Şimdi Ara

3.5mm kulaklık girişi karşıtı cephe genişliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bluetooth rahatlığını denedikten sonra kim uğraşır 3.5 jack ile zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

quote:

Orijinalden alıntı: ozkn_s

3.5 mm kulakli girisi su asamada olmazsa olmaz bana gore.

sadece muzik dinlerken sarj edememek degil mesele.

diyelim sarjim az internetten tv seyrediyorum ve bulundugum ortamda kulaklik takmam lazim o zaman ne olacak.kablosuz sarj da bu sorunu cozmez.cunku kablosuz sarjda telefonu elinize alamazsiniz bu da baska bir sikinti demektir.

Sadece muzik dinlerken şarj edememek değil mesele deyip şarj ederken kulaklığı takamamayı örnek vermek.

Simdi birader kurdugum cumleyi devaminda bir ornekle aciklamama ragmen anlayamamissin.
    tekrar izah edeyim senin icin.

Orada anlatmak istedigim olay gayet acik forumda yazan arkadaslar muzik dinleme uzerine yogunlasmislardi.bende diger uygulamalara deginmis oldum. sadece muzik degil oyun film video vs gibi durumlarda buna dahildir dedim.yani onlara katilmakla beraber bir ekleme yaptim o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 1 Mayıs 2016; 1:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

diyelim sarjim az internetten tv seyrediyorum ve bulundugum ortamda kulaklik takmam lazim o zaman ne olacak.kablosuz sarj da bu sorunu cozmez.cunku kablosuz sarjda telefonu elinize alamazsiniz bu da baska bir sikinti demektir.

Sadece muzik dinlerken şarj edememek değil mesele deyip şarj ederken kulaklığı takamamayı örnek vermek.

Simdi birader kurdugum cumleyi devaminda bir ornekle aciklamama ragmen anlayamamissin.

Orada anlatma istedigim olay gayet acik forumda yazan arkadaslar muzik dinleme uzerine yogunlasmislardi.bende diger uygulamalara deginmis oldum.yani sadece muzik degil oyun film video vs gibi durumlarda buna dahildir dedim.yani onlara katilmakla beraber bir ekleme yaptim o kadar

Ben muzik dinlemek derlerken sesin geldigi her durumu kastettiklerini dusunuyorum. Yoksa sesin kalitesinden, cihazin seklinde falan yapilacak degisiklikleri vs tamamen baska bir konuyu elestirmesini beklerdim boyle diyen birisinin.

Bakis acisi farkliligi sadece.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orada anlatma istedigim olay gayet acik forumda yazan arkadaslar muzik dinleme uzerine yogunlasmislardi.bende diger uygulamalara deginmis oldum.yani sadece muzik degil oyun film video vs gibi durumlarda buna dahildir dedim.yani onlara katilmakla beraber bir ekleme yaptim o kadar

Ben muzik dinlemek derlerken sesin geldigi her durumu kastettiklerini dusunuyorum. Yoksa sesin kalitesinden, cihazin seklinde falan yapilacak degisiklikleri vs tamamen baska bir konuyu elestirmesini beklerdim boyle diyen birisinin.

Bakis acisi farkliligi sadece.

Ben oyle algilamadim hatta oteki uygulamalara deginmemin sebebi de bu.

forumdaki arkadaslarin mesajlarina en basindan benim mesajima kadar olani icin konusursak daha dogru olur.

Ama herseye ragmen genis bir yelpazede de durum degerlendirilebilir ona itirazim yok

• bence fazla tutmaz usb c stereo çıkış gibi tak çıkar yapamazsın devamlı,hadi ona dayandı usb c peki ya cepte takılı şekilde dinlersen deforme olmazmı,gsm anakartını bile yakabilir en ufak kasmada zaten usb bile tak çıkar arızalanıyor usb c birde kulaklık takçan zor iş bence.usb c yerine stereo ya önem versel ordan şarz müzik ve data aktarımını sağlasalar daha güzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

İnsanlara birşey dayatmak çok yanlış ama bluetooth ile ilgili yazanlar fasafiso. Manyetik dalgaların zararlı olması sadece frekasıyla orantılı değildir, bunun bir de şiddeti vardır. Mesela dağın başına kurulan baz istasyonuyla avm'lerdeki baz istasyonları eşit mesafede aynı radyasyonu yaymaz, kapsama alanı ihtiyacına göre şiddeti değiştirilir. Bluetooth menzili ile telefon ve baz istasyonu arasındaki mesafe dikkate alındığında ne kadar uçurum olduğu aşikardır, ayrıca manyetik alan şiddeti kaynağa olan mesafenin karesiyle orantılıdır. Yani 2 kat menzil ihtiyacı için 4 kat radyasyon yaymasına göz yumulur.

