Şimdi Ara

2012 dizel Megane satılıp sıfır 1.2 tsi Golf alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

quote:

Orijinalden alıntı: Slotz brick

1.2 TSİ motor fazla yüklenme ve zorlamaya gelmeyen bir motor.

Bu durumlarda ne gibi sorunlar oluşuyor?

Düşük hacim ve yüksek performans bir süre sonra motorda yıpranmaya neden oluyor. Yetkişi servislerde 1.2 motoru yıpranmadan dolayı arızalanan çok araçla karşılaştım. Benzin kaygın yoksa 1.4 TSİ varsa 1.6 tdi dizel araçtan şaşma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: throlll

Merhabalar,

Bir konuda sizin de fikirlerinizi almak isterim zira çok kararsızım.

2012 1.5 dci expression+kp paket satılıp üzerine 5-6 bin verilip golf 7 1.2 tsi alınır mı?

Dizelden benzinliye geçmek üzecek orası kesin ancak golf'ün iç tasarımı ve malzeme kalitesi benim Megane'ım ile kıyaslanamayacak kadar kaliteli.

dizelden vazgeçmeyin... hele de üstüne para verip benzinli araç almaksa söz konusu, uzak durun. insanların benzinli araç şöyle yakıyor böyle yakıyor demesine bakmayın çok fazla... çoğu gerçekçi değerleri yansıtmıyor maalesef... devir ekonomi devri... ama illa da aracı değiştireceğim derseniz d segment düşünün..
  • bence alınmaz pişman olacağınız birşeye bulaşmayın derim
  • 1.5 dCi oldukça az yakan bir motor. Yanlış hatırlamıyorsam, 110hp'liği daha az yakıyor hatta.

1.2 TSI benzinliye geçilir mi..? Geçilir, niye geçilmesin? Keyif sizin, para sizin. Finansal anlamda faydalı mı? Değil. Ama asıl soru şu, daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir araç için ilave işletme maliyetine katlanmaya razı mısınız...? Cevap evet de olabilir, hayır da.. Buna önceliklerinize göre bir tek siz karar verebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomime bakarak soyluyorum ben gecmezdim. tamamen ekonomik.

• İnsanlar kendilerinden örnek vererek "1.2TSI şu kadar yazkıyor, bak çok az yakıyor" demelerine kanma sakın.

Bazıları trafiğin iyi aktığı ana bulvarlarda kullanıyor aracını ve şehir içi tüketim bu diye yazıyor.

Bir ara abimin Focus1 1.6 Otomatik aracı şehir içi 6.8-6.9 yakıyorduç Çünkü o dönem devamlı trafik ışığının olmadığı ana bulvarda kullanıyordu aracı. Şimdi buna bakıp "Focus1 1.6 Otom. şehir içi 6.8 yakıyor" diyebilir miyiz ?

Golf 1.2 TSI'nin 6.5 yaktığı yerde senin Megane 5 litreyi geçmez.
  • 2012 dizel Megane parasina 1.2 sifir Golf üzerine para koymadan zaten rahatlıkla alinir. Niye para koyacaksiniz ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta sorun yoksa kesinlikle kullanmaya devam edin. Hem yeni hem ekonomik bir aracınız var zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corvette'eVuranŞahin

Şehir dışı ortalama 5,5 litre,şehir içi 6-6,5 litre ile geziyorum,ilk bakımdan sonra düşer diye tahmin ediyorum.Yine de yakıtı 1.5 DCi'den sonra rahatsız edecektir.

Forumda ve ülkenin genelinde motor hacmine ön yargıyla yaklaşılıyor.Performansı sizi tatmin eder,TSi'ın 0-100'ü 3 saniye,maksimum hızı 12 km/h daha iyi.Megane kullanma fırsatım olmadığı için bunları karşılaştırdım.Zaten test edip alacaksınız,1.6 atmosferik kullandıysanız çok da farklı olmadığını göreceksiniz.

Bizimki 5 aylık ve 8000 km'de.Yaklaşık 5000 km'sini şehir dışında yaptık.Çok şükür şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık.Sorunsuzluk anlamında bir şey söylemek için erken.

DSG için bir şey söyleyemem ama manuellerin ne şanzımanında ne de motorunda bir kronik sorunu yok.Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Başka bir sorunuz olursa buradan veya mesaj yoluyla cevaplayabilirim.

