Şimdi Ara

2017 TÜRKNET'E GEÇENLER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
4
Favori
9.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Turknete geçiş aşamasındayım. Şuan Taahhütsüz 8 mbit'e kadar 50GB AKN'li Turkcell superonline internet kullanıyorum. Tabi herkes gibi bana da bu AKN meselesi yüzünden illallah geldi. Karar vermeden önce Turknetin kendi sitesinden altyapı sorgulaması yaptım, bizim buralarda fiber altyapısı zaten yok onu biliyorum ama Turknetin aktif altyapısı içinde olduğumu, 16 mbit'e kadar sınırsız ve daha önemlisi AKN'siz ADSL hizmetinden yararlanabileceğimi öğrendim. Pazartesi günü evrakları göndereceğim. Bir maceraya atıldım ama bakalım ne olacak. Memnun olanda çok şikayetçi olanda çok, sorun yaşayıp arıza kaydı bıraktından sonra sorunu düzelende çok, düzelmeyende çok, denemeden bilemem. Birazda şans işi olduğunu düşünüyorum, umarım problemsiz bir geçiş ve geçişten sonrada problemsiz bir internet deneyimi yaşarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mundt -- 26 Mayıs 2017; 23:37:7 >
  • Sorgulattım 75mb/150akk çıktı gayet yeterli.

Aklımdaki soruları cevaplıcak biri var mı?

-Türk telekomun yani ttnetin şuanda bir tarifesini kullanıyorum lanet bir şey çıkmam için neler yapmalıyım? bu tahhüt falan varmış

-TürkNetin 75/150 tarifesinde max upload kaç veriyor?

-Memnun kalmayan var mı?

-Ve son olarak Modem olarak ASUS DSL-N10 150MBPS KABLOSUZ-N ADSL2+ kullanıyorum ben çünkü laptop kullanıyorum kablosuz alıyorum sorun çıkartır mı yoksa değiştirmelimiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruthlessAF

Sorgulattım 75mb/150akk çıktı gayet yeterli.

Aklımdaki soruları cevaplıcak biri var mı?

-Türk telekomun yani ttnetin şuanda bir tarifesini kullanıyorum lanet bir şey çıkmam için neler yapmalıyım? bu tahhüt falan varmış

-TürkNetin 75/150 tarifesinde max upload kaç veriyor?

-Memnun kalmayan var mı?

-Ve son olarak Modem olarak ASUS DSL-N10 150MBPS KABLOSUZ-N ADSL2+ kullanıyorum ben çünkü laptop kullanıyorum kablosuz alıyorum sorun çıkartır mı yoksa değiştirmelimiyim?

Taahhüt cayma bedeli tarafınıza yansıtılır. Ödediğiniz faturayı türknet e göndermeniz halinde 120 tl lik kısmını internet ücretinizden düşmek suretiyle karşılamış olur.

Sözleşmenizde de yer alacağı gibi maksimum upload hızı 2048 kbps tir.

Ben başvurumu yeni yaptığım için geçmiş yorumlara bakmanızı tavsiye ederim. Ama genel problem akşam hızın dalgalanması. Bu sorunun da hat kiralarken gbit hat başına ücret ödemesi sebebi ile olduğu düşünülüyor. (Yanlış bir varsayımda bulunmuş olabilirim. Sadece burada yazılan yorumlardan çıkarım yaptım.)

Modeminiz vdsl desteklemediği için yeni bir modem almanız gerekmektedir. Tavsiye edilen modemler arasında airties asus zyxel gibi markaların vdsl modemleri mevcuttur. (Asus n serisinde n16 ve n17 ye bakabilirsiniz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilaykaracam -- 27 Mayıs 2017; 2:48:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kubilaykaracam K kullanıcısına yanıt
    Ben telefon ile sorgulattıgımda max 16mbit alabilirsiniz diyor ama adres ile sorgulatınca 75mb diyor ? anlamadım gitti
  • ruthlessAF kullanıcısına yanıt
    Hattınız adsl desteği sağladığı için böyle gösteriyordur. İstersenizhttp://www.vodafone.com.tr/Internet/fiber-sorgulama.php bu link ile hattınızın vdsl/fiber desteği olup olmadığına bakabilirsiniz ve türk telekomun vdsl portu mevcut ise buna geçiş sağlayıp daha sonra türk net e geçebilirsiniz.

