Şimdi Ara

2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
26
Favori
31.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen Kusura Bakmayin dalgindim yazmisim oyle :D
  • 2015 yazında cankurtaran olarak çalıştım. Fakat ingilizceme hala güvenmiyorum. 2016 yazında tekrar gitmeyi düşünüyorum. 2.kez gittiğim için şirkete yarı yarıya daha az para veriyorum ve iş görüşmelerine vs. katılmıyorum.

Fakat geçtiğimiz dönem okulda ilk yılımdı ve 2.70 ortalama ile kapatmışken bu dönem ortalamam 2.20 civarı gelecek gibi. Çünkü derslerden biri ff gelecek gözüküyor. Geçtiğimiz sene araştırmalarımda not ortalaması dışında not ortalamasının iyiye gidişide önemliymiş. Benimki düşüşte haliyle. Bir problem olur mu sizce? Gidenlerin tecrübelerini almak isterim. Ayrıca 2.sene tekrardan gidenler varsa vize görüşmelerinde farklı olarak neler soruyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker64 -- 15 Aralık 2015; 19:04:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joker64

2015 yazında cankurtaran olarak çalıştım. Fakat ingilizceme hala güvenmiyorum. 2016 yazında tekrar gitmeyi düşünüyorum. 2.kez gittiğim için şirkete yarı yarıya daha az para veriyorum ve iş görüşmelerine vs. katılmıyorum.

Fakat geçtiğimiz dönem okulda ilk yılımdı ve 2.70 ortalama ile kapatmışken bu dönem ortalamam 2.20 civarı gelecek gibi. Çünkü derslerden biri ff gelecek gözüküyor. Geçtiğimiz sene araştırmalarımda not ortalaması dışında not ortalamasının iyiye gidişide önemliymiş. Benimki düşüşte haliyle. Bir problem olur mu sizce? Gidenlerin tecrübelerini almak isterim. Ayrıca 2.sene tekrardan gidenler varsa vize görüşmelerinde farklı olarak neler soruyorlar?

Ben gittiğim sene not ortalamam 1.30'du, vize alabildim. Bu sene 1.60 civarı bakalım ya nasip

• quote:

Orijinalden alıntı: LSDream

quote:

2015 yazında cankurtaran olarak çalıştım. Fakat ingilizceme hala güvenmiyorum. 2016 yazında tekrar gitmeyi düşünüyorum. 2.kez gittiğim için şirkete yarı yarıya daha az para veriyorum ve iş görüşmelerine vs. katılmıyorum.

Ben gittiğim sene not ortalamam 1.30'du, vize alabildim. Bu sene 1.60 civarı bakalım ya nasip

İyi yükseltmişsin

• Joker64 kullanıcısına yanıt
    Hocam cankurtaranlıkla ilgili biraz bilgi verebilir misin? Ciddi bir müdehalede falan bulunmak zorunda kaldın mı hiç? Olumlu-olumsuz yönleri vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joker64 kullanıcısına yanıt
    cok zorlamazlar ancak belki dikkatli inceleyen bir konsolosa denk gelirsen neden ortalaman dustu diyebilir. Buna da guzel bir cevap bularak gorusmeye gidersin. Ikinci yil gidenlere ekstra ozel soru sormazlar. Laf olsun diye nereye gitmistin ne iste calismistin filan diye soruyorlar o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trise

Hocam cankurtaranlıkla ilgili biraz bilgi verebilir misin? Ciddi bir müdehalede falan bulunmak zorunda kaldın mı hiç? Olumlu-olumsuz yönleri vs.

Benim çalıştığım şirket site havuzlarına bakıyor. O yüzden öyle çok kalabalık olmuyor, günde 20 kişi falan geliyordu. Çocuklar sıkıntı çıkarıyor genelde, havuzun etrafında koşmak, derin tarafa geçmek vs. Müdahale için yaz boyunca 2 kere atladım havuza biri çocuktu ve ciddi birşey değildi. Site sakinleri zaten kuralları ve işi bildiğinden pek sıkıntı çıkmıyor fakat eğlence parklarında cankurtaranlık daha zordur tahminim. Ama yinede havuzda birine birşey olursa tüm sorumluluk cankurtarana ait, o yüzden dikkatli olmak gerek.

