Şimdi Ara

2 Ay kala TM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba :) bu forumu geçmiş sene ara sıra takip ederdim hiç buraya yazmadım sınava 2 ay kala yön tayini için sizden yardım istiyorum uçsuz bucaksız çünkü heryer ne yapacağımı bir türlü tam kestiremiyorum..

Biraz durumumdan bahsedeyim geçen sene liseyi bir MF öğrencisi olarak bitirdim bu sene yaklaşık 5 ay önce kitap açacakken TM ye geçmeye karar verdim istediğim bölüm için.
    Esasen lisede geçmeliydim belki ama edebiyattan korkuyordum çünkü kendisiyle aram çok kötü :)

Bu 5 aylık süreçte dil bilgisine biraz çalıştım ki onuda unutmuşum dün yaptığım denemelere göre :) Ciddi anlamda çok sorunlu, zor bir 5 ay yaşadım bir sürü şey ters gitti benim için tıbbi yönden sorunlarım oldu belki bu bana bahane olmamalıydı ama kafamı kaldırmakta zorlandığım anlarım oldu çevremde ailemde bir çok problemle karşılaştı vesaire aşık değildim yani kısmen geçerli bir sebebi vardı :)

Netlerim şu durumda dün msü ve 345 in bir denemesini çözdüm netlerimi görmek istedim sırayla yazayım.

MSÜ
    Türkçe 23
    Sosyal 7
    Matematik 30
    Fen 9

Toplam 69 net oluyor 345 ise

Türkçe 24
    Sosyal 10
    Matematik 31
    Fen 7

TYT net hedefim 75 açıkçası dil bilgisinde tekrar yapmaya başlıyorum önder hoca ve küçük bir sb bitirmeyi düşünüyorum kalaj sürede günde 1.5 saat ayırsam bile hallederim gibi geliyor bana yani TYT için bir sorunum yok.

AYT kanadı ise tam bir facia bu sorduğum şeyler muhtemelen olanaksız biliyorum insanlar 6-7 ay belki seneler emek veriyor.

Matematik 11-12 civarı geliyor (7 tanesi geometri)
    Bunu 25-26 nete çekmek istiyorum LTİ için yahya tanı önermişsiniz BR vardı bende kaf3 5 ay önce almıştım ama zaman sorunum çok başlamam zor galiba ona :)

TYT de problem soruları oran orantı ve bu yeni nesil sorular sayesinde üslü köklüde bile eksiği olan ben fena netler yapmıyorum açıkçası ama ayt..

Şimdi üslü, köklü, mutlak, çarpanlara ayırma ve fonksiyonlar gibi konuları çalışmak onun dışında pkob hariç tüm mat2'yi çalışmak istiyorum. Elimde acil, 345 ayt soru bankaları var ve kaf3 var. Hangi hocayı kullanmalı nerden neyi izlemeliyim lti için Yahya hoca tamam ama diğerleri için ne yapmalı üslüsü köklüsü en hızlı ve mantıklı nasıl biter? Lti hariç mat 2 nasıl biter?

Edebiyat konusunda sıfırım sosyal 1 de en iyi dersim coğrafya geçen seneyi tamamen yapmıştım ki kolaydı bence tarihi yarı yarıya yapıyorum bu ay dil bilgisinden sonra 1.5 saat tarihr hızlı bakmak istiyorum ben özellikle edebiyat ve matematik için sizden tavsiye istiyorum.

Edebiyatta kadir gümüş isimli hocaya dün baktım gerçekten güzel geldi limit el kitabını, limit sb ve yayın denizi sb yi babam sağ olsun dün aradığım anda aldı.

Şimdi elimde bunlar var ama bu derse nasıl çalışır hiç anlamadım ben kadir gümüşün anlattıklarını not alıp direkt sb ye mi geçmeliyim iki sb aynı anda mı çözülmeli yoksa tek tek mi :)

Tek akıllı sen misin diyebilirsiniz haklısınız ama ne kadar yaşar ederim bilmiyorum :) zaman çok kıymetliymiş ben ne net yaparsam yapayım yapayım yerleşeceğim o yüzden bu iki ay her şeyden soyutlanmaya hazırım. 4 saat edebiyata 5-6 saat matematik için ayırmaya hazırım.

