Şimdi Ara

2004 model 156 cd player hatası!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeğenime 2004 model temiz bir 147 aldık o da aldığı gibi işi icabı istanbul dışına gitti neyse... bugün geldi aracı gündüz gözüyle daha da detaylı inceledim. Philips marka cd'ye track formatında müzik kopyalamış ve cd player'ı okuyor çok şaşırdım çünkü benim arabama çoğu marka cd'yi denedim bir türlü okutamadım. 147'de çalışan cd'yi benim arabamda okutmaya çalıştım fakat yine hüsran ile karşılaştım. Orjinal cd'lerde hiçbir problem yok çok sert çukurlara girmedikçe ne takılma var nede başka bişey, arkadaşlar 2004 model 156'ya track formatında müzik yükleyip çalıştırabilen varmı? bose ses sistemi ile ilgili olabileceğini hiç sanmıyorum fakat aynı cd, aynı cd player'da neden çalışmaz? yada 147 ile 156'lardaki cd player mı farklı? yardım lütfen :)

• Ben 2004 156 orijinal cd playerim ile çektiğim bütün cdleri okutuyorum, daha okumadığı cd hiç olmadı. 3-4 çeşit de cd kullandım. Burada önemli olan nokta cd yakma programınız ve yakma hızınızdır. Ben genellikle nero kullanıyorum ve mutlaka en düşük hız olan 8x hızda yazdırıyorum. Bunun haricinde windows media playerin cd yakma fonksiyonuyla da denedim, onda da hız olarak yavaş, orta ve hızlı seçebiliyorsunuz, onda da mutlaka en yavaş hızı seçmelisiniz. Cd playerinizin okuyucusu da zamanla kirlenmiş olabilir, bunu da bu cihazları tamir eden bir yere götürüp baktırabilirsiniz. Ayrıca geçen ustama gittiğimde mp3 playere çevirme işini sordum, o da bu işi yapan bir arkadaşını aradı ve 200TL karşılığında benim 156' nın orijinal cd playerinin komple içi değişerek aynı zamanda mp3 de çalabileceğini, direksiyondan kumanda ve diğer fonksiyonlarını da aynen kullanmaya devam edebileceğimi öğrendim

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyarr

Ben 2004 156 orijinal cd playerim ile çektiğim bütün cdleri okutuyorum, daha okumadığı cd hiç olmadı. 3-4 çeşit de cd kullandım. Burada önemli olan nokta cd yakma programınız ve yakma hızınızdır. Ben genellikle nero kullanıyorum ve mutlaka en düşük hız olan 8x hızda yazdırıyorum. Bunun haricinde windows media playerin cd yakma fonksiyonuyla da denedim, onda da hız olarak yavaş, orta ve hızlı seçebiliyorsunuz, onda da mutlaka en yavaş hızı seçmelisiniz. Cd playerinizin okuyucusu da zamanla kirlenmiş olabilir, bunu da bu cihazları tamir eden bir yere götürüp baktırabilirsiniz. Ayrıca geçen ustama gittiğimde mp3 playere çevirme işini sordum, o da bu işi yapan bir arkadaşını aradı ve 200TL karşılığında benim 156' nın orijinal cd playerinin komple içi değişerek aynı zamanda mp3 de çalabileceğini, direksiyondan kumanda ve diğer fonksiyonlarını da aynen kullanmaya devam edebileceğimi öğrendim

ben de 2005 model 156 aracımda track olarak yaptığım cd'leri dinleyebiliyorum. mp3 olayı güzelmiş bu arada...

