Şimdi Ara

21k yapsanız tıp yazar mıydınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pinkman1234567890 P kullanıcısına yanıt

ülkenin haline bak ulan o kadar çalış tıp diş kazan sonra atanama şaka gibi bir konuma doğru ilerliyoruz  

• KalayFolyo kullanıcısına yanıt

Valla doğru. Gidişat gidişat değil. Eskiden mühendislik kazanmak da çok zordu ama şuan mühendisliğin hali ortada. Tipin da akıbeti aynı korkarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam aydın iyidir ya.. doğudasınız sanmıştım ben.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkesin hayalleri, idealleri farklıdır. Burada 6 yıl ha Antalya'da geçirince ne olacak, vatanı mı kurtaracaksın ? Zaten Türkiye'nin hali ortada, hiçbir yerde yaşanmaya değmez bir hali var. İleride zaten oralarda Surisi, Afganı cirit atar eğer '' Ya abii her gün sahil, sevgili, içki, gece hayatı bum bum'' diyorsan.

He tıp olursa ne olur ? Yukarıdaki hocam dedi ki ''Uzmanlık zor olur o fakültelerde.'' Eyvallah katılıyorum da ama yine de ben bu mesleğin en azından 7-8 yıl biteceğini düşünmüyorum asistan hekim olarak. Şimdi bile hasta başına 5 dkdan bahsediyoruz bu ABD'de sanırsam 5 ve 6 katıydı. Yani aslında daha da açık var gibi geliyor bana ama bu artışla giderse 7-8 yıla kapanır ve farklı bir sistemle giriş olur veya dişe benzer tıpın sonuda.

Ben olsam 6 yıl paşa paşa okur, daha sonrasında yapacağım çalışmalarla ( USMLE vs.) yurt dışı bile düşünebilirim, diş ile yurt dışından bahseden görmedim bile.

• hocam tıp istiyosan doğuda batıda bakma yaz doğuda tıp yerine batıda diş yazayım dişi de pek sevmem ama diyosan pişman olursun benden söylemesi öyle yapıp üzülen çok gördü bu gözler

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

Tmm reis sakin ol, bugünü mü bekledin ?  

İstisnalar kaideyi bozmaz, yine de zordur, herkesin yapabileceği iş mi yurt dışına çıkmak ?

• Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt
    yok hocam estağfurullah, listesi vardı paylaştım linkle. tabiki zordur beni yanlış anladınız.

Ulkede gerek tip doktorluğu gerek diş hekimliğinde uzman eksiği var ciddi manada. Bu iki meslekte uzmanlığa kapak atabilirsen zaten sıkıntı yok geleceğinden korkmaman gerek. Yukarıdaki arkadaş illa tip olsun dağın başında olsun fark etmez gibi bisey söylememiş ondan dolayı ben fikrimi beyan ettim. Ha eğer üni hayatım olsun istiyorsa dişe gitsin,uzmanlık kazansın yine müthiş bi hayatı olur. Ama tıp için değmez bence 6 senesini saçma bi yerde geçirmeye.

Asıl siz kusuruma bakmayın, onu demek istememiştim ben. Yani giden vardır elbet ama bir tıp okuyup da mezun olanlar gibi değildir diye düşünüyorum.

Valla ideali olan yazabilir hocam benim gibi. Ben şahsen yazarım diye düşünüyorum meslekten dolayı. Ve bir de asıl güzel yanı Hacettepe'den mezun olan kişiyle devlette ( doğu veya hastane farkları yani döneri katmazsak) aynı statüdesin maaş olarak.

Tabiki de öyle hocam kaç tıp hekimi var kaç diş hekimi var sayıları mukayese edilemeyecek kadar fazla ama çoğu ülkede doktor alımları başlığı altında dişi ayırmıyorlar. Onlar için doctor of dental surgery dds, medicine’ dalı.

Usmle çok zor diye duydum. Dili yeterliliğin çok iyi olmalı, ve aynı dilde bir sürü mesleki sınava giriyorsun tusun zorluğu devede kulak ona göre. Ki gidebilen de çok az. Her sene 50 100 arası gidiyor diye duydum. Ve tabi o sınavlara da ciddi manada para yatırıyorsun.d

hocam biz sabah 6.30’da klinik önünde poğaça çay devam ya :d

Hmm değişikmiş, güzel bir bilgi teşekkür ederim.

Evet haklısın. Benim iki tanıdığım kardeş vardı. Biri hacettepe kazandı diğeri Adıyaman. Başta aynı maaşı alıyorlardı. Ama hacetteoe mezunu suan uzman diğeri hala pratisyen olarak devam ediyor.

''Tus'a çalışmazsanız ne olur ?'' sorusunun cevabı.   

Bi de ben 3 senedir ne yaşadığımı bilmiyorum. Hatta yaşıyor muyum onu da bilmiyorum açıkçası. Hatırladığım en son şey ben 2019 da mezuna kalmıştım. Ondan sonrası yok. Suan tıp dönem 2 olmuşum geçen arkadaş aradı öyle dedi  daha evden bile çıkamamış biri olarak yurt dışına çıkmayı suan hiç düşünmüyorum malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pinkman1234567890 -- 29 Temmuz 2021; 0:41:45 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.