Şimdi Ara

2 arac arasinda kaldik (ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Forumu 3 - 4 aydir takip ediyorum, konu acmak simdi kismet oldu. abilerim iki arac arasinda kaldik sirkete sifir km sedan genis ve uzun yillar binilecek masrafsiz 50.000 liraya kadar bir arac almayi dusunuyoruz elemanlarin kullanmasi icin arac yilda en az 30 bin km yapacak, arac kiralamayi dusunmuyoruz ve lpg ye karsi bir önyargimiz yok
    1.-Toyota corolla 1.33 life 99 beygir bir tanidigimizda var hergun dur kalk kopru trafiginde 6.2 litre ila 6.4litre arasi yakiyor yaklasik 32 kuruş.

2.-Citroen c-elysee 1.6 hdı 92 beygir bu arac hakkinda pek fikrim yok fakat sadece hdi motorlarin cok az yaktigini ve en az toyota kadar masrafsiz oldugunu biliyorum

İki aracinda sifir fiyatlari ayni sayilir babam toyota alalim masrafsiz arac, cokta yakarsa lpg taktirtiriz diyor, ben ise citroen alalim lpg yle felan ugrasmayalim dizel arac cok az yakiyor diyorum sizin fikriniz nedir 50 bin liraya bu tarz baska alincak ne araclar var Tesekkurler.

Arkadaslar 2014 model sıfır km 1.33 inci beyazı corolla aldık ici bej renk kapak jantlarin yerinede celik jant aldik arac tasarim olarak ic tasarim olsun dis tasarim olsun gercekten şahane. Arac daha cok yeni oldugu icin yakit tuketimini ilerliyen zamanlarda yazacagim.

İstek olursa bir test yazisi da yazabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbmnbmnb12 -- 19 Haziran 2014; 19:30:36 >

• kusura bakmayın ama kaza yaptığınızı düşündüm başlığı okuyunca, yanlış birşeyde yazmıyor ama benim sorunum galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

kusura bakmayın ama kaza yaptığınızı düşündüm başlığı okuyunca, yanlış birşeyde yazmıyor ama benim sorunum galiba

Önce konu sahibinin anlatmak istediği gibi anladım okuyunca ama sizin yorumunuzu okuyunca o da mantıklı geldi istemsizce gülümsedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert969

quote:

kusura bakmayın ama kaza yaptığınızı düşündüm başlığı okuyunca, yanlış birşeyde yazmıyor ama benim sorunum galiba

Önce konu sahibinin anlatmak istediği gibi anladım okuyunca ama sizin yorumunuzu okuyunca o da mantıklı geldi istemsizce gülümsedim :)

Alıntıları Göster
    toyota c sınıfı bir araç c-elysee ise b sınıfı bir araç iki araçta iyidir ancak toyota c-elysee den iyidir ama yakıt konusunu bilemem çok km yapmıyorsanız toyota alın bizde c-elysee kardeşi olan 301 var bence şuanki piyasada o parayı ettiklerini zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mert969

quote:

biraz düşündüm ve nedeninin diğer konularda modellerin yazılmasından olduğunu anladım, ama dediğim gibi benim bakış açımdan böyle yoksa kesinlikle yanlış olduğunu söylemiyorum

• Şirket aracı dizel olur hocam.
    Hem elemanlar kullanacakmış konforun çokta bir önemi yok
    Ayriyetten lineada düşünebilirsiniz şirketler için biçilmiş kaftan bence
  • kaza ne alaka diye konunun başından sonuna 3 kere git gel yaptım.

anca düştü jeton.
  • quote:

10 dakikadır bakıyom yeni anladım
  • arkadaşlar konunun amacını saptırdığim için özür dilerim, zaten belirttiğim gibi sorun benden kaynaklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: airinterceptor

arkadaşlar konunun amacını saptırdığim için özür dilerim, zaten belirttiğim gibi sorun benden kaynaklı
    öncelikle geçmiş olsun.

şirket elemanlarının nice hor kullandıkları göz önüne alındığında kolayca dağılmayacak parçası kaliteli ve ucuz araçlara yönelmenin iyi olacağı kanaatindeyim. tahminim citroeni daha yılı dolmadan parçalarlar. sadece 2 seçenek varsa corolla 1.33 kesinlikle tüpsüz olmaz. benzin fiyatlarıyla birkaç seneye bir araç daha alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

öncelikle geçmiş olsun.

