Şimdi Ara

2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
26
Favori
31.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acemiyim bu konularda. Size bir sorum var. Eğer ben kalacağım yeri ve çalışacağım yeri kendim ayarlarsam nasıl bir fiyatlandırma çıkar ortaya?
  • Onursry O kullanıcısına yanıt
    Oncelikle armada ve united towers in ayni sponsordan is almalarina ragmen birinin is yok diyip , digerinin is var demesi cok garip. Biri bence yaniliyor Ya da piyasaa gostermedikleri gizli isleri var :D Sponsorlari genel olarak dogu kiyisinda ve ic kesimlerde is sunuyor bu yuzden bati sahilinde is sunamamalari dogal. Soruna gelirsek , kuzeybati cok guzel bir bolge , merak etmen cok dogal. Belli ki doga sever bir yapin var. Heryerde ulusal park mevcut ancak hepsinin tarzi ayni degil , kuzey bati kismi, Montana veNevada dan cok farklidir. Nevadanin cogunlugu coldur , Montana ise daglik bir bolgedir. Oregon ve Seattle ise okyanus kiyisinda yemyesil eyaletlerdir. Bu eyaletlerde is cok bulunmaz ancak gectigimiz yillarda gidenleri biliyorum. Yok degil. Daha cok firma ile gorusmen gerekiyor. Bu eyaletlerde bulamazsan California da is bulabilirsin. Dedigim gibi sadece 3 firmayi gezmissin ve daha cok firma gezmen lazim , diger firmalarin california , oregon ve seattle a gonderdiklerini biliyorum. Ancak bu soylediklerim gectigimiz yil icin gecerli bu seneki mevcut islerinde var mi , bilmiyorum.

Milli parklar icin birkac sey soylemem gerekirse , az sayida insanin oldugu , sehir hayatindan oldukca uzakta olan yerlerdir. Yani ya bugun alisverise gidelim , ya da sinemaya gidelim diye kolayca plan yapamayacaginiz yerlerdir. Zaman gecirmek icin diger insanlarla iletisim kurmaktan baska careniz yoktur. En buyuk olanaginiz wifi olacaktir Fazla sakinlik bir sure sonra bayabilir , Turkiye deki alistigimiz hareketli sheir hayatini ozler duruma gelebilirsiniz. Ancak 3 ay bu sekilde calismak benim icin onemli degil diyorsan oneririm bu bolgeleri.

Intermediate seviyesindeki isler genelde housekeeping ya da mutfakta basit yiyecek hazirlama , temizlik vs gibi isler olur. Bunu da bilerek programa kaydolman onemlidir. Daha sonra sirketin sana bunlari sundugunda ben bu isleri yapmam diyerek isi cikmaza sokma

• Böck kullanıcısına yanıt
    Self programa kaydolacaksin bu durumda . Tabiki isinin sponsorlar tarafindan kabul edilecek bir wat isi olmasi da gerekiyor. Istedigin her iste calisamzsin. Wat kapsaminda yapilan isler asagi yukari belli. Bunun disinda self programa katilacaksan en ucuz firmayi bulman onemli. Cunku wat surecinin en onemli kisimlarini kendin halletmis oluyorsun. Onlar sadece evrak isi yapacaklar. Sanirim 900-1000 dolar gibi fiyat isterler self icin ancak tek tek usenmeden tum firmalara sorman yararina olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

Self programa kaydolacaksin bu durumda . Tabiki isinin sponsorlar tarafindan kabul edilecek bir wat isi olmasi da gerekiyor. Istedigin her iste calisamzsin. Wat kapsaminda yapilan isler asagi yukari belli. Bunun disinda self programa katilacaksan en ucuz firmayi bulman onemli. Cunku wat surecinin en onemli kisimlarini kendin halletmis oluyorsun. Onlar sadece evrak isi yapacaklar. Sanirim 900-1000 dolar gibi fiyat isterler self icin ancak tek tek usenmeden tum firmalara sorman yararina olacaktir.

Yani arkadaşım geçen sene wat yaptı. Benim çalıştığım yerdeki müdürle hala irtibat halindeyiz ben sana ayarlarım dedi o yüzden.