• 200TL nin de çok büyük bir rakam olmadığını düşünüyorum ayrıca. Neticede arabaya mp3 çalarlı iyi bir cd player almak isteseniz pioneer, sony, jvc, vs.. zaten minimum 250-300 TL tutacak. En önemli sıkıntı konsol görüntüsünün bozulması, Hani mk1 lerde çok büyük problem yaratmaz, zira üzerindeki kasetçalarla kullanılacak hali yok orijinal diye. Direksiyondan kumanda sistemi de yok eski araçların. Ancak benim mk2 nin içi çok temiz ve bence gayet uyumlu ve hoş, arabalardan anlamayan insanlar sürekli aracı sıfır aldığımı zannediyor. Oraya pioneer bir cd player çakarak o güzel görüntüyü bozmak istemiyorum açıkçası. Ayrıca direksiyondan kumanda tuşları da işlevsiz hale geliyor değişik bir cd player takılınca.. Dışarıdan bakılınca tek problem de bunlar gibi görünüyor olabilir ama bunun dışında çok önemli bir sorun da aracın hoparlör ve hoparlör filtre sistemlerinin yeni cd çalarla büyük ihtimalle uyumsuz olacağıdır. Ben her ne kadar araba ses sistemleriyle ilgili pek bir bilgiye sahip olmasam da hi-fi işiyle hobi olarak ilgilendiğimden dolayı, uyumsuzluk yaşanacağı düşüncesindeyim. Çünkü fabrika çıkışı araca takılan hoparlör ve hoparlörün görünmeyen filitre sistemleri, üzerindeki cd çaları tam olarak karşılayacak şekilde ayarlanmıştır. Yeni takacağınız cd playerin daha düşük güçte olması gibi, daha güçlü olması da bir uyumsuzluktur. Olay bir tek watt dediğimiz çıkış gücünde bitmiyor. Yeni takılacak olan cd playerin ohm ları da farklı olabilir, ayrıca düşük frekans ve yüksek frekans aralıkları da farklı olabilir. Bu durumda yüksek frekanslar baskın olursa düşük frekansları iyi alamayabilirsiniz, ya da tam tersi düşük frekanslar fazla olursa hem yüksek frekanslar yetersiz olur, hem de normalde kapılarınızın zangırdamayacağı kadar düşük desibellerde kapılarınızdan zangırtı sesleri alabilirsiniz. Eğer iyi bir müzik kulağınız varsa ve müzik kalitesi sizin için önemli ise, ya aracınızı olduğu gibi orijinal kullanacaksınız, ya da cd playeri değiştirecekseniz, bununla birlikte tüm komponentleri de uyumlu bir şekilde bu konuda uzman birine yaptırarak, bir amplifikatör yardımıyla frekansları olması gerektiği şekilde ayarlayarak uyumlu komponentlere aktaracak bir sistem kurmak gerekir. Eğer kapı içlerine ve araç içerisinde zangırdayabilecek diğer yerlere de profesyonel bir izolasyon yaptırırsanız, subwoofer olmadan dahi çok güçlü alt frekanslarla birlikte, temiz ve berrak hi-fi tadında bir ses kalitesi elde edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 20 Eylül 2011; 15:09:09 >

• bu durum biraz göreceli fakat bende aynı fikirdeyim başka bir marka cd player mk2'nin konsol görüntüsünü gerçektende berbat ediyor. 156'yı yeni sahip olmuş iken iyi bir marka cd player'ım vardı fakat zamanında taktırmadım sadece görüntü ve direksiyondaki tuşların fonksiyonlarını kaybetmesinden dolayı, hem zaten ses sistemim bose ses kalitesinde çok ta birşey farkedeceğini zannetmiyorum fakat şu bandrolsüz cd okumama olayı üzdü beni. Sanırım benim teyibin içine biraz para sıkıştı :)
  • 10 lira ya çözümü mevcut hocam :)))
  • nasıl bir çözüm???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyarr

200TL nin de çok büyük bir rakam olmadığını düşünüyorum ayrıca. Neticede arabaya mp3 çalarlı iyi bir cd player almak isteseniz pioneer, sony, jvc, vs.. zaten minimum 250-300 TL tutacak. En önemli sıkıntı konsol görüntüsünün bozulması, Hani mk1 lerde çok büyük problem yaratmaz, zira üzerindeki kasetçalarla kullanılacak hali yok orijinal diye. Direksiyondan kumanda sistemi de yok eski araçların. Ancak benim mk2 nin içi çok temiz ve bence gayet uyumlu ve hoş, arabalardan anlamayan insanlar sürekli aracı sıfır aldığımı zannediyor. Oraya pioneer bir cd player çakarak o güzel görüntüyü bozmak istemiyorum açıkçası. Ayrıca direksiyondan kumanda tuşları da işlevsiz hale geliyor değişik bir cd player takılınca.. Dışarıdan bakılınca tek problem de bunlar gibi görünüyor olabilir ama bunun dışında çok önemli bir sorun da aracın hoparlör ve hoparlör filtre sistemlerinin yeni cd çalarla büyük ihtimalle uyumsuz olacağıdır. Ben her ne kadar araba ses sistemleriyle ilgili pek bir bilgiye sahip olmasam da hi-fi işiyle hobi olarak ilgilendiğimden dolayı, uyumsuzluk yaşanacağı düşüncesindeyim. Çünkü fabrika çıkışı araca takılan hoparlör ve hoparlörün görünmeyen filitre sistemleri, üzerindeki cd çaları tam olarak karşılayacak şekilde ayarlanmıştır. Yeni takacağınız cd playerin daha düşük güçte olması gibi, daha güçlü olması da bir uyumsuzluktur. Olay bir tek watt dediğimiz çıkış gücünde bitmiyor. Yeni takılacak olan cd playerin ohm ları da farklı olabilir, ayrıca düşük frekans ve yüksek frekans aralıkları da farklı olabilir. Bu durumda yüksek frekanslar baskın olursa düşük frekansları iyi alamayabilirsiniz, ya da tam tersi düşük frekanslar fazla olursa hem yüksek frekanslar yetersiz olur, hem de normalde kapılarınızın zangırdamayacağı kadar düşük desibellerde kapılarınızdan zangırtı sesleri alabilirsiniz. Eğer iyi bir müzik kulağınız varsa ve müzik kalitesi sizin için önemli ise, ya aracınızı olduğu gibi orijinal kullanacaksınız, ya da cd playeri değiştirecekseniz, bununla birlikte tüm komponentleri de uyumlu bir şekilde bu konuda uzman birine yaptırarak, bir amplifikatör yardımıyla frekansları olması gerektiği şekilde ayarlayarak uyumlu komponentlere aktaracak bir sistem kurmak gerekir. Eğer kapı içlerine ve araç içerisinde zangırdayabilecek diğer yerlere de profesyonel bir izolasyon yaptırırsanız, subwoofer olmadan dahi çok güçlü alt frekanslarla birlikte, temiz ve berrak hi-fi tadında bir ses kalitesi elde edebilirsiniz

