Şimdi Ara

351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.641
Cevap
137
Favori
685.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o kadar alabilirmi yaw ne kadar ki astek maaşı aylık ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: said_jarrah

o kadar alabilirmi yaw ne kadar ki astek maaşı aylık ?

aylık en az 2000tl
    15*2000tl=30.000tl

bu parayla sıfır araba alınır herhalde :)
  • benım bildiğim 9 ay maas alıon
  • Bugun şubeye gittim işlemlerimi halletim yanlız aile hekiminin mallığı yüzünden işim bir gün daha uzadı boyum 1.75 kilom 83 10 kilo fazlan var dedi.Sınır kaç bilmediğimden seni askeri hastahaneye sevk ediorum dedi.Şubeye geri gittim durum böle böle dedim senin doktor malmış sınır 110 kilo git düzelttir geri getir dediler kısacası aile hekimine gidip ewrakları düzelttirdiğim vakit herşey bitmiş olcak .Şimdi sıra Nisanı beklemek var oda bi türlü gelmek bilmez :). Darısı daha askerlik şubesine gitmemiş daha başvurmamış devvrelerimin başına
  • Bugun tecilimi bozdurmak için askerlik subesine gidecektim fakat istanbul'daki yogun kar yagisi nedeniyle daha uygun bir güne erteledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

quote:

Orijinalden alıntı: BaycanK

Beyler selam, Tecilim 2014 Ağustos'a kadar devam ediyor. Bende sizler gibi ocak ayı içerisinde tecilimi bozarak askerlik görevimi ifa etmek için girişimleri başlatıcam. Ancak uzun dönem yapmayı hiç mi hiç istemiyorum, sizce nisan celbi yanlış bir seçim mi olur ??? Ağustos ayına bıraksam daha mı iyi olur

Lütfen fikirlerinizi paylaşınız

Hangi bölüm mezunusunuz?

İşletme bölümü mezunuyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Beyler selam, Tecilim 2014 Ağustos'a kadar devam ediyor. Bende sizler gibi ocak ayı içerisinde tecilimi bozarak askerlik görevimi ifa etmek için girişimleri başlatıcam. Ancak uzun dönem yapmayı hiç mi hiç istemiyorum, sizce nisan celbi yanlış bir seçim mi olur ??? Ağustos ayına bıraksam daha mı iyi olur

bir an evvel yap kardeşim
    ben şahsen uzun dönemi tercih ederim askerliği bitirince elinde 35000tl olmayı kim istemez :)

bir şey daha söyleyeyim asalın sitesinde askerlik sistemi ağustos 2013de yeniden düzenlenecek diye cümle var dikkatine

Ben baktım da linki göremedim, asal da ki haber linkini paylaşabilir misin ?
  • Asteğmen olursanız 9 ay maaş alırsınız ilk 3 ay maaş almıyorsunuz ve 12 ay askerlik yapıyorsunuz,genelde asteğmenler kısa dönemleri sever çünkü onlarada kısa dönem çıkabilirdi ben askerdeyken asteğmenlerimiz akşam 5 de evlerine gittiklerinde baya imrenirdim komutan sıfatındalar astsubay ve uzman çavuşlardan rütbeliler kimse bişey demiyor.Nöbetleri bile rahat subay odasında tv izliyorlar böyle bi nöbet tutma olanağınızda var.Benim tanıdığım çok kafa 2 asteğmen vardı birisi ben bu maaşı sivildede alıyordum ne işim var burda der yakınırdı hatta telefon ile konuştum geçen yne aynı şeyleri söylüyor :)) ama adam zengin çocuguydu,başka bi asteğmen arkadaşımda bir sürü imkanı var iyiki asteğmen olmuşum derdi.

Kısacası Asteğmen olursanız üzülmeyin askeriyenin harika imkanlarından yararlanabiliyorsunuz düşünsenize akşam 5 de evine gidiyorsun özgürsün gez takıl toz sabah 7 de yine askeriyede oluyorsun kötü tarafı sonuçta hep askersin ve 1 yıl boyunca kısa dönemin güzel tarafı 5 ay sonra evindesin
  • quote:

quote:

quote:

Hangi bölüm mezunusunuz?