Şimdi 1000 dolar peki eylül ayından kayıt yapsaydım ön kayıt mı ne deniliyordu o zaman ne kadar olurdu? Çok fiyat farkı oluyor mu bu önkayıtlarda

• Bu hafta ciee mülakatına giricek arkadaşlar var mı giren varsa soruları paylaşabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böck kullanıcısına yanıt
    Hayir on kayit , program ucretinde on bir odeme alinmasidir. Depozito alirlar ya o misal. Eylulde kayit olsaydin max 100 dolar daha ucuz olurdu self icin . O da max. Sunu soyleyim , o zaman arkadasin vakit gecirmeden isverenle irtibata gecsin ve senin adini versin kabul edecegini bir ogrenin isverenden. Sonra da istedigi ozellikle bir sponsor var mi diye sorun. Eger her sponsorla gelebilirsiniz derse , en ucuz sirketle gidersin. Eger isveren ozellikle bir sponsor ismi verirse , bununla gelin gibisinden , o zaman da o sponsorla calisan sirketleri arastirip en ucuzunu sececksiniz.
  • ozgursum kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bugün birkez daha konuştum danışmanım ile,Washington veya Oregon eyaletlerindeki işlerden birini seçicem. Sanırım Oregon Crater Lake bölgesi daha çok ziyaretçi çeken,çok fazla çalışanın olduğu kalabalık bir yer. Washington'daki milli park ise çok daha az insanın gelip gittiği ücra bir yer. Sessiz sakin yerleri sevsem de hem ingilizcemi geliştirmek hem de sosyalleşebilmek adına kalabalık olan Oregon'u tercih edicem sanırım.

Bu arada aynı sponsora rağmen aynı işin bulunmaması olayını ben de anlamadım. Belki de vardır ancak Armada'da bana sunulan fuar linkinde yoktu, danışman da oralarda pek iş yok dedi,anladığım kadarıyla o da o linktekileri biliyor sadece. United Towers fuar linklerini internet sitesine koymuştu, araştırdım ve o bölgede iş olduğunu gördüm. Aslında fuar linklerini bulup biraz okuyunca birçok sorumun cevabını aldım,bölgeler,işler ve şartlar konusunda herşey belirtiliyor.Ben de bu sefer neyi istediğimi bilerek gittim danışmanla olan görüşmeme ve baya yararlı oldu. Fuar linklerindeki listeler dışında iş sunuluyor mu bilmiyorum ama o linklerdeki listelere göz atmadan gitmek ile işler ve bölgeler hakkında bilgi sahibi olarak gitmek arasında ciddi fark var.Danışmana bölge ve iş sorunca aklında ne kaldıysa onları anlatıyor sonuçta. O yüzden fuar linklerine ulaşıp onları okumak ciddi anlamda önemli gibi görünüyor bana, gizlenmiş birşeyi keşfetmiş gibi hissettim resmen :D. Kimsenin anlatmasına ihtiyaç olmadan herşeyi kendim okuyabiliyorum ordan,gayet net belirtilmiş.Zaten danışmanlar o fuar sayfalarını okuyup öğrencilere orda yazan bilgileri aktarıyorlar.

• Onursry O kullanıcısına yanıt
    Bilgili bir danisman bulmak colde kutup ayisi bulmak gibi birsey malesef. ellerine ne yazili veriliyorsa onu size satiyorlar tek yaptiklari bu. Neyse istedigin isi bulmana sevindim ancak danismanina ozellikle bu is icin kaydoldugunu belirt , daha sonra yok isveren istemiyor , yok kontenjan doldu gibi bahaneler uretmesinler. Simdiden bu is icin ciddi oldugunu acik acik belirt. Cunku sirketlerin cok fazla yaptiklari seyler , kayit alip daha sonra o iste bir sorun cikmis gibi numara yapmalari.
  • ozgursum kullanıcısına yanıt
    O konuda emin olmak için 2 kere sordum ''Aramark şirketinin değişik bölgelerde çok fazla işi var, şimdi bu bölgede müşteri az olduğundan yeni çalışana ihtiyaç duymayıp beni başka bir işletmelerine göndermeye çalışırlar mı?'' diye sordum.Aynı şirketin 2 farklı danışmanı ''normal şartlarda'' işveren böyle birşey yapmaz dedi. Hatta böyle birşey olursa öğrenci zorda kalmasın diye şirketler bunu tercih ediyo olurmuş.Yani bi işi iptal edip sonra öğrenciyi başka işletmeye yollamaları mümkün ama çok düşük ihtimalmiş.Yaz dönemi ortasında bitme potansiyeli olan işlerdense öğrenci ortada kalmasın diye yoğun yerlere yönlendirilebiliyor şirket tarafından. Çok karışık anlattım ama benim anladığım kadarıyla durum bu :)

Ben istediğim bölgede işi buldum ancak hala Oregon ve Washington arasındayım :D internette crater lake'in zorlukları hakkında yazılar okudum çünkü. Üstesinden gelinmeyecek zorluklar olmasa da hala iki iş arasında gidip gelmekteyim. Washington eyaletinde çalışmış olup bilgi veren kimseyi bulamadım forumlarda falan. Biraz bahsedilse karar vermem de yardımcı olur ama yok resmen. Burda varsa Washington'da çalışmış arkadaşlar onların fikirlerini merak ediyorum.

