Şimdi Ara

215/50/17 Jant Lastik Önrerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

215/50/17 Jant Lastik Önrerisi

(En Son Oy Tarihi: 23.2.2025)
Giriş
  • Arkadaşlar Cruze 1.4t aracım için yazlık lastik alacağım ancak michelin continental gibi lastikler pahalı olmakla beraber bu markalar alt markaları sava taurus kormoran gibi lastiklerde yarı yarıya daha ucuz. Uzak doğu lastikleri de nispeten uygun fiyatlı bunlara göre ancak 4 lastik 1400 lira ucuz olanı mı yoksa 4 ü 3000 tl den fazla olan lastiği mi alsam bilemiyorum.

Önceliklerim yakıt ve yol tutuş ve sessizlik, dayanıklılık sertleşmesi gibi sebepler 3. sırada gelen seçeneklerim diyebilirim.

Sırf yakıtı a veya b diye kafadan her bir lastik için 400 500 tl vermek mantıklı mı onu da bilmiyorum. Sizin öneriniz hangi lastik olurdu ?

• Ben önceki aracıma 215 50 17 ebatında dunlop almıştım fm800 modeli. Çok memnundum 480 TL civarı fiyatı. Hem sessiz hem de yol tutuşu iyiydi. Şu anki aracıma da 225 45 17 aldım daha ucuz diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 model var birisi 215 55 17 ölçüsünde 550 tl performans modeli diğeri ise benim arabanının ölçüsünde 215 50 17 480 tl

maxx 050 çok iyi duruyor ancak ölçüden kaçırıyor malesef
    urun.n11.com
    Dunlop 215/55 R17 94y Sp Sport Maxx 050 Plus Lastik - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/dunlop-21555-r17-94y-sp-sport-maxx-050-plus-lastik-P236978581

www.hepsiburada.com
    Dunlop 215/50 R17 91W SP Sport FM800 Oto Lastik (Üretim Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dunlop-215-50-r17-91w-sp-sport-fm800-oto-lastik-uretim-yili-2019-p-OTLSTDUN136

• quote:

Orijinalden alıntı: quattro6

Hocam 2 model var birisi 215 55 17 ölçüsünde 550 tl performans modeli diğeri ise benim arabanının ölçüsünde 215 50 17 480 tl

maxx 050 çok iyi duruyor ancak ölçüden kaçırıyor malesef
    https://urun.n11.com/oto-lastik/dunlop-21555-r17-94y-sp-sport-maxx-050-plus-lastik-P236978581
    https://www.hepsiburada.com/dunlop-215-50-r17-91w-sp-sport-fm800-oto-lastik-uretim-yili-2019-p-OTLSTDUN136
    Bana kalırsa fm800 hocam. Çok konforlu bi lastik. Yorumlarına etiket değerlerine bakın.. Islak zemin performansı A, yakıt tüketimi C, gürültü 69. Ben laguna 2009 modelde kullandım yol sesini acayip azaltmıştı

• 2014 astra j aracıma aldım çok memnunum ben aldığımda 560 tl ilken fiyatı şuan 585 tl olmuş tavsiye ederim. sanayide değişim yapan lastikçi dahi f/p ürün olduğunu söyledi .

www.siyahhalka.com
    Hankook 215/50R17 91W K125 Ventus Prime 3 Yaz Oto Lastik
    https://www.siyahhalka.com/urun/hankook-215-50r17-91w-k125-ventus-prime3-oto-lastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinkp54 -- 15 Mart 2020; 10:34:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinkp54

2014 astra j aracıma aldım çok memnunum ben aldığımda 560 tl ilken fiyatı şuan 585 tl olmuş tavsiye ederim. sanayide değişim yapan lastikçi dahi f/p ürün olduğunu söyledi .

https://www.siyahhalka.com/urun/hankook-215-50r17-91w-k125-ventus-prime3-oto-lastik
    Hocam tam burda size sormak istediğim şu, 600 tl ye yakın fiyatlarda p zero nokian lassa falken gibi markalar var. Hankook bu bağlamda marka olarak hangi klasmanda bilemiyorum ne kullandım ne çevremde bu lastiği kullananlar var. Bu fiyatlarda tanınmış markaları bırakıp hankook alsam deger mi sizce