Edit imla.

nerden fasafiso?hertür manyetik dalgaya sürekli maruz kalmak zararlı.en fazla da yüksek frekans hücreye nüfuz ediyor.bluetooth kulaklık beyne birkaç cm mesafede saatlerce taşındığı için kullanışlı değil.ayrıca telefon da dibimizde ve ilave bir dalga daha yayıyor bluetooth açık kaldığı için.

• aycibin A kullanıcısına yanıt
    Neyle doğru orantılı, ters orantılı olduğunu yazmışım. Varsa bilimsel bir açıklamanız buyurun.
    Beyne mesafe konusunda çekingenizde çok haklısınız ama ama bluetooth kulaklıklar kulağa sokulmak zorunda değil, müzik kulaklıkları kablolu olur ve cepte veya yakada taşınır.

Edit:
    Bu yazdıklarım, bluetooth tamamen zararsız anlamına gelmiyor. Telefonun 100 zararı varsa bluetooth'un 1 zararı daha var, eder size 101. Bu kadar hassas insanlar telefonun yanına yaklaşmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 2 Mayıs 2016; 10:15:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

Neyle doğru orantılı, ters orantılı olduğunu yazmışım. Varsa bilimsel bir açıklamanız buyurun.
    Beyne mesafe konusunda çekingenizde çok haklısınız ama ama bluetooth kulaklıklar kulağa sokulmak zorunda değil, müzik kulaklıkları kablolu olur ve cepte veya yakada taşınır.

Edit:
    Bu yazdıklarım, bluetooth tamamen zararsız anlamına gelmiyor. Telefonun 100 zararı varsa bluetooth'un 1 zararı daha var, eder size 101. Bu kadar hassas insanlar telefonun yanına yaklaşmamalı.

bekleme halinde de bluetooh kulaklıkların alıcısı ya kulakiçi ya da yakada kalp üstünde duruyor.kablolu kulaklık takılı bir telefon en azından masada duruyor.hayati organlara 50 cm civarı mesafesi oluyor yani.

alttaki linkte dediğine göre telefon görüşmesi veya müzik dinleme anında bluetooth kulaklıklar beklemeden çıkıp max güçte çalışıyor.bu kulaklıklar bekleme halinde ortalama bir telefonun 5te 1i kadar SAR değerine sahip.kullanımdaysa telefon kadar SAR yayıyor ve ya kalbe ya da kulağa yakın kullanılıyor.

"Bluetooth radiation may be equally or more dangerous than cell phone radiation in some cases."

referans:https://www.rfsafe.com/bluetooth-radiation-dangerous-cell-phone-radiation/

bu da frekans arttıkça ışınların zararlı hale geldiğini gösteren bir spektrum tablosu:
    3.5mm kulaklık girişi karşıtı cephe genişliyor

• kasa içerisinde bataryaya daha fazla alan kalıcak ve daha iyi performans alıcaksak neden olmasın

• kaplosuz şarj var da öle bi anlatım varki sanki telle bağlı bi yaşamımız var ya arkadaş bundan 15 sene önce cep telefonu bile yokdu ha vardıda bi kaç bin kişide bizde yokdu ne abrtıyonuz anlamadım gitti 7 senelik telefonu kulanıyorum bozuldu halen kulanıyorum ekrana ışık gelmiyor da :) demem oki sanırsın telefon değil de beyin yada kalp hiçbiri olmasada olur bırak herkezde telefon olmayı eskiden bi evde bi tel bile yokdu nediyim rabbim başka dert vermesin derdiniz bu olsun :)))

• bence kablo işi ortadan kaldırılsın

kablosuz şarjı uzun süre giden kaliteli kulaklıklar kullanılsın

yaklaşık 1 yıldır jabra rox kullanıyorum gayet memnunum
  • 3,5 luk kulaklıkların kaldırılması bence firmalar açısından doğru ve olumlu bir adım. Çünkü böylelikle kullanıcı kendi istediği 3,5 luk kulaklığı alıp takamayacak. Bunun yerine üreticinin satacağı bir kulaklığı kullanması gerekecek. Bu da kulaklık bozulunca kullanıcının daha büyük harcama yapmak zorunda olması demek. Firmaların karlılıklarını arttırabilmeleri noktasında akılcı bir çözüm.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.