Şimdi Ara

2009 YENİ HONDA CITY (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
3
Favori
186.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün ankaradaki honda bora servisi aradım. dedimki yol bilgisayarına göre 38 km kalınca benzin ışığım yandı bende gittim benzin aldım. araba 32 lt benzin aldı halbuki depo 42 lt olduğundan demekki içride yaklaşık 8-9 lt benzin olması ve yol bilgisayarıda en az 80-90 km daha gidebileceğim yolun kalmasını söylemesi lazım dedim. aldığım cevap yol bilgisayarının tahmini bir miktar verdiği ve çoğu zaman doğru bilgiyi vermediğni benim karşılaştığım durumun ise yol bilgisayarının yanlış veri vermesinden kaynaklandığını söylediler. peki dedim o zaman bu yol bilgisayarı ne işe yarıyor dedim mırın kırın ettiler. bu arada benzin ışığı yandığında 7,9 lt benzin kalıyormuş ibre 0 a indiğinde değil bilginize.
  • satarken öle demiyolar ama
  • buda benim arabam...
     2009 YENİ HONDA CITY

2009 YENİ HONDA CITY

2009 YENİ HONDA CITY

2009 YENİ HONDA CITY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pehlionemusti -- 4 Haziran 2009; 19:46:12 >

• Benim anladığım kadarıyla yol bilgisayarları deponun dibi tam gözükmesin diye öyle gösteriyor.
  • quote:

yol bilgisayarları deponun dibi tam gözükmesin diye öyle gösteriyor

kesinlikle bu böyle.
  • bu araçlar yurt dışında da satıldığı üzere bu normal bir durum.
    ülkemizde olduğu gibi her adım başı benzin istasyonu değil yurtdışında.

bir çok yerde şehir dışında ve neredeyse 30-40 km mesafede öngörü ile sürücüler mağduriyet yaamasın diye deponun dibi görünemden önlem alınması içindir.
    uzun bir cümle oldu anlayan anlamıştır sanırım
    :))))))))
  • ya fazla sert bu süspansiyonlar rahatsız etmeye başladı alışmak zaman alcak galiba
  • Evet şehiriçi kullanımda özellikle de çukur ve hendeklerle dolu yollarda rahatsız olabiliyorsunuz ama otobanda süratli kullandığınızda da çok güven veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piratefree -- 9 Haziran 2009; 11:39:53 >
  • Yeni city otomatik vites kullanan var mı? memnun musunuz?
  • Benimki ES Otomatik, geçen gün arabayı sürerken arabadakiler farketti, 4 ile 5 vites arasında da 4,5 gibi bir vites var :) yani 120 Km/h ile gidiyorken hafif bir yokuş çıkarken vitesi düşürüyor gibi oluyor ama vites pedalıyla baktığımda 5 gözüküyor, daha da gazı kesersem bu sefer 4'e düşürüyor. Tabi ki de sarsma veya sarsıntı olmadan ama motor sesinden anlıyorsunuz. Önceki City gibi CVT olmasa da bence herhangi bir sorun yok.
  • CVT gibi süper değil ama Ishift kadar da başarısız değil diyorsunuz yani? :)
  • Değerli arkadaşlar herkese merhaba,

Yaklaşık 10 gün önce yeni city LS OTM. aldım ve city ailesine katıldım. Öncelikle sormak istediğim yeni kasa satın alıp tampon bantı taktıran varmı? Ben takdırdım keza gözüm pek alışamadı. Eski kasalarda daha bi güzel duruyordu. Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum. Bir de lastik konusunda yazılanları okurken aracımın lastikleriyle ilgili bir durumu sizinle paylaşmak istedim. LS lerde malumunuz DUNLOP var. Gayette memnunum açıkcası. Yalnız daha önceki araçlarımın lastiklerinde hiç rastlamadığım bana garip gelen bir olay var. Lastik desenlerinin yönü.. Sağ taraftaki lastiklerin desenleri ile sol taraftaki lastiklerin desenleri ters istikamette. Lastiklerin dışında OUTSİDE yazdığı için bir lastikçi doğru takılmışlar dedi lakin bana yinede garip bir durum gibi geliyor. Bu konuda bilgisi olan yada fikri olan arkadaşlar bildiklerini paylaşırsa sevinirim. Tüm arkadaşlarımıza kazasız belasız sağlıklı günler dilerim..

• CVT'yi bilmiyorum ama yeni city otomatik gayet rahat ve sorunsuz gibi, tek sıkıntım arabanın frene basarken bile fırlamak istemesi, garajdan çıkarken özellikle biraz sorun yaratıyor. Bir de cruise control'de çok eğimli yokuş çıkmaya başlayınca vites düşürüyor ve yüksek devirde yakıt tüketimi tavan yapıyor.

Bu frenler bütün City'lerde ötüyor mu, 1000 km bakımda da birşey yok dediler. Ama hala ötmeye devam ediyor, bu işin çözümünü bilen var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hoytum

Bu frenler bütün City'lerde ötüyor mu, 1000 km bakımda da birşey yok dediler. Ama hala ötmeye devam ediyor, bu işin çözümünü bilen var mı acaba?

Hala şu fren zırıltısına çözüm bulamamışlar mı?