• Arakadaşlar aramızda bu hafta cıee mülakatına giren var mı? Giren varsa bi yardımcı olsa ben yarın girmeyi düşünüyorum

• Yakup2012 Y kullanıcısına yanıt
    Şimdiden bol şans bende yarın gireceğim. Girdin mi mülakata sorular nasıldı ? :(
  • Dünküyle benzer sorular çıktı fakat heycandan iki kelimeyi yan yana getiremedim sana tavsiyem heycanlanma :)

• ABD başkan aday adayı Trump 'ABD'ye tüm müslümanların girişi hemen yasaklansın' diyormuş
  • Konu başka ben başka bir şey soracağım affınız ile.
    Dil okulu için Amerika tercihim olacak ya da İrlanda "vize çıkmazsa"...Şirket konusunda nasıl davranmalı ? Hangi şirket ?

Şirketleri ile WAT dolayısı ile iç içe olduğunuz için buraya sorayım dedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babacan1910

ABD başkan aday adayı Trump 'ABD'ye tüm müslümanların girişi hemen yasaklansın' diyormuş

Bu adamın buna benzer birkaç açıklaması daha vardı, seçilirse kötü olur

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    emin ol ki , sana danismanlik yapacak kisi onemli. Sirket degil. Bunun disinda sana genis bir fiyat yelpazesi cikartabilmeliler. Yani 2-3 okul degil de , 9-10 okulla calisiyor olmalilar. Onun disinda dil okulunda sirketlerin cok da onemi yok , mesela ec okulunun los angeles subesine gitmek istiyorsun , istedigin sirkete git sana ayni fiyati vereceklerdir. Cunku okullarin fiyati belirlidir ve aynidir. Zaten sirketler parayi ogrencilerden degil okullardan kazanir. Dolayisiyla eger kararin kesinse , ulke , okul , sehir gibi , istedigin sirkete git. Eger kesind egilse iyi arastirma yap , ya da gercekten dil okullari ve bolgeler konusunda bilgili danismandan yardim aldigina emin ol.
  • quote:

emin ol ki , sana danismanlik yapacak kisi onemli. Sirket degil. Bunun disinda sana genis bir fiyat yelpazesi cikartabilmeliler. Yani 2-3 okul degil de , 9-10 okulla calisiyor olmalilar. Onun disinda dil okulunda sirketlerin cok da onemi yok , mesela ec okulunun los angeles subesine gitmek istiyorsun , istedigin sirkete git sana ayni fiyati vereceklerdir. Cunku okullarin fiyati belirlidir ve aynidir. Zaten sirketler parayi ogrencilerden degil okullardan kazanir. Dolayisiyla eger kararin kesinse , ulke , okul , sehir gibi , istedigin sirkete git. Eger kesind egilse iyi arastirma yap , ya da gercekten dil okullari ve bolgeler konusunda bilgili danismandan yardim aldigina emin ol.

Genel olarak bilgim var.Fazlaca..
    Şehir belli okul belli değil ama eledim seçenekler belli.Kalacak yerlerime google dan baktım bile.

Vize konusunda ve de ingilizceme güvenmediğimden danışmanlık istiyorum

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    simdi sehir , okul ve konaklama danismanlik firmasi olmadan nasil belli ? Nereden ayarladin? Bir de nereye gideceksin daha detayli yazarsan ben de birkac sey soyleyebilirim.
  • quote:

simdi sehir , okul ve konaklama danismanlik firmasi olmadan nasil belli ? Nereden ayarladin? Bir de nereye gideceksin daha detayli yazarsan ben de birkac sey soyleyebilirim.

Çok araştırdım.Halen de devam ediyorum.
    San Diego.
    Okul Embassy.
    Konaklama oraya gittiğim ilk günlerde Vantagio olacak.

Tabi kendimi bağlamayacağım hem okula hem konaklamaya oradaki duruma göre değiştireceğim ya da devam ederim.

• Arkadaşlar DC.'ye yakın veya DC.'de iş bulabilirmiyim?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.