Şimdi Ara

10 GUNDE YGS NASIL KAZANILIR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
9
Favori
58.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meteor4in

10gün calısıp 400+ alırsan intihar ederim okul başladıgından beri çalışıyorum 300 310 aralarındayım

Muhammet Ali"nin bir sözü ile noktalıyorum:
    Antrenmanlarım çok yoğun ve yorucu geçer. Buna rağmen hep rakiplerimden daha fazla antrenman yaparım. Zaman zaman içimden bir ses :"Tamam yeter artık vazgeç" der. Ama “Asla vazgeçme, devam et ve şimdi sıkıntı çek hayatın boyunca bir şampiyon olarak yaşa” derim.

Kendinize İnanın, Gerisini Boş Verin.
  • Tatava yapmada ne biliyorsan anlat kardeşim.Öylesine giricem zaten sınava yaparsam sözelden yaparım.Matematikmiş geometriymiş cartmış curtmuş kafamda 0 değil - lerde. (Şu ana kadarki öğrenim hayatım boyunca matematikde hoşuma giden tek konu denklemler olmuştu.Gerisini dinlemedim bile )
  • Nasıl kazanılamaz ya? Gerçekten ama gerçekten adam gibi çalışırsan olur bence. Günde 12-13 saat gerekir bence en az. Hatta uyanık olduğun bütün zamanlarda ara ara mola vererek ders çalışman gerekir. Matematik ve fene ağırlık ver derim türkçe çalışarak değil de, daha çok zamanla birikim yaparak yapabileceğin bir ders bence. Sosyal için ise yorum yapman ve bilgi gerek. Bütün konuları öğrenmek çok zaman alacağından fen ve matematiğe çalışmak en iyisi. Gerçi fende de çok konu var ama geçen senelerde ne çok neler çıkmış, o konulara bakıp o konulara çalışılırsa bir şeyler yapılabilir. Matematik 1 ise bence en kolayı. Konuları öğrenmek için sana önerim ekolhoca.com dan bütün matematik derslerini izleyip ardından 1-2 tane test çözmen. Çok fazla zaman almayacaktır.

Ha tabi gidip 500 yapamazsın ama 400 yapılır bence En kötü ihtimal 400 e yaklaşırsın.

• Daha 10 günden fazla var, 10 gün kalınca konuya tekrar girerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

imkansız temelin yoksa.

Bende böyle bir şeyi merak ediyorum.Lise 3 öğrencisiyim.Gayet başarılı ve dersleri rahat anlayan biriyim.

TEK PROBLEMİM ; MATEMATİK VE GEOMETRİ . BU İKİSİNİ NASIL YAPACAĞIM BİLMİYORUM. BU SENE (1-2 HAFTAİÇİNDE DERSHANEYE YAZILACAĞIM) DERSHANE YAZILMAM BANA BİR ŞEYLER KATAR MI ? SON SINIFTA İSE BAYAĞI ÇALIŞSAM TEMELİM OLUŞUR MU

Edebiyat-
    Tarih
    İnkılâp
    Felsefe
    Coğrafya
    Dil ve Anlatım (Biraz dil bilgisnde problem var ; Zarf-Yüklem -Ulama vs (Aşılmayacak bir problem değil.Biri anlatınca anlıyorum))
    Mantık

kısacası 2 ana ders hariç diğerlerini yapabiliyorum. Sizce Matematik ve Geometriyi pek iyi yapamassam durumum neolur ?

Cevap verirseniz sevinirim !

Saf. O dediklerini herkes yapıyor. Seni diğerlerinden ayıracak olanlar matematik ile geometri. Onları yapamıyorsan gayet başarılı ve dersleri rahat anlayan birisi değilsin.

• Barajı geçmem lazım beyler.Elimde öss türkçe kitabı var.Napmalıyım
  • Başka bir öneri forumdan çıkıp,pc i kapatmak
  • A şıkkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Nasıl kazanılamaz ya? Gerçekten ama gerçekten adam gibi çalışırsan olur bence. Günde 12-13 saat gerekir bence en az. Hatta uyanık olduğun bütün zamanlarda ara ara mola vererek ders çalışman gerekir. Matematik ve fene ağırlık ver derim türkçe çalışarak değil de, daha çok zamanla birikim yaparak yapabileceğin bir ders bence. Sosyal için ise yorum yapman ve bilgi gerek. Bütün konuları öğrenmek çok zaman alacağından fen ve matematiğe çalışmak en iyisi. Gerçi fende de çok konu var ama geçen senelerde ne çok neler çıkmış, o konulara bakıp o konulara çalışılırsa bir şeyler yapılabilir. Matematik 1 ise bence en kolayı. Konuları öğrenmek için sana önerim ekolhoca.com dan bütün matematik derslerini izleyip ardından 1-2 tane test çözmen. Çok fazla zaman almayacaktır.

