Değerli forum üyeleri merhaba. Sizlerden tavsiyeler almaya ve bilgilerinizden faydalanmaya geldim. Monitör almak istiyorum. Aşağıda temel olarak istediğim özellikler ve bazı sorularım yer almaktadır. Yardımcı olabilecek bilgi sahibi kişiler lütfen cevap yazmaktan çekinmeyiniz. :) 27 Inch 2k Freesync/Gsync minimun 144 hz IPS Panel Pivot 1- 1.07 milyar renk ve 16.7 milyon renk arasında çok hayati fark var mı? 2- Daha çok yazılım ve ofis amaçlı bazense oyun amaçlı kullanacağım. Curved mı olsun Düz mü? 3- Dikkat etmemi istediğiniz özellikler? Her türlü fikre/yoruma açığım. Teşekkür ederim. Sağlıklı günler. |
27 Inch min. 144hz 2k Pivot IPS Monitör Tavsiyesi
-
-
Hocam öncelikle kullanım amacınız için IPS panel daha iyi bir seçim olacaktır. 1,7milyar renk olması panelin renk doğruluğunun daha iyi olması renk skalasının gerçeğe yakın olmasını belirtir. Daha iyi renklerde çalışmak isterseniz seçim yapabilirsiniz. Bu tarz bir monitör isterseniz asusun VG27AQL1A modeline bakabilirsiniz.
-
Dell S2721DGF
Msi MAG274QRF-QD
Gigabyte M27Q
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 23 Mayıs 2021; 3:12:30 > -
Hocam m27q takip listemde olan bir ürün ama panel bgr dizilişi nedeniyle texture okumasına zorluk çıkarıyormuş. Adobe acrobat google chrome gibi sitelerde gezinirken bulanıklığın çözümü yok diye yazılmış.
BGR dizisine rağmen alınır mı? Haricinde bütün özellikleri güzel aslında (çözüm için ürünü ters çevirenler olmuş ama ters çevirince tepki süresini olumsuz etkilediği yazılmış kullanıcılar redditte vs)
Önerdiğiniz Msi ve Asus VG27AQ , ve LG 27 GL850A/B listemde 2k 144hz çok ürün var. Net bir karar vermek çok zor oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 24 Mayıs 2021; 8:48:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Storm RaiderHocam m27q takip listemde olan bir ürün ama panel bgr dizilişi nedeniyle texture okumasına zorluk çıkarıyormuş. Adobe acrobat google chrome gibi sitelerde gezinirken bulanıklığın çözümü yok diye yazılmış.
BGR dizisine rağmen alınır mı? Haricinde bütün özellikleri güzel aslında (çözüm için ürünü ters çevirenler olmuş ama ters çevirince tepki süresini olumsuz etkilediği yazılmış kullanıcılar redditte vs)
Önerdiğiniz Msi ve Asus VG27AQ , ve LG 27 GL850A/B listemde 2k 144hz çok ürün var. Net bir karar vermek çok zor oluyor.
O BGR dizilimi ve sebep oldugu netlik problemi benim de takildigim tek noktasi.. Dahili KVM switch filan monitor asagi yukari tam da aradigim sey ama net midir degil midir bir kullanici yorumu lazim..
Ben de burada beklemede kalayim, belki bir bilen cikar.
-
Pas geç hocam o monitörü hala bakıyorsan rgb monitör bak sonra pişman olursun.
Ben şu an kafamda Benq Ex2780q yı seçtim (Pivot yok stand yükselme alçaltma vs yok ) , alternatifi LG 27GN850-B 27GN83A-B modelleri var. Konsola karar kızarsam 2k tercihim bunlardan biri öncelik benq de olacak.
Netlik noktasinda mi sorun yaratiyormus?
-
Kullanımınıza göre değişir hocam rtings incelemesine bakmışsınızdır. Kvm gibi çoğu monitörde bulunmayan bir özelliğe sahip olduğu ve size bu özellik lazım olduğu için alınabilir. Cleartype vs yazıları olabildiğince iyileştirir çözümler üretip alışırsınız. Mesajı yazarken kvm özelliği aradığınıza dikkat etmedim. Ben bu bütçedeki 2k monitörleri taradım böyle bir imkan sadece m27q de mevcut olmalı buda onu çok iyi bir tercih yapar.
Tabi birden çok cihaz olduğu için eğer bu monitörde iş yazı yazma okuma gibi eylemler yapmam diyorsanız Bgr eski olmaktan çıkar. Görüntü keskinlik vs oldukça iyi bütün incelemelerde 27gl850 vs gibi monitörlerin tercih edilme sebebi sadece alışılmışın dışındaki renk dizilimi keza ters çevirip kullananlar var okuduğum kadarıyla...
VG27AQ veya vg27aql1a modellerine bakmanı tavsiye ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X