Şimdi Ara

110V dj mikseri 220V çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amerika'dan gelen, aşağıdaki linkte gözüken cihaz, tecrübesizlik ve bilgisizlik yüzünden direk 220V prize takılıp çalıştırıldı. Bir süre ışıkları yandı ve çalıştı. Sonrasında koku veya ses oluşmadan kapandı.

Sizce tamir şansı var mıdır? Cihaza ne kadar zarar verdik ciddi merak içerisindeyim.

Teşekkürler.

http://www.groovystore.fr/images/Numark%20M4.jpg

• En iyi ihtimalle , demir trafo varsa , onun içerisindeki termik sigorta atmıştır. Veya cihazın sigortası atmıştır.
    Kötü ihtimal ile de trafo yanmış , besleme devresindeki diyot ve kondansatörler gitmiştir.
    Daha kötüsü ise , bunların dışında olan şeydir ki o durumda işiniz zor , regüle devresinden sonraki aktif malzemeler yanmıştır.
    Cihazı açıp bakmadan daha fazlasını söyleyebilmemiz mümkün değildir...
    Saygılar.
  • Anladım, yani tamir ihtimali var diyorsunuz. Eh biraz iyi haber o zaman. Ustaya göstereceğiz bakalım ne çıkarsa şansımıza.

Teşekkür ederim yorumun için @untayk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Finney
    Arkadaşlar selam,
    Amerika'dan gelen, aşağıdaki linkte gözüken cihaz, tecrübesizlik ve bilgisizlik yüzünden direk 220V prize takılıp çalıştırıldı. Bir süre ışıkları yandı ve çalıştı. Sonrasında koku veya ses oluşmadan kapandı.
    Sizce tamir şansı var mıdır? Cihaza ne kadar zarar verdik ciddi merak içerisindeyim.
    Teşekkürler.
    http://www.groovystore.fr/images/Numark%20M4.jpg

-"...yüzünden direk 220V prize takılıp çalıştırıldı."
    Bu ifadeye rağmen tereddüt ettiğim nokta şu. Başlık 110v cihazı 220v bağlamak ama resimi incelediğimde cihaz 110v' la da değil AC 10v ile çalışıyor. Bu durumda bu AC 10v' tun bir adaptörden alınması gerekir.
    Sorum şu; dediğim gibi bir adaptör varnmı? varsa bu adaptör 110v/10v olduğu halde 220v ta mı bağlandı? Yoksa bu AC 10v luk cihaz sözedildiği gibi 220v' ta mı bağlandı?
    Yapılacak yorumlar bu sorunun cevabından sonra daha farklı olacaktır.
    Örnek...
    Eğer adaptör varsa ve bu yanlış bağlantı yapılmışsa, sadece adaptör yanmıştır. Cihaza bir şey olmamış sadece sigortası atmıştır....vb (sadece örnek bir varsayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahapan -- 25 Eylül 2012; 0:39:03 >

• ahapan arkadaşım , çok haklısınız. Cihaz bir adaptörle çalışıyor olmalı. Resmi büyütmeden baktığımdan POWER yazısının altındaki kısmı , yani ON-OFF anahtarını 3lü 220VAC girişi sanmıştım. Halbuki cihaz 10VAC ile çalışıyor , ve bir adaptör girişi mevcut. Bu durumda , bahsettiğim en kötü durumun oluşma ihtimali biraz daha zor gibi. Sadece adaptörde sorun oluşmuş olmalı. Besleme devrelerine zarar gelmeden adaptörün yanmış olma ihtimali çok yüksek ( veya dediğiniz gibi , sigortası veya termiği atmış da olabilir ).
    Saygılar.
  • Cihaz 12v küçük 1Amperlik piyasada ençok bulunan modem adaptörü ile çalıştırılabilir.
    NOT: Adaptörün +12v kablosuna seri olarak 4 adet IN4001 diyot ile herbir diyot 0,7v voltaj düşümü ile =10v alırsınız.
    Diyotların beyaz tarafı miksere, diğer tarafı +12v giriş.

Büyük ihtimal %90 110v/10v adaptörünüz yanmıştır.
    Kolay Gelsin..
  • Adaptörü vardı evet, söylemeyi unutmuşum. Bakalım bugün ustaya götüreceğim, inşallah az hasarla atlatırız.

Teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Başka arkadaşlara bilgi vermek için yazıyorum:

Sadece adaptör bozulmuş, cihazda bir sorun oluşmamış, yeni adaptör alarak sorunu çözdüm arkadaşlar.

Ama iyi bir ders oldu, ucuz atlattım.
  • Bu kadar ucuz atlatmanıza sevindim. Geçmişler olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Finney

Başka arkadaşlara bilgi vermek için yazıyorum:

Sadece adaptör bozulmuş, cihazda bir sorun oluşmamış, yeni adaptör alarak sorunu çözdüm arkadaşlar.

Ama iyi bir ders oldu, ucuz atlattım.

quote:

Orijinalden alıntı: ahapan
    -"Eğer adaptör varsa ve bu yanlış bağlantı yapılmışsa, sadece adaptör yanmıştır....

Gerçekten ucuz atlatılmış...Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.