Şimdi Ara

2016 Dizel Otomatik Araç Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
21.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: themacir

Merhaba, karma yakıt tüketimi bursa trafiğinde 100 kmde 5.6-5.7 litre. Arabayı ekonomik kullanmaya da çalışmıyorum

Focusun motoru ve yakıtı konusunda kullananlar zaten memnun anladığım kadarıyla. işte bugün gördükten sonra bana iç kısmı biraz boğucu geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgunday

quote:

Merhaba, karma yakıt tüketimi bursa trafiğinde 100 kmde 5.6-5.7 litre. Arabayı ekonomik kullanmaya da çalışmıyorum

Focusun motoru ve yakıtı konusunda kullananlar zaten memnun anladığım kadarıyla. işte bugün gördükten sonra bana iç kısmı biraz boğucu geldi

Bir de C-Max'a baksaydınız keşke. Aradığınız özelliklere tam uyuyor gibi.
  • cgunday kullanıcısına yanıt
    Ozaman 80 e zorlamak lazım araç nasıl begendinizmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 o kadar büyük değidir sanırım bir de sedan kadar tutulmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AyBuBi

quote:

quote:

Bir de C-Max'a baksaydınız keşke. Aradığınız özelliklere tam uyuyor gibi.

Vallahi focusa bakarken ona da baktım. Açıkçası ön göğüs kısmı bana çok boğucu geldi. Bir Corolla veya Octavia'daki gibi "ferah" hissetmedim...

• up.
  • Benim tek diyeceğim şey şu;

O kadar para vericeksin hocam,en azından ikinci elde çok fazla değer kaybetmeyen ve piyasası olan araçlara bakmanı tavsiye ederim.Satmam 10 yıl deme,dünya halidir belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rys123

Benim tek diyeceğim şey şu;

O kadar para vericeksin hocam,en azından ikinci elde çok fazla değer kaybetmeyen ve piyasası olan araçlara bakmanı tavsiye ederim.Satmam 10 yıl deme,dünya halidir belli olmaz.

hocam nedir sizce 2.eli kuvvetli araçlar? bu konuda çok bilgim yok açıkçası...
  • Benim öncelikli tercihim Opel dizel otomatik olurdu. Çünkü şanzımanı tam otomatik. Tam otomatik şanzımanlar her zaman daha sorunsuz ve masrafsız. Son nesilde yakıt tüketimleri de oldukça azaldı.
  • quote:

Merhabalar...

Bir süredir araçlara bakıyorum ve karar verme konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Öncelikle ricam yorum yapacak arkadaşların ya söz konusu araçları kullanmış ya da çok yakınlarında birilerinin kullandığına şahit olmuş olmasıdır...

Bunun yanında 2. el araç kesinlikle düşünmüyorum.
    Bagaj Hacminin biraz tatmin edici olmasını istiyorum.
    Otomatik olması şart
    Dizel istiyorum ki, uzun yol yapayım daha ekonomik koşullarla

SORUM AŞAĞIDAKİ MODELLERDEN SİZCE HANGİSİ?
    SORUM 2 OTOMATİK DİZELLER GENEL OLARA NE KADAR YAKIYOR DENEYİMLEYEN VARMI?

Kafamdaki modeller:

Corolla 1.4 M/M Advance (benim için önemli olan Cruise Control olmadığı için eleme noktasına geldim. Arka koltukları acaip geniş. Ama arka havalandırma vs. gibi küçük birkaç ayrıntı uyuz etti) (83 600 TL)

Ceed Sporty Wagon 1.6 7DCT Concept Plus (86 000 civarı) Bunun tipi, özellikle bagajı ve iç detayları çok hoşuma gitti. Ama ekranı hala radyo CD çalar olup dokunmatik olmayışına kıllanmadım değil. Asıl neden, ceedclubtr forumda okuduklarımdan sonra zaten benzinlisi olmayan bu aracın bir de çok yaktığı (ş.içi 8,5- 9 - 10 diyen bile olmuş) iddiası var. Çekindim.

Fiat 500 L (77 civarı en dolu paket) sırf Multijet motor süper ekonomik dedikleri için düşünüyorum. Fiat'a çok sıcak bakmıyorum onun dışında.

Hyundai i30 veya yeni elantra (biri 86 - yeni elantra 82 TL civarı) : her ne kadar 7 yıl 100 K garanti olsa da hyundaiden emin değilim. her iki araca da baktım. yine forumlarda i30 dizel otomatik çok yakıyor diyenler var. şu çok yakma olayını anlamadım ama... elantra pek şık değil gibiyse de iç dekorasyon adına, i30'un dolusu güzel gibi.

