Şimdi Ara

1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani aletin kafasına git şunu yap demesi lazımki alet yapsın
    active aprtion recovery ile bakınca disk o gürünüyor..
    bu firmware i download edecek tek bir link google da yok

alet:
    wd elements 1 terra resmi arka sayfada eklemiştim
    bu firmware olsa belki düzelir..
    alet dosya yazarken ben usb kablosunu çıakrdım yani tam yazarken sonra sapıttı
    ben yatıyorum gözlerim kapanmaya başaladı bu saatten sonra alet elimde kalabilir şu ana kdar sıfır hata ile çalıştım diyebilirim
    diski yeniden söktüm üzerindeki tozları üflettim puar ile
    İyi geceler..
  • benim başımada hdd ile ilgili bir olay gelmişti. ama ben hdd ye girebiliyordum ama dosyalar gözükmüyordu cdden çalışan bir windows 7 ile dosyaları kurtarmıştım bu tür bir yöntem işe yarar mı bilemem ama belki işine yarayabilir
  • sizin disk bu ise daha önceleri de problem yaşayan olmuş

http://forum.donanimhaber.com/m_31589126/mpage_2/key_/tm.htm
  •  1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD)

disk doctor ı çalıştırınca erşey sıfır görünüyor.. firmweare i bulamadım. bielen arkadaş link atabilir mi, sanki firmware sorunu gibi geldi. yani alete sen git şurayı oku diycek komut lazım

• ürün bu hocam:
    WD2,5" 1TB Elements SE USB3.0 / USB2.0

http://forum.donanimhaber.com/m_52573975/tm.htm
  •  1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD)

1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD)

• Disk kafa plaka değiştirmeye kadar ilerledi demek işlem :)
    Bu saatten sonrada o diski unutabilirsiniz zaten :)

Geçmiş olsun.
  • çıkmayan candan ümit kesilmez hocam :)

1 yerine 2 Adet WD vereceğim .Kurtarana vereceğim.
    1 Adet sıfır (faturalı, 23.01.2013 tarihli)
    1 adet kurtarrılan WD ( 3 ay önce faturalı ürün)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 24 Ocak 2013; 11:32:13 >
  • şimdi hdd yi açıp sata ile bilgisayara bağla eğer bilgisayar tanır ise haber ver hemen çözebiliriz.
  • Aygıt yöneticisinden görüyor demişsiniz ama anladıgım kadarıyla bilgisayarım bölümüne gelmiyor disk (doğru mu)
    Peki usb'yi taktıgınızda windows'un algılama sesini duyuyor musunuz ?

Son olarak "Hiren Boot Cd" denediniz mi ? Bunun içinde "Mini windows xp" var ve bu sayede görünmeyen bölümleri görme imkanınız oluyor.
    Zamanında çöken windowsları ve C: bölümünde bulunan dosyalari bununla rahatça kurtarabiliyordum.

Hatta ben cd'yi bi kontrol ettim az önce alttaki görüntüsü gibi oluyor. Eğer denemediyseniz sizin için cd'yi upload ederim..

1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD)

• Ya verilerinize ya da cebinizdeki paralara elveda diyebilirsiniz.Forumdaki LİSELİ'lerin gazına gelirseniz olacağı bu HDD'lerin İÇİNDE FİLİTRELENMİŞ HAVA BULUNUR: artık o diski siz toparlayamazsınız hele ki elinizle dokunup döndürmeye çalışmışsınız ki yani bu kadar saçma bir durum olabilirdi FORUMDAN BİRİLERİ DE SİZİ TEŞVİK ETMİŞ!
    Manyetik Harddiskler adları da üzerlerinde olduğu gibi verileri manyetik olarak kayıt ederler,sizle parmağınızla dokununca muhtemelen o kısımdaki manyetik birimler hasar görmüştür DUA EDİN DE VERİLERİNİZ ALT PLAKALARDA OLSUN.
    Bir ikincisi umarım elinizle döndürürken okuyucu kafa ile plakaların arasına giren toz zerlecekleri diskinizi çizmiş olmasın EĞER VERİNİN BUNUNDUĞU BİRİMLER ÇİZİLDİYSE O DOSYALAR ASLA GERİ GETİRİLEMEZ.