Olumsuz yönü, housekeeping, garsonluk vs. gibi işlerde bahşiş olayı olduğundan dolayı çok daha fazla para kazanıyorlarmış. Cankurtaranlıkta öyle birşey yok tabi, ne çalıştıysan o. Supervisor ile arayı iyi tutup fazla saat almaya bakmak gerekiyor ama onlarda 40 saate sabitlemeye çalışıyor herkesi. Haftalık ortalama 45-50 saat çalıştım bende. Çok para kazanmak için değil gezmek, görmek, eğlenmek için gidiyorsan tercih edilebilir. Şahsen ben memnunum kısmetse tekrar aynı işe gideceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

cok zorlamazlar ancak belki dikkatli inceleyen bir konsolosa denk gelirsen neden ortalaman dustu diyebilir. Buna da guzel bir cevap bularak gorusmeye gidersin. Ikinci yil gidenlere ekstra ozel soru sormazlar. Laf olsun diye nereye gitmistin ne iste calismistin filan diye soruyorlar o kadar.

Teşekkürler. İlk görüşme çok rahat geçmişti, umarım yine öyle olur. Geçtiğimiz sene gidip geldiğimden dolayı görüşme için bir avantaj diye düşünüyorum.

• arkadaşlar minnesota duluth şehri Grand Marais kasabası saatlik 9$ lık bir iş buldum yanlız haftada 40 saat. 2 inci bir iş burada kolay bir şekilde bulabilirmiyim acaba önerirmisiniz ? kalack yerde aylık 250 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baymakli_Dondurma -- 16 Aralık 2015; 1:53:34 >
  • quote:

quote:

Benim çalıştığım şirket site havuzlarına bakıyor. O yüzden öyle çok kalabalık olmuyor, günde 20 kişi falan geliyordu. Çocuklar sıkıntı çıkarıyor genelde, havuzun etrafında koşmak, derin tarafa geçmek vs. Müdahale için yaz boyunca 2 kere atladım havuza biri çocuktu ve ciddi birşey değildi. Site sakinleri zaten kuralları ve işi bildiğinden pek sıkıntı çıkmıyor fakat eğlence parklarında cankurtaranlık daha zordur tahminim. Ama yinede havuzda birine birşey olursa tüm sorumluluk cankurtarana ait, o yüzden dikkatli olmak gerek.

Olumsuz yönü, housekeeping, garsonluk vs. gibi işlerde bahşiş olayı olduğundan dolayı çok daha fazla para kazanıyorlarmış. Cankurtaranlıkta öyle birşey yok tabi, ne çalıştıysan o. Supervisor ile arayı iyi tutup fazla saat almaya bakmak gerekiyor ama onlarda 40 saate sabitlemeye çalışıyor herkesi. Haftalık ortalama 45-50 saat çalıştım bende. Çok para kazanmak için değil gezmek, görmek, eğlenmek için gidiyorsan tercih edilebilir. Şahsen ben memnunum kısmetse tekrar aynı işe gideceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

Teşekkürler. İlk görüşme çok rahat geçmişti, umarım yine öyle olur. Geçtiğimiz sene gidip geldiğimden dolayı görüşme için bir avantaj diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 16 Aralık 2015; 14:21:37 >

• Orijinalden alıntı: Joker64

Bu soyledigim sartlarda %95 watci calismiyor emin ol. Housekeeping deki bahsis oyle abarti bisey degil , garsonlukta iyi bahsis oluyor ancak garsonlar cok fazla saat almazlar genelde. Senin 45-50 saat calisarak kazandigini 30-35 saat calisarak kazanbiliyorlar :) Zaten cok garsonluk isi yok cok da takilmamak lazim. Eglence parklarindaki cankurtaranlik zor bisey degil hatta dhaa eglenceli cunku surekli bir insan hareketliligi var. Eglence parklarinda yapilan is genelde ya su kaydiraklarinin basinda insanlarin kurallara gore kaydigina emin olmak ya da kaydiragin bagli oldugu havuzu kontrol edip , sisme botlarla ilgilenmek , kayan insanlara yon gostermek. Su parklarinda dalga havuzu veya buyuk yuzme havuzlari da bulunuyor eger orda calisiyorsaniz iste dikkatli olmaniz gereken yer orasi. Cunku cok kalabalik bir havuz ve her turlu cins hareketi yapacak cocuk ve buyuk mevcut :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: Baymakli_Dondurma

