Şimdi Ara

2005 opele LPG taktırayım mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 2002 model 1.6 sedan opel astra ya tartarini marka taktırdım. 2650 km şehirlerarası yol yaptım. Hiç bir sorun yaşamadım. km de 112 kuruş yakıyor. 110-120 hız aralığında. Şehiriçi denemedim ancak benzinlide çok fazla yaktığını biliyorum. ,

Sıralı lpg taktıran çok insan var eğer aracını uzun süreli kullanmayı düşünüyorsan ki öyledir ben lpg taktır diyorum. Bol bol gezersin. Kar edersin. Forumda bilimsel yönden hiç bir dayanakları olmadan önyargıyla konuşan çok insan var. Lpg bombaymış gibi. Ya hu kardeşim bu memlekette 100 yıllardır mutfak tüpü kullanılıyor burnumuzun dibinde de patlayan tüp olmuş mu Alllah aşkına, taksiciler yoğun şekilde tüp kullanıyor, var mı patlayan? ona kalırsa benzin de patlayıcı madde bir kaza anında o da infilak ettirir arabayı. Motoru yiyormuş, palavradan başka bir şey değil.

Taktır arkadaşım az kilometre yapsan da taktır, zaten az kilometre yapanlar benzin bitmesin diye yapmıyorlar, yoksa kim istemez gezmeyi bu da palavra. Ver bakalım adama ucuz benzini ne kadar km yapıyor yılda o zaman anlaşılır.

gazlı sürüşler dilerim .
    quote:

Orjinalden alıntı: hamber

Arkadaşlar 2005 opel vectra 1.6 edition aldım. Araba harika fakat yakıt biraz fazla,özellikle şehir içi. Ben LPG taktırsam nasıl olur diye sizlerinde görüşünü alayım dedim. Bu model aracı olupta LPG taktıranlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. Birde LPG hangi marka olsun.Şimdiden teşekkürler.

• Desiya isimli arkadaşın dediği gibi servis işi hikayeden başka birşey değil. Bununla birlikte ben gazlı arabayı opel yetkili servisine götürdüm. Hiç bir problem çıkarmadılar ilgilendiler.

Ha bir de Tüm opel bayilerinde Chevrolet marka araçlara BRC kit takıyorlar, garantili. Opellere de aynı kitten takıyorlar. Eeee nereden çıktı şimdi "opel servislerine tüplü arabaları sokmuyorlar palavrası " Bırakın arkadaşlar, lpg kitleri kaçak yapılmıyor ki bu memlekette, zararı olsa başta avrupa ülkeleri ve bizim ülkemiz zaten izin vermezdi trafiğe sokmazdı bu araçları.
  • lpg li aracı trafiğe çıkarmayacak babayigit yok lpg li araç her yere girer kafalarına göre iş yapıyorlar işin gücün olayacak mahkemeye verecen beni almadılar diye
  • Bence sakın ha sakın lpg taktırma.Aracın performansını acayip düşürüyo.Ama belki Sıralı lpg taktırırsan ekonomik durumuna bağlı tabi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksemseddin

Bende de opel vectra var.2000 cd.Araç orjinal temiz bir araç.Şimdi lpg taktırıp sağını solunu deldirmek orası burası ile oynatmak istemediğim için taktırmadım.Bu lpg işi biraz da belirsiz.Bir taktırır verim alırsınız bir taktırır sorunlarla uğraşırsınız.Eğer arabamızı fazla sürmüyorsak lpg ye gerek yok.Zaten benzinli ile lpgli araç arasındaki fark şehiriçinde ortaya çıkıyor.Yoksa şehir dışı benzin tüketimi lpgye göre çok değil.Benzin ile çalışmak için üretilmiş bir motorda lpg kullanıp hem motorun ömrünü bitirmek hem de büyük bir bombayı taşır gibi bagajda tüp taşımak da mantıklı görünmüyor.Şehiriçinde mecburiyetten çok gezinen arkadaşlar ise tüp taktırarak tasarruf ediyorlardır.Ancak lpgnin motora verdiği olası zararları da unutmamak gerek.

