Şimdi Ara

2 meslek arasında kaldım yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tarafta yazılımcı olup büyük işler başarıp büyük paralar kazanmak var, diğer tarafta polis akademisini kazanıp makam mevki sahibi olmak(asıl önemli olan bu değil tabiki polislik benim için bir tutku) var aksiyonu bol güzel bir meslek bir tarafımda onu istiyor sanki yardım edin nasıl seçicem bu mesleğimi :S

• Programcıyım, merakın yoksa hiç bulaşma yani bilgisayarın başında saatlerce vakit geçirmen lazım ayrıca işin iyi olmazsan aç kalırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yazılımcı büyük işler başarıp bol para içinde yüzmüyor. Bunu da göz önüne al. Herkes bir facebook, twitter hazırlayamıyor. Yazılımı çoğunluk az iş, çok para olarak görüyor ama işlerin içine girmeye başladığında bir süre sonra anlıyorsun ki elinden yalnızca otomasyon, takip bilmem ne programları geçiyor Ayrıca yazılım eğitimi de dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. Şimdi sokaktan 10 kişi çevirsen 3 tanesi yazılımla kıyıdan köşeden alakalıdır. Fakat bir çoğu sadece ekrana mesaj yazdırmak, döngü yapmak dışında bir bilgiye sahip değildir. Yazılımda derinlere indikçe keyif alırsın ve tecrübelenirsin. Yüzeysel, herşeyin hazır olduğu paketleri kullanıp projeler geliştirenler belirli bir seviyenin ötesine geçemezler.

Polisliğin aksiyonu çok dediğine göre sanırım yalnızca dizilerden, filmlerden gördüklerinle yorumluyorsun. Birçok polis masabaşında dirsek çürütmekten başka bir şey yapmıyor. Ayrıca saha elemanı olsan bile sürekli arabalarla takipler, silahlı çatışmalar falan yaşanmıyor. Burası sonuçta Teksas değil. Ayrıca mesai saatlerin düzenli değil. Güvenliğin diğer bir çok mesleğe oranla çok daha fazla tehlikede. İleride aile sahibi olursan tayini, görevi derken aileni göremeyecek durumlara gelebilirsin. Başında ters bir amirin varsa sürekli ızdırap çekersin. Bunları iyice araştır, bu meslekleri yapan insanlarla birebir konuşmalar yap ondan sonra kararını ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 2 Temmuz 2013; 20:00:09 >

• polis ol.
  • Polis akademisini seçerdim kesinlikle
  • Gel akademiye, kendini gösterdiğin takdirde bilişim dairede iş her zaman var.
  • Baska meslek sansin yokmu 2 meslek de sevmeden yapilmaz ozellikle yazilimcilik polislikte de zaten kafanabuyruk biriysen hic girme connectli polislerden yeterince var

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Programcıyım, merakın yoksa hiç bulaşma yani bilgisayarın başında saatlerce vakit geçirmen lazım ayrıca işin iyi olmazsan aç kalırsın

tamam işte merakım var ama polisliğede var
  • Akademiyi kazanacağın kesin mi ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

Her yazılımcı büyük işler başarıp bol para içinde yüzmüyor. Bunu da göz önüne al. Herkes bir facebook, twitter hazırlayamıyor. Yazılımı çoğunluk az iş, çok para olarak görüyor ama işlerin içine girmeye başladığında bir süre sonra anlıyorsun ki elinden yalnızca otomasyon, takip bilmem ne programları geçiyor Ayrıca yazılım eğitimi de dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. Şimdi sokaktan 10 kişi çevirsen 3 tanesi yazılımla kıyıdan köşeden alakalıdır. Fakat bir çoğu sadece ekrana mesaj yazdırmak, döngü yapmak dışında bir bilgiye sahip değildir. Yazılımda derinlere indikçe keyif alırsın ve tecrübelenirsin. Yüzeysel, herşeyin hazır olduğu paketleri kullanıp projeler geliştirenler belirli bir seviyenin ötesine geçemezler.

Polisliğin aksiyonu çok dediğine göre sanırım yalnızca dizilerden, filmlerden gördüklerinle yorumluyorsun. Birçok polis masabaşında dirsek çürütmekten başka bir şey yapmıyor. Ayrıca saha elemanı olsan bile sürekli arabalarla takipler, silahlı çatışmalar falan yaşanmıyor. Burası sonuçta Teksas değil. Ayrıca mesai saatlerin düzenli değil. Güvenliğin diğer bir çok mesleğe oranla çok daha fazla tehlikede. İleride aile sahibi olursan tayini, görevi derken aileni göremeyecek durumlara gelebilirsin. Başında ters bir amirin varsa sürekli ızdırap çekersin. Bunları iyice araştır, bu meslekleri yapan insanlarla birebir konuşmalar yap ondan sonra kararını ver.

hocam zaten bir face açarım demiyorum iyi bir yazılımcı olabilirim seviyemdeki arkadaşlarıma göre çok çok iyiyim adam gözümün önünde 9 milyara program saattı bugün benim neyim eksik ondan ama işte polislik mevzusu olmasa direk seçerdimde :İS Teşekkür ederim öneriler için düşüneceğim bunları

• quote:

Orijinalden alıntı: MelwiN

Akademiyi kazanacağın kesin mi ki?

kazanırım %95 diyebilirim
  • Gelirsen haber ver. Tanışırız.
  • Ortaya karışık aradığın şey hem polis hem bilgisayar Sanal devriye büro amirliğine geçtinmi tamam.

http://www.siber.pol.tr
  • quote:

Orijinalden alıntı: MelwiN

Gelirsen haber ver. Tanışırız.

kaçıncı sınıftasın usta ?
  • Gelirsen devreyiz. Kolej mezunuyum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelwiN -- 2 Temmuz 2013; 20:16:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SESAME

Ortaya karışık aradığın şey hem polis hem bilgisayar Sanal devriye büro amirliğine geçtinmi tamam.

http://www.siber.pol.tr

yok işte hocam tam olarka aradığım bu değil :S polisliğin zevkini çıkarmak var masa başı çalışmak var zaten ikisinden birini seçmek istiyorum bende ya masa başı yazılım ya polislik
  • yazılımcının parası çok az. Taş patlasa ayda 1500TL. Yanlışmı biliyorum yoksa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: babayorgun65

yazılımcının parası çok az. Taş patlasa ayda 1500TL. Yanlışmı biliyorum yoksa ?

yok bilader naptın ya bizim burda sıradan bir yazılımcı adam daha yeni gözümün önünde kaç milyara program sattı son audi a5 e filan biniyor
  • Mesai saatlerin çalıştığın yere göre değişiklik gösterir ama büyük ihtimalle çok vaktin olmayacaktır. Boş zamanlarında yazılımla uğraşma ihtimalin fırsatın az olacak olsada yok değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basbugturkes

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Programcıyım, merakın yoksa hiç bulaşma yani bilgisayarın başında saatlerce vakit geçirmen lazım ayrıca işin iyi olmazsan aç kalırsın

tamam işte merakım var ama polisliğede var

Mühendislik flan kazanırsan git, bilgisayar programcılığıda iyi fakat temel öğretiyorlar ayrıca işini iyi yaparsan para kazanır istanbulda yazılımcı tanıdık var her gün köpek gibi çalışıyor aylık 5000 alıyor eğer mühendis olsaydım en az 10000 alırdım diyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.