Şimdi Ara

2019 Opel Corsa'nın iç ve dış tasarımı sızdırıldı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
7.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski seat ıbıza ön taraf , volvoi gözler , eski bmw arka tasarım , tam fransız hırsızlığı

• şahane bir tasarım. sorunsuz bir sanziman.

• m_keskin kullanıcısına yanıt
    Haberde bahsedildiğine göre araç çok hafif, küçük motor bile iyi iş çıkarabilir, üstüne yakıt tasarrufu da sağlar.
  • Bunlar Türkiye'ye hayal artık.
  • İnsignia'nın en ufak kardeşi gibi olmuş. Abisi Astra'dan kesinlikle daha yakışıklı.

Çok beğendim ben özellikle iç tasarımı müthiş olmuş. İnşallah fiyatı çok yüksek olmaz.
  • 2018 den sonra çağ atlamış. Çok beğendim. Gerek iç gerek dış hoş olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Aynen öyle. Bir işe salt ortaya konulan ürünün başarısı perspektifinden bakmak var, birde marka karakteri perspektifinden. Bu otomobil her ne ise çok iyi veya başarılı olabilir, çok da satabilir orada bir problem yok. Ancak bildiğimiz anlamdaki Opel öldü. Neticede bu markanın fanları tutkunları vardı ve artık bu yolda gitmeye bir sebep kalmadı. Tabela markası haline geldi Opel.

Yıllar sonra marka tekrar kendi ayakları üstünde durmaya başlar, bağımsız teknolojilerini geliştirme imkanı sağlanır, o zaman tekrar konuşulur.
    Aynen yazdığınız gibi ve bu bizim gibi ülkeler de (ürünlerin salt özellikleri ve kalitesinden ziyade markasına göre tecihte bulunan tüketicilerin çoğunlukta olduğu) ters teper. Zira 2 yıllık pratikte de görüldüğü gibi oldu. Psa satın almadan önce ilk 5 i zorlayan/te olan (tam hatırlamıyorum bakmak lazım) opel türkiyede hergeçen gün kan kaybediyor ve bu kan kaybı yeni modelelerde daha bariz.
    3008 varken siz grandland satamıyorsunuz.
    Ve eminim ki bu corsa her ne kadar eski corsadan teknik olarak daha iyi bir araç olsada eski corsanın nuh nebiden kalma motorlarıyla yaptığı satış adetlerinede ulaşamayacaktır diye düşünüyorum.
    İzleyip göreceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Eski Corsa çok iyi sattı özellikle son dönemde, çünkü en uygun fiyata tam otomatik şanzıman ve makul donanım sunan en ucuz otomobildi, İ20 ile beraber. Avrupada da satış rekortmeni idi son dönemde 12 yıl önce dizayn edilmiş olmasın rağmen, zira yok parasına sattı Opel-Vauxhall araçları.

İnsanların pek markanın Psa ile ilişkisinden haberdar olacağını sanmıyorum, olsa bile Opel'in kendisinin de imajı pek yüksek olmadığı için dert etmeyeceklerdir. Zaten kimse Corsa'ya Polo parası vermek istemiyor. Tek önemli faktör fiyat. Uygun tutarlarsa iyi satar. Grandland'da fiyat rakiplerinden farksızdı bu yüzden araç kendini anlatamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Eski Corsa çok iyi sattı özellikle son dönemde, çünkü en uygun fiyata tam otomatik şanzıman ve makul donanım sunan en ucuz otomobildi, İ20 ile beraber. Avrupada da satış rekortmeni idi son dönemde 12 yıl önce dizayn edilmiş olmasın rağmen, zira yok parasına sattı Opel-Vauxhall araçları.

İnsanların pek markanın Psa ile ilişkisinden haberdar olacağını sanmıyorum, olsa bile Opel'in kendisinin de imajı pek yüksek olmadığı için dert etmeyeceklerdir. Zaten kimse Corsa'ya Polo parası vermek istemiyor. Tek önemli faktör fiyat. Uygun tutarlarsa iyi satar. Grandland'da fiyat rakiplerinden farksızdı bu yüzden araç kendini anlatamadı.
    Fiyatı tek kriter olarak ele almak bence eksik bir bakış açısı olur, (zira bende 2016 yılında nuh nebiden kalma motorlu hemde düz vites corsayı daha donanımlı hemde tsi motorlu ibizaya aynı fiyat olmasına rağmen tercih ettim) her ne kadar genel itibariyle çok marka algısı yüksek bir marka olmasada, opelin yıllardır süre gelen bir müşteri kitlesi vardı ve o müşteri grubunun gözünde opelin imajı çokta kötü değildir (sabit müşterileri açısından konuşuyorum) o yüzden opel Türkiyede hiçbir zaman kafaya oynamasada (sanırım 2015 te 3. olmuştu) satış olarak kötü performans sergilememiştir. Ve fiyat olarak sunduğu ürün diğerlerinden teknolojik olarak daha eski olduğu için uygundu. Zira aynı şartlar altında polo parasına corsa alan golf parasına astra alan bir çok kişi var. Bunlardan birisi de benim yine aynı corsayı aldığım zaman polonun 1.0 atmosferik olanıda bizim aldığımız corsa ile aynı fiyattı mesela.