Ford Focus... en çok bu araçta kaldım. otomatik dizeli hakkında ortada pek yorum yok. SW'u fena değil gibi. ama bazı özelliklerin en üst paket hariç olmayışı can sıkıcı...

son olarak yeni Megane'ı bekliyordum 1.5 edc dci çok ekonomik duydum. Ama 107 bin olduğu iddiası var. Renault'un bu motoru kullanana otomatik dizel diğer araçlarını da alabilirim (örneğin captur) eğer gerçekten ekonomik ise....

yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

Cee'd için yazacaklarım navigasyon opsiyonel olarak alınabiliyor.
    İkincisi de club'te yazılanlar 6 ileri klasik tork konvertörlü şanzımanla yapılan tüketimler.
    DCT şanzımanın tüketimi kesinlikle daha başarlı.

• Sizin balacağınız araçlar, dizel otoma
    Octavia jetta c max 508 belki sedan astra sport
    Kararsızlık çok zor,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon derim
    4.6 litre karma yakıt tüketimiyle sınıfının en az tüketime sahip araçlarından bire

• Citroen C4'ü de bir inceleyebilirsiniz. Bagajını bilmiyorum ama kullanan tanıdığım çok memnundu.
  • Leon veya Oktavia öneririm.
    Leon uzun zamandır kullanıyorum, test etmenizi öneririm, test ederken müzik de açın, ses sistemine bayılacaksınız,
    Led paketli ve Alor mavi alırsanız bana dua edersiniz :)

Bagaj önemli demişsiniz, senede 1-2 kere tatil için gerekli ise port bagaj alırsınız, 500-600 TL, zira sınıfının en geniz bagajına sahip 380 LT

Aklınıza takılan soru var ise yardımcı olmak isterim.

Yakıt olarak da yoğun Istanbul trafiğinde ortalama 5/5,5 LT yakmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deep1blues -- 8 Nisan 2016; 8:38:11 >
  • 80 bin vereceksem 2014 Mercedes b180cdi alırdım paramın tam karşılığı olarak...

• quote:

Orijinalden alıntı: deep1blues

Leon veya Oktavia öneririm.
    Leon uzun zamandır kullanıyorum, test etmenizi öneririm, test ederken müzik de açın, ses sistemine bayılacaksınız,
    Led paketli ve Alor mavi alırsanız bana dua edersiniz :)

Bagaj önemli demişsiniz, senede 1-2 kere tatil için gerekli ise port bagaj alırsınız, 500-600 TL, zira sınıfının en geniz bagajına sahip 380 LT

Aklınıza takılan soru var ise yardımcı olmak isterim.

Yakıt olarak da yoğun Istanbul trafiğinde ortalama 5/5,5 LT yakmaktadır.

peki şehir dışında kaç yakıyor. alor mavi ve cam tavan harika olur... ben de alsam öyle alırdım.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Şehir dışı tamamen kullanan kişiye bağlı,
    ne kadar yavaş o kadar az mantığı var, 70-100 arası 4 LT civarı yakar,
    100 km den sonar değerler arar.

Ankara - İstanbul arası Ortalama hızım 150-160 km ile seyahat ederken yakıt ortalamam 6,2 LT idi.
  • deep1blues kullanıcısına yanıt
    150-160 km için 6.2 lt çok iyi bir değer bence, hangi motor sizin leon. 1.2, 1.4 ??

edit: pardon imzadaki araç sanırım son anda farkettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thormentor -- 8 Nisan 2016; 14:15:42 >
  • Peugeot 308 bakın derim, c sınıfı hatchback araçlar içinde en geniş bagaja sahip. Yakıt performans olarak da harika.

• quote:

Orijinalden alıntı: deep1blues

Şehir dışı tamamen kullanan kişiye bağlı,
    ne kadar yavaş o kadar az mantığı var, 70-100 arası 4 LT civarı yakar,
    100 km den sonar değerler arar.

Ankara - İstanbul arası Ortalama hızım 150-160 km ile seyahat ederken yakıt ortalamam 6,2 LT idi.

çok iyi bir yakıt tüketimi. seat artık metalik renk seçimini tamamen ücretsiz yaptı. beyazla-kırmızıya talim olmaktan kurtulduk.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.