ceyarr
    özel mesajını gördüm cevaben bir ton şey yazdım fakat hepsi kaza ile silindi, özelden mesaj gönderemiyorum istersen facebook üzerinden görüşebiliriz....

• ok. pm attım
  • Kardes ayni sorun bndede vardi. 1x le bile yazdigimda okumuyodu. Gidiyodum en kaliteli cdleri aliyodum yine okumuyodu cd error yaziyodu. Orjinalde sikinti olmuyodu ama. Gittim bi oto teypciye lensi temizlettim 20 lira dedi 10 lira verdim:) arabanin cd teybi resmen yeniden dogdu. Cok dandik cdleri bile caliyo simdi.sorun lensten kaynaklaniyo. Eger cd secme olayi basladiysa teypte ilk isiniz lensi temizletmek olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cngmtj -- 12 Kasım 2011; 13:39:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cngmtj

Kardes ayni sorun bndede vardi. 1x le bile yazdigimda okumuyodu. Gidiyodum en kaliteli cdleri aliyodum yine okumuyodu cd error yaziyodu. Orjinalde sikinti olmuyodu ama. Gittim bi oto teypciye lensi temizlettim 20 lira dedi 10 lira verdim:) arabanin cd teybi resmen yeniden dogdu. Cok dandik cdleri bile caliyo simdi.sorun lensten kaynaklaniyo. Eger cd secme olayi basladiysa teypte ilk isiniz lensi temizletmek olsun.

geçen haftaya kadar orjinal cd'leride okumamaya başlamıştı kafayı yedirtti bana bugün cd player için bostancı sanayiye gittim, teyibi yerinden çıkardık, içini açtık kolonyağlı mendil ile lensi sildikten sonra bir güzel çalmaya başladı anlatamam, sonunda kendi albümümü yapacak fırsatım oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xylit156

quote:

Kardes ayni sorun bndede vardi. 1x le bile yazdigimda okumuyodu. Gidiyodum en kaliteli cdleri aliyodum yine okumuyodu cd error yaziyodu. Orjinalde sikinti olmuyodu ama. Gittim bi oto teypciye lensi temizlettim 20 lira dedi 10 lira verdim:) arabanin cd teybi resmen yeniden dogdu. Cok dandik cdleri bile caliyo simdi.sorun lensten kaynaklaniyo. Eger cd secme olayi basladiysa teypte ilk isiniz lensi temizletmek olsun.

geçen haftaya kadar orjinal cd'leride okumamaya başlamıştı kafayı yedirtti bana bugün cd player için bostancı sanayiye gittim, teyibi yerinden çıkardık, içini açtık kolonyağlı mendil ile lensi sildikten sonra bir güzel çalmaya başladı anlatamam, sonunda kendi albümümü yapacak fırsatım oldu :)

Ayni mutlulugu bende yasamistim :) hadi gecmisolsun.. Ee artik daha keyifli gezersin yollarda;)

• quote:

quote:

quote:

Ayni mutlulugu bende yasamistim :) hadi gecmisolsun.. Ee artik daha keyifli gezersin yollarda;)

hocam bazen ne yapacağımı şaşırıyorum müziği kapatıp motorun sesini mi dinliyeyim yoksa müziğin sesini açıp yolumu mu uzatıyım :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bazen ne yapacağımı şaşırıyorum müziği kapatıp motorun sesini mi dinliyeyim yoksa müziğin sesini açıp yolumu mu uzatıyım :)

motorun sesini tek geçerim hocamm

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

motorun sesini tek geçerim hocamm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.