FIBER/VDSL 0Mps olarak gösteriyor ama yeşil tik var

ADSL 8MBps olarak gösteriyor ama biz 16MBps kullanıyoruz ve 14-15 alıyorum .
  • mehmedgül M kullanıcısına yanıt
    Slm ben sıfırdan yeni başvuru yaptım 23 mayıs akşamı başvuru yaptım 24 mayısta evrakları gönderdim 25 mayısta evraklar onlara ulaştı ve sitelerine yüklediler aktivasyon işlemlerini yapıyoruz evraklarda eksiklik yok yazıyor ama SMS filan gelmedi daha

• ruthlessAF kullanıcısına yanıt
    Vdsl desteği türk net ten yaptığınız sorgulamada da olduğu gibi mevcut. Ama sizin hattınıza tanımlanmamış. Türk Telekom aracılığı ile maksimum alabileceğiniz hızı (vdsl için geçerli) öğrenebilirsiniz. Taahhütlü paketinizi 24 mbit vdsl hipernete geçirme durumunda geçmişe ait olan cayma bedeli borçlarınızı ödemiyor sadece yeni yaptığınız taahhüdün ilk aydaki indirimini ödüyor iseniz vdsl geçiş işlemini yapıp daha sonra türk net e başvuru yapabilirsiniz. (Karışık olduysa daha basit şekilde anlatayım. Üst pakete geçtiğinizde iptal halinde eski taahhütten doğan cayma bedelini de sizden tahsil edecekler ise fazladan masraf olacağı için dediğimi yapmayın. Ayrıca türk net size öncelikle adsl hizmeti verip daha sonrasında boş port olması halinde vdsl hizmetine geçirecektir. Bu süreçte sorunlar yaşayan kullanıcılar mevcuttur ve sorunların türk telekom kaynaklı olduğunu söylemektedirler.)

Ramazandan sonra bu işi halledeyim bi ben yarın türk telekoma gidicem sizin dediğiniz şey tarifemin bir üst paketine geçip cayma hakkımı mı kullanmak? basit şeklini de anlayamadım şuan bana ne tavsiye ediyorsunuz?
  • Bende Superonline ı iptal ettirmeye karar verdim 9 senelik aboneyim bana özel tarife bile çıkartmıyorlar. Yeni abonelerle bir tutuluyorum AKK lı paketler de sadece 24 olarak var 50 mbps lerde üstüne turkcell tv de alman gerekiyor. Onu alayım demiştim üzerimize zimmetliyorlarmış cihazı ve başına bir iş gelirse 1000 TL ye yakın para tahsil ediyorlar çoluk çocuk gelir kırar sonra başım ağrımasın dedim. TTNete başvurmuştum 50 mbps hız alırsınız beyefendi dedi müşteri hızmerleri. 50 mbps 50 GB AKN li tarife için geldiler bağlamaya adam direkt sözleşmeyi uzattı dedim hele sen bi bağla ben hız testi yapmadan hiçbir şey imzalamıyorum. Bağladı iyi güzel açtım bilgisayarı hız testi yaptım 35 mbps hız geliyordu. Aradım müşteri hizmetlerini yok dedi hattınız uygun görünüyor 35 lik verelim falan filan dedi ben iyi çalışmalar dedim arkadaşa da kusura bakma dedim yolladım. Aynı gün de TürkNete başvurdum bakalım inşallah memnun kalırım. Forumda beğenen de şikayetçi olan da çok var ama taahüt olmadığı için risk yok beğenmezsem kapatırım geçerim.

Edit: İptal dilekçesini yolladıktan 1 gün sonra aradılar işlemleri başlatıyoruz diye normalde 2 gün daha bana kesintisiz hizmet verilmesi lazım çünkü ben bu şekilde taahüt imzaladım. Arar aramaz adamların düşürdüğü hıza bakın böyle kepaze firmalarla cidden uğraşılmazhttp://www.speedtest.net/my-result/6332563073

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PureHD -- 28 Mayıs 2017; 14:54:21 >

• GELMESİ GEREK YARIN(SALI) VEYA ÇARŞAMBA KESİN GELİR HAFTASONU O İŞLEMLER YAPILMIYOR.
  • mehmedgül M kullanıcısına yanıt
    İptal ettirdim port tahsisi yapılamıyor dediler turktelekoma pazar basvuru yaptım bugün sabah 11 de bağladılar ve şuan kullanıyorum bana cumartesi ve pazar da nöbetçi arkadaşlar duruyor dediler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum

Ben internetten başvuru yaptım

Çıktıları yolllamak istiyorum ama son anda bir şey farkettim. Benim Türk Telekom'a bağlı sabit hattım için 4 ay önce tarifeli görüşme için 2 senelik sözleşme imzalamıştım. Şimdi sorum şu: benim Türk Telekom Hattım hala Türk Telekom'da kalsa ben Türknetten sadece internet hizmeti alsam olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muxo -- 29 Mayıs 2017; 21:25:28 >
  • Herkese merhaba, ben 6 aydır TurkNet kullanıyorum daha önceden TTNET kullanıyordum onda da pek sorunum yoktu ama taahhüt, 50 GB gibi komik bir AKK, 16 olmasına rağmen 10 ancak gören hız falan sevmediğim çokça şey işte
    Taahhüt bitince yenilemedim iptal ettirdim. Defalarca arayıp iptal etmek yerine üyeliğimi dondurmayı teklif ettiler bende her seferinde üyeliğimi dondursam bile bir daha TTNET kullanmayacağımı aynı ısrarla dile getirdim. Gerekçe olarakta alınan paranın karşılı bir hizmet alamadığımı, kota ve taahhüt olayını istemediğimi, hızın da yeterli olmadığını söyledim. Sonunda ısrarları kararlılıkla savuşturarak üyeliğimi iptal ettirdim.

Bir ara forumda gezinirken TurkNet'in Özgür İletişim paketini gördüm. 150 GB AKK, taahhüt yok, 1000 DK, 100'e kadar hangi hızı desteklerse o hızda üyelik ve 59 TL. Bir deneyeyim dedim. Zaten taahhüt yok beğenmezsem kapatırım dedim ve üyelik işlemini başlattım. Hattımın 24 mbit VDSL desteklediğini söylediler bende o paketi açtırdım. Evraklar falan geldi gönderdim. İlk açılış çok uzun sürdü ki forumda da konusuna yazdım bayağı sert şekilde
    10 gün falan sürdü aktifleştirilmesi. Neyse açıldıktan sonra bağlandım hız testi falan yaptım 19-20 geliyor gayet iyi dedim 1 ay kullanayım nasıl olacak. Ve 6 ay oldu bir gün sorun yaşatmadı. Hatta bu ilk açılış sırasında sürekli arayıp sorduğum için müşteri hizmetlerini rehbere kaydetmiştim o günden sonra hiç aramadım rehberde duruyor öyle Benden sonra abimde evine bağlattı o da çok memnun.

Geçmeyi düşünüp tereddüt edenler hiç boşuna vakit kaybetmesinler. Kesinlikle TTNET'ten çok çok iyi. Beğenmezseniz iptal edersiniz zaten taahhüt yok. Bir firma müşteriyi elinde tutmak istiyorsa bunu kalitesiyle yapacak, sözleşmeyle değil. TurkNet bu işi kalitesiyle başarıyor. Adamlar kendilerine güvenmese zaten taahhütsüz paket yapmazlar.

• muxo kullanıcısına yanıt
    olmuyor maalesef,hattınızıda taşımanız şart.
    Olur hocam ama yeni kablo çekmeniz gerekir ankastreden eve

• Of kocaman bir sitede oturuyorum. 15. Kata nasıl kablo çektireceğim.bir kere buna site Yönetimi izin vermez. Ufak bir apartman olsa ben bile yapardım. Sabit hat Türk Telekom'da kalsa Türk netten sadece internet hizmeti alsam ne güzel olurdu

Peki şuan kullandığınız hat kablosu cat6 mi yada kaç damarlı

• Bu zamana kadar türk telekom adsl kullandım 12 mbit veriyolar internetim kopmasın diye ama yine de kopuyor eylül 2016 dan beri böyle. Türknet sorgulatınca 50 mbit çıkıyor. Türk telekom vdsl yok diyordu. 16 nın üstüne çıkabilir miyim türknetle?

• quote:

Orijinalden alıntı: Invokelist

Bu zamana kadar türk telekom adsl kullandım 12 mbit veriyolar internetim kopmasın diye ama yine de kopuyor eylül 2016 dan beri böyle. Türknet sorgulatınca 50 mbit çıkıyor. Türk telekom vdsl yok diyordu. 16 nın üstüne çıkabilir miyim türknetle?

hiç durma turknete geç
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.