DCI ile Ankara için ortalamam 5-6 arası değişiyor. TSI'da 7 lt ortalama ile sanırım baş edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

2012 dizel Megane parasina 1.2 sifir Golf üzerine para koymadan zaten rahatlıkla alinir. Niye para koyacaksiniz ki.

Golf Comfortline'ın 50200 TL liste fiyatı mevcut. Megane ilanları sahibinden.com'da 43000-44000 TL arası görünüyor.
  • Sifir dizel Megane 60000TL. 1 senede 15000 TL yaklaşık %25 değer kaybi demek.

Renault dizel Megane alinmaz. 2.eli yok demek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyini geçtim, dci bırakılıp tsi alınmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Sifir dizel Megane 60000TL. 1 senede 15000 TL yaklaşık %25 değer kaybi demek.

Renault dizel Megane alinmaz. 2.eli yok demek.

Liste fiyatı 55-56 bin tl gibi aslında. Kayıp %20 gibi. Ancak ben oyak kampanyasından aldığım için aldığım fiyattan satacağım satarsam. Tabi ikinci el değer kaybı şimdi bu durumda ise kasa ve makyajdan sonra hangi boyuta gelir o da büyük soru işareti.
  • Başlığa cevabım hayır çünkü araç daha yepyeni 2012 model, ama merak ediyorum şu forumda Golf 1.2 tsi'ye b.k atma modası ne zaman geçecek! Hem az yakıyor hem de çoğu 1.6 atmosferiğe göre güzel ivmeleniyor hemde daha az yakarak!
  • meganın piyasası yok diyenler neye göre diyor anlamadım.ben 3 sene kullanıp kısa bir süre içinde aldığım fiyattan 2 bin lira fazlaya satmıştım.bir kaç yerde yazdığım problemleri dışında iyi bir araçtı.ancak renaultun maalesef burda yaptığı araçlarda ciddi kalite sorunu var.ancak araç kolay kolay yolda bırakmaz.satılıp 1.2 golf alınır mı?Bence alınmaz, yakıtı için bile megane binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leongate

meganın piyasası yok diyenler neye göre diyor anlamadım.ben 3 sene kullanıp kısa bir süre içinde aldığım fiyattan 2 bin lira fazlaya satmıştım.bir kaç yerde yazdığım problemleri dışında iyi bir araçtı.ancak renaultun maalesef burda yaptığı araçlarda ciddi kalite sorunu var.ancak araç kolay kolay yolda bırakmaz.satılıp 1.2 golf alınır mı?Bence alınmaz, yakıtı için bile megane binilir.

Aslında bizim bahsettiğimiz ikinci el değer kaybının ilk 1-1.5 sene için %20 civarında olması.
  • dizelden 1.2 benzinli golfe geçilmez
  • 1.4 tsi olsa tamam diyeceğimde 1.2 tsi gereksiz hocam ve o araç az yakmıyor.Dizel megane ı çok ararsınız.
  • Bende golf 1.2 comfort düz vites var. Ben size bunu önermem yanlış anlamayın bakmayın forumdaki anti VWciliğe biz de alana kadar karşıydık ben fordçuydum ama en iyi olasılık olarak aldık. Araba çok iyi ama servisler biraz dandik neyse şimdi siz meganedan daha kaliteli diye alacaksınız ama golfün 1.2 si comfort donanım. Şimdi kalite kendinizi iyi hissetmek için falan alıyorsanız bir sürü şey ekletmeniz lazım. O zaman da fiyat epey abarıyor. Yani benim gibi düz comfort alsanız ekrandaki animasyonlu park sensörlü araba görüp kendinizi kötü hissedeceksiniz. Bunu alsanız bu sefer ULEDliyi göreceksiniz. Onu alsanız bu sefer LED stop yok diyeceksiniz. Onu alsanız niye büyük ekranlı radyo almamışım diyeceksiniz . Donanımı iyi seçin sonra pişman olmayın..

Yalnız golfte koltuklar (comfort ve highlineda) araba içi ergonomi falan muhteşem... Araba muhteşem sessiz , stop start devreye girdiğinde hissetmiyorsunuz bile bir de gidin 150binlik 320d nin stop startına bakın sanırsınız ki deprem oluyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.