şirket elemanlarının nice hor kullandıkları göz önüne alındığında kolayca dağılmayacak parçası kaliteli ve ucuz araçlara yönelmenin iyi olacağı kanaatindeyim. tahminim citroeni daha yılı dolmadan parçalarlar. sadece 2 seçenek varsa corolla 1.33 kesinlikle tüpsüz olmaz. benzin fiyatlarıyla birkaç seneye bir araç daha alırsınız.

Alıntıları Göster
    c-elysee
  • 30 bin km= dizel. Hele şirket aracı diyorsan kesin dizel. Eleman binip gazı kökledimi corolla öyle bir yakarki. Hele benzin deposunun çeyrekten aşağı olmaması lazım. Şirket aracı olduğundan pek öyle olacağını sanmıyorum. Kişisel kullanım olsa ve km daha az olsa corolla derdim ancak bu durumda dizel almak gerekiyor. O paralarada hangi dizeli alabilecekleriniz açık, linea, Dacia logan bozması symbol,301 ve c-elyssee. Linea çok da az yakmıyor, sırf dci motor için symbol de alınmaz. 301 ve c- elysse hangisi daha ucuzsa onu alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

öncelikle geçmiş olsun.

aynen hocam bende citroeni daha yili dolmadan parcalarlar diye dusunuyorum hem zaten corollanin 1.33 atmosferik olmasindan yana da bir korkum yok 6 litre benzin yakiyor ve lpg ye de tam uyumlu sorunsuzlugu da cabasi. Linea öneren arkadaslar oda guzel arac fakat 1.3 dizel olmasina bakmayin sacma vites oranlari yuzunden yakiti cok benzinli corollayla hemen hemen ayni yakiyor. yanlisim varsa duzeltin

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbmnbmnb12

quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

öncelikle geçmiş olsun.

aynen hocam bende citroeni daha yili dolmadan parcalarlar diye dusunuyorum hem zaten corollanin 1.33 atmosferik olmasindan yana da bir korkum yok 6 litre benzin yakiyor ve lpg ye de tam uyumlu sorunsuzlugu da cabasi. Linea öneren arkadaslar oda guzel arac fakat 1.3 dizel olmasina bakmayin sacma vites oranlari yuzunden yakiti cok benzinli corollayla hemen hemen ayni yakiyor. yanlisim varsa duzeltin

o araba elemanların altında 9 litrenin altında yakmaz o da benzinde, ki yokuşu bol olan bir yerdeyseniz 11 litre civarı tüketim görürseniz şaşırmayın. Citroeni parçalarlar diyorsan symbol alın dci motor var başkada bir şey yok, olmadığı içinde parçalanacak yeride yok. 30 bin km ve şirket çalışanları düşünüldüğünde dizelden başka bir şey alırsanız pişman olursunuz çok net.

• Evet symbol guzel arac dci motorda mukemmel fakat sirf dci motoru icin o cirkin araba alinmaz diye dusunuyorum paramiza yazik. Eger dediginiz gibi 9 litre 10 litre bir tuketim gorursek ki sanmiyorum insan gibi kullanilinca maksimum 7 litre yakiyor, lpg uygulatmayi dusunuyoruz.
    Peki arkadaslar 50 liraya sifir km az yakan sedan geniş uzun yillar masrafsiz binilecek bir arac onerirmisiniz.
  • quote:

