Şimdi Ara

210 Binde Benzinli Golf 5 Alynyrmy ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fsi motor piyasada iki türlü bilinir

1- tüp takılamaz ( lpdi takılıyor ancak maliyeti yüksek)

2- sorunlu bir motor

zaten vosvos motorları arasında en kısa süre üretimde kalan motor 1.6 fsi dir heralde

kesinlikle tavsiye etmiyorum.

hitler 1.6 sr motor golf 4 bile golf 5 1.6 fsi den daha uzun ömürlü ve kaliteli bir üretim
  • Bence hiç düşünme o fiyata bedava
  • lpg sıkıntısı hariç bildiğim kadarıyla sıkıntısı olan bir motor değil fsi, benzini göze aldıktan sonra o fiyata alınır, sonuçta bu devirde yakıt herşey, lpg takılamayan bir arabanın da fiyatının düşmesi normal, ama hevesle gaza gelip atlama birkaç ay kullanır sonra yandım anam deyip lpg yolları ararsın
  • Km çok fazla 210.000 km yol gitmiş bir araç,
    motor yıpranmıştır,hadi yıpranmasın,210.000 km boyunca sadece motor değil,süspansiyonundan tekerine kapılarından koltuk döşemelerine pedallarından başka başka neler ile karşılaşmıştır bu araç, km sadece çok olması tabikide anlam ifade etmez ama nerelere gidilmiştir metal yorgunluğu vb bir sürü şey, kmnin fazla olması arabanın bir takım sorunlar çıkaracağı anlamına gelmez ama sorun çıkaracağı düşüncesi oluşturur ve ucuza aldığın araba emsallerinin bedelini bulmak ve geçmek için elinden geleni yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Orijinalden alıntı: Demage

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Demage

quote:

marka olarak bişey demeyim ama km olarak dikkat et normal bi araç yılda 10--20 bin km arası yol yapar sonrası ticari kullanılmış derim ya şirket altında ya kiralamada.. araç 8 yaşında km yaşına göre çok fazla geldi kendi hesabımca.. ayrıca ben yerinde olsam dizel bi arca bakarım sonra üzülme.. lpg de olmuş 3.2 tl
    gerekirse b sınıfı bak karar sizin..

O zaman bizim araba çöp 2 senede 70.000 km

yok estafurullah güzel kardeşimde kendimden pay biçtim eşim tarafı izmirde biz giresun bi kardeş hakkaride yılda en az 4-5 kez uzun yol ve her gün işe gir gel 15-18 bn km yol anca oluyor.. siz senede 35bin km yolu nerde nasıl yapıyorsunuz ki.. bi arkadaşımda şirket aracı var batı karadeniz çalışıyor hafta 5 gün yollarda yılda 45-50bn km zor yapıyor..

İstanbul tem otoyolunda şehiriçi kullanım işe git gel için.Günlük ortalama 110 km yapıyor araç gibi düşünebiliriz ekstra gezmeler dahil değil.

hocam ne yaptın sen aracın ne olursa olsun günlük 40 tl yakıt masrafı var en az oda aylık 1200tl den fazla eder gezmelerle ben bi devlet memuru olarak o parayı yakıta ayırsam hanım beni eve koymaz

sizinkide bi nevi ticaret aracı olmuş gibi istanbulda 20-30 kuruş yakıyorum diyen yalan söyler bu durumda en mantıklısı toplu taşıma derdim..