LPG ile çalışabilecek bir motor daha üretilemediği için bu yüzden benzinli motora LPG uygulaması yapılıyor... Kaldı ki LPG benzinden daha temiz bir yakıttır. Ve motor'a benzinden daha fazla zarar vermez.

• Geçen hafta Ankara Opal'a sordum.Servise Lpg li araç kabul ediyorlarmış. Bilginize..
  • taktırırsan keşke daha önce taktırsaydım diye pişmanlık duyarsın.

özel servise gidersin zaten garantisi bitmiş aracın hemde daha az ücretle bakım yaptırırsınız. size bi örnek opel parçacısında corsa c 1.2 orjinal üretici sachs marka debriyaj kiti kdv dahil 150 lira buna 100 lira işçilik verirseniz 250 liraya mal olur. opel yetkili servisine bi sorun kaça lira istiyolar ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondurum -- 30 Ekim 2007; 11:27:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: selonomi

Bence sakın ha sakın lpg taktırma.Aracın performansını acayip düşürüyo.Ama belki Sıralı lpg taktırırsan ekonomik durumuna bağlı tabi..

2005 model arabaya istesende sıralı lpg sistemi dışında bişey taktıramazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: fyrat13

Geçen hafta Ankara Opal'a sordum.Servise Lpg li araç kabul ediyorlarmış. Bilginize..

pekii orjinal lpg li satılan chevrolet marka araçları hangi serviste bakıyorlarmış

madem korkuyolar yer altındaki servise lpg li araç sokmaya kapatsınlar tankın üstünden gaz vanasını araç benzinli olur iso belgeli Türkiye den avrupa dahil heryere ihracat yapan samçelik marka tank gaz sızdırmaz herhalde.

• quote:

Orjinalden alıntı: cango13

opel gercekten çok fonksiyonlu bı araba.komsum da 2003 opel astra var.lpg taktırdı ama araba bayılıo.
    motor performansı yarı yarıya dusuo her arabada oldugu gibi. ama araç uzun surelı sende kalacaksa seçim senin

öle bişey yok .benim arabamda performans düşmedi 1.2 corsa 2004 model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondurum -- 30 Ekim 2007; 11:40:58 >
  • Bende bu sıralar opel vecta düşünüyorum ve alınca ilk işim sıralı sistem tüp takmak olacak.
  • dostlar 2004 vectra c aracıma atiker sıralı lpg taktırdım yakıt bakımından süper memnunum daha önce (19 ay kadar)niye taktırmadım diye düşünüyorum ayar problemi yaşamama ragmen benzine geçiyor oda araç alışınca bitecek sanırım ,kesinlikle tavsiye ederim aracınla şu son zamdan sonra doya doya gezmenin tadını çıkar dostum atiker tavsiye ederim brc takan yere gittim adam tanıdık abi aralarında hiç bir fark yok sistem olarak 450 ytl fazla verip bunu taktırma dedi bu kadar açıklama yeterli sanırım,çekiş falanda düşmüyor yığılma falanda olmadı saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksemseddin

Bende de opel vectra var.2000 cd.Araç orjinal temiz bir araç.Şimdi lpg taktırıp sağını solunu deldirmek orası burası ile oynatmak istemediğim için taktırmadım.Bu lpg işi biraz da belirsiz.Bir taktırır verim alırsınız bir taktırır sorunlarla uğraşırsınız.Eğer arabamızı fazla sürmüyorsak lpg ye gerek yok.Zaten benzinli ile lpgli araç arasındaki fark şehiriçinde ortaya çıkıyor.Yoksa şehir dışı benzin tüketimi lpgye göre çok değil.Benzin ile çalışmak için üretilmiş bir motorda lpg kullanıp hem motorun ömrünü bitirmek hem de büyük bir bombayı taşır gibi bagajda tüp taşımak da mantıklı görünmüyor.Şehiriçinde mecburiyetten çok gezinen arkadaşlar ise tüp taktırarak tasarruf ediyorlardır.Ancak lpgnin motora verdiği olası zararları da unutmamak gerek.

