Şimdi Ara

2000-2700tl arası laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, farkındayım bu konu başlığında bir çok soru vardır, araştır bulursun diyebilirsiniz kendim bi çok yerden baktım ama inanın bi karara varamadım.
    Kullanım amacımı söyleyeyim; programlama yazılım ve arada bir oyunlar oynamak onlar da simülasyon strateji tarzı oyunlar. İlk önce macbook air mı alsam dedim şarj ve sorunsuz işletim sisteminden dolayı ama sonra o parayı hakedip etmediğine emin olamadım.

Benim bulduğum bi model sizce nasıldır?

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0084tx-i5-6200u-8gb-1tb-4gb-940mx-156-freedos-pmu352843

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepsiburada'da ideapad 510 var 2300 TL. Islemcisi i5 7200, klavyesi aydınlatmalı, ama satıcı hepsiburada degil galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoBiN* kullanıcısına yanıt
    Evet o modeli gördüm ve ilgimi çekti açıkçası. Merak ettiğim bir şey var

http://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-510-intel-core-i7-7500u-8gb-1tb-gt940mx-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80sv00f6tx-p-HBV0000036HIG?magaza=%C4%B0nce%20hesap

http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-5567-intel-core-i7-7500u-8gb-1tb-r7-m445-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-fhdg50f81c-p-HBV00000794K6?magaza=Ko%C3%A7pa

Bu iki model ile o 2300TL lik model arasında çok performans farkı var mıdır?
    Dizayn olarak Dell'i çok beğeniyorum ama amd ekran kartlarına karşı nedensizce bi antipatim var :)
    Sizin söylediğiniz model ile birlikte bu üçü arasından hangisini tavsiye edersiniz?

• OrsanB O kullanıcısına yanıt
    Performans olarak farklari olacagini dusunmuyorum acikcasi. Ben ideapad 510 u almayi dusunuyorum. Lenovo tercih etmemin sebeplerinden biri de elimde olan ssd yi garanti bozulmadan takabiliyormuşum. Dell'de boyle bir sey mumkun mu bilmiyorum. Klavye aydinlatmasi da arada lazim oluyor bu da benim icin tercih sebeplerinden bir tanesi.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-510-core-i5-7200u-2-5ghz-8gb-ram-1tb-hdd-15-6-2gb-w10.html şuan 2600 e indirmis windowslu modelini vatan, bu da dusunulebilir belki. 10 gun once falan 2400 du almadim, tekrar indirime girerse alacagim sanirim, simdilik beklemedeyim.

Az once gordum hepsiburada secili bilgisayarlarda %10 indirim baslatmis, acer var bir tane ssdli isterseniz bir bakin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoBiN* -- 5 Ağustos 2017; 0:18:52 >

• Kullanım amaçlarımız tamamen aynı o yüzden biraz tavsiye vereyim dedim.

Bunun eski bir modelini kullanıyorum. Gri kasa dışarıdan hoş dursa da çok kirleniyor. Touchpad soyulma yaptı, kasadaki çizikler çok belli oluyor. Tabi kullanımla da alakalı. Sırt çantası alırken, aldığım yer 15.6 inch için uyumlu denmişti fakat ultrabook uyumlu çıktı. Ben de mecbur defterlerle beraber taşıdım, haliyle çizildi. Laptop çantasında taşırsanız sorun olacağını düşünmüyorum. Ben biraz hor kullandım herhalde. Hoparlörler kasanın altında. Ses kalitesi fena değil fakat çok da iyi değil. Oyunlarda arkadaşımın Monster bilgisayarında çok daha kaliteli ses çıkıyor.

Performansına gelecek olursak; programlama konusunda her işinizi görecektir. Python, Java, C, Assembly gibi dillerde yazdım. Hiç bir şekilde performans düşüklüğü yaşamadım. Hem Windows 10 hem de Linux kurulu. Kullandığım model IPS ekrana sahip değil sırf bunun için monitör almayı bile düşündüm. IPS ekran olması da büyük artı.

Hearts of Iron 4, Civilization 6, Crusader Kings 2, Cities Skylines, Sims 3 gibi oyunlarda iyi performans aldım. Daha iyi grafikli oyunlar için ekran kartı yetersiz kalıyor. Yeni oyunları geçtim, 2-3 senelik oyunları bile tam performansta oynayamadığım zamanlar oldu. Witcher 3, Batman: Arkham Knight gibi oyunlar low ayarlarda bile zor oynanıyor. Kasmayla uğraşmak istemediğimden basit oyunlar oynuyorum. Yeni oyunları oynamak isterim derseniz GTX 1050 ve üstü ekran kartı içeren modellere bakın derim.

