Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (222. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
164.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyzade0606

hayırlı uğurlu olsun.
    10w 40 yakıtı artırır muhtemelen.
    0w30 0w40 5w30 genelde kullanıp memnun kaldığımız yağlardır. ben maddi durumlardan dolayı 5w30 a geçtim. sorunsuz kullanıyoruz.Dediğim yağlardan biriyle değişim yapın kafanız rahat olsun

Alıntıları Göster
    Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Yakıt artırma haricinde herhangi bir probleme yol açmıyorsa mecburi yol gideceğim (bulunduğum yerde sanayi yok). Çekici ile de çektirmeme gerek yok sanırım. 10w40 ile uzun bir süre kullanıldığını düşünüyorum. Performans bakımından düşünmezsek kullanılan yağ yeni ise değişimin aciliyeti var mıdır sizce?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pelerinli_Keltos

Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Yakıt artırma haricinde herhangi bir probleme yol açmıyorsa mecburi yol gideceğim (bulunduğum yerde sanayi yok). Çekici ile de çektirmeme gerek yok sanırım. 10w40 ile uzun bir süre kullanıldığını düşünüyorum. Performans bakımından düşünmezsek kullanılan yağ yeni ise değişimin aciliyeti var mıdır sizce?

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun,

Nerede kullanıyorsunuz arabanızı? Eksi kaçları görüyor hava durumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Hayırlı olsun,

Nerede kullanıyorsunuz arabanızı? Eksi kaçları görüyor hava durumu

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam.
    Aracı Mardin'de kullanıyorum; kışın hava sıcaklığı 0 altını pek görmüyor.

• quote:

Teşekkür ederim hocam.
    Aracı Mardin'de kullanıyorum; kışın hava sıcaklığı 0 altını pek görmüyor.

Alıntıları Göster
    Boşver hocam o zaman, kullan gitsin, bir sonraki 10bin bakımında 5w30 değişirsin. Korkma, olan birşey olduysa zaten olmuştur. Hiç birşey de olmamıştır merak etme.

Kazasız belasız hayırlı yolculukların olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Boşver hocam o zaman, kullan gitsin, bir sonraki 10bin bakımında 5w30 değişirsin. Korkma, olan birşey olduysa zaten olmuştur. Hiç birşey de olmamıştır merak etme.

Kazasız belasız hayırlı yolculukların olsun.

Alıntıları Göster
    Cevap için ve ayrıca ilginiz çok teşekkür ederim hocam..

Size de kazasız belasız güzel günler dilerim.

• quote:

Alıntıları Göster
    yok yok çekilecek durum yok. 0w30 optimum yağdır genelde pahalı derseniz 5w30
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

yok yok çekilecek durum yok. 0w30 optimum yağdır genelde pahalı derseniz 5w30

Alıntıları Göster
    İlginiz için teşekkür ederim hocam.. Ayrıca konudaki ilk mesajınızda paylaştığınız bilgiler çok yararlı oldu gerçekten. Araçtan ayrılırken katlanır aynaların kapanma olayını tam çözemedim, ama kullandıkça keşfedeceğiz artık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 adet falken lastik alarak kumholara veda ettim
    urun.n11.com
    Falken 215/55r17 98w Xl Zıex Ze310 Ecorun Yazlık 2019 39.haft Ürt - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/falken-21555r17-98w-xl-ziex-ze310-ecorun-yazlik-2019-39haft-urt-P348958600

4 adet de sibop aldım onları da değiştireceğim kafam rahat olsun

kumho ku31 izlenmilerim:

zamanında ucuzdu, kısa sürede sertleşti ve ses yapmaya başladı taş gibi oldu.
    5 yıl 40 bin km civarı kullandım hafif pup pul çatlamaya başladı.Kışın kullanmadığım için lastikler sıkıntısız muhtemelen değişim yapınca letgodan satarım.

kumho iyi yanları:

lastik hiç aşınmadı,dişleri öyle sert, lastik ve yol tutuşu hala iyi. ticari araçlar için bence kumho tercih edilebilir.

kışa doğru Allah nasip ederse falken izlenimlerimi yazarım ilk intiba lastik yumuşak gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 25 Şubat 2020; 10:24:33 >

• quote:

İlginiz için teşekkür ederim hocam.. Ayrıca konudaki ilk mesajınızda paylaştığınız bilgiler çok yararlı oldu gerçekten. Araçtan ayrılırken katlanır aynaların kapanma olayını tam çözemedim, ama kullandıkça keşfedeceğiz artık..

Alıntıları Göster
    İnsanların işine yarasın diye açtığım konunun size faydalı olmasına sevindim.
    siz araçı kilitleyip giderken aynalar kapanmaz.Biz onu çinden 50 liralık modul alarak çözmüştük. modulu uygularsanız kilitlendiğinda ayna kapanır kontağı açınca aynalar otomatik açılır.

• beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.Falken güzel lastik bendeki ze914 modeli 3 yazdır kullanıyorum hala ilk günki gibi yumuşak ve yol tutuşu bayağı iyi.
  • Yıllardır Mobil1 , 0w20 advanced kullanıyorum.
    Sakin kullanım tarzınız varsa Tavsiye ederim.
    Teknik Değerleri (TBN vs) diğer 0w20 lerden biraz daha iyi.
    0w20 Advanced yağı ; diğer markaların 0w20 ile 0w30 arasında konumlandırabilirim.
    Alternatifleriniz 0w30
    En kalın 5w30 ve 0w40 kullanılabilir.
    Ama benim önerim;
    0w20 advanced veya
    0w30
    (0w20 kullanacaksanız sadece Mobil1 advanced öneririm,
    Lpg nedeniyle diğer markalardaki 0w20 yetersiz gelebiliyor)

• beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun,
    Bende yine pilot alırım,
    Hatta 840 liradan bu yıl mı alsam dedim,
    Sonra seneye erteledim.
    pilot exalto dan memnunum,
    Bu yaz da kullanayım,
    10 yılı doldursunlar,
    1 Kasım da ; 5 eskiyi atarım.
    Biri 2013 veya 2014 dü, stepnede durabilir.

www.lastikcim.com.tr
    Michelin Pilot Sport 4 215/55ZR17 98Y XL
    https://www.lastikcim.com.tr/michelin-pilot-sport-4-215-55zr17-98y-xl/?

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi dilek ve önerileriniz için teşekkür ederim.
    Ben de eski araçlarımda Castrol vb yerine hep Mobil1'i tercih ediyordum. Yalnız son zamanlarda Petronas yağlar dikkatimi çekti. Hatta bu yağ ile ilgili, arkadaşın Opel Astra aracına kendi satın aldığı Motul yağı ekletirken, ustam bunun yerine ısrarla Petronas tavsiye etmişti. 2 yağ da 10w40 idi ve aralarında yoğunluk ve akıcılık olarak gerçekten ciddi fark vardı..
    Sizin bu marka ile ilgili fikriniz var mı ya da incelediniz mi acaba?

• Her markanın iyi veya vasat yağı vardır,
    Marka önermiyorum,
    Model öneriyorum.
    Mobil1 önermedim,
    Mobil1 0w20 advanced önerdim.
    Bu araç için hiç bir markada 10w40 önermem.
    Zaten 6 ayı geçmiş sanırım , fırsatınız olunca değiştirin derim.
    0w20 advanced veya kaliteli 0w30 öneririm.
    5w30 ve 0w40 da kullanılabilir.

0w30 Petronas Syntium 7000 Modeli kalitelidir

• Biz bu arabaları satsak ne alcaz ? Hadi 90 100 etti arabamız? Corolla 180 olmuş Leon 200 olcak :( bir sonraki aracım beni çok düşündürüyor, tamam ekonomi kötü falan da , arabalar da eskiyor yani. 90 bunu gectim ben :( çok şükür sıkıntımız yok ama yenilikler de cezbetmiyor degil

• quote:

Öncelikle iyi dilek ve önerileriniz için teşekkür ederim.
    Ben de eski araçlarımda Castrol vb yerine hep Mobil1'i tercih ediyordum. Yalnız son zamanlarda Petronas yağlar dikkatimi çekti. Hatta bu yağ ile ilgili, arkadaşın Opel Astra aracına kendi satın aldığı Motul yağı ekletirken, ustam bunun yerine ısrarla Petronas tavsiye etmişti. 2 yağ da 10w40 idi ve aralarında yoğunluk ve akıcılık olarak gerçekten ciddi fark vardı..
    Sizin bu marka ile ilgili fikriniz var mı ya da incelediniz mi acaba?
    petronas iyi markadır.bakmanız gereken markadan çok karşıladığı speklerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: emindoner09

Biz bu arabaları satsak ne alcaz ? Hadi 90 100 etti arabamız? Corolla 180 olmuş Leon 200 olcak :( bir sonraki aracım beni çok düşündürüyor, tamam ekonomi kötü falan da , arabalar da eskiyor yani. 90 bunu gectim ben :( çok şükür sıkıntımız yok ama yenilikler de cezbetmiyor degil
    corolla sıfırı yok, en erken nisan sonu güncel fiyattan alabilisiniz :)
  • Bilgi için teşekkür ederim. Ben kastettiğim de bu markaya ait bizim aracımıza uyabilecek 0w20, 0w30 gibi değerlerdeki yağların performansıydı.. Kullanıcı yorumlarına binaen farklı yağlar tercih ediliyorsa elbette onu alıp kullanmak daha doğru olacaktır...

• Metal sesi geliyordu,
    Garip ama arka balatalar 32 bin km de bitmiş.
    Araç 132.000 km de.
    Disklerinde tornada kenar faturası alındı.
    Toplam 320 lira verdim.
    .
    Ön balataları
    62.000 (Bosch) km ve
    131.000 de (Bosch) değiştirdim.
    Arkaları ;
    40.000 km (Toyota)
    100.000 km (Toyota)
    132.000 km (Bosch)

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 28 Şubat 2020; 17:28:39 >

• arka balataların bu kadar erken bitmesi tuhaf, bence bir frenciye gidip ölçüm yaptırın

• 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.