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam dunlop eğer kaliteli marka diyorsanız düşüneceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyat performans icin Dunlop / Falken tercih edebilirsiniz. Astra j aracımda gectigimiz haziran ayinda Falken yeni seri lastik aldim 225 50 17 ölçüde. Onceki lastiklerim, paraya kıyıp Continental sport contact 5 almıştım ama 30bin de bittiler maalesef. Pilot sport 4 düşündüm sizin gibi ama bu kadar para vermenin gereksiz olacağı kanaatine varıp (çünkü ortalama bir kullanıcıyım, uçup kacmiyorum, takip mesafesine uyarim. Lastik basinclarimi surekli takip ederim vs vs) Falken ze310 da karar kıldım. Şimdilik bir sorun yok. Tutunması gayet iyi islak fren performansi A ve sessiz. Conti de ses cok yuksekti maalesef. Bütçenizi düşünüyorsanız Dunlop Falken iyi bir seçenek olacaktır. Yok " ben en iyisi olsun istiyorum" diyorsaniz pilot sport 4 alın. En iyilerden zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 15 Mart 2020; 11:35:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Fiyat performans icin Dunlop / Falken tercih edebilirsiniz. Astra j aracımda gectigimiz haziran ayinda Falken yeni seri lastik aldim 225 50 17 ölçüde. Onceki lastiklerim, paraya kıyıp Continental sport contact 5 almıştım ama 30bin de bittiler maalesef. Pilot sport 4 düşündüm sizin gibi ama bu kadar para vermenin gereksiz olacağı kanaatine varıp (çünkü ortalama bir kullanıcıyım, uçup kacmiyorum, takip mesafesine uyarim. Lastik basinclarimi surekli takip ederim vs vs) Falken ze310 da karar kıldım. Şimdilik bir sorun yok. Tutunması gayet iyi islak fren performansi A ve sessiz. Conti de ses cok yuksekti maalesef. Bütçenizi düşünüyorsanız Dunlop Falken iyi bir seçenek olacaktır. Yok " ben en iyisi olsun istiyorum" diyorsaniz pilot sport 4 alın. En iyilerden zaten.
    Direksiyondayoutube
    En yumuşak lastik araştırması
    https://www.youtube.com/watch?v=dnUDGzDi6mE&feature=youtu.be

Üstteki linkte hangi lastik yumuşak vs diye bir araştırma yapmışlar kimi lastik 300 400 gün sonra bile yumusakken, bazı pahalı lastikler p zero gibi kısa sürede sertleşmiş. Buna brigstone t001 de dahil.

Sizce lastiğin sertleşmisi dezavantaj mı avantaj mı? Yani sert diye daha az eskiyip daha uzun gidiyor yumuşak diye daha kaliteli ancak daha çabuk eriyor diyebilir miyiz?
    Bunun optimum olduğu yer var mıdır?

• SpalaczBenzynyyoutube
    Spalacz | Audi A4 2.0 tfsi quattro | 3. runda SuperOES Kielce - 22.03.2014
    https://www.youtube.com/watch?v=tLIRYZ74kTQ&feature=youtu.be

Şu videoda kullanılan lastik Michelin Pilot Sport 4 850

Benimde tavsiyem bu lastikte

• Benim bildiğim dunlop fm serisi tr üretimi. Çankırıda falkenle yan yana üretiliyor ama tam emin değilim. Falken ziex serisine de bakın derim o da oldukça iyi bir lastik. Ama ben anketteki lastikler arasından nokianı tercih ederdim eğer falkenle arasında çok fark yoksa.

Edit: falken hb da 435 tl, ben onu alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 15 Mart 2020; 12:9:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

https://www.youtube.com/watch?v=tLIRYZ74kTQ&feature=youtu.be

Şu videoda kullanılan lastik Michelin Pilot Sport 4 850

Benimde tavsiyem bu lastikte
    Hocam lastiğe diyecek yok da çok pahalı yani 3400 lira civarında seti

• quote:

https://www.youtube.com/watch?v=dnUDGzDi6mE&feature=youtu.be

Üstteki linkte hangi lastik yumuşak vs diye bir araştırma yapmışlar kimi lastik 300 400 gün sonra bile yumusakken, bazı pahalı lastikler p zero gibi kısa sürede sertleşmiş. Buna brigstone t001 de dahil.

Sizce lastiğin sertleşmisi dezavantaj mı avantaj mı? Yani sert diye daha az eskiyip daha uzun gidiyor yumuşak diye daha kaliteli ancak daha çabuk eriyor diyebilir miyiz?
    Bunun optimum olduğu yer var mıdır?

