Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.306
Cevap
140
Favori
221.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynısını yaşadım 32 yıllık şoförüm yokuş aşağı bir yere yanaşana kadar ter attım auto hold açtım onu açınca da sert basıyorsun gaza alan dar öyle tam yanaşmadan park ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar benzinli aracımda "egzoz filtresini temizlemek için sürüşe devam edin diye" aşağıdaki uyarıyıyı alıyorum. Dizel araçlarda partikül temizliği için olması gerekmiyor mu bu uyarının? Başına gelen oldu mu daha önce?

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slimshqdy kullanıcısına yanıt
    Yukarıda dr112 hocamız aynı şeyi yaşamıştı. Benzinli araçta bu hata garip geldi bana. Çok mu devirsiz kullanıyorsunuz araçları

• İyi günler arkadaşlar. Dizel cool liste fiyatı alınır mı sizce? Dizel olması ve daha pahalı olması bence dezavantaj.

• mehmetinho M kullanıcısına yanıt
    Bence ihtiyac varsa ve liste fiyatından bulunuyorsa dizel benzinli siyah beyaz cok farketmez. Kimsenin kolaylikla arac bulamadığı bir zamanda aradaki farkin cok önemli olmadığını düşünüyorum.

• Merhaba yarın bir aksilik olmazsa aracımı teslim alacağım. Bayilerde bulamadığım ve ihtiyacımız olduğu için galeriden alıyoruz. Teslim almadan dikkat etmem test etmem gereken spesifik bir sorun var mıdır bu araca özel?

Ayrıyeten bu aracın benzinini sabit şuradan al dediğiniz bir yer var mı? Veya yetkili bayiden alınırken verilen ama benim malum sebepten ötürü duyamayacağım kullanım veya bakım tavsiyeleri varsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 1 Şubat 2023; 19:42:31 >
  • busterr kullanıcısına yanıt
    Günaydın arkadaşım,

Öncelikle galeriden aldığın için kaportayı iyice incele dolaş. İkincisi benzini bilinen markalardan hep alan biriyim, sıkıntı yok. Bayinin çok aman aman bir anlatımı yok merak etme.

Şerit takip özellikli araba kullanmadıysanız da kitapçığından okursanız direkt alışırsınız. Çok güzel özellik. İlkkez şahsi arabamda oldu benimde.

İlk sürüşte en azından ilk bin km çok yüksek devirlerden kaçının, klasiktir zaten:)

Umarım memnun kalırsınız, ilk kia arabam oldu güzel de oldu.

Tekrar hayırlı olsun. Çok iyi yaptınız. Bugün fiyatlara zam geldi. Yeni liste açıklandı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

Aracıma güvenlik kamerası taktırmak istiyorum. Acaba garantisi ile ilgili bir sorun olur mu? Birde servisler bu montajı yapar mı acaba?

Garantiden sorun olmayacaksa istanbul içi işinin ehli bir usta lazım bana 😊

• züttürük Z kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Birkaç gündür kullanıyorum. Kitapçığı da okumaya çalışıyorum anlamadığım yerlerde. Yine de çözemediğim birkaç şey var:

- Önceki aracımda yokuş aşağı salmışken veya dururken yakıt tüketimi anlık 0 gösteriyordu, bunda yine normal gaza basarmış gibi 7 civarı gösteriyor aynı durumlarda, normal midir hangisi olması gereken?

- Yağmurlu dik yokuş yukarı kalkış yaparken patinaj çekip öksürdü tekledi ürküttü biraz daha yeni araba ne oluyor diye, acaba gaza henüz alışık değilim diye çok mu bastım yoksa eko modunda kullanmam falan etkiler mi bu tür şeyleri yoksa normal mi - yaz lastikleri, kaygan zemin ve önden çekişli olmasından mütevellit?

- Yokuş iniş desteğini açıp dik asfalt yokuştan inerken deneyeyim dedim arabadan böyle takır tukur sesler geldi anlamadım kapadım, kullanım alanı mı farklı yoksa bir sorun olabilir mi?