Hocam eğer sen istersen arabanın hiç bir yerini delmeden takıyorlar lpg yi. ben borularun araç dışından ve delip delmeden gitmesini istedim ve öyle taktırdım. ben ce hiç bir tehlikesi yok. Ayrıca eski sistemler gibi değil artık önce benzinle çalışıp sonra lpg ye geçiyor ve de aracı hiç durdurmadan yapabileceğin bence en fazla 200 km dir. Onun için arabanın motoruna pek bir zararı yok. Düzenli olarak deponun kontrollerini yaptırırsan bagajında bir bomba taşımamış olursun. Ben lpg ile 50 bin km yaptım ve maşallah hala tık demedi arabam.

• MERHABA, ARACINIZA LPG TAKTIRABİLİRSİNİZ. BRC MY-07 MODELİ KUSURSUZ ÇALIŞIYOR. YETKİLİ SERVİSLER EĞER HEM OPEL HEM CHEVROLET SERVİSİ İSE SORUN OLMUYOR. AMA SADECE OPEL SERVİSİ İSE BAKMIYORLAR. BİRDE GARANTİ DURUMU VAR. EĞER GARANTİNİZ BİTMEDİ İSE BİTTİKTEN SONRA TAKTIRIN. İYİ GÜNLER DİLEĞİYLE

quote:

Orjinalden alıntı: hamber

Arkadaşlar 2005 opel vectra 1.6 edition aldım. Araba harika fakat yakıt biraz fazla,özellikle şehir içi. Ben LPG taktırsam nasıl olur diye sizlerinde görüşünü alayım dedim. Bu model aracı olupta LPG taktıranlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. Birde LPG hangi marka olsun.Şimdiden teşekkürler.

• hiçbişey olmaz taktır benzine yeni zam geldi 3,04 oldu hala düşünmek bile hata ne duruyorsun hemen taktır amorti edersin lpg sistemi basit bi yapıya sahip karmaşık bişi değil hepside aynı farkları yok Türk markaları da var onlarda aynısı voltran atiker filan italyanlardan daha ucuz ve sorunsuz
    binlerce taksici yıllardır lpg kullanıyor ne oldu hani patladımı yoksa ayda bir motor mu yaptırıyorlar arabayada bir zararı yok
  • 3. lpgli arabayı kullanıyorum bunlardan 2. vectra.. eğer kim lpg performans azaltir derlerse gülüyorum
  • su an kullandiğim 1.6 elegans vectra ve lps tartarını garantisi de daha 22 ay var.. sorun olsa adamlar yazılı 2 yıl garanti verirmi.. otoyolda denedim.. en sakin kullanımda 1.2 kuruş yakti kilometrede ortalama yaklasık 90-95 km hızla toplamda lpg ile 150 bin km yol yaptim bensinden yarı yarıya ucuz
  • arkadaşlar ANKARA OPİS VEYA OPAL yetkili servisler lpg takıyor ben opiste taktırdım süper BRC takıyolar acayip profosyoneller ayrıca garantiyide etkilemiyor.
  • yıllardır lpg lı arac kullanıyoruz araçta hiç bir sorun çikmadı

bende 3 ay önce aldığım opel astra(2004) marka arabama taktırmayı düşünüyorum en kısa zamanda

o eski uyduruk ve bilinçsizce takılan tüpler yıllardır motorda bi sorun cıkarmadıysa yeni garantili ürünler bi sorun cıkrmayacaktır

tabiki önce bi maliyet ve amorti edecek kilometreyi hesaplamak lazım
    lpg maliyeti= yapılan kılometre* fiyat farkı

1300=K*(3.15-1.73)
    K=915.5

bu kılometreyı yapınca artık yarı fıyatına bınecegız arabamıza (benım ıcın ortalama 1 yıl)
  • ben 2006 model opel astrama taktırdım ankarada opis e.şuan memnum %50 tasarruf demiş bi arkadaş yok o kadar bi kaarı ama tahmini %20-30 kadar kar edersin.garantisi bitiyor arabanın opise taktırsan bile çünkü bana öyle bir evrak imzalattılar.yetkili servis oldukları için fiatı dışarıya göre daha pahalıdır iyi pazarlık yap(100-200ytl kadar) performansta öle çok bir fark olmuyor yani ben yeri gelince 160 ı çok rahat gördüm.neyse sormak istediğin birşey olursa özeldende yazabilirsin.iyi günler....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.