Alıntıları Göster
    Burada dikkat edilmesi gereken nokta bence, lastiğin kullanım ömrü boyunca, özelliğini ne kadar koruduğudur. Yeni aldiginiz lastik 1 yil sonra sertleşip size tutunma kayıpları olarak olumsuz sonuçlar tecrübe ettiriyorsa o lastiğin kaliteli olmadığını düşünebilirsiniz. Zira yol tutuş için gerekli olan faktör, lastiğin hamur kalitesidir. 4 yil sonunda hiçbir lastik ilk günkü performansını vermeyecektir ama bunu en az kayıpla atlatan lastiklerin kaliteli olduğunun da altını çizmek gerekir diye düşünüyorum. Video da bahsettigi gibi sert lastik veya yumusak lastik her zaman avantaj degil. Bunu yol sartlarina gore en uygun performansı veren lastik iyi lastiktir seklinde açıklayabiliriz. Zaten bu yuzden testler yapılıyor ve puanlama sonucunda hepsi sıralamaya gidiyor. Bu testleri inceleyerek bütçeniz dahilinde secim yapmaniz dogru olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Burada dikkat edilmesi gereken nokta bence, lastiğin kullanım ömrü boyunca, özelliğini ne kadar koruduğudur. Yeni aldiginiz lastik 1 yil sonra sertleşip size tutunma kayıpları olarak olumsuz sonuçlar tecrübe ettiriyorsa o lastiğin kaliteli olmadığını düşünebilirsiniz. Zira yol tutuş için gerekli olan faktör, lastiğin hamur kalitesidir. 4 yil sonunda hiçbir lastik ilk günkü performansını vermeyecektir ama bunu en az kayıpla atlatan lastiklerin kaliteli olduğunun da altını çizmek gerekir diye düşünüyorum. Video da bahsettigi gibi sert lastik veya yumusak lastik her zaman avantaj degil. Bunu yol sartlarina gore en uygun performansı veren lastik iyi lastiktir seklinde açıklayabiliriz. Zaten bu yuzden testler yapılıyor ve puanlama sonucunda hepsi sıralamaya gidiyor. Bu testleri inceleyerek bütçeniz dahilinde secim yapmaniz dogru olacaktır.

Alıntıları Göster
    Sizin öneriniz ne olur acaba listeden yada liste dışında öneriniz var mı?

• quote:

Hocam lastiğe diyecek yok da çok pahalı yani 3400 lira civarında seti

Alıntıları Göster
    Yapacak bir şey yok hocam. Falken bakınız.

• quote:

Anladım hocam dunlop eğer kaliteli marka diyorsanız düşüneceğim
    Aynen hocam düşünün ve yorumlarını okuyun bence. Farklı sitelerde yorumlarına bakabilirsiniz hepsiburada N11 vs gibi

Ayrıca evet lastiğin sertliği ömrü konusunda etkili. Bazısı uzun ömürlüdür ses yapar serttir. Bazısı da pamuk gibidir ama erken biter. Onu da artık sizn tercihiniz belirler..

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Aynen hocam düşünün ve yorumlarını okuyun bence. Farklı sitelerde yorumlarına bakabilirsiniz hepsiburada N11 vs gibi

Ayrıca evet lastiğin sertliği ömrü konusunda etkili. Bazısı uzun ömürlüdür ses yapar serttir. Bazısı da pamuk gibidir ama erken biter. Onu da artık sizn tercihiniz belirler..

Alıntıları Göster
    Dunlop icin ne cok yumusak ne cok sert ne erken bitiyor ne çok sertlesiyor diyorlar. Yani genel kanı fiyatına göre dunlop çok iyi dediler ancak tabiki herkesin fikri önemli bu hafta içinde alacağım

• quote:

Dunlop icin ne cok yumusak ne cok sert ne erken bitiyor ne çok sertlesiyor diyorlar. Yani genel kanı fiyatına göre dunlop çok iyi dediler ancak tabiki herkesin fikri önemli bu hafta içinde alacağım

Alıntıları Göster
    Bence tam f/p ürünü hocam aynen öyle.. Ne öyle çok yumuşak ne de çok sert.. Tam kararında ve ömrü de gayet iyi

• 3 gün önce ventus prime 3 aldım 225 50 17 tavsiye ederim
  • Astra J aracımın orijinal ebadı başlıkta belirttiğiniz gibiydi. Ben daha ucuza daha iyi bir lastik alayım diye 225/45/17 Good&Year Asym3 almıştım ve yaklaşık bi 20 bin kilometre yapmıştım.
    Edit: Bu arada geçen hafta Golf için 225/45/17 lastik alacakken birkaç yer dolaştım. Asym.5 için en uygun 500 ContiPremiumContact6 için en uygun 550 fiyat almıştım. En sonunda tanesi 325 liradan Sava UHP2 aldım. Şimdilik memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 15 Mart 2020; 23:41:22 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.