Şimdi Ara

20 Ocak 2020 Tarihinde İnternet Erişiminde Yaşanan Problemlere Dair Basın Açıklaması(Türk Telekom)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

https://medya.turktelekom.com.tr/20-ocak-2020-tarihinde-internet-erisiminde-yasanan-problemlere-dair-basin-aciklamamiz/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Ocak 2020; 23:36:44 >

• quote:

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemler sona erdi!

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemler saat 18:45’te tamamen sona ermiştir.

Yurtdışı operatör kaynaklı olan sorun çözülmüş olup, yurt içi ve yurt dışı internet trafiği normal seyrine dönmüştür.

Alanında yetkin ekiplerimizin, kullanıcıların bu aksaklıktan en az seviyede etkilenmesi adına yoğun bir çalışma gösterdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

https://medya.turktelekom.com.tr/20-ocak-2020-pazartesi-gunu-internet-erisiminde-yasanan-problemler-sona-erdi/

• İç çıkışı ne olduysa full çekmeye başlamıştı bodrum1 de Telekom yarın ne olacak şaşırdım

Kullanım olmayınca sinyal seviyesi artıyor heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    sis651 kullanıcısına yanıt
    Bunu @sis651 daha iyi bilir, ben bilmiyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Ocak 2020; 0:0:31 >
  • Konser alanında da aynısı oluyor istasyonun dibinde sinyal seviyesi düşüyor yoğunluktan

sis651 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Bakalım @sis651 açıklayacaktır müsait olduğunda ben tam bilmiyorum bu konuyu.
  • Cok ilginctir internet hizi dusen ve hala duzelmeyen varmi benim gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • exerion kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Zannediyorum bölge bölge normale dönüyor.
  • Telekom yine çökmüş. Devletin güzide kurumu ne hale geldi. Ülkenin iletişim altyapısına sahip firmayi kim düzlüğe çıkaracak. Kalitesiz yarım yamalak hizmetle nereye kadar gidecek. Cidden üzücü bir durumu var telekomu. İnşallah düzelir.

Kullanım esnasında tüm cihazlar aynı bantta radyo frekansları ile çalıştığı için o bant yoğun kullanımda bir nevi kirlenir ve sinyal kalitesi düşmeye başlar. Tabi istasyona yakın değil de, daha çok uçlara yakın yerlerde olur böyle şeyler. 3G'de breathing, fading vs. sorunlar vardı. 4G'de bilmiyorum neler oluyor ama bir şekilde kullanım etkiliyordur mutlaka.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    900 3g dün akşam full çekmeye başladı şaşırdım şimdi 2 3 kademe akşam iş çıkışı bile açık alanda 2 kademe sinyal alıyor

hafta sonu konserde de aynı ufak bi radyo link ile mobil istasyon kurdular önünde 3g full çekerken 4 g 2 kademeye düştü.

TUrkcell ya da vodafone tenezzül etmedi araç vardı ama kurmadı 2 istasyon vardı.
  • Bunu ancak hediye vererek unutturabilir. Olacak şey değil 3 4 saat İnternet kesildi 2020 Türkiyesinde.Her ne kadar siber saldırı olsa da böyle köklü bir kurum herhangi bir siber saldırıda böyle çökecekse işimiz var.Rezillik resmen paketlere zama gelince durmuyorlar hizmet kalitesi denen bişey yok. Şu 3 ay dolsa da defolup gitsem tt den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-822C7A5A4 -- 21 Ocak 2020; 11:18:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba. Zannediyorum bölge bölge normale dönüyor.
    Hala hiz konusunda bi degisiklik yok

• exerion kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    www.turktelekom.com.tr
    Planlı Çalışma Duyuruları > Hakkımızda > Türk Telekom
    https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/sayfalar/planli-calisma-duyurulari.aspx

Listede yaşadığınız şehir yer almıyorsa, telekoma talep oluşturun derim, şu tarihten beri yaşadığım bölgede böyle bir sorun var şeklinde.

Kavite ve duplexer kullanılarak filtreleme yapılıyor bu sayede bir anten üzerinden 100+ farklı kullanıcıya frekans tahsis edilebiliyor. Ayrıca dijital sistem olduğu için bir birine karışma olmaz ancak frekans kirliliği oluştuğu için performans düşüşü yaşanır. Ayrıca şunu hala anlamış değilim 900 MHz GSM (2G) hoparlör ve eski televizyonlar da çok fazla parazit yaptığı halde 900 MHz 3G hiç bir türlü parazit yapmadığı gibi RF metre üzerinde de bir sinyal çıkışı görünmüyor. Sizce 3G kullanırken telefon hiç bir sinyal yaymadığı halde nasıl çift yönlü iletişim sağlanıyor ? Bu arada siz de deneyebilirsiniz telefonu 3G moduna alıp konuştuğunuz da telefondan herhangi bir sinyal çıkışı olmuyor ve RF dedektörü uyarı vermiyor, 2G ve 4G de ise sinyal çıkışı olduğu için RF dedektörü uyarı veriyor.
  • İnanın şuanda o 900 MHz parazitini deneyebileceğim hiçbir cihaz yok evde. Biraz uğraşsam diriltip deneyebileceğim cihazlar var ama gireceğim zahmete değmez. Bir şeyler düşünüyorum yine de. Çok ilginç bir şey tabii ki böyle ise. Aklıma 900MHz bandında kullanılan frekansın RF metre sınırlarının ötesinde olabileceği geliyor tek ama çok mantıklı da gelmiyor hani. Birkaç yıl önce bir RTL SDR cihazı ile biraz RF frekanslarını kurcalamıştık. Cihazın frekans aralığı sınırlı olduğu için her bandı kurcalayamadık ama 800 MHz bantlarında sabit bir ses veriyordu. Yani pek değişmeyen, net bir parazit ses. 800 MHz 4G'de böyle sinyali alabiliyor ve gösterebiliyorsa 900 MHz 3G'de de bunu yapmaması için bir neden yok bence. 900 MHz'i kurcaladığımızı hatırlamıyorum, belki kurcalamışızdır. Çünkü söz konusu cihaz kullanılarak 2G üzerinden işlemler yapılabiliyordu İnternet'te izlediğimiz videolarda. Dediğim gibi tek aklıma gelen, cihazın o frekansı desteklememesi.

Valla ben de anlam veremedim ancak ben 3G üzerinden görüşme yaparak test ettiğim de telefondan herhangi bir sinyal çıkışı algılayamıyorum ancak 2G GSM e geçtiğim de cihaz deli gibi uyarı verdiği gibi etrafın daki cihazları da bozuyor. En ilginç nokta ise 3G de 900 MHz kullanıyor 2G de 900 MHz kullanıyor.
    Ayrıca LTE de 1800 ve 800 MHz yine cihazlar da parazit yapıp RF metre de sinyal uyarısı veriyor.
  • Hangi operatörü kullanıyorsunuz ve telefonunuzun servis menüsünden 900 MHz üzerinden iletişim sağlandığına kesin emin misiniz?
    Türk telekom kullanıyorum iPhone cihazım dan görebiliyorum hangi frekansı kullandığını. Zaten Türk telekom 3G de 2100 ve 900 kullanıyor.
    Ayrıca zaten 900 değil 2100 dahi olsa bir sinyal çıkışı görmem gerek ancak hiç bir şey görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 25 Ocak 2020; 10:25:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.