Şimdi Ara

25.000 tl'ye kadar sıfır araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Emekli bir memur olan babam için araba bakıyorum ama bütçe kısıtlı olduğu için işin içinden çıkamadım bir türlü.
    Yardımcı olmak isteyecek arkadaşlar için birkaç kriter yazıyorum:

- Yılda 6-7 bin km yol yapar. Bu yüzden yakıtı çok da problem değil.
    - Şehir dışına yılda 4-5 kez çıkar ve maksimum 100 km'lik bir menzili vardır. Ancak yaşı itibari ile sürüşü çok güven vermiyor, o yüzden en önemli kriter güvenlik.
    - Yaşı ve karakteri gereğince sakin kullanır. Seri bir araca ihtiyacı yok.
    - Piknik sever, çok küçük bagajlı bir araç kullanmakta zorlanır.
    - Büyük ihtimalle son arabası olacağı için biraz konforlu olmasını isterim. En azından klima, elektrikli ayna ve u.k. merkezi kilit olmalı.

2. maddede de söylediğim gibi en önemlisi güvenlik. Ne olursa olsun, güvenli olsun. Sonuçta baban bile olsa yaş ilerledikçe reflekslerin zayıflayacağını bilmeli insan.

Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• sıfır olmak zorunda mı?
  • O zaman otomatik vites benzinli bir sedan arabaya bakacaksınız.
    Sıfır almanız pek mümkün görünmüyor.

Aradığın kriterlere en uygun araçlar
    Mazda 3 otomatik
    Honda City cvt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingofsnipers

Herkese iyi forumlar,

Emekli bir memur olan babam için araba bakıyorum ama bütçe kısıtlı olduğu için işin içinden çıkamadım bir türlü.
    Yardımcı olmak isteyecek arkadaşlar için birkaç kriter yazıyorum:

- Yılda 6-7 bin km yol yapar. Bu yüzden yakıtı çok da problem değil.
    - Şehir dışına yılda 4-5 kez çıkar ve maksimum 100 km'lik bir menzili vardır. Ancak yaşı itibari ile sürüşü çok güven vermiyor, o yüzden en önemli kriter güvenlik.
    - Yaşı ve karakteri gereğince sakin kullanır. Seri bir araca ihtiyacı yok.
    - Piknik sever, çok küçük bagajlı bir araç kullanmakta zorlanır.
    - Büyük ihtimalle son arabası olacağı için biraz konforlu olmasını isterim. En azından klima, elektrikli ayna ve u.k. merkezi kilit olmalı.

2. maddede de söylediğim gibi en önemlisi güvenlik. Ne olursa olsun, güvenli olsun. Sonuçta baban bile olsa yaş ilerledikçe reflekslerin zayıflayacağını bilmeli insan.

Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sıfır olacak demişsiniz ama ikinci el seçenekleri daha fazla. Güvenlikte 5 yıldızlı megane ıı dizel uygun fiyatıyla, büyük bagajıyla, doğuştan sedan olmasıyla ve eskimeyen yüzüyle iyi bir seçenek.

• symbol fena degil kritlerlerinize göre 1.2 16v expression + konfor paketi 25 e alırısnız abs sürücü ve yolcu hava aystıgı var . 0 alın bence .http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=676
  • quote:

Orijinalden alıntı: floduyn

sıfır olmak zorunda mı?

Maalesef...
    Sıfır olmazsa bu paraları vermek çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

symbol fena degil kritlerlerinize göre 1.2 16v expression + konfor paketi 25 e alırısnız abs sürücü ve yolcu hava aystıgı var . 0 alın bence .http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=676

Bence de arkadaş doğru bir tavsiyede bulunmuş. Marka olarak Renault ve model olarak da Symbol doğru tercihler olur.

(Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg + Güvenlik Paketi) yerine direkt ek paket olmadan (Symbol Expression 1.2 16V 75 bg) almak daha uygun, aradığınız özellikler araçta bulunuyor, ilk tercihe göre de 250 lira fazlası var sadece. 25850 TL gibi bir fiyatı var, bunu pazarlıkla 25000 civarına çekmek olası bence.

Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg - 24100 TL
    Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg + Güvenlik Paketi - 25600 TL
    Symbol Expression 1.2 16V 75 bg - 25850 TL

Bu üçü gayet uygun seçenekler. Benzin ve LPG seçenekleri ile Dacia Logan da tercih edilebilir daha ucuz olması açısından. Ama onun Symbol e karşı tek avantajı var o da fiyat. Diğer konularda avantajları dezavantajları birbirini götürüyor. Symbol daha iyi çıkıyor sonunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkrcblgrd

quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

symbol fena degil kritlerlerinize göre 1.2 16v expression + konfor paketi 25 e alırısnız abs sürücü ve yolcu hava aystıgı var . 0 alın bence .http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=676

Bence de arkadaş doğru bir tavsiyede bulunmuş. Marka olarak Renault ve model olarak da Symbol doğru tercihler olur.

(Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg + Güvenlik Paketi) yerine direkt ek paket olmadan (Symbol Expression 1.2 16V 75 bg) almak daha uygun, aradığınız özellikler araçta bulunuyor, ilk tercihe göre de 250 lira fazlası var sadece. 25850 TL gibi bir fiyatı var, bunu pazarlıkla 25000 civarına çekmek olası bence.

Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg - 24100 TL
    Symbol Authentique 1.2 16V 75 bg + Güvenlik Paketi - 25600 TL
    Symbol Expression 1.2 16V 75 bg - 25850 TL

Bu üçü gayet uygun seçenekler. Benzin ve LPG seçenekleri ile Dacia Logan da tercih edilebilir daha ucuz olması açısından. Ama onun Symbol e karşı tek avantajı var o da fiyat. Diğer konularda avantajları dezavantajları birbirini götürüyor. Symbol daha iyi çıkıyor sonunda.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Logan'a ben de bakıyordum. Fabrika çıkışı LPG'li olması cezbetti beni. Ancak 1.4 benzinli motorun ş. içinde 9,9 lt yaktığını görünce vazgeçtim :(
    Şu anda symbol mantıklı görünüyor, 1 ay daha zamanım var, aramaya devam...

• bende aynı arayış içerisindeyim. alternetiflerim arasında dacia ve hyundai de var ama bir türlü karar veremedim... ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • up
  • Çok fazla düşünmeden fabia yı almanız en iyi seçim olacaktır.

1.2 bile siziüzmeyen bir performansa sahip ve yarı otomatik klima dahil gerekli tüm donanıma ve güvenlik özellikleri yerinde olan ve tüm özellikleriyle sınıfında en tepedeki bir kaç araçtan biri.

İç mekenı bir büro gibi düzenli,tasarım olarak oyuncaklı ve deneysel uygulamalardan uzak bir biçimde tüm kontroller olası gerektiği gibi yerleştirilmiş ayrıca iç mekanı sınıfındaki en geniş bir kaç modelden biri.

Oturma pozisyonu.direksiyon açısı ve mesafesi,kotuk yüksekliği herkes için oldukça ideal şekilde rahatlıkla ayarlanıyor.
    Motor özellikle alt devirlerde güçlü.

İşin ilginç yanı billdeki testte yeni swift ve micra ya hala fark atabilecek teknolojik seviyede bir araç.
  • Skoda Fabia derim bende
  • ilginiz için teşekkürler... fabia dikkate alınması gereken bir seçenek... yedek parça ve bakım onarım giderleri üzmez mi acaba ?
  • Eğer yetkili servis düşünüyorsanız inanın Honda-Hyundai-Opel-Renault bilmemneden farkı yok.. Gidin sorun periyodik bakım ücretlerini

Sanayi kısmını bilemiyorum.. ama sonuçta Skoda markalı epey araç var trafikte, superb den tutun octavia ya
  • era 1.4 team 25 800 tl
    aveo sedan 1.2 s 21 750 tl
    albea 1.4 22 691 tl
    logan blacklıne 1.4 22 400tl
    rio sedan 1.4 25 350
  • güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.