Son olarak tezimi destekleyecek bir başka argümanımıda siz yazmışsınız zaten, sizinde dediğiniz gibi şimdi opelin fiyatı rakipleriyle aynı olunca kendini anlatamaması gibi bir sorunu var, çünkü aslı oradayken taklidini satmak zor olacaktır. Ama eskiden olsa grandland gibi bir arabayı opel opelken yapmış olsa eminim bundan daha fazla satardı. (Örnek olarak psa almadan mokkanın türkiye satış adetlerine bakın çoğu zaman ya 1. Ya 2. Dir)

Fiyat konusunda da rakiplerinden geri kalmayacağını hepimiz 3 aşağı 5 yukarı tahmin ettiğimize göre benim tahminim daha önceki yazımda da belirttiğim gibi sonucun hüsran olacağı yönünde

• Arka camlar otomatiktir inşallah...

• Ekonomi göçmeden önce düzgün tasarımlı bi corsa görebilseydik iyiydi.

• Şimdiye kadar hiçbir Opel Corsa tipini sevmemistim fakat bu araba olmuş gerçekten.

• Harika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvahnecdet -- 23 Mayıs 2019; 21:42:31 >
  • Gelecek Astra ve Insignia'yı daha çok merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Bende bunu anlamıyorum. Aslında anlıyorum da çok saçma geliyor bana.
    Bir otomobil sever olarak her biten marka beni üzüyor.
    O markayı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz ama her markanın kendine has özellikleri vardı. Zaten teknolojideki standartlaşma nedeniyle hep birbirinin aynı araçlar ortaya çıkarıyorken buna birde marka birleşmeleri veya satın almaları ile ortaya çıkan ortak üretim/model çeşitlemesi ile azalan tercih hakkına bir otomobil sever nasıl olurda sevinir bana garip geliyor.
    Hayatında suv/ crossover işine girmemiş opelin (şimdi yazıdan cımbızla birşey çekip baakk ben biliyorum demek için yanıp tutuşanlar falan vardır opelin hangi suv/crosseverleri ürettiğini biliyorum bir genelleme yaptım)showroomuna psa satın almasından sonra gittiğimde şok olmuştum içerde 3 tane suvcuk vardı
    Keşke opeli bu kadar peugeot/citroen leştirmeselerdi.
    Opel daha iyiydi de kötüleştirdiler veya tam tersini demek için yazmadığımı arif olan anlamıştır zaten ama yinede belirteyim 22 yıllık kesintisiz opel kullanıcısı ve 2 yıllık citroen peugeot kullanıcısı olarak yazdım.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle hocam. Lancia, Alfa Romeo, Fiat hepsinin geçmişte belli bir yeri varken birleşince neler olduğunu gördük. Dizel Alfa, Chrysler Lancia vs markaların çizgisinden eser kalmadı.

Beni asıl üzen Saab'ın bitirilmesi oldu. Saab Variable Compression gibi bir motora imza atmaları, uçak kültüründen gelen anlayışı vs çok farklı bir markaydı.

Sırf opel için demiyorum, böyle markaların bağımsız olarak devam edebilmeleri lazım. Morgan gibi Saab gibi Lancia gibi markalar değerli markalar.

• Tam emin olamadım ama sanırım PSA etkisi.
    PSA.

• sonunda aracın bir karakteri olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Kesinlikle hocam. Lancia, Alfa Romeo, Fiat hepsinin geçmişte belli bir yeri varken birleşince neler olduğunu gördük. Dizel Alfa, Chrysler Lancia vs markaların çizgisinden eser kalmadı.

Beni asıl üzen Saab'ın bitirilmesi oldu. Saab Variable Compression gibi bir motora imza atmaları, uçak kültüründen gelen anlayışı vs çok farklı bir markaydı.

Sırf opel için demiyorum, böyle markaların bağımsız olarak devam edebilmeleri lazım. Morgan gibi Saab gibi Lancia gibi markalar değerli markalar.

Alıntıları Göster

• Corsa olmuş. Tasarımı çok güzel. Iç dizayn da harika.

• sadece vites kısmını beğendim gerisi her arabada gördüğümüz şeyler. yıl 2019 daha özgün bir tasarım beklerdim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.