Şimdi Ara

2015 YGS-LYS'sine girecek olanlara tavsiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
4
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 ygs lys sinden deneyimledigimiz gibi osym nin soru tarzi cok degisik. Soyle ki en agir konudan cok basit bir soru sorabilecegi gibi dalga gectiginiz cok basit bir konudan sizi ters kose yapabilir. Cok tuhaf sorularla karsilabilrsiniz. Belki o bitirdiginiz soru bankalarindaki sorulara hic benzemez. Ya da tam tersi olur soru bankasindaki sorunun tipa tip aynisi sorulur saniyesinde dogru yaniti bulursunuz. Boyle tuhaf bir sinava test cozup deneme cozup konu bilip formul ezberleyip dersaneye gidip okul yazilisina calisip yani 12.sinif ogrencisinin rutin isleri diyecegimiz seyleri yaparak kendinize yazik etmeyin. Dunyaya bir kereligine geldiniz unutmayin. Bunlarin yerine konularla paralel bir kitap alin fizik olur kimya olur tarih olur artik ne istiyorsaniz alin okuyun. Satranc oynamak zeka kupu cozmek bulmaca cozmek gibi zihni gelistirecek seylerle mesgul olun. Farkli insanlari taniyin goruslerini dinleyin. Farkli kulturleri arastitin. Arkadaslarinizla bir konuyu tartisin. Muzikle sanatla sporla ilgilenin. Kendinizi kesfedin. Yapilacak o kadar cok sey var ki... Bunlar dusunme kabiliyetinizi arttirir faydalidir. Ve de soyle calisin misal analitik geometri konumuz.Konuyu once iyi ogreneceksiniz derslerde uyumayacaksiniz. Oyle hoca ders islerken agzinizi acip tavana bakmayin simarmayin derslerde adam akilli isin mantigini kavrayin. Sonra evde bos bir kagida ogrendigin seyleri yaz ciz."ulan bu adamlar bana ne sorabilir" diye sor kendine. Kendi sorunu uret. Dikkat et bazen bir formulu asagi yukari cevirerek yeni bir formulmus gibi sana kakalamaya calisirlar. Sakın ! Formulleri kendin cikarmaya calis . Tabi hepsini demiyorum cunku bazi formuller seni aşar ama cikarabildigini cikar. Olabildigince az formul ezberle...
    Mesela fizikte 50 konu varsa 50sinide bil konu atlama...
    Zilyon tane Soru bankasi cozerek soru ezberlemeye calisma. Sadece kaliteli soru bankasi al kendini test et. Abartma. Unutma test cozmek konuyu sana kavratmaz sadece seni test eder. Su Konulari testlerden ogrenmeyi birakin artik arkadaslar...
    Farkli Kaliteli denemeler al zamanini nasil kullanacagibi ogren sinava alistir kendini.
    Kisaca aklini kullan akilli calis yazik etme guzelim yilini...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazıyı pek beğenmedim, tutmaz.

.
  • Olmaz çalışmadan kazanılmaz

• Bir yandan çok haklısın özellikle hayatı yaşamanın değerini bilmiyoruz. Farkında değiliz aslında şuan geçen saniye bile geri verilmeyecek sana. Ne kadar para babasıda olsan geri alamayacaksın.

Bir yandanda test önemli aslında pratik çözüme alışma ve eksik göstermenin en kısa yolu olmasıyla ama tabi deneme en önemlisi ama konuyu çalışıp birazda pratik yakaladıktan sonra.
  • Lys için konuşuyorum, sadece konuya çalıs yeter, deli gibi soru çözmene gerek yok, deneme çœzmene bile gerek yok

• hiçbiriniz çalışmazsanız, sizi eleyemezler. şansa kalır işiniz, öyle daha iyi bence.
  • Özellikle sözel ya da eşitağırlık soruları genel kültüre kaymaya başladı bence çok haklı
  • Sayısal için konuşuyorum, yok öyle bir şey. Test çözmeden yapabilmen imkansız.
  • Sözelciler kitap okur gibi tarih edebiyat coğrafya okusunlar.

mesela bu hafta tarih kitabını kitap okur gibi okuyun.
    bidahaki hafta edebiyatı kitap okur gibi okuyun.
    sonraki haftada coğrafyayı

neden derseniz sınava kadar hep böyle tekrarlarsanız kesinlikle beyninize yerleşir. Hergün okuduğunuz şeyler bilinç altınızdan cıkmaz çok kolay hatırlarsınız.

hergün okuyun hep tekrar ederek okuyun sık tekrar olacak ve unutmayacaksınız

Çok sıkmak istemiyorum derseniz şöyle yapın her dersi 2 haftada bitirin fakat şuna dikkat edin birini bitirmeden diğerine başlamayın!

sınava kadar çok zaman var hadi aslanlarım hergün 2 3 konuyu kitap okur gibi okuyun bana teşekür edeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 24 Haziran 2014; 1:45:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.