Sonuç olarak sizi "SARMAYAN!" ama MUHTEMELEN SORUNUNUZU ÇÖZECEK LİVE LİNUX'LA işinizi halletmek yerine FORUMDAKİ LİSELİLERİN SİZİ SARAN YÖNTEMLERİYLE KUYUYA İNERSENİZ böyle olur.

ŞİMDİ DEĞİL 2 tane HDD vermek 10 TANE HDD PARASINA O VERİLERİ KURTARACAK FİRMA BULURSANIZ KENDİNİZİ ŞANLI SAYABİLİRSİNİZ.

Umarım bu sefer söylediklerim sizi "SARMIŞTIR!

• Hocam napmışsınız öle ya açılır mı hiç onun içi kaç yıldır bu işle uğraşıyorum hiç sağlam olan bir diskin içini açmadım .... Büyük cesaret doğrusu inuh hocam dibine kadar haklı... İçindeki veriler sizin için çok çok önemli ise bu işi yapan profesyonel firmalara gönderin içindeki verinin önemliliğine göre fiyat biçip ona göre veri kurtarıyorlar çok geçmiş olsun o diskin çalışacağını hiç zannetmiyorum...
  • @inuh Yazınca ben sondaki resme bir daha baktım. farketmemişim @panasonica Hocam siz naptınız. harddisk'in içi açılmaz.

Eğer kart yanmışsa , aynı ürün ve aynı model sıfır kart ile değiştirilir ancak asla içi açılmaz.
    Yani o harddisk'in çalışacagı varsa da , çalışma ihtimalini çok çok az seviyelere indirdiniz. hatta çalışmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

@inuh Yazınca ben sondaki resme bir daha baktım. farketmemişim @panasonica Hocam siz naptınız. harddisk'in içi açılmaz.

Eğer kart yanmışsa , aynı ürün ve aynı model sıfır kart ile değiştirilir ancak asla içi açılmaz.
    Yani o harddisk'in çalışacagı varsa da , çalışma ihtimalini çok çok az seviyelere indirdiniz. hatta çalışmayabilir.

Şimdi çok sarıyordur hocam boşver...
  • Sonunda bunu da mı yaptın panasonica
  • 3 aylık faturalı üründe arıza çıktıysa aldığınız yere götürseydiniz ya? Ordan disk üreticisine ulaşıp sorununuza çözüm bulunabilirdi. Yani bilmeden etmeden ne diye bu kadar atraksiyona girdiniz garip açıkcası. Illa ekstrem birşey yapacaksanız diski buzluğa koyup bekletseydiniz bir gün falan. Çözülünce kendini toparlayıp çalışma imkanı olabilirdi.

Ekran kartı çalışmayınca chipseti boarddan sökmek gibi birşey olmuş bu yaptığınız. Geçmiş olsun.
  • adam zaten diski gözden çıkartmış yani amacı diski kurtarmak değil ona içindeki olanlar önemli o nedenle garantiye gönderse sıfır bir disk gönderecekleri garanti ve bunu o da biliyor (artık içinde bu kadar önemli ne varsa ) o nedenle bilgileri kurtarabilene disk hediye edeceğim diyor

biz zaten başta söyledik bu işi profesyonel yapanlar var diye ama kendisi bir şeyler yapmak istedi ,bu durumda sakın açma elinde kalır desen ne fark edecekti sizce ?

sonra bu işler merak işidir ve öğrenmenin tek yolu denemektir ,ben televizyonların sadece belli ailelerde olduğu dönemde tv. nin arkasını açıp kurcalamıştım ve o sayede tamirci oldum (gerçi çok korkmuştum ama neyse )

