. Ama Anne ve yavruları sıcaklığıyla kurtarabiliriz belki genel olarak güzel bir fotoğraf..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 27 Aralık 2008; 20:06:19 >
  • @ubcsmr ;

Sanki martılara sharpen uygulanmış gibi duruyor,biraz yapay gibi geldi bana nedense belki de ışıktandır günahını almayayım. Fotoğrafta biraz fazla noise var ayrıca. Askan22'nin de belirttiği gibi havanın soğuk olduğu belli değil, puanlama yapılacak olursa 5/10 veriyorum ben
  • teşekkürler.

biraz aceleye geldi ama olsun, paylaşmak iyidir.

ama hava cidden çok soğuktu çekerken dondum :D
    noise konusunda ise şunu diyebilirim, raw çekip noise reduction yapmadığım zaman böyle oluyor. fazla da oynamak istemedim ykarıdaki kurallar doğrultusunda. tabi f8 olmasının etkisi de mutlaka vardır. ekstra bir sharpen yok martılarda.
  • ee.. kompozisyonlar ne alemde bakalım.. yok mu hala birşeyler çıkartan
  • Paylaşım yapalım arkadaşlar... Daha az geyik please... Çok fazla sınırlama getirmeyin ki paylaşım fazla olsun... Maksat fotoğraf görelim...

• fotoğrafları bekliyorum ben de neler çıkacak bakalım :)

@babaluga

güzel fotoğraf
  • @babaluga;
    Düşünce güzel,soğuk-sıcak dengesini iyi vermişsin. Evin sıcaklığı ve sokağın soğukluğu belirgin durumda,kompozisyon da fena değil,pozlama da iyi,fakat ters ışık kaynaklı olarak çerçeveyi oluşturan pencerenin detayları kaybolmuş,iyi bir fotoğraf ama en iyi değil. Puanlayacak olursam 5/10 veriyorum yine
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahiry99

@babaluga;
    Düşünce güzel,soğuk-sıcak dengesini iyi vermişsin. Evin sıcaklığı ve sokağın soğukluğu belirgin durumda,kompozisyon da fena değil,pozlama da iyi,fakat ters ışık kaynaklı olarak çerçeveyi oluşturan pencerenin detayları kaybolmuş,iyi bir fotoğraf ama en iyi değil. Puanlayacak olursam 5/10 veriyorum yine

Yorumlar için teşekkürler..
    Siz galiba bu başlığı bir yarışma başlığı sandınız.. Ben konu başlığından onu anlamadım... Bu bir paylaşım topiği, yarışma değil...
    En iyi fotoğrafı koymak gibi bir kaygınız olmasın ve puan vermek gibi
    Zaten puanlama olsaydı bu başlığa fotoğraf eklemezdim...
    Konu değiştirilip puanlama yoluna gidilirse fotoğrafımı paylaşmaya devam etmek istemem...

• Gerginlik cıkarmayın arkadaslar herkesin bi yorum tarzı vardır tahir yorumlarının sorunda puanlama yapıyor yukarıdaki yorumundanda bunu görebilirsiniz gelen yorumlara acıklama yapmaya gerek yok
  • @babaluga;

Ben fotograflara uzun yorumlar yazıp size kendi fikirlerimi açıklıyorum. Yarışma gibi bir derdim yok ,siz neden atağa geçtiniz anlayamadım dogrusu
  • Paylaşım yapalım arkadaşlar...
    Sizinkileri de görelim...
  • bende fikirler varda dışarda acayip bir soğukluk içimde bir sıcaklık ikisini bir arada nasıl fotoğrafa yansıtacağız bilemiyorum ...

1. naylaonlu teyze daha cok soğuktaki dram gibi bir konuya değiniyor sanki.

2. fotoğrafta pelikanlar mübarek miami deler gibi(demek ki kar olmadan soğuğu fotoğrafa yansıtmak zor gibi)

3. konuya en cok yaklaşan kardan çiftimiz azıcık birbirlerine yanaşıp bir sıcaklık oluştursalardı fırsatı kaçırmamış gibi olacaktık .öncedeki saksı çiçeklerimiz "hop kardeş ne alaka bizi niye çekiyon ?" der gibiler...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.