Ha tabi gidip 500 yapamazsın ama 400 yapılır bence En kötü ihtimal 400 e yaklaşırsın.

Tebrikler harika bir yazı ; Fakat bunu kendim için istemiyorum. Ben bilgisayar muhendisligi 3.ncü sınıf ogrencisiyim. Boyle durumlarda inanın daha once
    motivasyon ile neler neler oldu.

Yapılmayacak bir şey değil. Tesekkur ettim.

• hocam programı bana atabilirmisin çok merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pickupartist

quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

10gün calısıp 400+ alırsan intihar ederim okul başladıgından beri çalışıyorum 300 310 aralarındayım

Muhammet Ali"nin bir sözü ile noktalıyorum:
    Antrenmanlarım çok yoğun ve yorucu geçer. Buna rağmen hep rakiplerimden daha fazla antrenman yaparım. Zaman zaman içimden bir ses :"Tamam yeter artık vazgeç" der. Ama �Asla vazgeçme, devam et ve şimdi sıkıntı çek hayatın boyunca bir şampiyon olarak yaşa� derim.

Kendinize İnanın, Gerisini Boş Verin.

teşekkürler ya bu iyi geldi zaten su 3 4 gündür ders calısmıyorum resmen calıstım calıstım son günlerde içimde bi sıkıntı yetiştirmem gereken geometri konuları var ama ben yatıyorum salak salak anlamadım ya bugünüde boş geçirdim resmen nabacam bilmiyorum

• Son yazan arkadasi tebrik ediyorum, Eminim ki bu sene ezecektir sınavı. Diğer arkadaş program en sonda verilecektir.

Yazı Güncellendi.
  • Takip mesajı
  • Adamlara hem az süre kaldı deyip gazliyor hemde ugrastirip duruyor direk verde milleti uğrastirma
  • 10 gün mü
  • 400 değilde bence 300 civarı yapılabilir.Olmayacak şey değil , hele biraz zekiyseniz , arada sırada bir iki konu dinlediyseniz , kulak aşinalığınız varsa...

Benim okulum eve 1.5 saat uzaklıkta ve hergün 9 saat.O yüzden eve gelince çalışacak halim kalmıyor , dershanede çok yorucu oluyordu , en son cuma gününe ders koydular - benim henüz okuldan çıkış saatime - bende bıraktım dershaneyi.En sonda da seneye girmeye karar verdim.

Bu arada ; uyku bence çok önemli. 23'te yatağa girseniz , 00'da uykuya dalsanız , 9'da kalkıp , sağlam bir kahvaltı yapıp derse başlasanız yararlı olabilir.Uykusuz kalırsanız konuları anlamanız çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 11 Mart 2011; 22:06:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ÖZCAN

Eğer biraz olsun temeliniz varsa yapılmayacak şey değil.bu arada önünüzde 10 gün değil 15 gün var. En azından türkçede 30 civarı paragraf sorusu geliyor.Paragrafı anlayıp soru senden ne istiyorsa onu yapmaya çalışacaksın.2-3 saatlik çalışmayla yapılabilir.İsterseniz dilbigisinde de yazım kuralları -ses bilgisi-noktalama gibi konulara bakabilirsiniz.1-2 soru da burdan yapabilirsiniz.Diğer zor konularla uğraşmak vakit kaybı olur.

matematikte zaten herkesin yapabileceği 10 soru falan geliyor.Dört işlem bilgisi ve basit denklemlerle bunu da halledersiniz 3-4 saat çalışmayla.İşte daha sonra sayılar konusu var.Bu belki 1 gününüzü alabilir. ama anlarsanız 5-6 soru da burdan yaparsınız.

geometriden de açılar konusuna bakılarak 2-3 soru yapılabilir.

Fen konuları biraz zordur.Bilgi ister.Buna daha çok vakit ayırmanızı öneririm.Çok soru çıkan konulara çalışmalısınız.

Sosyal geçen sene bilgi ağırlıklıydı ama bu sene daha çok yorum sorusu olabilir.sana bir paragraf verir bunu yorumlamanı ister.Eğer biraz olsun tarih dersi gördüysen bunlarda da yorum yapabilirsin.Tabi hiç bilginiz yoksa osmanlı döneminde olan önemli olaylar,neyin ne anlama geldiği yani neyden ne sonuç çıkacağına falan çalışın.Mesela Fatih zamanında altın para basıldı-Bu da devletin zenginliğinin göstergesidir gibi.

Coğrafyada da birkeç yorum sorusu vardır.Biraz da genel kültürünüz varsa 3-5 soru yağapabilirsiniz.iklim ,bitki örtüsü,dünyanın hareketleri,nüfus gibi konulara çalışabilirsiniz.

felsefeye 2-3 saat bi göz gezdirseniz zaten çoğunu yaparsanız.Hatta çalışmadan bile yorumlayabilirsiniz.

son olarak çıkmış sorulardan çözebildiğiniz kadar çözün.Bunlar size fikir verecektir.