arkadaşlar minnesota duluth şehri Grand Marais kasabası saatlik 9$ lık bir iş buldum yanlız haftada 40 saat. 2 inci bir iş burada kolay bir şekilde bulabilirmiyim acaba önerirmisiniz ? kalack yerde aylık 250 $

Yokmu yardimci olabileceklerini birisi arkadaşlar

• Kimse bisey yazmadi benimde bilgim yok Minnesota hakkinda ama yer aklina yattiysa guzel gibi gozukuyor.

• arkadaşlar job offer konusunda yardımcı olabilecek birileri varmı acaba ? hem birlikte gideriz
  • arkadaşlar 5-6 şirketle görüşme halindeyim , ellerindeki işleri e-mail olarak atmalarını istedim ve çoğuda attı, bu yaz kesin wat yapıcam ama dolar bu kadar yüksekken program ücretleri gözümde büyüyor , daha kayıt olmayan arkadaşlar toplansak birlikte konuşsak şirketlerle illaki bi indirim yaparlar ne kadar kalabalık olursak ..
  • 1800 dolar şirket parası (2200e de var yersen)
    900 dolar hadi uçak bileti buldun şansa
    1000 dolar yanına alacan mecbur ev 2 haftalık yeme içme
    300 dolarda vize masrafları o bu şu
    Etti mi sana 11-12 bin tl..

Amerikada gidip 3 ay boyunca tabiri caizse kopek gibi çalışacaz birde tutup 2. El araba fiyatı kadar para bayılacaz..

Ödeme desen taksit yook ama nisana kadar azar azar kafana göre getir abi . E abi böl 12 ay taksit yok olmaz bide dolar getircen abi..

Self araştırıyorsun , iş buluyorsun mail atıyor konuşuyorsun yok abi biz self placement yapmıyoruz git ajentanla anlaş onlar bizi arasın kusura bakma. E adamlarda zeki abi sen gidip bir iş bulmak için bin dolar para verirsen oda yarısını cebine cukka yarısını iş sahibine oh sistem temiz..

Gidesim var , varda lanet olsun fakirliğe be arkadaşlar :D

• hellblazer26 H kullanıcısına yanıt
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogn -- 21 Aralık 2015; 12:49:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellblazer26

arkadaşlar 5-6 şirketle görüşme halindeyim , ellerindeki işleri e-mail olarak atmalarını istedim ve çoğuda attı, bu yaz kesin wat yapıcam ama dolar bu kadar yüksekken program ücretleri gözümde büyüyor , daha kayıt olmayan arkadaşlar toplansak birlikte konuşsak şirketlerle illaki bi indirim yaparlar ne kadar kalabalık olursak ..

toplu gidip indirim yaptiririz olayina takilma , ben gecen sene ugrastim hem de baya kisi bulmus olmama ragamen olmadi sen yapamazsin. Sirketlerin sana yolladigi isler icinden begendiklerini bize yazarsan ben de yorumumu yapabilirim. Islerle beraber senin watla alakali beklentilerin ve ingilizce seviyeni de not olarka yazarsan daha net yorum yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LadyAmerica

1800 dolar şirket parası (2200e de var yersen)
    900 dolar hadi uçak bileti buldun şansa
    1000 dolar yanına alacan mecbur ev 2 haftalık yeme içme
    300 dolarda vize masrafları o bu şu
    Etti mi sana 11-12 bin tl..

Amerikada gidip 3 ay boyunca tabiri caizse kopek gibi çalışacaz birde tutup 2. El araba fiyatı kadar para bayılacaz..

Ödeme desen taksit yook ama nisana kadar azar azar kafana göre getir abi . E abi böl 12 ay taksit yok olmaz bide dolar getircen abi..

