Şimdi Ara

12-13 inch notebook istiyorum. Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 senedir 17" bir notebook'um var. Memnunum ve işlerime yetiyor ama taşıması çok problem oluyor. O yüzden 12"-13" büyüklüğünde bir notebook almak istiyorum. Netbook al derseniz performans olarak yeterli bulmuyorum. Aslında gözüm MacBook Air'da ama onun da fiyatı alabileceğimin çok üzerinde. GEçenlerde gezerken Casper'ın Macbook air görünümlü bir notebook'unu gördüm. Kasa aynı, inceliği falan. Ama Casper'a karşı pek güvenim yok. Kullanan var mı daha önce? Ekran kartının çok iyi olması önemli değil ama kesinlikle paylaşımlı olmasın istiyorum. İşlemci de minimum çift çekirdek 1.8GHz, RAM de 2gb olmalı. Önerileriniz neler?

• DELL XPS 1340 CORE2DUO P8700-2.53GHZ-4GB-320GB-13.3"-CM-DVDRW-512MB G210M-2MP-BT-VPRE

Paylaşımsız istemişsin ama oyun oynamayacaksan paylaşımsız olup olmaması o kadarda önemli değil zaten. Ayrıca paylaşımsızlar çok pahalı. Paylaşımlı ararsan bunları düşünebilirsin...

DELL VOSTRO 3300 CORE İ3-350M 2.26GHZ-3GB-320GB-13.3"-DVDRW- GMA4500MHD-CAM-W7PRE

• Yukarıdaki bilgisayarın alttakinden 1000lira fazla olmasının en büyük sebebi ekran kartı sanıyorum. i3 ile p8700'ü karşılaştırdığında, performans olarak hangisinin daha iyi olduğunu biliyor musun? Sanırım oldukça yakınlar birbirlerine. Bu bilgisayarların ortalama pil ömürlerinin kaç saat olduğu konusunda bir bilgin var mı?

Dediğin gibi oyun oynamayacağım, en azından oynasam da son çıkan oyunlarla pek alakam yok. Ama 720p ya da 1080p film izlemeye kalktığımda paylaşımsız ekran kartı yeterli olur mu?

Şu anki bilgisayarımad 256MB ATI HD 2600 ekran kartı, 2GB RAM, AMD TL60 2.00Ghz işlemci var. 720p film izlemeye kalktığımda donmalar yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feamor

3 senedir 17" bir notebook'um var. Memnunum ve işlerime yetiyor ama taşıması çok problem oluyor. O yüzden 12"-13" büyüklüğünde bir notebook almak istiyorum. Netbook al derseniz performans olarak yeterli bulmuyorum. Aslında gözüm MacBook Air'da ama onun da fiyatı alabileceğimin çok üzerinde. GEçenlerde gezerken Casper'ın Macbook air görünümlü bir notebook'unu gördüm. Kasa aynı, inceliği falan. Ama Casper'a karşı pek güvenim yok. Kullanan var mı daha önce? Ekran kartının çok iyi olması önemli değil ama kesinlikle paylaşımlı olmasın istiyorum. İşlemci de minimum çift çekirdek 1.8GHz, RAM de 2gb olmalı. Önerileriniz neler?

ekran kartı bakımından da güzel bi göz at

http://www.pcdepo.com/asp/product/68083/ACER-AS3820TG-434G50MN-CI5-430M-4G-500G-W7P-13-3-1-GB

• Mobile Intel® GM45 Express Chipset 4500MHD

quote:

Enhanced support for a high definition experience: Outstanding Blu-ray* logo capable, HD video playback with full hardware decode from AVC/VC1/MPEG2. Improved HDTV connectivity with integrated HDMI and DisplayPort* supporting up to 1080P.

Burada paylaşımlı ekran kartıyla 1080p filmleri desteklediği yazıyor. 1080p filmleri izlersin ama ekran çözünürlüğü düşük olduğu için full HD olarak izleyemezsin filmleri.

Dizüstüler arasındaki farkın fazla olması işlemcilerin hızı ve ekran kartlarının farkı. P8700 işlemci senin düşündüğünün aksine i3'den daha hızlıdır. Ekran kartları olarakta hızı ve paylaşımsız olması da etkili.

DELL XPS 1340 CORE2DUO P8700

quote:

Optional LED technology saves up to 43% more energy1, resulting in longer battery life2.

Pil ömürleri için bilgi edinemedim ama DELL XPS 1340 için Optional LED teknolojisi sayesinde %43oranında daha az enerji tüketiyormuş. Bu yüzden pil ömrü daha yüksek oluyormuş. Ayrıca 6 hücreli pil kullanıyor...

DELL VOSTRO 3300

Bu laptop ise sanırım 4 hücreli geliyor sanırım. Bu cihazı kullananlardan biri 4 hücreli ile 2 saat kullandığını yazmış. Pili isteğe göre 8 hücreli olanla değiştirebiliyormuşsun ama bunun için senden ekstra ücret talep edebilirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga145

ekran kartı bakımından da güzel bi göz at

http://www.pcdepo.com/asp/product/68083/ACER-AS3820TG-434G50MN-CI5-430M-4G-500G-W7P-13-3-1-GB

Özellikleri güzel gözüküyor. Ama Acer konusunda tereddütlerim var. Sen daha önceden ACER kullandın mı, ya da ACER bilgisayarlar hakkında bilgin var mı? ACER ve CASPER, genellikle özellik olarak çok iyi gözüken makinaları, Toshiba, Asus gibi markaların yarı fiyatına satabiliyorlar. Sadece marka bu kadar fark yaratır mı diye kafamda soru işaretleri oluşuyor bu yüzden de

• Bu arada detaylı bilgi için teşekkür ederim 480p. Mhz hızı olarak P8700 daha hızlı olduğunu gördüm. Ama ekran kartı ve işlemcilerin nasıl olduğuna bakarken genelde notebookcheck.net sitesindeki karşılaştırmalı listeyi referans alıyorum. Orada birisi 41. diğeri 42.sıradaydı yanlış hatırlamıyorsam. Ondan ötürü özellik olarak birbirlerine yakın oldukları sonucuna varmıştım. Konu hakkında çok detaylı bilgim yok :)
  • Hp'nin 12.1 inch pavillion dv2 modeli var, ekran kartı 512 mb, ram 2 gb, hdd 250gb, sadece işlemcisi biraz zayıf görünüyor ama öyle ben rahatlıkla çak sayıda programı aynı anda hiç sorunsuz çalıştırıyordum. Piyasa fiyatı 1300-1850 aralığında ilgilenirsen bendekinin 2. el ilanını vermiştim. imzama tıklayarak görebilirsin.
  • bütçe 1300tl civarı kasmayacak hafif (yazlığa götüreceğim) fifa 08 gibi oyunları çalıştıracak laptop önerilerinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.