şu dediklerim 5 gün bile sürmez onu da bilin.
    Herşeyden önce yapabileceğinize inanın!

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Başarılar.

mesela netleriniz şu şekilde olursa 400 civarı yapabilirsiniz.Ortalma olarak her dersin yarısını yapmanız gerekir.Tabi bunlar değişkenlik gösterebilir.

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/11/12386.jpg

Muhteşemdi, Arkadaş son noktayı koydu. Buradan itibaren plan isteyen olmayacak sanırım ? Beklediğim yanıt buydu.

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ÖZCAN

Eğer biraz olsun temeliniz varsa yapılmayacak şey değil.bu arada önünüzde 10 gün değil 15 gün var. En azından türkçede 30 civarı paragraf sorusu geliyor.Paragrafı anlayıp soru senden ne istiyorsa onu yapmaya çalışacaksın.2-3 saatlik çalışmayla yapılabilir.İsterseniz dilbigisinde de yazım kuralları -ses bilgisi-noktalama gibi konulara bakabilirsiniz.1-2 soru da burdan yapabilirsiniz.Diğer zor konularla uğraşmak vakit kaybı olur.

matematikte zaten herkesin yapabileceği 10 soru falan geliyor.Dört işlem bilgisi ve basit denklemlerle bunu da halledersiniz 3-4 saat çalışmayla.İşte daha sonra sayılar konusu var.Bu belki 1 gününüzü alabilir. ama anlarsanız 5-6 soru da burdan yaparsınız.

geometriden de açılar konusuna bakılarak 2-3 soru yapılabilir.

Fen konuları biraz zordur.Bilgi ister.Buna daha çok vakit ayırmanızı öneririm.Çok soru çıkan konulara çalışmalısınız.

Sosyal geçen sene bilgi ağırlıklıydı ama bu sene daha çok yorum sorusu olabilir.sana bir paragraf verir bunu yorumlamanı ister.Eğer biraz olsun tarih dersi gördüysen bunlarda da yorum yapabilirsin.Tabi hiç bilginiz yoksa osmanlı döneminde olan önemli olaylar,neyin ne anlama geldiği yani neyden ne sonuç çıkacağına falan çalışın.Mesela Fatih zamanında altın para basıldı-Bu da devletin zenginliğinin göstergesidir gibi.

Coğrafyada da birkeç yorum sorusu vardır.Biraz da genel kültürünüz varsa 3-5 soru yağapabilirsiniz.iklim ,bitki örtüsü,dünyanın hareketleri,nüfus gibi konulara çalışabilirsiniz.

felsefeye 2-3 saat bi göz gezdirseniz zaten çoğunu yaparsanız.Hatta çalışmadan bile yorumlayabilirsiniz.

son olarak çıkmış sorulardan çözebildiğiniz kadar çözün.Bunlar size fikir verecektir.

şu dediklerim 5 gün bile sürmez onu da bilin.
    Herşeyden önce yapabileceğinize inanın!

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Başarılar.

mesela netleriniz şu şekilde olursa 400 civarı yapabilirsiniz.Ortalma olarak her dersin yarısını yapmanız gerekir.Tabi bunlar değişkenlik gösterebilir.

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/11/12386.jpg

Çok güzel açıklama.Ben bu kalınla işaretlediğim yerleri kasarsam yapabilirim ama bu konular hakkında test veya konu bilgisi bulabileceğimiz bir kaynak yokmu internette.Kesinlikle bilgisayardan çalışan vardır.Eğer varsa lütfen kaynaklarınızı paylaşın.

Edit : Evet lanet olası planını istemiyoruz artık Ama kaynak nasıl bulabiliriz internetten.Ben zaten hayatımda oturup adam akıllı test çözmüş birisi olmadığım için hiç öyle test kitabı satan yayınevlerinin falan isimlerine aşina değilim yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 11 Mart 2011; 22:26:29 >

• sadece ama sadece kendinizi kandırıyorsunuz.
    basit bir psikoloji yükseltme çabası bu yaptığınız.
    elbette son 10 kasmanız size yarar sağlıyacaktır fakat sınav anı öyle bir andır ki bir anlık dikkat dağınıklığı sizi bitirir.
    demem o ki 10 günde 400 üstü yaparım diyerek övdüğün yeteneğini 5 aya yaysaydın çok daha mantıklı hareket ederdin. amacım şevkini kırmak değil.
    fakat sınav sonunda ben uğraşmıştım neden böyle oldu dememen için söylüyorum.
  • Zeki isen yapabilirsin.Basit bir genel yetenek sınavı gibi zaten.1 sene boyunca çalışarak zaten alabileceğin puanı en fazla 30-40 yükseltiyorsun çünkü konu bazlı değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.