Şimdi Ara

2.psu çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler şase yapan bişeyler varmı diye her şeyi söktüm yok öyle bişi. power tuşuna basıyorum sistem çalışmaya başlıyo tam o anda psudan cıst gibi bi ses geliyo ve kapanıyo nedenini bilen varmıdır?

yardımlarınız için teşekkürler

• yardım edin beyler.
  • kasanın içinde 2 tane psu var 1i sadece sistemi besliyo diğeri harddiskleri fanları ve ledleri çalıştırıyo sistemi çalıştıran gayet güzel çalışıyo fakat diğeri açılma komutunu alınca çıst gibi bi ses çıkarıp kapanıyo. kısa devre yapabilir diye herşeyi söktüm kontrol ettim fakt kısa devre yapan bişey yok. neden çalışmıyor peki?
  • bi elektirikçiye götürecez ozaman
  • aklıma sigortasının atmış olabileceği geliyor fakat içine baktığımda sigorta hangisidir sigorta atınca ne olur bilmiyorum ki :D
  • PSU'nun üzerindeki kondansatörleri kontrol et ucu şişen deforme olan varsa değiştir ;)
  • usta görünürde öyle bişi yok zaten görünürde bi hasar olsa derdim şundandır heralde diye ama görünürde hiçbi hasar yok
  • Anakarta bağlı olan herşeyi söküp denedinmi ?
    Yani sadece psu yu

Anakarta bağlı olmadan nasıl açılacak dersen 20/24 lü güç kaynağı soketinde herhangi bir siyah pin ile siyahı kısa devre yapman gerekiyor.

Problemsiz çalışırsa sorun bağlı olan ünitelerdedir.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Netscout

Anakarta bağlı olan herşeyi söküp denedinmi ?
    Yani sadece psu yu

Anakarta bağlı olmadan nasıl açılacak dersen 20/24 lü güç kaynağı soketinde herhangi bir siyah pin ile siyahı kısa devre yapman gerekiyor.

Problemsiz çalışırsa sorun bağlı olan ünitelerdedir.

Kolay gelsin.

o şekilde de denedim fakat aynı ses ve yine çalışmıyor
  • peki beyler sistemi tek 350 w psu ile çalıştırabilirmiyim? (her şey dahil)
  • İçerisinde Transistör denen devre elemanları olması lazım onlardan biri bozuluş olabilir, alüminyum bir soğutucuya genellikle yapışık oluyorlar.

Sistemi 350watt psu ile çalıştıra işine gelince sistem özelliklerini yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.
  • kardeşim bilgisayarcı bi tanıdığıma sormuştum oyunlarda sıkıntı yaşarsın dedi pek inanasım gelmesde(2 harddisk 3 fan 1 tanede şerit ledin etkisinin olabileceğine inanasım gelmedi) sözünü dinledim

i5 650 işlemci hd 4650 ekran kartı 1 tane 250 gb 7200rpm harddisk 1 tane 500 gb 5200 rpm harddisk 1 tane cdroom (dvd/cd okuma yazma bluray okumak hariç her şeyi yapıyo :D) 1 tane 12 cm fan 2 tane 8 cm fan 1 tanede şerit led 12 v
  • Bana göre sınırdasın, çalışır.
    100 tl yi gözden çıkartıp 500 watt tek bir psu kullanırsan daha iyi olacağını düşünüyorum.
  • okadar param olsa :D neyse 2.psu sonunu halledene kadar bu şekilde çalıştırıcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukio_ronin

okadar param olsa :D neyse 2.psu sonunu halledene kadar bu şekilde çalıştırıcaz

Yanlış bi bağlantı yapıp psuyu yakmış olabilirsin
    Yada psu uzun zamandır çalışmıyorsa ve birden power verdiysen yanmış olabilir.

Yani her türlü psu'n yanmıştır

Çünkü cıızzt edip kapanması psunun sorunlu olduğuna işaret ben anca bunu anlayabildim

Sen en iyisi onu bi tamirciye ver mutlaka yaparlar

• sağolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.