Evet symbol guzel arac dci motorda mukemmel fakat sirf dci motoru icin o cirkin araba alinmaz diye dusunuyorum paramiza yazik. Eger dediginiz gibi 9 litre 10 litre bir tuketim gorursek ki sanmiyorum insan gibi kullanilinca maksimum 7 litre yakiyor, lpg uygulatmayi dusunuyoruz.
    Peki arkadaslar 50 liraya sifir km az yakan sedan geniş uzun yillar masrafsiz binilecek bir arac onerirmisiniz.
    şirket arabalarına bak alayı dizel fluence,linea ve symboldür. Ben hiç corolla şirket arabası görmedim. Sizinki bildiğin hayalperestlik alıp lpg takacaksınızda az yakacak. Hemde 30 bin km yapacak. Corolla ya 3 -4 yıl binince bir araba parasıda yakıta vermiş olursunuz. Niye mi çünkü elemanların altında o araba 9-10 litre benzini rahat görür çünkü 1.33 motor basınca gitmiyor full dip gaz gidecekler dip gaz gidince genede gitmeyecek ama hayvan gibide yakacak. 10 litre desek 12 litre lpg yapar ki buda 32 kuruş civarına denk gelir birde buna benzin masrafını eklersen 35 kuruşa gelir güncel lpg fiyatlarıyla. Kış aylarında ise hem soğuktan hemde lpg dahada zamlanacağından 40 kuruş civarında yakması mümkün yani ortamala 37 kuruş diyebiliriz. 90 hplik symbol alırsanız yaksın yaksın 25 kuruş maximum. aradaki 12 kuruşluk fark var. Ayrıca toyota'yı alıp lpg takıp ruhsata işletip masraf edilecek, buna karşılık dizelin bakımları daha pahalı. Ama o masrafı bence dizelin pahalı bakımıyla çıkaramazsınız. Kaldıki bakımda reno vs toyota olduğu için çok büyük fiyat farklı çıkmaz gibime geliyor. Daha önce LPG'li araç kullandım ve kış aylarında inanılmaz bir kabusa dönüyor. Lpg devreye girmiyor benzin çok çabuk azalıyor hele yokuşlu bir yol giderseniz benzin gidiyor. E sonucunda 50 lira lpg alırken 2 doluma 1 20 lirada benzin almak zorunda kalıyordum. Ayrıca hatırlatmak isterimki bir ara lpg fiyatları 3 lira bandına dayanmıştı sonra yeniden düştü. Ancak dizel birden zamlanamaz çünkü tüm tırlar kamyonlar mazot kullanır yani nakliyeciliğin çökmemesi ve ülkedeki her şeyin zamlanmaması için mazot fiyatları belli seviyede kalmak zorunda. Günlük kullanım için olsa corolla der geçerim ancak şirket elemanları işin içine girince dizel şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

şirket arabalarına bak alayı dizel fluence,linea ve symboldür. Ben hiç corolla şirket arabası görmedim. Sizinki bildiğin hayalperestlik alıp lpg takacaksınızda az yakacak. Hemde 30 bin km yapacak. Corolla ya 3 -4 yıl binince bir araba parasıda yakıta vermiş olursunuz. Niye mi çünkü elemanların altında o araba 9-10 litre benzini rahat görür çünkü 1.33 motor basınca gitmiyor full dip gaz gidecekler dip gaz gidince genede gitmeyecek ama hayvan gibide yakacak. 10 litre desek 12 litre lpg yapar ki buda 32 kuruş civarına denk gelir birde buna benzin masrafını eklersen 35 kuruşa gelir güncel lpg fiyatlarıyla. Kış aylarında ise hem soğuktan hemde lpg dahada zamlanacağından 40 kuruş civarında yakması mümkün yani ortamala 37 kuruş diyebiliriz. 90 hplik symbol alırsanız yaksın yaksın 25 kuruş maximum. aradaki 12 kuruşluk fark var. Ayrıca toyota'yı alıp lpg takıp ruhsata işletip masraf edilecek, buna karşılık dizelin bakımları daha pahalı. Ama o masrafı bence dizelin pahalı bakımıyla çıkaramazsınız. Kaldıki bakımda reno vs toyota olduğu için çok büyük fiyat farklı çıkmaz gibime geliyor. Daha önce LPG'li araç kullandım ve kış aylarında inanılmaz bir kabusa dönüyor. Lpg devreye girmiyor benzin çok çabuk azalıyor hele yokuşlu bir yol giderseniz benzin gidiyor. E sonucunda 50 lira lpg alırken 2 doluma 1 20 lirada benzin almak zorunda kalıyordum. Ayrıca hatırlatmak isterimki bir ara lpg fiyatları 3 lira bandına dayanmıştı sonra yeniden düştü. Ancak dizel birden zamlanamaz çünkü tüm tırlar kamyonlar mazot kullanır yani nakliyeciliğin çökmemesi ve ülkedeki her şeyin zamlanmaması için mazot fiyatları belli seviyede kalmak zorunda. Günlük kullanım için olsa corolla der geçerim ancak şirket elemanları işin içine girince dizel şart.

Anladim hocam haklisiniz. peki c-elysee 1.6 hdi icin yorumunuz nedir?

• Citroeni yılı dolmadan parçalarlar demişsin. Daha niye soruyorsunki. Konunun üstündeki mesajlar duruyor. Durum buysa Dacia logan bozması symbol en iyi tercih.
  • Dun ilk mesaji guncelledim bi Allahin kuluda hayirli olsun dememiş
  • quote:

Dun ilk mesaji guncelledim bi Allahin kuluda hayirli olsun dememiş
    hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.