Bildirim
32 ekran crt tv diyot ve direnç yandı yardım foto var
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
işe başlamadan önce temizlik yapmayı alışkankık yap bence şuradan bul seninkinihttp://arizanotlari.com/televizyon/crt/beko -
Dağılmış bir elko görüyorum orada, onunda değişmesi gerek.quote:
Orijinalden alıntı: kadircitak
işe başlamadan önce temizlik yapmayı alışkankık yap bence şuradan bul seninkinihttp://arizanotlari.com/televizyon/crt/beko -
Kardeşim elko dediğin şey üzerine alüminyum gibi birşey sarılmış olan şey miydi -
O dediğiniz yerde olabilir ama ben bulamadım acaba yardımcı olabilir misiniz 2 tane devre elemanı zaten bi direnç bide diyot cevabınızı bekliyorum teşekkürler -
yardımcı olamamki crtlerde 32' olmaz 37 51 55 67 70 ekran olur saşeni altında numarası var oradan bak.quote:
Orijinalden alıntı: gevişek0606
O dediğiniz yerde olabilir ama ben bulamadım acaba yardımcı olabilir misiniz 2 tane devre elemanı zaten bi direnç bide diyot cevabınızı bekliyorum teşekkürler -
Çok özür dilerim 32 yazmisim 37 ekran olacakti -
-
-
O kondansator kabının üstünde XXX uF (mikro farad) ve XXX V (volt) yazar. Mesela 10 uF 16V. Aynı değerlerdeki yenisiyle değiştirebilirsin.
BA159 diyotu sadece tahmin ettim. BA serisinin en çok kullanılanlarından biri olduğu için BA159 mu acaba dedim. Emin değilim yani.
Üstündeki yazılar okunmuyorsa, emin olmak için, ya devre şemasını bulmak veya aynı televizyondan varsa, içini açıp bakmak lazım. -
Alttaki şema aynısı değil, değerler değişiktir. Ama fikir vermesi açısından koydum.quote:
Orijinalden alıntı: mehmetdagli1
O kondansator kabının üstünde XXX uF (mikro farad) ve XXX V (volt) yazar. Mesela 10 uF 16V. Aynı değerlerdeki yenisiyle değiştirebilirsin.
BA159 diyotu sadece tahmin ettim. BA serisinin en çok kullanılanlarından biri olduğu için BA159 mu acaba dedim. Emin değilim yani.
Üstündeki yazılar okunmuyorsa, emin olmak için, ya devre şemasını bulmak veya aynı televizyondan varsa, içini açıp bakmak lazım.
Yanan bölge sanırım burası, horizontal konnektörün olduğu bölge. Devrede BA157 diyor ama BA159 daha iyi, 1000V'luk.
-
kartın altında model yazar yoksa resimlerine bak bul modelini. -
gösterdiğim 3 parçayı değiştirdim tv çalıstı 1 hafta sonra yine bi duman bu sefer 1uF lık kapasitorden cıkıyordu yenisini taktım actım tv yi bu sefer hemen yanındaki 100uF lik kondasaötrden duman cıkmaya başladı ne yapmayımquote:
Orijinalden alıntı: kadircitak
kartın altında model yazar yoksa resimlerine bak bul modelini. -
onu da degistir. -
Simdi okulun laboratuvarindan çok istedim parca ebaydan 30cesit condansator sipariş ettim gelince onuda değiştircem yazarım tekrar :) -
tv cok pis. temizle baska parcalar da cikacaktir durum.
bahsettigin diyot ise eger anahtarlama trafosu cikisindaki diyot ise dogrultmacdiyottur.
saginda solunda aynisi mutlaka vardir.
ebaydan komdansator bir aya gelir yta, 10 kurus verip alaydin:-) -
Yanan parça 100uF lik 50v ben okuldan yürüttüğüm 100uF 25v,220uF 35v, 10uF 50v hangisini taksam uyar yoksa olmaz mı -
kondansatorde voltaj en kucuk esas alinarak tespit edilir, sen simdi50 voltluk kondansi sokup 25 volt takarsan tnt nasil yapilir ogrenmis olursjn
50 volt 10 uf kondansatoru takabilirsin. ama gereken islemi yerine getirir mi bilemem, ozellikle anahtarlamali devrelerde eskisi ne ise tam uydurmak gerekir. yoksa polarizasyon gerceklesmeyebilir, baska yerleri de gumletmesin?
ayrica okuldan mi yuruttun seni se i -
Tamir merakınızı anlıyorum ama sorduğunuz sorulardan bu konuda tecrübesiz olduğunuz belli. Ben yaptım oldu mantığı ile iş yapmak yerine arkadaşların belirttiği şekilde şase no dan tv nin şemasını bulup bozuk parçaları işaretleyerek çalışın bari. Ve elektrik süpürgesi ile hasar vermeden bir temizlik yapın. Yani diyeceğim o ki hem temizlik yapmaya üşeniyorsunuz, hem ebaydan kondansatör alacak kadar üşeniyorsunuz hem de size söylenenlere dikkat etmiyorsunuz. Yarın bilmediğinizden her kondansatörü kondansatör diye, her direnci de aynıdır diye oraya takıp yangın çıkartıp üç kuruş için büyük zarara girmeyin. Dirençler çeşit çeşit, yananı var yanmayalı var yani alev almayanı. Kondansatörler hele hele anahtarlamalı güç kaynağında ise mutlaka buna dayanan tip olmalı piyasa malı olmaz. BA serisi hızlı diyot o da doğru takılmalı yoksa sıradan diyot ya çalışmaz yada tahminle takılan diyot bozulabilir. Bu işi hafife almayın bu kadar.quote:
Orijinalden alıntı: zombi7406
kondansatorde voltaj en kucuk esas alinarak tespit edilir, sen simdi50 voltluk kondansi sokup 25 volt takarsan tnt nasil yapilir ogrenmis olursjn
50 volt 10 uf kondansatoru takabilirsin. ama gereken islemi yerine getirir mi bilemem, ozellikle anahtarlamali devrelerde eskisi ne ise tam uydurmak gerekir. yoksa polarizasyon gerceklesmeyebilir, baska yerleri de gumletmesin?
ayrica okuldan mi yuruttun seni se i
-
temizleyince sase noyu bulur abisi
Benzer içerikler
- 3 kablolu avize 2 kabloya nasıl bağlanır
- tansiyon aleti tamirini kim yapar
- bilgisayar radyasyon yayar mı
- koşu bandı e2 hatası çözümü
- evde kaçak akım rölesi kaç amper olmalı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X