2 ayda 14-15 net matematik arttırmanın peşindeyim edebiyatı sıfırdan 18-19 a çekmenin Peşindeyim ve olanaksız bile olabilir yol göstermenize ihtiyacım var. :)

Aşırı uzattım okuyan olduysa çok teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aga 2 ay çok büyük zaman kaf 3 ü parçala arkasına kaf limit ve türev atarsın onlar ince zaten. Son 2 3 hafta kala da paso deneme çözersin. Ama mutlaka kaf 3 yap. 1 log 1 dizi 2 trigo 1 eşitsizlik 2 olas ve per. Sorusu demek. Üstüne limit atsan 2 soru daha yani br işini görür. Edebiyatta az zaman kaldı not çıkarabilirsin ama vakit alır. 4 ya da 5 tane edb kitabı al. Lys bile olur. Baştan başla örneğin divan edebiyatı bölümünü bi el kitabından bakarak yap. 2. Kaynağa geç onuda kitaptan bakarak çöz. 3. De bakmamaya çalış falan derken 4 5 e gelene kadar çoğu konuya hakim olursun soru tarzına. Arada da dönem özelliklerine asılırsın. Tarih için benim hocam ramazan yetkin sana ilaç gibi gelir. Coğ da da yavuz tuna. Bunları hergün 2 video izleyerek gitsen bile biter

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de matematikte sürekli 18-20 bandındayım.
    30 a ulaşmam için önerebileceğiniz şeyler var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JhonyBravo

Aga 2 ay çok büyük zaman kaf 3 ü parçala arkasına kaf limit ve türev atarsın onlar ince zaten. Son 2 3 hafta kala da paso deneme çözersin. Ama mutlaka kaf 3 yap. 1 log 1 dizi 2 trigo 1 eşitsizlik 2 olas ve per. Sorusu demek. Üstüne limit atsan 2 soru daha yani br işini görür. Edebiyatta az zaman kaldı not çıkarabilirsin ama vakit alır. 4 ya da 5 tane edb kitabı al. Lys bile olur. Baştan başla örneğin divan edebiyatı bölümünü bi el kitabından bakarak yap. 2. Kaynağa geç onuda kitaptan bakarak çöz. 3. De bakmamaya çalış falan derken 4 5 e gelene kadar çoğu konuya hakim olursun soru tarzına. Arada da dönem özelliklerine asılırsın. Tarih için benim hocam ramazan yetkin sana ilaç gibi gelir. Coğ da da yavuz tuna. Bunları hergün 2 video izleyerek gitsen bile biter
    Hocam kaf 3 yetişmez gibi bir his var içimde 5 saat bile baksam olmazmış gibi hissettiriyor bana..

Edebiyat için dün araştırırken Yasemin Çerçi isimli bir youtuber aynı şeyi anlatmıştı ama 5 kitap 60 gün 4 saat versem bile bitmesi imkansız hissettiriyor bana açıkçası
    Bugün ne yapacağımı net kesinleştirip sağa sola vakit harcamadan girişmem lazım bir şeyler yapayım başlayayım dedim ama verimsiz programlarla zaman harcamak daha tehlikeli görünüyor açıkçası o yüzden yolu çizip başlamak istiyorum. Edebiyat için başka öneriler varsa alabilirim yok en iyi en net yol buysa başlamaya hazırım üslü, köklü gibi konuları hızlıca çözebileceğim nereler vardır peki Teşekkür ediyorum cevap ve yardım için..

@ichabod Hocam 18-20 TYT de iseniz elimden geleni yapayım yok AYT ise yardımlarınızı bekliyorum :)
    Açıkçası TYT adına geometri,problemler gibi konular beni ciddi anlamda taşıyor ben bunlara ekstra bir zaman harcamadım hatta pek çalışmadım genel mantık olarak basit bir şekilde soruya yaklaşıyor ve ortak kat veya yüzdeye doğrudan oranlayarak işlem yapmaya başlıyorum. Apoteminin vesaire problemler kitabını alan bir arkadaşım bu konuda başarılı olmuştu ama ben onu da çözmedim :)

• ugurgo U kullanıcısına yanıt
    Kaf3 günde 3-3.5 saatle 1 ayda bitirmiştim günde 5 saat bakarsan çok rahat biter. x2 hızla izle videoları.

• Keşke herkesin tek derdi edebiyat olsa. İnan edebiyat çok kolay biter. Sana şöyle diyeyim cumhuriyete kadar adam akıllı bir konu yok . Tanzimat dönemi dediğin 2 dönemden oluşuyor toplasan 15 şair var her şairin 5 eseri var desen 75 eserle 1 konuyu komple kapatıyorsun. Serveti Fünun velhasıl aynı geçti atide 4 tane şair var sağlam onları bil gerisi hikaye. Milli edebiyat dediğin bagimsizlarinda 2 şair var Yahya Kemal ve Mehmet Akif . Milli edb içinde sayılı şair var önemlidir üstünde durursun bunların. Asıl olay cumhuriyette başlıyor ama sen günlük 4 saat gbi bir çalışmadan bahsediyorsun cumhuriyeti 2 kere dahi bitirirsin milletin lafına bakma ağa. Herkes rakip eleme peşinde. Edb çok kolay biter bunu hiç dert etme. Tek zorluğu eserlerin içerikleri olabilir. Onlar ayrı bir çalışma ister . Ama genel olarak 2 ay içinde edebiyatın yüzde 85i çok çok rahat halledilebilir. Şiir bilgisi konusu çok önemlidir, geçen sene iyi soru geldi buralardan haberin olsun . Başarılar..