Bende eski kasa city var ve aynı fren sesini bende yaşamıştım. 15.000 km geldim yeni geçti !
  • valla bizimkinde ses falan yok
  • yeni city es otm. uzun yoldaki izlenimlerim;

1- ankaradan alanyaya giderken depoyu fulledim vitesin s modunda hız sabitleyiciyi 90 a ayarlayıp klima açmadım 505 km sonra kontağı kapattığımda trip 5,0 ı gösteriyordu ( babama söyledim inanamadı mercedes b 150 ile aynı yolda klima açık 90 km ile 7,7 yaktı)
    2-alanyadan ankaraya dönüşte depoyu tekrar fulledim vitesin d modunda klimanın 1 decesine getirdim yine hız sabitleyicisini 90 a ayarladım bu sefer trip 5,7 yi gösteriyordu.
    3-araç s modunda daha az yakarken vitesi (benim tespitim) daha geç düşürüyor. yani 5. viteste giderken araç biraz zorlanmaya başladığında çok çabuk 4 e geçmiyor ama d modunda aynı nitelikteki bir yokuşta 3. vitese bile düşebiliyor.
    4-s modunda araç devrini daha geç devrini bulurken d modunda bazen 2 alt vitese bile düştüğünden daha çabuk hızlanıyor.
    5-araç ne d modunda nede s modunda yokuş yukarı örneğin bir kamyonun arkasına takıldıktan sonra mesala 60,70 km süratle giderken kesinlikle hızlanmıyor. kendimi tır kullanır gibi hissettim. yokuş yukarı 80 ile giden şahini zor solladım.
    6-araçın frenleri (daha önceki arabam polo abs siz idi) bana oldukça tatminkar geldi
    7-aracın yol tutuşu bana çok iyi yol tutuyormuş gibi gelmedi. seydişehir alanya arasında toroslardan alanyaya inen bölümde sanki arkayı bırakacakmış gibi bir his verdi.
    8-hız sabitliyiciyi ilk defa kullandım süper bir şeymiş bide araba otomatik olunca sadece direksiyonu tutuyorsunuz valla büyük keyif idi

sonuç uzun yol için es otomatik çok iyi bir araba değil ancak senede ancak 1 defa bilemediniz en fazla 2 defa uzun yola çıkıyorum. ankara gelince keçiören trafiğini görünce arabanın rahatlığının tekrar farkına varıyorsunuz. adı üstünde "city".

• Yeni City'cilere selamlar...
    Allah hepinize kasasız belasız sürüşler nasip etsin...

Bu Citylerdeki şanzumanlar,Civic'lerle aynı mı ? Yoksa farklı mı kullanmışlar?

@Pehlivanmusti kardeşim aracın çok güzel..Vallahi çok güzel geldi gözüme..Kazasız belasız binesin inşallah
  • Yeni City'lerdeki şansımanlar şu anki Civic'lerle aynı. S modunu ben de deneyip deneyimlerimi yazıcam.
  • Cahilliğimi mazur görün "S modu" nedir? LS ler de olmayan birşeymi?
    quote:

Orjinalden alıntı: qwertylion

yeni city es otm. uzun yoldaki izlenimlerim;

1- ankaradan alanyaya giderken depoyu fulledim vitesin s modunda hız sabitleyiciyi 90 a ayarlayıp klima açmadım 505 km sonra kontağı kapattığımda trip 5,0 ı gösteriyordu ( babama söyledim inanamadı mercedes b 150 ile aynı yolda klima açık 90 km ile 7,7 yaktı)
    2-alanyadan ankaraya dönüşte depoyu tekrar fulledim vitesin d modunda klimanın 1 decesine getirdim yine hız sabitleyicisini 90 a ayarladım bu sefer trip 5,7 yi gösteriyordu.
    3-araç s modunda daha az yakarken vitesi (benim tespitim) daha geç düşürüyor. yani 5. viteste giderken araç biraz zorlanmaya başladığında çok çabuk 4 e geçmiyor ama d modunda aynı nitelikteki bir yokuşta 3. vitese bile düşebiliyor.
    4-s modunda araç devrini daha geç devrini bulurken d modunda bazen 2 alt vitese bile düştüğünden daha çabuk hızlanıyor.
    5-araç ne d modunda nede s modunda yokuş yukarı örneğin bir kamyonun arkasına takıldıktan sonra mesala 60,70 km süratle giderken kesinlikle hızlanmıyor. kendimi tır kullanır gibi hissettim. yokuş yukarı 80 ile giden şahini zor solladım.
    6-araçın frenleri (daha önceki arabam polo abs siz idi) bana oldukça tatminkar geldi
    7-aracın yol tutuşu bana çok iyi yol tutuyormuş gibi gelmedi. seydişehir alanya arasında toroslardan alanyaya inen bölümde sanki arkayı bırakacakmış gibi bir his verdi.
    8-hız sabitliyiciyi ilk defa kullandım süper bir şeymiş bide araba otomatik olunca sadece direksiyonu tutuyorsunuz valla büyük keyif idi

sonuç uzun yol için es otomatik çok iyi bir araba değil ancak senede ancak 1 defa bilemediniz en fazla 2 defa uzun yola çıkıyorum. ankara gelince keçiören trafiğini görünce arabanın rahatlığının tekrar farkına varıyorsunuz. adı üstünde "city".

• arkadaşlar yeni kasayı alanlar ve kullananlara kazasız günler dilerim.......

benim yenisini alacak kadar nakitim yok fakat 2006 model eski kasa city almak istiyorum...

herkes iğrenç kasa çok çirkin desede aracın görünümü ve honda oluşu benim için yeterli geldi....

ne yapayım kasanın şeklini bence o kadar da kötü değil.....

bugün 2008 model otomatik inceledim bagaj inanılmaz geniş..heralde tüm modellerde aynıdır..
    fakat diyatı yüksek geldi..25bin lira

bu araçta en azından aradığım ve istediğim standart özellikler mevcut.abs klima hv.yst.vs...

allah hayırlısını versin kısmetse alırız...
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.