Hahaha araç az yakmasa dediğiniz doğru ama 700 tl ödüyoruz aylık napalım para kazanacaksak ya evi taşıyacağız ya kendimizi, düzeni bozmamak için kendimizi taşıyoruz

• bakalım maaş gününü bekliyorum aldıgım gibi ekspertiz sonra işlemler
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

fsi+dsg üretilmedi

2- sorunlu bir motor

zaten vosvos motorları arasında en kısa süre üretimde kalan motor 1.6 fsi dir heralde

hitler 1.6 sr motor golf 4 bile golf 5 1.6 fsi den daha uzun ömürlü ve kaliteli bir üretim

Sana gore sorunlu olmayan vw menseli bir motor veya urun var mi??? Nasil bir kin ve nefretiniz var gercekten hala anlam veremiyorum eski bir vw sahibi olarak

Bu arada artik Fiat Punto sahibiyim , yani yok vw'ci , alamanci gibi laflar da sokmuyor

• fiyat ço k çok uygun başınıza bela almazsınız inşallah dikkatlı olun.
  • O fiyata o arabayı alsanız ertesi gün bir iki fazlasına satarsınız bence, 220bin km benzinli bir araç için birşey değil, bakımları düzenli olarak serviste yapılmışsa daha çok gider o araba.
    O araba o fiyata satılmaz, sahibi enayi değilse elbet bir sorun vardır arabada, yoksa koşarak gidip alın bence.
  • mcadirci M kullanıcısına yanıt
    satan kişi çocuklugumdan beri tanıdıgım birisi arabada sıkıntı yok sıkıntı olsa zaten bana satmaz sadece sormak istedigim bu araba motor ne kadar dayanır yeni motor kaç paraya yaptırırız
  • Bencede kesinlikle alınır.
    Geçen bir arkadaş ilan gösteriyordu 20 bine Corsa satıyor adamlar. Motorunda şanzımanına iyice baktır dert tasa açmayacaksa hemen al. Zaten tanıdık diyosun kazası belası yoksa çok iyi tercih olabilir.

Acaba 7 ileri DSG ler bu kmleri görecek mi görecekse ne durumda olacak baya merak ediyorum =)
  • quote:

fsi+dsg üretilmedi

2- sorunlu bir motor

Bi ara çok araştırmıştım fsi motorları. Sorunlu diyen duymadım. Aksine çok sağlam motor diyorlar. Nerden bu kanıya vardınız acaba?
  • Doğru vites kolunda dsg yazıyor ama o yıllarda hele 1.6 fsi motorda dsg kullanılmadı diye biliyorum ben. Aracın vites kolu değiştirilmiş olabilir, sahibine sorarak bu olayı netleştirmenizi öneririm.

Motor sorunlu değil. Sadece günümüz normlarına göre daha fazla yaktığı ve gücü az olduğu için adı çıkmış. O zamanlarda emsal atmosferik 1.6 motorlar ne kadar güçlüyse ve ne kadar yakıyorsa bu motor da öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 5 Ocak 2014; 19:21:09 >
  • Bir kaç sensör arızası dışında ki biri epey pahalı bir tamirat istiyor, dizel gürültüsüne benzeyen motor sesi dışında sorunsuz ve sağlam bir motordur diyeyim tekrardan. Şehir içi manuel ile ortalama 8-lt civarında bir tüketimi var.
  • İnternette baktım biraz dsg var FSI motor ile.Çoğu zaten Golf 5 sportline.2007 FSI passatlarda da var.
  • evet vites topuzunun üstünde dsg yazıyor zaten resmini koydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

fsi+dsg üretilmedi

2- sorunlu bir motor

Sana gore sorunlu olmayan vw menseli bir motor veya urun var mi??? Nasil bir kin ve nefretiniz var gercekten hala anlam veremiyorum eski bir vw sahibi olarak

Bu arada artik Fiat Punto sahibiyim , yani yok vw'ci , alamanci gibi laflar da sokmuyor

Ne sorun var ise yazarım ne kininden bahsediyorsun sen

alacak şahısa bilgi veriyorum

öncelikle 1.6 fsi ile uygulanan şanzıman dsg değildir.

vites topuzunda dsg yazması trajikomik bir durum.

ayrıca 1.6 fsi nin sıkıntıları ille ilgili yazım silinmiş başka forum siteleri kaynak kabul edilemiyor heralde

http://forum.donanimhaber.com/m_52198054/tm.htm

• km tek başına bir şey ifade etmez
    şirket aracı kullanıyorum 207binde , içinde tıkırtı bile yok
    değişmesi gereken parçaları adam akıllı orjinal parçlar ile değiştirirsen uzun süre binebilirsin

ama bizdeki asıl sıkıntı km den çok o km lere gelmiş arabalara ne gözle bakıldığı
    çünkü 200binler demek ağır bakımlar ve tuzlu masraflar demek
    sağlam bir 200bin bakımı trigeri balatası diski lastiği burçları aksları vs. derken 2000-3000 arası olur
    kaldıki bu fiyat yetkili servis bile değildir , yetkili servisi siz düşünün
    bu fiyatlar çoğu kullanıcıya ağır geliyor ve kaçınılıyor

ayrıca km denildiğinde akla hep motor geliyor , fakat masrafın büyük bir çoğunluğu motor dışında oluyor
  • quote:

quote:

fsi+dsg üretilmedi

2- sorunlu bir motor

Hiç haberimiz olmadı!

Hayırlı olsun, güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

fsi+dsg üretilmedi

2- sorunlu bir motor

Hiç haberimiz olmadı!

Hayırlı olsun, güle güle kullan.

Izlenim yazmak icin ikinci deponun bitmesini bekliyorum abi

Ama hazir lafi acilmisken kisa ozet geceyim;

Ailenin bir ev alma durumu olusunca , babadan almayi umdugum destek oraya gitti O bakimdan Audi'yi yalan etmis bulundum (konut her zaman icin daha anlamli bir yatirim).

Ama kendi aracimi da degistirmeyi dusunuyordum zaten , bu yuzden 48 saat icinde Istanbul Atasehirden bir Fiat Grande Punto buldum , deneme surusu yaptim , ekspertize soktum , sigortacima sorgulattim ve hemen aldim , 17,800 TL verdim 16 Aralik tarihinde.

20 Mayis 2006 trafige cikisli, 2006 model.
    67,000km'de , 5-ileri Duz vites.
    Kaza-degisen yok , iki parca lokal boya var.
    Egzotik kirmizi , tek kapi. (uygun fiyati acikliyor)
    1.4 FIRE 8v 77hp , 115nm benzinli motor (lpg yok).
    Active donanim modeli.

Donanim olarak ABS, 2 havayastigi, Klima , Direksiyondan kumandali radyo-cd calar, yol bilgisayari, elektrikli on camlar , elektrikli aynalar, surucu koltugu yukseklik ayari, yukseklik ve derinlik ayarli city fonksiyonlu direksiyon , far yukseklik ayari , harita okuma lambasi , 15' kapak jantlar , (175/65 r15 lastik olcusu ile) , hiz uyarici , uzaktan kumandali sustali anahtar , bagaj aydinlatmasi , fasilali silecekler mevcut.

En onemli eksiklik yan-perde havayastiklari ve ESP'nin olmayisi. Bu paraya da olan var miydi bilemiyorum... Ha birde Hill Holder olsa fena olmazmis otomatik vites hayallerim yine baska bahara kaldi Ama Allaha sukur ki duz vites arac kullanabiliyorum ve fazla yol yapmiyorum(dizele gerek kalmiyor) , boylece senersongur beyefendinin de ifade ettigi gibi ikinci elde optimum f/p araclarini bulabiliyorum.

Son bakimi yoktu onu ben yaptirdim yetkili serviste , ayriyetten de yetkili serviste hazneli , yukseklik ayarli on kol dayama, AUX cikisi ve govde rengi park sensoru taktirdim. Ilerleyen zamanlarda param olursa belki on sis fari ve cruise control taktirabilirim

Cok da mutluyum valla , Ankara'da ilk depo ile hic zorlamadan 7,5 ortalama tuketimim var , ortalama hizim 28-30km/s araci degisiyor is-trafik-gezmeye bagli olarak. (uzun yol yok).

3-4 sene kullanmayi dusunuyorum , daha sonrasinda imkanim olursa hayalim 0km araca binerim insallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 8 Ocak 2014; 4:22:00 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.