Şimdi Ara

2022'den beri yoklama kaçağı gözüküyorum. Ne kadar ceza öderim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yoklama kaçağıysanız kendiniz yakalanmadan askerlik şubesine başvurmanız halinde kaçak bulunduğunuz gün başına 32,18 TL, kolluk kuvvetlerince yakalanmanızın üzerine askerlik şubesine başvurmanız halinde kaçak bulunduğunuz gün başına 64,37 TL idari para cezasını ödemeniz gerekmektedir.

Diyor google... Hesapla işte.

Benim kuzenim daha uzun süre yoklama kaçağıydı ücretini ödedi, bedelli için de sorun olmadı...

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

2022'de günlük 5 TL'ymiş

o tarihlerde ki kaçak günlerim de mi şuan ki ücretlerle hesaplanacak

• "Askeralma Kanunu’nun 24. Maddesinin 1. fıkrasında da ifade edildiği üzere, burada uygulanan para cezaları her yıl yeniden değerleme oranına göre artırılmaktadır." Şeklinde bir yazı buldum.

Yoklama Kaçağı Nedir? Yoklama Kaçağı Cezası (2024) (kadimhukuk.com.tr)

Burayı incelemek isteyebilirsin ve Yoklama Kaçağı Olanlar Bedelli Askerlik Yapabilirler Mi kısmı da önemli gibi...

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• Para cezanızın kesildiği gün hangi meblağ geçerliyse onun üzerinden hesaplanır.

Yoklama kaçağı geçen her bir ay için (30 ay ise 30x2663) 2663 TL ek bedel ödeyerek (+ bedelli ücreti de ödenecek) bedelliye başvurabilirsiniz. Onun için şubeye gitmeniz lazım, ek bedel tutarı şubede hesaplanıp ona göre bir meblağ çıkaracaklar size. Duyurudaki ücretler 30 hazirana kadar geçerli.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/1cf378618b944b9d96a46178c9a6003f

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.