Şimdi Ara

1000 TL'yi aşmayacak şekilde sadece kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

KDV dahil 1000 TL'yi aşmayacak şekilde (gerçekten aşmayacak :)) işlemci, kasa, anakart, bellek ve HDD öneriniz ne olurdu?

Fiyattan sonra en önemli kıstas sistemin sorunsuz çalışması (oyun vb. oynanmayacak).

Teşekkürler...

• http://www.arcelik.com.tr/dizustu-bilgisayar-grundig-notebook-gnb-1444-a1-i3-tch-notebooklar.html

Hocam oyun oynamayacaksan notebook bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exoz E kullanıcısına yanıt

Ayrıca eklediğim fanı kasanın ya hdd altında yada çıkışında fan yok onu oraya takar yada taktırırsınız başka kombinasyonlarda yapılabilir i5 işlemci yada 8 gb ram fiyat esnek bence 8 gb ram isteğiniz vs varsa söleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 12 Kasım 2014; 10:21:06 >
  • bende gunluk isler icinse dizustu oneriyorum.
    ama 4gb ram 800mhz .i3 islemci.100liraya bi psu lu midtower bi kasa 500gb 7200rpm hdd iki uc marka var zaten ucuz olanini sec ama 7200 olsun
    anakart giris seviyesi pek bilgim yok

• 01 - İntel Pentium G32xx Soket 1150 İşlemci
    02 - H81 yongalı 1150 soketli Anakart

03 - GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    04 - TOSHIBA 3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk

05 - 350W PSU'lu MidT ATX KASA

600-700 TL ye alabilirsin

+120/128GB SSD alabilirsin

SSD alırsan HDD almayabilirsin
  • @qaanx Sağolasın bunlar eksen fiyatları değil mi? HDD yerine en düşüğünden SSD alsak nasıl olur? Sonradan çıkma HDD bulunur belki depolama için. Hangi SSD'yi önerirsin?

@doblocuk, @antidot38 laptop zaten varmış, dükkanda masada duracak desktop istediler.

@mystic Pentium yerine i3 daha iyi olmaz mı? İnternette gezinilecek, muhasebe programları çalışacak sadece ama görüyorum bazen çok fazla sekme açıyorlar yığılıyor şimdiki alet, onda da Celeron veya Pentium var bildiğim kadarı ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exoz

@qaanx Sağolasın bunlar eksen fiyatları değil mi? HDD yerine en düşüğünden SSD alsak nasıl olur? Sonradan çıkma HDD bulunur belki depolama için. Hangi SSD'yi önerirsin?

@doblocuk, @antidot38 laptop zaten varmış, dükkanda masada duracak desktop istediler.

@mystic Pentium yerine i3 daha iyi olmaz mı? İnternette gezinilecek, muhasebe programları çalışacak sadece ama görüyorum bazen çok fazla sekme açıyorlar yığılıyor şimdiki alet, onda da Celeron veya Pentium var bildiğim kadarı ile.

Hocam kullandığınız monitör vga mı dvi mı hdmi mı? Sadece vga ise bi anakart önericem ama ilerde dvi monitör alırız dersen hem dvi hemde vga girişi olan anakart önereyim ona göre?
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Merhaba şu anda kullandıkları VGA imiş ama DVI desteği olsa iyi olur. Bende bir tane büyük ekran var onu vermeyi düşünüyorum.
  • 60 gb ssd+amd7850 apu alınabilir yeri gelir oyunda oynarsınız

• quote:

Merhaba şu anda kullandıkları VGA imiş ama DVI desteği olsa iyi olur. Bende bir tane büyük ekran var onu vermeyi düşünüyorum.

Hocam burda 2 seçenek hazırladım eğer kasanın ön kısmında USB 3.0 girişi istiyorsanız bu sistemi almalısınız yukarda resimde görüldüğü gibi kırmızı ile kare içine aldığım giriş yüksek hızda aktarım olayınız oluosa anakartın arka girişlerine uzanamam ön girişte usb 3.0 olsun derseniz;

Şu iki kasa arasında seçimi siz yaparsanız linklerini atayım tanıtım sitelerinde

http://www.thermaltake.com/Chassis/Mid_Tower_With_Power_/Versa/C_00001912/Versa_II/Design.htm

http://www.aerocool.com.tw/index.php/chassis/pgs/pgs-v/34-case/pgs-v/1277-v2x-information

