İyi günler.Yeni bir sistem toplayacağım.2 sistem arasında kaldım,5-6 yıl boyunca kullanacağım,oyunları ultra ayarlarda açmasa da olan kısaca işimi eski sistemim gibi 6 yıl civarı görecek bir sistem istiyorum(Eski sistemim orta bir sistemdi).İş ve oyun için kullanacağım.2-3 yılda bir sistem toplayacak maddi durumum yok.Her türlü öneriye açığım.Vatan'dan toplayacağım sistemi. 1155 soket sistem daha ucuz ama uzun vadeli düşündüğümde çeşitli program,oyunlarda ya da pek yapmasam da parça değiştirmek istesem sorun yaşar mıyım?Gönlüm maddi açıdan 1155 soketten yana ama sorun yaşayabilme ihtimali olur mu?Aynı zamanda anakartlarla ilgili önerileriniz var mı?Çok teşekkürler.
1155 Soket; Kasa: Cooler Master Haf 912 Advance 370 tl Anakart: Asus Maximus V Gene z77 460 tl İşlemci: Core I5 3570K 485 tl Ekran Kartı: Asus GTX670 2GB 995 tl
İyi günler.Yeni bir sistem toplayacağım.2 sistem arasında kaldım,5-6 yıl boyunca kullanacağım,oyunları ultra ayarlarda açmasa da olan kısaca işimi eski sistemim gibi 6 yıl civarı görecek bir sistem istiyorum(Eski sistemim orta bir sistemdi).İş ve oyun için kullanacağım.2-3 yılda bir sistem toplayacak maddi durumum yok.Her türlü öneriye açığım.Vatan'dan toplayacağım sistemi. 1155 soket sistem daha ucuz ama uzun vadeli düşündüğümde çeşitli program,oyunlarda ya da pek yapmasam da parça değiştirmek istesem sorun yaşar mıyım?Gönlüm maddi açıdan 1155 soketten yana ama sorun yaşayabilme ihtimali olur mu?Aynı zamanda anakartlarla ilgili önerileriniz var mı?Çok teşekkürler.
1155 Soket; Kasa: Cooler Master Haf 912 Advance 370 tl Anakart: Asus Maximus V Gene z77 460 tl İşlemci: Core I5 3570K 485 tl Ekran Kartı: Asus GTX670 2GB 995 tl
biraz daha bekleyip hasswell işlemcilerden alabilirsin. Okuduklarıma göre gpu performansıda iş görür gibi. Ultrada gözün yoksa ekran kartınada ihtiyacın kalmaz.
Çok uzak kalmışım donanımdan hasswell işlemciyi ilk defa duydum.gtx 660ti işi mi görür mü uzun süre yani?
Cevap yok ama anladığım ya biraz daha bekleyeceğim ta da 2011 Soketli sistemi alacağım.
BEkleyip 1150 alabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: cevapksk
Cevap yok ama anladığım ya biraz daha bekleyeceğim ta da 2011 Soketli sistemi alacağım.
1150 yani hasswell serisini bekle i7yi bu seriden alırsın. işlemci için bile 6 sene uzun bir süre 3-4 sene sonrasında ne alırsan al işlevselliğini büyük ölçüde yitircektir ama sanırım bunu göz önünde bulunduruyorsun.
ekran kartı bu konuda işlemciden çok daha önce efektifliğini kaybeden bir donanım yani 2-3 sene sonrasında tamamen çöp konumuna gelebiliyor gerek oyunların konsol portlu ve optimize sıkıntılı gelmesinden gerek firmaların kart satma politikaları yüzünden. eger oyun acısından grafik konusunda cok fanatik değilsen ultra yerine yüksek ve orta karısık veya düşük ayarlarda oynamak cok problem olusturmayacaksa ekran kartını f/p bir ürün gtx650 ti boost yada hd 7850 vb olarak belirle ki 2-3 sene sonra tekrar aynı tarz bir ürünle degistirdiğinde hem güncel oyunları oynayabilesin hemde aynı parayı vermis ol.misal su an almayı dusundugun gtx670 2-3 sene sonraki orta segment kartlardan daha geride olacak buyuk ihtimalle simdi verecegin 1000 tl yerine 500 verip ileride tekrar 500le upgradeini gerceklestirebilirsin.
öte yandan upgrade işleriyle uğraşamam tek seferde alırım 6 sene kullanırım modundaysan 500 liralık anakart senin için zarar olusturacaktır. daha kaliteli komponent dısında sana cok fazla getirisi olmayacak. maximus rog ve benzeri seriler ciddi oyun ve overclock meraklısı kullanıcılar için üretilen kartlar.uzun lafın kısası alacagın ekstreme ürünler aynı sekilde normal orta segment ürünlerle hemen hemen aynı sürede güncelliğini yitirecek. o yüzden daha ekonomik bir sistem toplaman tavsiyem olur.
haswell i7 4770(k serisi düşünebilirsin o.c. düşünüyorsan fakat ekstra işelmci sogutucusu gerektirir) 1150 soket anakart orta segment 8 gb 1600mhz ram 2×4 gb 1 tb harddisk corsair carbide / cm haf serileri kasa 750 watt +80 psu gtx 760 ti (gtx 670 in yeni versiyonu 300 dolar fiyatlı) yada orta segment ekran kartı yada hd 4600 entegre grafik serisini kullanabilirsin bir süre ekran kartı almadan
quote:
Orijinalden alıntı: cevapksk
Çok uzak kalmışım donanımdan hasswell işlemciyi ilk defa duydum.gtx 660ti işi mi görür mü uzun süre yani?
orta bütçeli durumlarda ekran kartlarında amd kesinlikle tercih edilmesi lazım ama bütçe sağlamsa nvidia da alınabilir
2007 yılında aldığım sistemimde işlemcim Core2duo e6600,ekran kartım 8800gts,2 gb ta ram.im var.Anakartı açıkçası hatırlamıyorum.Bu sisteme benzer bir sistem istemiştim açıkçası uzun süreli kullanım için. Cevaplar için teşekkürler,biraz daha bekleyip daha optimal bir sistem üzerinde çalışayım.Buradan önerilerinizi talep edeceğim tekrar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme