|
Bildirim
10 Gbps net sn de 1 GB indirme sağlar, 1 TB değil.
Tabi bizler bu değerlere alışık olmadığımızdan şaşırmış olabilirsiniz. ![]() |
Mesut Bey 18:48 de bahsettiğiniz kısım ile ilgili başıma gelen ve her gün lanet ettiğim durumu aktarayım.
Ben Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümüne başladığımda okul bize bilgisayar mühendisliği için ek puan veriyordu. Benim okula giriş amacım da buydu. Sonra ilk dönemin ortalarında o zamanın siyasi yönetimi meslek liselerinin ek puanını kaldırdığı gibi sanki biz o işi öğrenerek suç işliyormuşuz gibi bir de puan kırdı. Yani düz lisede okuyan bizden yüksek çarpan puanıyla mühendislik fakültelerine gidebildi. Bizse seve seve en iyi fakülte olan öğretmenlik fakültelerine gidebildik. Hatta bir canlı yayında birileri (hangi meslek grubunda olduğunu söylersem yanlış anlaşılacağım için yazmıyorum) "benim kızım anadolu lisesi okuyacak, diğeri meslek lisesi okuyup benim kızımın önüne mi geçecek? Buna izin vermeyeceğiz" dedi. Ben ve benden çok daha iyi elektronik - bilgisayar bilenleri çok güzel harcadılar. Bir tek yazılım sektörüne aynısını yapamadılar zira firmalar diplomadan çok yapılan işe bakıyordu. O yüzdendir 2000lerin başında bilgisayar ve bilişim alanında ülkemiz 5-10 senelik bir duraklama dönemi yaşamış yeni yeni kendine gelmeyi başaracak adımlar atmaya başlamıştır. Bu adımları da ben ve benim gibi mağdurlar belirli mevkilere gelip sesini yükseltmeye başlayınca kavuşabilmiştir. Yaşlarımız yakın olduğu için siz de bilirsiniz o dönemleri diye tahmin ediyorum. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 19 Mayıs 2018; 12:47:39 > |
|
|
|
|
|
|