Self araştırıyorsun , iş buluyorsun mail atıyor konuşuyorsun yok abi biz self placement yapmıyoruz git ajentanla anlaş onlar bizi arasın kusura bakma. E adamlarda zeki abi sen gidip bir iş bulmak için bin dolar para verirsen oda yarısını cebine cukka yarısını iş sahibine oh sistem temiz..

Gidesim var , varda lanet olsun fakirliğe be arkadaşlar :D

senin ne kadar gitmek istediginle alakali olarka gidebilirsin. Ben ilk watimi tamamen kendi kazandigim parayla yapmistim. Ikinci sene de ilk sene gittigim firmadan self olarak kabul gorup indirimli gitmistim. Donerken yanimda getirdigim parayla sirketi odeyip , Vergi iadeleriyle ucak bileti ve harcligimi karsilamistim. Kisacasi yapmak istiyosan para engel degil.

Istersen biraz hesap yapalim. Oncelikle 1800 ustu fiyati bile soygun olarka nitelendiriyorum sanirim 2200 dolar fiyat ceken 2 senelik paket sunuyor Tam bir ogrenci soygunu gibi duruyo. Kisacasi piyasada 1600-1650 dolara is yapan ve digerleri kadar iyi is sunan hatta digerinlerinden bile iyi isler sunan firmalar var. Sadece iki uc reklam yorumuyla sirket kiyasalamayin. 1650 dolara sirketi secsen , 200 dolar vize ve sevis ucretin olacak. 1850 dolar etti. Ucak ve harclik olayi simdiden dusunulemez. Ornegin ilk odemeyi kisa surede yapan bir is secebilirsin ya da yakin yerlerdeki isleri secebilirsin. Soyle aciklayayim , gittikten sonra 10 gun icinde kucuk de olsa odeme alacagin bir is secebilirsin , Kiran maasindan kesilmeli ve isyerinde en azindan parali da olsa yemek servisi olabilir. Bu durumda yedigin yemekler maasindan kesilir. Ise ulasim icin para vermemeye de ozen gostermelisinin. Boylece yaninda goturdugun nakite ihtiyacin baya azalacaktir. Bununla beraber Chicago , Boston , Nyc gibi Avrupadan direk ucuslarin cok ve ucuz oldugu lokasyonlara cok yakin isler secerek ucak biletini de daha ucuza halledersin. Bu saydigim detaylara dikkat ederek , 600 dolarlik bilet ve 300-400 dolarlik ( o da max.) Bir harclik fazlasiyla yetecektir. Bu da toplam maliyetinin 2850 civari olmasini saglar. Size direk olarak harclik ve ucak parasi su kadar olur diyen sirket varsa onu sallayin. Anlattigim gibi , bunlarin ne kadar olacagi sececeginiz isin detaylariyla alakalidir.

2850 dolar 8 bin civari bir para demektir. Bu az mi ? KESINLIKLE DEGIL. Ancak su an paraniz yoksa bile part time calisarak , ve yaz aylarini calsiarak degerlendirerek biriktirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 21 Aralık 2015; 18:08:12 >

• ozgursum kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu söyliyim şu forumda senin dışında biri sen yapamazsın deseydi ne diyo bu ya diyip devam ederdim ama önceki yılların sayfaları da dahil bütün yorumlarını okumuş biri olarak senden duyunca tahmin ettiğim gibi bi fark yaratmıcağını anladım , işlere gelirsek çok kararsızım saatlik ücretleri yada bölgeleri beni tatmin etmedi , galiba iş seçimi yaparken 2. iş bulabileceğim bi bölgede çalışma saati min. olacak bi iş kabul edicem . ingilizce seviyem inter ama çok akıcı konuşabiliyorum cv me ve referanslarıma güveniyorum 4 yıllık otel tecrübem var ve asıl paramı bulacağım 2. işte kazanmayı düşünüyorum durum böyle oluncada program için min. ödemeyi yapacağım bi şirketle anlaşmak istiyorum , şirketlerin bana gönderdiği işleri sana atsam bu doğrultuda seçebileceğim işler için yardımcı olurmusun ??

• 2 yilliklar artik katilamayacakmis galiba ama egitimlerini 4 yila cikaracaklarini kanitlayamadigi surece.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.