Aga bence sen düşünce tarzını değiştirmekle başla. Ben kaf 3 ü şubatta bitirdim martta kaf 2 bitti. Yani ne biliyim olumsuz düşünmekten kurtul bence. Aç kitabı günde 6 tk atarak git bazen 7 falan yap gör bakim nasıl bitiyor. (ben günde 5 tk atıyordum)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS'YE 1 HAFTA KALA NE YAPMALI?
    5 yıl önce açıldı
    son 2.5 ay
    geçen yıl açıldı
    2. ve 3. mezuna kalanlar
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbot99.

Kaf3 günde 3-3.5 saatle 1 ayda bitirmiştim günde 5 saat bakarsan çok rahat biter. x2 hızla izle videoları.
    Hocam x2 izleyerek mi 3.5 saat verdiniz acaba yoksa normal mi izlediniz ?

@JhonyBravo
    Hocam galiba kaf3 e başlayacağım sadece üslü, köklü, fonksiyon gibi konular için başka kaynak bakacağım sanırım 1 haftamı alır herhalde orası.

@baran1902 Hocam peki nasıl götürmeli şu sıra doğru mu kadir gümüş ve not almak üstüne limit sb limit bitince birde yayın denizi sb sonrasında bol deneme ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurgo -- 13 Nisan 2019; 18:37:14 >
    X2 izledim. Ben süre tutmuyodum günde 6 tk bitirmeye çalışıyodum. 3-4 saat sürüyodu o da. Saydım şimdi 100 tk var nerdeyse kaf3 te mantık ve modüler dışında. Günde 5 tane yapsan 20 günde biter zaten. Zamanın az o yüzden ödev testlerinin hepsini çözmeye çalışma bence. 2-3 tane çöz her konudan zamanın kalırsa dönersin yine onlara.

• quote:

X2 izledim. Ben süre tutmuyodum günde 6 tk bitirmeye çalışıyodum. 3-4 saat sürüyodu o da. Saydım şimdi 100 tk var nerdeyse kaf3 te mantık ve modüler dışında. Günde 5 tane yapsan 20 günde biter zaten. Zamanın az o yüzden ödev testlerinin hepsini çözmeye çalışma bence. 2-3 tane çöz her konudan zamanın kalırsa dönersin yine onlara.
    Hocam X2 de rasulide neredeyse kelimeleri seçemiyorum ama x2 demek 2 kat olmasa bile 1.5 kat daha hızlı bitirmek demek belki de ciddi vakitten tasarruf düz izleyerek yetişmesi de zor o taktirde 1.5 filanla mı izlesem acaba
    1.5 da izle o zaman hocam fark eder mutlaka.

• quote:

1.5 da izle o zaman hocam fark eder mutlaka.
    Hocam üslü köklü mutlak gibi konuları hızlıca test kitabı ve bir hoca ile üstünden geçmeyi düşünüyorum ama fonksiyon ve ikinci derece denklemler sizce behzattan mı izlenmeli yoksa onları da başka bir yerden mi halledeyim ?

Ek ; Fonksiyon, ikinci derece, parabol, polinomu galiba net behzattan deneyeceğim desem 15 günümü en az alabilir gibi galiba komple bir çıkış yolu bulamayacağım :) bu dörtlüyü oturtmak için br mi yoksa başka bir hoca mı kullanmalı önerisi olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurgo -- 13 Nisan 2019; 19:19:0 >
    Ben kadir gümüşten çalışıyorum. Adam çok kral anlatıyor gönül rahatlığıyla dinleyebilirsin. Ne çok fazla ne de eksik . Onu bitirdikten sonra dediğin gibi limit çözülür sonrasında denemelerle o iş biter. Yani senin kafandaki şey herkesin yaptığı şey zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: baran1902

Ben kadir gümüşten çalışıyorum. Adam çok kral anlatıyor gönül rahatlığıyla dinleyebilirsin. Ne çok fazla ne de eksik . Onu bitirdikten sonra dediğin gibi limit çözülür sonrasında denemelerle o iş biter. Yani senin kafandaki şey herkesin yaptığı şey zaten.
    Kadir Gümüşe başladım sıfır olmasına rağmen adam bana çok güven veriyor açıkçası sanki bir şeyler çıkacakmış gibi hissediyorum umarım matematik için de öyle olur çok teşekkürler hocam :)
  • Başarılar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.