Şimdi Ara

2 yıllık işkence

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anlatması gayet kolay. Bilgisayar yanıyor ve iki yandaki odalarda da rahatsız olunuyor. Bilgisayarın özellikleri şunlar:

Pentium 4 3.01Ghz hyper threading
    gigabyte 848P 1.x anakart
    128mb geforce fx5200
    512mb ddr ram
    SAMSUNG SP0812C 80 GBytes IDE SATA 45 ºC (113 ºF) 7200rpm
    ST340014A(Seagate) 40 GBytes IDE ATA 53 ºC (127 ºF) 5400rpm
    Power supply'ın hiçbişeyini bilmiyorum, sadece 20ytl'ye almıştım, kesin kötüdür.
    Bir tane de Zalman fanım var. Mavi bilgisayar'a gittim, "parası önemli değil, sessiz olsun lütfen!!!" dedim, "öğrencisin, ucuz verelim" dedi ama ses devam ediyor.

Kısacası ben ses ya da ısı bu bilgisayarın neresinden geliyor bilmiyorum! Birisi bana bunun nesinin kötü olduğunu söyleyebilir mi? Acaba eski harddiskten dolayı mıdır? 5400 devirli ATA olması sorun olur mu? Ya da sadece power supply sesi midir? Her parçayı ayrı ayrı takıp deneyemediğim için anlayamıyorum.

Sesin nerden geldiğini anlayınca, ufak çaplı bir mod'a girişeceğim. Ama önce ses sorununu nasıl halledeceğime bakmalıyım, belki de alacağım yeni kasa çözer sorunu. Ama çözmeyedebilir.

Çok uzattım Sorun nerede arkadaşlar, ne önerirsiniz?

Valla hayır duası edicem yardımcı olabilenlere. Başım ağrıyor bilgisayarın sesinden

(SIW adlı programdan alışmış daha detaylı sistem bilgisi de var ama baya yer kaplayacağı için yazmıyorum.)

• parmaklarınla fanları durdur böylelikle sesin fandan mı yoksa hd den mi geldiğini anlarsın

özellikle kuzey köprüsü fanı tab varsa
  • eğer fandan değilse, harddisk dışında ekran kartı fanı, power supply fanı, işlemci fanı olabilir mi? bunların hepsini ayrı ayrı nasıl kontrol edebilirim?

neden eğer fandan değilse diyorum çünkü fansız 1 hafta çalıştırdım geçende. ses de değişiklik yoktu. zaten bir tane fan var
  • ısı muhtemelen fanlar yuzundende hdd sesıyle fan sesını ayıramaman ımkansız arkadasım hıc bılmıyosan ac kasayı hdd ye az kafanı yaklastır kı gerek yok zaten o kadar cok ses cıkıosa anlarsın nerden geldıgını
  • anlayamıyorum ses hangisinden geliyor ama fandan değil. kulağını yaklaştırdan ziyade saydığın özelliklerden konulardan anlayabilen ya da Ankara'da bununla ilgilenebilecek bilgisayar mağazası önerebilen olursa sevinirim. Örneğin Firebal'ın bayilerinden birine kasamı götürsem, sorun nerden kaynaklanıyor ve ona göre sessizleştirme, soğutma parçaları istesem? İşte hiç bilmeden de gitmeyeyim diyorum, kazıklamasın
  • Hiç 20 ytl değerindeki power supplynin sesini dinlemeyi denedin mi?
    Bunun dışında eğer işlemcinin üzerinde stok fan varsa onlarda çok gürültü yapar.

Tavsiyem,
    Kasada bulunan normal kasa fanlarının fişlerini çek ve bilgisayarı çalıştır. Bu sırada yan kapak açık olsun. Ses kesilmişse ses kaynağı kasa fanlarından birindedir yok kesilmemişse,
    İşlemci fanına yavaşça parmağını yaklaştır ve göbeğine dokunarak (parmağına zarar vermesin dikkat et) durmasını sağla. Ses kesilmişse sorun işlemci fanıdır. yok kesilmemişse,
    İşlemci fanının tekrar dönmesine izin vermeden kulağınla kasada keşfe çık. Önce power supply'e yaklaş ses duyabiliyorsan ne ala yok ondada sorun yoksa bu defa harddiske yönel.
    Anlatmak istediğim tek yapman gereken deneme-yanılma yöntemi.

• allah yardımcım olsun parçaları bozmadan başlayayım deneme yanılmaya, madem tek yol bu. herkese teşekkürler arkadaşlar. hayır duam yolda
  • ses güç kaynağından geliyor, ısı da ordan. 230V olduğu yazıyor üstünde. Firebal sitesine baktığımda ise 350-600W arası ürünler gözüme çarptı sadece. Kaç watt almak gerekir?