Şuan bilgisayar alacak olsam uygun fiyatlı bir bilgisayar alırdım. i5 işlemci, 8GB Ram ve SSD'li veya kendim takarım (garantisi gitmeyecekse) günlük kullanımda her işi görür. 2200 liradan fazla da vermem bu konfigürasyona. Çünkü 2800'e alınmış bir bilgisayarla 2000 liralık bilgisayar arasında gündelik kullanım için çok bir fark yok. Artık bilgisayarlar daha taşınabilir olmasına göre alınıyor. Bence bilgisayar işini ultrabooklara, oyun işini konsollara, sosyal medya işini tablet telefonlara bırakmak lazım. Nereden başladım nereye geldim

• RoBiN* kullanıcısına yanıt
    Eğer alacaksam sırf garanti gitmemesinden dolayı lenovo alırım çünkü hdd nin hantallığını yaşamak istemiyorum, ssd takarım arşiv ihtiyacımı 1tblik bi taşınabilir hard disk ile hallederim. Lenovo alıcam gibi duruyor şuanlık. Şuan da hepsiburadanın indirimine bakıcam sonra yine duruma göre buraya yazarım hangi modelleri seçtiğimi.

Vatandaki indirime de yetişemedim sanırım 2999tl yazıyor :)
  • Takip !

• Cidden kullanım amacımız çok benziyor
    Benim oynadığım oyunlar da öyle, cs goyu 1400 küsür saatlik oynayıştan sonra artık bıraktım fps oyunları oynamak istemiyorum zaten laptop ile pek keyif vermiyor. O yüzden strateji oyunları ile devam edicem Cities Skylines gibi ve dediğiniz programlama dillerinde sıkıntı yaşamıyorsanız benim de işimi gayet görür :) O zaman mantıklı olan Lenovo nun i5 işlemcili 2300liralık laptopunu alıp aradaki fark ile ssd alıp takmak, 1tb harddisk de elimde kalır. Kafamı kurcalayan i5 7200u ile i7 7500u arasında 400 lira fark edecek bir performans farkı var mı idi ama baktığım testlerde çok bi fazla fark yok gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrsanB

Cidden kullanım amacımız çok benziyor
    Benim oynadığım oyunlar da öyle, cs goyu 1400 küsür saatlik oynayıştan sonra artık bıraktım fps oyunları oynamak istemiyorum zaten laptop ile pek keyif vermiyor. O yüzden strateji oyunları ile devam edicem Cities Skylines gibi ve dediğiniz programlama dillerinde sıkıntı yaşamıyorsanız benim de işimi gayet görür :) O zaman mantıklı olan Lenovo nun i5 işlemcili 2300liralık laptopunu alıp aradaki fark ile ssd alıp takmak, 1tb harddisk de elimde kalır. Kafamı kurcalayan i5 7200u ile i7 7500u arasında 400 lira fark edecek bir performans farkı var mı idi ama baktığım testlerde çok bi fazla fark yok gibi duruyor.

i7'nin saat hızı biraz daha fazla, l3 cache'i de 1MB daha fazla. Yüzde 10-13 gibi bir fark var. Bana kalırsa o fark için 400 lira verilmez. i5 7200u alın, 400 liraya biraz daha katar 500GB'lık bir SSD alırsınız.

• Tam olarak aklımdaki düşünceyi yazıya döktünüz Bu akşam siparişi veriyorum eğer burada aklımı çelen çıkmazsa.

Bir de 2700lüğün ekran kartı 4gb 2300 olan 2gb çok onu da eklemek lazım, sadece işlemci değil :)

• Öneriye hala açığım

• Up

Bende 940m modeli ekran karti kullaniyorumö 2gb vram herhangibi sorun yasamadim sonucda butce kısıtlı ve ekran karti 960 1050 ti 1060 degiliki vramin dusuk olusunu sorun edelim.. bence sorun degil diye dusunuyorum kendi fikrim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MORFEUS

Bende 940m modeli ekran karti kullaniyorumö 2gb vram herhangibi sorun yasamadim sonucda butce kısıtlı ve ekran karti 960 1050 ti 1060 degiliki vramin dusuk olusunu sorun edelim.. bence sorun degil diye dusunuyorum kendi fikrim..

Doğru tabi, dediğim gibi fps oyunları oynayacak değilim yapcağım şeyler belli 940mxin yeteceğini biliyorum zaten ama 4gb ekran kartı ve i7 7500u 400 tl farkı hakeder mi onu merak ediyordum

Bence aradaki farka o para yuksek mebla ve gozle gorulur bir performans olacaginida zannetmiyorum. Gozu kapatip satin almak lazim...
    O parayida verdikten sonra u cpu alinmaz boylede bir catismaya dusulur bence hic gerek yok :D
  • MORFEUS kullanıcısına yanıt
    Aradaki fark ile SSD alıp devam etmek daha mantıklı Tamamdır çok sağolun :)

• Takip
  • Lenovo ideapad 510 larda ekran aydinlatmasi ve ips ekran secenegi ile nereden satin alabiliriz ?

• http://www.ebrarbilgisayar.com/acer-f5-573g-5105-i5-7200u-8gb-1tb-4gb-gt940mx-156-windows-10-pmu357780

Ben de bu modeli düşünüyorum. F/p olarak iyi gözüküyor.

• Acer da ips ekran ve aydinlatmali klavye var mi hocam ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.