Şimdi Ara

3 Kablolu Tablet Batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende hometech w835 tablet var. 4000mah 3 kablolu bataryası var. kırmızı siyah ve beyaz (+,-,T)

ben yurtdışından powerbank aldım. powerbankin içinde 8000mah batarya var. (tablettekine benziyor) ama batarya 2 kablolu

ben bunu tablete taksam çalışır mı ? bi sorun olur mu ? şarj etmede bi sıkıntı olur mu ?

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• up. bilen yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

up. bilen yok mu

denediniz mi hocam oldumu?
  • tolgahan66 kullanıcısına yanıt
    yok hocam denemedim. kimse cevap vermeyince bende vazgeçtim.

• Hocam tablete takmada sıkıntı olacağını zanletmiyorum ama artı ve eksi kutuplarını doğru bağla yoksa tablet hasar görebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fattih3314 F kullanıcısına yanıt
    beyaz kablo ne ise yariyor ? (tablet amakartinda T simgesi var)

takmak istedigim bataryada beyaz kablo yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz kablo büyük ihtimal ısı kablosu. Pilin üzerince ısı algılayıcı var. Pil ısınınca beyaz kablodan sinyal gönderip şarj akımını azaltıyor. Yeni pili takabilirsiniz, beyaz boşta kalsın. Çalışırsa sıkıntı yok ama tablet pil ısısını ölçemiycektir. Belki tehlike yaratabilir. Benim fikrim böyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Birden fazla hücreli li-po pillerin üzerinde şarj kontrolü sağlayan balans bağlantısı bulunur. Beyaz kablo büyük ihtimalle iki hücre arasında şarj voltajı dengelemesi yapan balans kablosudur. Lityum piller şarj esnasında kontrol altında tutulmalıdır çünkü...
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    takmali miyim ? takmamali miyim ? anlamadim ben.

• Hocam takma o beyaz kablo Tjunction yani ısı kablosu tablet pilden bilgi alamayınca en iyi ihtimalle yavaş şarj eder ama hızlı şarj ederse olası yangın riski söz konusu.

• quote:

takmali miyim ? takmamali miyim ? anlamadim ben.

Pillerin voltajları eşitmi? Biri seri bağlı çift hücre olabilir 7.4v tur... Diğeri 3.7 volttur... buna dikkat etmek lazım. Eğer voltajlar eşitse bağlanıp şarj alıp almadığına bakın, alıyorsa kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 20 Ocak 2016; 23:26:38 >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    ikisine de baktim. ikiside 3.7v

benim aklima takilan tek sorun beyaz kabloydu.

yabanci bir kac sitede baktim. birisi yanlis anlamadiysam tablet calisiyor ama sarj olmuyor demis. bu yuzden sizlere sormak istedim.

bosuna ellemek istemedim. arada sirada kullandigim alet olsa denerdim ama cok sık kullandigim tablet olunca bozulur vs diye emin olmadan ellemek istemedim.

• sepkov kullanıcısına yanıt
    tesekkurler.

sizi bir yerden hatirliyorum. guvendigim birisiniz sanirim. hic yabanci gelmedi nick :)

sizi dinleyecegim ve takmayacagim.

keske 2 kablolu olsaydi :( bulmasi rahat olurdu en azindan. 3 kablolu bulmasi biraz zor.

• quote:

yabanci bir kac sitede baktim. birisi yanlis anlamadiysam tablet calisiyor ama sarj olmuyor demis. bu yuzden sizlere sormak istedim.

bosuna ellemek istemedim. arada sirada kullandigim alet olsa denerdim ama cok sık kullandigim tablet olunca bozulur vs diye emin olmadan ellemek istemedim.

Yukarıda belirtmiştim o kablo olmadan şarja başlamayabilir, ama başlayabilir de... Eliniz yatkınsa deneyebilirsiniz. Bağlantıyı yapın ama tableti kapatmayın. Şarj olmaya başlarsa ısıyı sürekli kontrol edin. Yolunda gitmeyen bir durum hissederseniz hemen şarjı kesin. Ama lityum piller her zaman risklidir bu akıldan çıkmamalı.
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Ben biosu uçuran arkadaş w835 tablet konusundan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

Beyaz kablo büyük ihtimal ısı kablosu. Pilin üzerince ısı algılayıcı var. Pil ısınınca beyaz kablodan sinyal gönderip şarj akımını azaltıyor. Yeni pili takabilirsiniz, beyaz boşta kalsın. Çalışırsa sıkıntı yok ama tablet pil ısısını ölçemiycektir. Belki tehlike yaratabilir. Benim fikrim böyle.

Arkadaşlar benim elimdede aynı durumda bir tablet mevcut 10.1 inç 7.4 v tablet ben bu cihaza yeni sipariş verdim üzerlerindeki kaç mah bilmiyorum ama bana gelende 12000 mah yazıyordu. Isık yanıp sonuyor ama cihaz sarj olmuyor. elimde eski bir kaç batarya vardı onlarıda denedim sarj olmuyor cihaz.. bendeki Beyaz kablo sanırım data kablosu sarj işlemini o kablomu ayarlıyor onuda anlamadım. Olmadı. Tuttum bu sefer eski bataryadaki devreyi söktüm diger bataryaları montajladım nafile sarj olmuyorum diyor makine. kısacası bu konu hakkında aşırı derecede yardıma ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Yukarıda belirtmiştim o kablo olmadan şarja başlamayabilir, ama başlayabilir de... Eliniz yatkınsa deneyebilirsiniz. Bağlantıyı yapın ama tableti kapatmayın. Şarj olmaya başlarsa ısıyı sürekli kontrol edin. Yolunda gitmeyen bir durum hissederseniz hemen şarjı kesin. Ama lityum piller her zaman risklidir bu akıldan çıkmamalı.

Hocam bende ki durum malisef sarj başlamıyor. bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır acaba?

• GND : -
    T : Pazarit
    VBAT : +
    BATARYA : 3900mah 14.43wh 3,7 v
    TABLET : Poly Pad M8

Voltajlarını ve amberleri kontrol et eş değerse sorun olmaz..
     3 Kablolu Tablet Batarya 3 Kablolu Tablet Batarya 3 Kablolu Tablet Batarya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.