Sentinel, hava soğutma ile o Barton'u 2875 MHz'e çıkarmayı düşünmüyorsun herhalde.
Tabiki hava soğutmayla bu hıza çıkmayı düşünmüyorum. Su anda yurtdısında fiyatı keseme göre olan peltier ve su ile soğutma kitleri arıyorum. Seçimim büyük ihtimalle su ile soğutma olacak fakat her modülü (ekran kartı+hard disk+cpu+pompa+radyatör) ayrı ayrı çok para tutuyor. Düşündüğüm marka TT falan değil... daha profesyonel modellerde gözüm var buda elbetteki butceme gore olacak.
valla bilgisayar dünyası bu şimdi imkansız desem iki gün sonra ne olacağı belli olmaz ama bence genede imkansız. 250 mhz nitrojen döksen olmaz olsaydı her nforce en azından 200 desteklerdi, anakart sınırı var.
Ayın 14 'de çıkan yeni NF7 V2.0 update ile abit NF7 V2.0 boardlar artık 300 mhz FSB desteği veriyor. Yani su anda 250 benim için baslangıç olacak.
Saygılar...
şu an o versiyonu kullanıyorum. NF7D_14.BIN
abit is my reliable partner, too. :))
sentinel şu folding team'e benide alsana :))
sentinel, iyi güzelde herşey bi ukalalık, sivrilme isteği sezdim mesajlarında hadi hayırlısı.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Coldplay</i> <br />sentinel, iyi güzelde herşey bi ukalalık, sivrilme isteği sezdim mesajlarında hadi hayırlısı. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> nedense banada ole geldi valla :)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by §entinel®</i> <br />Ayın 14 'de çıkan yeni NF7 V2.0 update ile abit NF7 V2.0 boardlar artık 300 mhz FSB desteği veriyor. Yani su anda 250 benim için baslangıç olacak.
BIOS update ile 300 MHz destek geliyor demek. NF7 v2.0 ile 250 MHz fsb "başlangıç" olacak demek. Hmm, ya birşey demiyim, dalga geçmiyim diyorum ama zorluyorsun yani.
bence ukalalık falan yok, şimdi arkadaş bunlara cevap verecek ortalık karışacak, bence sataşma mesajları atmamalıyız,
Bazı şeyler cevap vermekle olmaz gkolukisa. ICQ'dan macci ile konuştum bu kadar "artist" değildi..
edit: bak neden kafama takıldığını hatırladım. en son voltaj/fsb denemelerimden edindiğim tecrübeye göre, 11x220 yi 2.1V da gören işlemcinin 250 fsb olabilmesi için 2.5V dan fazla gerekebilir. yada çarpanı 9'a çekmen...
hmmm aslında 10x250, 2.3V olabilir...
Sentinel sanıyorum voltaj yetmeyecek.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by §entinel®</i> <br />Ayın 14 'de çıkan yeni NF7 V2.0 update ile abit NF7 V2.0 boardlar artık 300 mhz FSB desteği veriyor. Yani su anda 250 benim için baslangıç olacak.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Kolay gelsin. umarım ramler bir an önce gelir ve bu denemeyi yaparsın. ama 250 yapıldığını daha önce görmüştüm. hem de nf7 1.2 ile. iki çekik gözlü japon. wcpuID nin sitesindeki liklerden birinde FSB rekoru istesi var. 250mhz beşinci sırada filandı (1 ay kadar önce).
abi bir ramle 300mhz yapılırmı bea
ramleri yeni alacan sistem uçaçak olurmu böyle dava
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by civil</i> <br />şu an o versiyonu kullanıyorum. NF7D_14.BIN <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
yaw bişey sorcam abitin sitesinde 2 tane ayrı nf7v2.0 adresi ve biosları var acaba fark ne ?
opsiyonel olarak raid ve sata filan olan modelide var bildiğim kadarıyla o yüzden onlarıda içeriyor.Yani olanıda olmayanıda içeriyor korkmadan yükleyebilirsin.Sıcaklığının anında 10 derece birden düştüğünü görünce şaşırma sakın :)) (Epoxa özendi galiba abit de)
Evet bende önce bi afalladım.
-fixed temperature too high problem yazıyor bios güncellemesinin icerisinde.
2.5ghz de 33-35 derece calısıyor iyice abartmısh abit , gercek degerleri nicin vermezler anlamıyorum. Epox kullanırken 40-42 derece arasındaydı 2.5ghz de. Abit Epox uda geçti.
Pardon... fakat kendime hedefler koymamın neresi yanlış anlayamadım? "Sivrilmek" kelimesi ise bana hiç yakışmıyor, sadece ufukları geniş olan bir insanım. 250 mhz. FSB sizin için çok zor olabilir fakat yurtdışında bunu kolaylıkla yapabilen insanlar var. Bende bunu yapmaya kararlıyım. Sizden ricam Türkiyeyi Dünya ile karşılaştırmamanız. Siz overclock risklerini göze alamayıp bunu yapmak istemiyorsanız, bu riskleri göze alabilecek kişilere destek olun.
Gülmek isteyen arkadaşlarımız var sanırım... Buyrun gülün ama bana değil kendinize...
Yanlış anlaşılmak istemem fakat, ciddiye aldığım bir konu hakkında alay edilmesi beni kızdırır.