Aralarındaki farkları sorarsanız ortalama aynı büyüklükteler ( Thermalte daha büyük ) psu larıda ortalama aynı güçte ( Aerocool psu daha iyi) Thermaltake nin psusu aşağıda konumlandırılmış Aerocool un psusu yukarda konumlandırılmış Thermaltake in egsoz fanı 12 cm ( eksoz fan= İşlemcinin sağ tarafında kalan sıcak havayı dışarı atan fan) Aerocoolun 9 cm diğer fan girişleri aynı 12 cmlik kablo saklamaları birbirine benzer diyebiliriz iki kasadada ssd tabana takılıyor gördüğüm kadarıyla ikisi arasında kafanıza yatanını tipini beğendinizi alınız. Ssd olarak samsung evo seçtim 60 gb ssd alınıp hdde alınabilir ama samsung evo tam bir ssd kullandımmı iyiki bunu almışım dersiniz. İki sistemde yazdığım 10 TL lik fanı kasaların hdd altına olcak şekilde monte ederseniz hddler daha serin çalışır ama isterseniz almayabilirsinizde keyfinize kalmış.

Eğer dersenizki kasanın ön kısmında usb 3.0 alsam nolur almasam nolur nasolsa arka tarafta girişler var ona takarım yukardaki 1.050-1100 TL oldu daha ucuz ne yapabilriz dersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 13 Kasım 2014; 10:57:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Hocam burda 2 seçenek hazırladım eğer kasanın ön kısmında USB 3.0 girişi istiyorsanız bu sistemi almalısınız yukarda resimde görüldüğü gibi kırmızı ile kare içine aldığım giriş yüksek hızda aktarım olayınız oluosa anakartın arka girişlerine uzanamam ön girişte usb 3.0 olsun derseniz;

Şu iki kasa arasında seçimi siz yaparsanız linklerini atayım tanıtım sitelerinde

http://www.thermaltake.com/Chassis/Mid_Tower_With_Power_/Versa/C_00001912/Versa_II/Design.htm

http://www.aerocool.com.tw/index.php/chassis/pgs/pgs-v/34-case/pgs-v/1277-v2x-information

Aralarındaki farkları sorarsanız ortalama aynı büyüklükteler ( Thermalte daha büyük ) psu larıda ortalama aynı güçte ( Aerocool psu daha iyi) Thermaltake nin psusu aşağıda konumlandırılmış Aerocool un psusu yukarda konumlandırılmış Thermaltake in egsoz fanı 12 cm ( eksoz fan= İşlemcinin sağ tarafında kalan sıcak havayı dışarı atan fan) Aerocoolun 9 cm diğer fan girişleri aynı 12 cmlik kablo saklamaları birbirine benzer diyebiliriz iki kasadada ssd tabana takılıyor gördüğüm kadarıyla ikisi arasında kafanıza yatanını tipini beğendinizi alınız. Ssd olarak samsung evo seçtim 60 gb ssd alınıp hdde alınabilir ama samsung evo tam bir ssd kullandımmı iyiki bunu almışım dersiniz. İki sistemde yazdığım 10 TL lik fanı kasaların hdd altına olcak şekilde monte ederseniz hddler daha serin çalışır ama isterseniz almayabilirsinizde keyfinize kalmış.

Eğer dersenizki kasanın ön kısmında usb 3.0 alsam nolur almasam nolur nasolsa arka tarafta girişler var ona takarım yukardaki 1.050-1100 TL oldu daha ucuz ne yapabilriz dersen

Selamlar tekrar, ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.

SSD kullanıyorum kendi laptoplarımda gerçekten çok farkediyor kullanmak lazım. Ön taraftaki USB 3.0 konusunda da, aslında öğrenciler print-out almak için sürekli usb vs getiriyor ama USB uzatma kablosu takıp onu halletmişler. Birde gelen dokümanlar genelde küçük olduğundan 3.0'a gerek yok gibi.

Son gönderdiğiniz konfigürasyon oldukça uygun, onu önereceğim, çok teşekkür ederim.

• exoz E kullanıcısına yanıt
    O amaçla kullanılıosa kasanın ön girişinde son attığım sistemde 2 tane usb2.0 var onlar yeter sıkıntı yapmaz merak etmeyin ben ne iş yaptığınızı bilmediğim için onu önerdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.