Şimdi Ara

2000-3000 arası fotoğraf makinası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2000-3000 TL arası bir bütçeye uyan yarı otomatik yarı manuel fotoğraf makinası tavsite edebilir misiniz?

Kullanıcının fotoğrafçılık bilgisi yok dolayısıyla komplkes bir makinanın kullanımında sıkıntı yaşayabilir.

Hem video hem de fotoğraf çekimi yapılacak.

Şimdiden teşekkür ederim.

• yarı otomatik yarı manuel diye bir makine türü yok. makinede çekim modları var. mesela diyafram öncelikli modda diyaframı siz değiştirirsiniz diğer değerleri kendi değiştirir. neredeyse bütün makinelerde auto modu var. herşeyi makina kendisi ayarlıyor size sadece fotoğrafı çekmek kalıyor. ama 2000-3000 liralık bir makineyi auto modda kullanılırsa yazık olur. fotoğrafda bazı teknik bilgiler var. eğer onları kavrarsa zaten deneye deneye öğrenir. sonra bir bakmışız full manual modunda fotoğraflar çekiyor telefona pro kamera diye geçen uygulamalarda da denemeler yapabilir.

mesela ben şu videoları çok beğeniyorum:
    Fotografiumyoutube
    ISO Nedir? Diyafram Nedir? Enstantane Nedir? (Uygulamalı Anlatım)
    https://www.youtube.com/watch?v=oRasozcU_6g&list=PLnNaDTezmCoZeBRMB9QBzkO0PEbdhGYzE

• Sony a6000
    Nikon D3500
  • Bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    Önerdiğiniz Nikon modeline yoğunlaşıyorum. Sony almak isterdim fakat biraz bütçeyi aşıyor :)
  • Nikon'ların üretimi bitti, bu nedenle sanıyorum ki iyi indirimler olacaktır yakın zaman içerisinde. Bu açıdan bütçe dostu olacaktır Nikon'lar ve önümüzdeki 1-2 sene sürecinde lensleri de ucuzlar bu sebeple. Çok iyi bir set yapılabilir.
  • nikon d3500 alinir ya da bol reklami olan ergenlerin sevdigi canon 2000d,4000d gibi cop posetinden yapilmis ekranlarinda pikselleri saydığınız,sensör kalitesi yerlerde olan makinelerde alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.