Şimdi Ara

2D Tasarımcıya bilgisayar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun yıllar önce ben de sistem toplar satardım (lise, üniversite yılları) fakat şimdi bir baktım ki herşey çok değişmiş. En son p4 makina topladığımı hatırlıyorum :) şu anda macbook pro 15" retina kullanıyorum i7 işlemcili fakat ofis - ev arasında taşımak oldukça yorucu oluyor. Bu nedenle oldukça güçlü ve monitörsüz 3500-4000 tl civarında bir bütçe ile sistem yapmak istiyorum kendime.

Eskiden parça uyumu önemliydi ama bu aralar oldukça önemli hale gelmiş, sektörden uzak olmam dolayısıyla güncel uyumlu parçaları maalesef bilemiyorum.

Forumda yazılarda biraz araştırma yaptım, benim zamanımda asus ve gigabyte anakartta kraldı fakat şimdi msi iyi ürünler çıkarıyor heralde.
    Bellekte kinstondan başkasını tanımazdık ama şimdi gskill performanslı görünüyor
    En son zotac ekran kartım vardı, şimdilerde ne var haberim yok.

Sizlerden ricam bana bu uyumlu ve performanslı parçalar konusunda yardımcı olarak bir sistem tavsiyesinde bulunmanız.

En son bilgisayarımı vatanbilgisayardan toplamıştım. Ondan öncekileri (belki hatırlayanlar vardır) ay bilgisayar, eyvan(a1), penta vb toptancılardan alarak topluyordum.

Overclock manyağı bir insan değilim, çok da o işlere girmek istemiyorum ama ana kartım ve ram mümkün olduğunca performanslı çalışsın istiyorum. Gidip 1600 mhz ana karta 2400 mhz ram alıp gereksiz masrafta yapmak istemem. Ağırlıklı olarak photoshop kullanılyrum ve mobil uygulama tasarımı yapıyorum. Dolayısıyla çok yüksek çözünürlükleri destekleyen ekran kartı tercihim. Sistem bütçemden hariç olarak sanıyorum 2560x1080 veya 2560x1440 çözünürlükte IPS monitör alacağım.

Ayrıca parçaları nereden uygun fiyatlı alabilirim? Sorularıma doğru düzgün cevap verecek teknik desteği hangi firmadan alabilirim? Satışsonrasında yaşanabilecek problemlerde hangi firma beni mağdur etmez?

Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. İlgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi threek -- 29 Haziran 2014; 15:58:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• vatan'dan alırsanız internet üzerinden değil yani mağazasından orda size yardımcı olurlar satış sonrasında felan bişey olursa direk mağazayla muhattap olursunuz işte,fiyatlar aşagı yukarı heryerde aynı sayılır ,
    Anakart : Z97X-UD3H-BK Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3100MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart
    İşlemci : Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    Ram : 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 1,5V Dual Kit Ram
    Ekran Kartı : GTX780 Twin Frozr GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    Hdd : 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    Ssd : 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB)
    Kasa : CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
    3993 tl yapar hocam,

• quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

vatan'dan alırsanız internet üzerinden değil yani mağazasından orda size yardımcı olurlar satış sonrasında felan bişey olursa direk mağazayla muhattap olursunuz işte,fiyatlar aşagı yukarı heryerde aynı sayılır ,
    Anakart : Z97X-UD3H-BK Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3100MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart
    İşlemci : Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    Ram : 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 1,5V Dual Kit Ram
    Ekran Kartı : GTX780 Twin Frozr GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    Hdd : 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    Ssd : 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB)
    Kasa : CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
    3993 tl yapar hocam,

İlginiz için teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D Modelleme Laptop Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.