çok mecbur kalmazsam garantisine falan bakmam tamir ederim ,ha edemezsem çöpe gitmesini göze almışım demektir,bu arkadaş da bunu deniyor biz istediğimizi söyleyelim o bir defa diskin içini merak ediyor ,aslında bozuk bir diskte denese daha güzel olurdu ama neyse :)

ben şahsen servislerden illallah dedim ve artık çok mecbur kalmadıkça asla onların tafralarıyla uğraşmıyorum,zaten çoğu kez de onların hatalarını düzeltmek zorunda kalıdığımda cabası oluyor

tabi bu işler sadece merakla olmuyor aynı zamanda kabiliyette gerekiyor

özet olarak benim anladığım bu arkadaş bu diski ne yapıp edip açacaktı ve açtı :)

ayrıca çalışmaz diye bir şey yok ,ki zaten çalışmıyordu ve sadece garantiden değişim hakkını kaybetti ,ben bunu bilmiyordum derse o zaman yuh artık derim

• kemal hocam disk benim için önemli değil, gerekirse 1 değil 11 adet daha alırım. içindeki data benim için önemli.
    er-geç sakin bir şekilde bu diski kurtaracağım. kafayı okuyan okuyucuda sorun var gibi görünüyor. ben haraketlerini beğenmedim.
    sıfır aldığım ile bunu yan yana koyarak disk açık iken çalışmasını birebir karşılaştırcağım. ayrıca sıfır olanın kafasını ona takma düşüncem var. geriye bir o kaldı. disk dönüyor, sanki yavaş dönüyor gibi geldi siz yazmış olmasaydınız ben cesaret bulup diski açmazdım. Teşekkürler,
    yeni diskin okuyucu kafası sıfır onu sökme ile ilgili video araştırıyorum bulursam o işede el atacağım
    aklınıza gelen bir şey olursa siz yazın. şunuda deneyin diyin saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 25 Ocak 2013; 21:51:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

kemal hocam disk benim için önemli değil, gerekirse 1 değil 11 adet daha alırım. içindeki data benim için önemli.
    er-geç sakin bir şekilde bu diski kurtaracağım. kafayı okuyan okuyucuda sorun var gibi görünüyor. ben haraketlerini beğenmedim.
    sıfır aldığım ile bunu yan yana koyarak disk açık iken çalışmasını birebir karşılaştırcağım. ayrıca sıfır olanın kafasını ona takma düşüncem var. geriye bir o kaldı. disk dönüyor, sanki yavaş dönüyor gibi geldi siz yazmış olmasaydınız ben cesaret bulup diski açmazdım. Teşekkürler,
    yeni diskin okuyucu kafası sıfır onu sökme ile ilgili video araştırıyorum bulursam o işede el atacağım
    aklınıza gelen bir şey olursa siz yazın. şunuda deneyin diyin saygılar,

oradan sonrasında bende başarılı olamamıştım ,benim amacım da başka bir diskten diğerine o bülümleri aktarmaktı ama dediğim gibi sökmeyi bir türlü becerememiştim ,ama bende ki hdd çok eskiydi ve elden çıkarsa bir problem olmayacaktı o nedenle korkmamıştım

bende ki bozuk diskte aynı sizin anlattığınız gibi bir kaç hamle yapıp duruyordu,zannedersem cd.lerde ki gibi bir kaç defa okumak için deneme yapıyor ve okuma sağlanamıyorsa duruyor

sizde disk kısmını çizmediğiniz sürece çalışma ihtimali var ama pek kolay olacağa benzemiyor

normal şartlarda kart değiştiğinde kesin çalışacağına emindim ama sizde neden çalışmadığını bende anlamadım ve en kolay olan kısmı da oydu

hdd yi profesyonel olarak kurtaranlar ve bazılarının iddialarına göre diski ateşte yaksanız bile bilgilere ulaşılabiliyor diyorlar ama ben işin gerçeği pek inanmadım

tekrar söylüyorum eğer diski çizersen kesin olarak çöpe gider haberin olsun sonra söylemediniz deme :)

• usb hub üzerinden pc ye ya da playstationa bağlamayı deneyin , ( usb hub da gücü pcden almasın , USB Power kablosunu kullanın ) bir de bunu deneyin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cats.in.the.cradle -- 25 Ocak 2013; 22:56:44 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.