- Bir de aracın yakıt tüketimi göstergesi bazen kafayı yiyor durduğum yerde hareketsizken 25-30L/100 gösteriyor. Sürerken normal 7 litrelerde gösteriyor, tüketimde de öyle absürtlük yok ama o gösterge neden böyle yapıyor olabilir?

- Aracı çalıştırınca radyonun otomatik açılmasını devre dışı bırakmayı bulamadım, ne ayarlarda ne kullanım kılavuzunda. Yok mu böyle bir ayar?

- Auto-Hold özelliğini açınca dur kalklarda start/stop devreye girmeye başladı. Ancak birkaç yerde İstanbul trafiği gibi yerlerde bu özelliği kullanmanın motoru daha çabuk yıprattığını okudum, doğruluk payı var mı bu özelliği kullanıyor musunuz, yakıttan tasarrufu var mı?

Sıfır bu arada araç 19 km idi aldığımda, cool donanım, benzinli.

Carplay kablosuz olması benim için sürpriz oldu, çok sevindim. Üst paketlerde kabloluymuş sanırım, hâlbuki tam tersi kablosuz özelliğinin daha üst bir özellik olmasını bekliyor insan.

Şerit takip özelliği benim için de yeni oldu bu arada, genel olarak hoşuma gitti ama arada test ediyorum, bir iki kez ani müdahaleleri oldu o yüzden henüz tam güvenemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 6 Şubat 2023; 1:17:0 >

• Bu otomobili satın almak istiyorum. Ancak internette ön far buğulanması sorunu yaşayan çok şikayet gördüm. Bu araçların tammaında böyle bir sorunmu var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfriend -- 3 Mart 2023; 9:33:42 >
  • netfriend kullanıcısına yanıt
    6 aydır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Buğulanma varsa bile yardımcı olur servis

• çok teşekkür ederim.

• mtok kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum böyle bir sorun yaşamadık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben de size katıldım , biraz okudum sayfaları.

Tecrübeli arkadaşlara sorularım var.

Aracını yeni alıp da ek birşeyler yaptıranlar oldu mu?

İçerdeki pianoblacklere ve ekrana film çekilebiliyor mu?

Gürültü izalasyonu yaptıran oldu mu?

Ayrıca Rodaj var mı?

• selam bu far buhar olayı bende de olmadı. Böyle bir sorun yaşamadım temmuz 2022 den beri kullanıyorum.

İkinci olarak ben içine ek bişey yaptırmadım henüz.

Ama orta ekrana bir ekran koruyucu düşünüyorum. Cool paket olup alan kullanan varsa bana link falan enreden aldı paylaşabilir.

Rodaj da genelde ilk 2000km dir. Kitapçıkta 1000km diyordu sanırım.

Piyasa seçim sonrası yükselir arkadaşlar alma aşamasındakiler araba işlerini bağlasın önerim budur.

• Bu araçta kuru kavrama varmış. VW ile kıyasla nasıl acaba? Sürerken rahatsız hissettiren durumlar oluşuyor mu?

• merhaba , koku yapmayan bir paspas seti alan oldu mu ? varsa link paylaşabilir mi arkadaşımız ? teşekkürler.

• netfriend kullanıcısına yanıt

Merhabalar

Ben far buğulanma problemi yaşamadım. Bu durumu da forum sayfasından öğrendim. Ancak önceki aracım icon megane 4 idi. Özellikle çok soğuk kış günü araç yıkandığında farın belirli bir bölgesinde buğulanma olabiliyordu. Megane forum sayfasında bundan bahsedildiğinde; bu durumun aracın kılavuz kitabında yazdığı, ve farların açık bırakılması ile kısa süre içerisinde düzeldiği bilgisini yazan bir kullanıcı olmuştu.

• İlk 1000 km değerleri İstanbul içi.

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.