İşletme bölümü mezunuyum.

O halde yok yere endişelenmenize gerek yok.

Tonlarca işletme mezunun yedek subay olmak istemesine rağmen TSK tarafından seçilmediği bir ortamda, yedek subay olmayı istemeden seçilmen %1 gibi bir ihtimal olsa gerek.

Kısacası kafan rahat olsun.

Bu arada ben de işletme mezunuyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Asteğmen olursanız 9 ay maaş alırsınız ilk 3 ay maaş almıyorsunuz ve 12 ay askerlik yapıyorsunuz,genelde asteğmenler kısa dönemleri sever çünkü onlarada kısa dönem çıkabilirdi ben askerdeyken asteğmenlerimiz akşam 5 de evlerine gittiklerinde baya imrenirdim komutan sıfatındalar astsubay ve uzman çavuşlardan rütbeliler kimse bişey demiyor.Nöbetleri bile rahat subay odasında tv izliyorlar böyle bi nöbet tutma olanağınızda var.Benim tanıdığım çok kafa 2 asteğmen vardı birisi ben bu maaşı sivildede alıyordum ne işim var burda der yakınırdı hatta telefon ile konuştum geçen yne aynı şeyleri söylüyor :)) ama adam zengin çocuguydu,başka bi asteğmen arkadaşımda bir sürü imkanı var iyiki asteğmen olmuşum derdi.

Kısacası Asteğmen olursanız üzülmeyin askeriyenin harika imkanlarından yararlanabiliyorsunuz düşünsenize akşam 5 de evine gidiyorsun özgürsün gez takıl toz sabah 7 de yine askeriyede oluyorsun kötü tarafı sonuçta hep askersin ve 1 yıl boyunca kısa dönemin güzel tarafı 5 ay sonra evindesin

Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal (Beytüşşebap)
    Şehit Asteğmen Bilal Özcan (Hakkari - Çukurca)
    Şehit Asteğmen Furkan Işık (Şırnak)
    Şehit Asteğmen Mesut Bozkuş (Hakkari - Yüksekova)
    .
    .

Ve daha niceleri. Bu kardeşlerimizin bir kısmı isteyerek bir kısmı da istemeyerek Asteğmen oldular. Ancak bu kardeşlerimiz 3 aylık eğitim sonrası 9 ay boyunca kalacakları, çarşı nedir bilmeyecekleri, arazilerde hayatta kalmaya çabalayacakları ve sonunda ölümle buluşacakları bir görev aldılar.

Asteğmenlik kolay iş değil. Hele sınır karakollarında takım komutanı olmanın zorluğunu bir kendileri bir de Allah bilir. Çok küçük bir ihtimal nispeten terör bölgelerinden uzakta görev alabilirsiniz. Ancak yedek subayların neredeyse 3/2'si terör bölgesinde görev alacaktır.

Benim gözümde parayı ön planda tutarak yapılacak iş değil. Hudutta asker olmayı istemek, 9 ay boyunca her saat veya her dakika ölebileceğini için için kabullenerek yaşamaktır. Dünyanın parasını da verseler, vatan sevgisi olmadan yapılacak bir iş gibi gelmiyor bana.

Velhasılı kelam, yedek subaylık kolay iş değil.
  • quote:

quote:

Asteğmen olursanız 9 ay maaş alırsınız ilk 3 ay maaş almıyorsunuz ve 12 ay askerlik yapıyorsunuz,genelde asteğmenler kısa dönemleri sever çünkü onlarada kısa dönem çıkabilirdi ben askerdeyken asteğmenlerimiz akşam 5 de evlerine gittiklerinde baya imrenirdim komutan sıfatındalar astsubay ve uzman çavuşlardan rütbeliler kimse bişey demiyor.Nöbetleri bile rahat subay odasında tv izliyorlar böyle bi nöbet tutma olanağınızda var.Benim tanıdığım çok kafa 2 asteğmen vardı birisi ben bu maaşı sivildede alıyordum ne işim var burda der yakınırdı hatta telefon ile konuştum geçen yne aynı şeyleri söylüyor :)) ama adam zengin çocuguydu,başka bi asteğmen arkadaşımda bir sürü imkanı var iyiki asteğmen olmuşum derdi.