özellikler: Pentium 4 3.01Ghz hyper threading
    gigabyte 848P 1.x anakart
    128mb geforce fx5200
    512mb ddr ram
    Samsung SP0812C 80 GBytes IDE SATA 45 ºC (113 ºF) 7200rpm
    ST340014A(Seagate) 40 GBytes IDE ATA 53 ºC (127 ºF) 5400rpm

pardon ya 230V başka bişey sanırım. Bunun kaç watt olduğunu bile anlayamıyorum. Yenisini kaç watt alıcam ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halifax -- 18 Ağustos 2006; 21:55:18 >
  • quote:

Hiç 20 ytl değerindeki power supplynin sesini dinlemeyi denedin mi?
    Bunun dışında eğer işlemcinin üzerinde stok fan varsa onlarda çok gürültü yapar.

Tahmin etmiştim
    Şöyle bir durum söz konusu,
    İstersen güç kaynağına sessiz bir fan koyup bir süre daha idare edebilirsin. Bu işin ucuza yırtma yolu.

Sistemin şuan itibarı ile öyle çok çok watt gücüne sahip bir power isteyen bir sistem değil. Ancak ileride muhtemel parça değişimleri güç ihtiyacını arttırabileceğinden tekrar tekrar masraf yapmamak adına kaliteli birşey alabilirsin.
    Kalite olayıda tamamen paraya bakıyor. Fiyat/performans ürünü sorarsan FSP marka 300-350 veya 400 wattlık bir psu uzun süre işini görecektir.

• FSP'nin fiyatları uygunmuş Mavibilgisar'dan bakınca. Enermax ya da LC-Power nasıllar? Dediğin gibi almışken iyi alayım diyorum
  • fıyatı 50 dolardan yuksekse ıyıdır
  • 200-300ytl arası Enermax ve LC-Power'lar. o nedenle FSP de onlar kadar iyi midir diyorum. FSP daha ucuz da
  • Böyle bir sisteme 200-300 ytl lik power supply almak cidden çok yazık olur..Eger sessiz birseyler istiyorsan 300w lık bi FSP işini gayet görür,verimliliğide senin suanki power supply ına oranla kat be kat iyidir
  • tamam çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için
  • bir sorum daha olacak, yeni konu açıp kalabalık etmemek için burdan sorayım dedim.

2 yıllık işkence

yukarıdaki resimdeki gibi bir kasanın adı, türü ya da markası nedir? küçük olması oldukça avantajlı duruyor.
  • barbone sistem, shuttle çok iyi bi marka bence bu tip sistemler içn, ama genelde sesli olduklarını duymuştum, ayrıca içeride ne kadar iyi hava akımı yaratılmış olsada, masaüstü performansı yakalanamaz pek sıcaklık konusunda
  • ses ve ısı deniyorsa, beni kaybeder. ses ve ısıdan kurtulmak için yeni psu ve fan alıcam, bi da kasayı değiştireyim dedim. bu olmaz öyleyse. çok da güzelmiş ama neyse, önemli olan performans
  • Muahahahaa yaw sen ses diyorsun ben ne yapayım.
    2x8cm yüksek devirli oto amplisini soğutmak için
    1x8cm oto amplisini besleyen PSU'yu soğutmak için
    1x9cm işlemciyi soğutmak için
    1x8cm yüksekötesi devirli kasa fanı
    1x6cm ekran kartı fanı
    1x8cm psu fanı
    1x8cm HDD fanı
    aha size gürültü...

Bence yapacağın en iyi şey fanların tozunu güzelce almak,ardından hangi fanın aşırı gürültülü olduğunu tesbit edip gerekeni yapmak...Eğer kasa fanlarından birisi sesli çalışıyorsa işin daha kolay değiştirir veya +5V hattına bağlarsan sorun kalmaz.

• bir tane kalitesiz plastik fandan başka bişey yok ki o yüzden sıcaklık var baya. neyse sorun güç kaynağı, ardından da işlemciye soğutmalı fan bakarım. şimdi kesin yeni bir güç kaynağı alacağım, sessiz ve soğutmalı. ardından ses kalmışsa hala çok, işlemciye bakarım. işlemci fanını da sildim yağladım, seste değişiklik olmayınca sorun yok diye düşündüm, ama bakıcam. tamamen ses kalmayınca da ışıklar ve şeffaf kasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.