Şimdi Ara

2. El Sitelerindeki İlanlara Dikkat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla arkadaşlar ben sahibinden.com aracılıyla aldım aracımı arkadaşın arkadaşı çıktı sat desem belki satmazdı, 1 senedir bende araç daha sıkıntısını görmedim.Ama şu 1 yılda dolandırıcılık o kadar arttıki araba almak marifet oldu.
  • maalesef öyle bir noktaya geldikk,üç beş lira fazla alabilmek için olmadık sahtekarlıklar yapılıyor.üstelik eş,dost,arkadaş,akraba gibi kimselerden bile olmadık kazıklar yeniliyor.aslında büyük araba pazarları ve galariciler yakınına bir çok markaya hitap edebilen ve ücreti makul eksper servisleri konmalı.hatta bu şirketler arabanın tüm borcu,icrası vs.var-yok gibi bilgileri verebilmeli ve tabiki güvenilir olmalı.
  • 2 yıl önce ben de baldızıma bir Ford Ka aldım. Aldığım yerin adını vermenin site kurallarına aykırı olup olmadığını bilmediğim için ve kuralları okumaya da üşendiğim için sadece olayı anlatacağım.
    İstanbul'da, çok büyük bir ikinci el araba galerisinin ilanına bakarak bir tane Ford Ka beğendim. Firmaya gittim, ve firmanın kendi bünyesinde servisinin de olduğunu gördüm. Arabanın kazası belası var mı diye sordum. Sadece 3 parçada boya var dediler ve elime de ekspertiz raporunu tutuşturdular. Fiyatı da uygun olduğu için sevinerek aldım arabayı. Sonra, arabayı alıp İstanbul'dan Eskişehir'e geldim. Kendi ustama gösterdim. Aracın kaportasında değişmeyen sadece 3 parça çıktı. Lastiklerin bir tanesi diğer üçünden farklı ebatlarda çıktı. Ondan sonra da araba zaten sanayiden çıkamadı birtürlü. Bu da bana iyi bir ders oldu. Birkaç ay önce de Peugeot'un bayisinde bir 207 dizel beğendim. Araba 2007 model ve yetkili servisinden bana sadece sol ön çamurlukta boya olduğu söylendi ve el sıkıştık. Parayı vermeden iki gün önce içime kurt düştü ve ustamı alıp pazar günü showrooma gittik. Kapalı olduğu ve araç da dışarıda beklediği için kimseye görünmeden arabaya baktık. İşin ilginç yanı, yanyana üç tane 207 vardı ve benim alacağım ortadakiydi. Daha arabadan inmeden ustam "umarım ortadaki değildir" dedi. Ön cam değişmiş, ki bunu ben bile fark ettim ustam gösterince, kaput değişmiş ve ön sol çamurluk boyanmış.

Benim gibi kaportadan anlamayan, sadece araba sürmeyi bilen insanlar için söylüyorum; Mutlaka yanınızda bir usta olsun ikinci el araba alırken. Ustaya vereceğiniz ekspertiz parası canınızdan kıymetli olmasın.

• Usta ya da servis kontrolü olmadan asla.
    Hatta ben biraz abartıp onun söylediği bir yetkili servis dahi olsa başka servise yönlendireyim diyorum. Çok mu abartıyorum ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dor Niro -- 22 Eylül 2009; 20:57:14 >
  • çok zekiyim ya ilk arabamı alıyorum aracın eski sahibinin servisine gösteriyorum arabayı

oo sizmi geldiniz yine diyor adam
    abi sen mi alcan arabayı alda kurtar bizi bu abi emekli asker cok pirpirikli basımızn etini yer orasında ses var burasında su var bakın diye arabanın
    motor mu delimsin abi on numara
    kaporta desen beş yasındaki arabalarataş çıkartır en ufak sorunda gelir bu abi zaten bize

dediler :d

arabayı aldımın ertesi gününden sonraki gün ne beni ne arabayı tanımadılar abi bunun rot basılarında rotil kollarında sorun var
    işcilik dahil su dahil bu dahil silecek motoru orjinal değişcek vs vs binlira masraf cıkartmışlardı :D

yaptırmayıp kardesimin modifiyeci arkadasına 2 bin verip gene yaptıramayıp
    6 ay içinde 3500 lira harcayıp arabayı hala toparlayamadıgım gibi 400 lira benzin yakma sebebinin katalizörün iptal olayında sorun olup hala 1000/1500 masrafı oldugunu ögrendigimde satmaya karar verdigimde oldukca karlı çıkmıştım :)

sağolsun kaynarca peugeot dan çıkma parcadan sorumlu bir abim ücretisz bakıp arabaya hemen sat demese satmasdımda
    siz siz olun ne kadar anlarsanız anlayın ( ben hiç anlamıyordum ) bir iki bilen gezin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.