.
    .

Ve daha niceleri. Bu kardeşlerimizin bir kısmı isteyerek bir kısmı da istemeyerek Asteğmen oldular. Ancak bu kardeşlerimiz 3 aylık eğitim sonrası 9 ay boyunca kalacakları, çarşı nedir bilmeyecekleri, arazilerde hayatta kalmaya çabalayacakları ve sonunda ölümle buluşacakları bir görev aldılar.

Asteğmenlik kolay iş değil. Hele sınır karakollarında takım komutanı olmanın zorluğunu bir kendileri bir de Allah bilir. Çok küçük bir ihtimal nispeten terör bölgelerinden uzakta görev alabilirsiniz. Ancak yedek subayların neredeyse 3/2'si terör bölgesinde görev alacaktır.

Benim gözümde parayı ön planda tutarak yapılacak iş değil. Hudutta asker olmayı istemek, 9 ay boyunca her saat veya her dakika ölebileceğini için için kabullenerek yaşamaktır. Dünyanın parasını da verseler, vatan sevgisi olmadan yapılacak bir iş gibi gelmiyor bana.

Haklısın dostum olayın bu yönüde var ben gördüğüm astekleri söyledim rahatlarıda var izmire gidip öğrenci gibi yaşayanıda var hakkariye gidenide var ve çoğu doğuya veriliyor haklısın bende Karsta yapmıştım askerliği kısa dönem olarak ama ora rahattı yine.5 ay yapın gelin arkadaşlar en iyisi bu askerlik çok farklı ortam orada 1 gün sivil hayattaki 1 ay gibi geçiyor çok garip
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Offchu!

Bende kısmetse Nisanda askerim hocam yalnız bir şey sormak istiyorum askerlik şubesinin verdiği kağıtta Yedek subay adayı yazıyor 2013/1 sevk tarihi 31.03.2013 yazıyor sevk kağıdını almaya gittiğimde mi sınav için evrak verecekler ? kısa dönem yapacak arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.

imzandaki tarih yanlış galiba :) 31.03.2013
    sevk edilceğin tarihi değilde askeri gideceğin tarihi yani 12.04.2013 yazsan daha mantıklı

Hocam sevk kağıdı alındıktan sonra zaten asker degilmisin ? Ben mi yanlış biliyorum acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah izin verirse 2 dersim var ,Şubat 14 te mezunum bende geleceğim Nisan celbinde ,memleket Balıkesir/Edremit :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhonsi

Bugun şubeye gittim işlemlerimi halletim yanlız aile hekiminin mallığı yüzünden işim bir gün daha uzadı boyum 1.75 kilom 83 10 kilo fazlan var dedi.Sınır kaç bilmediğimden seni askeri hastahaneye sevk ediorum dedi.Şubeye geri gittim durum böle böle dedim senin doktor malmış sınır 110 kilo git düzelttir geri getir dediler kısacası aile hekimine gidip ewrakları düzelttirdiğim vakit herşey bitmiş olcak .Şimdi sıra Nisanı beklemek var oda bi türlü gelmek bilmez :). Darısı daha askerlik şubesine gitmemiş daha başvurmamış devvrelerimin başına

Eyvallah dostum Allah yardımcın olsun :)
  • quote:

quote:

quote:

bir an evvel yap kardeşim
    ben şahsen uzun dönemi tercih ederim askerliği bitirince elinde 35000tl olmayı kim istemez :)

bir şey daha söyleyeyim asalın sitesinde askerlik sistemi ağustos 2013de yeniden düzenlenecek diye cümle var dikkatine

Ben baktım da linki göremedim, asal da ki haber linkini paylaşabilir misin ?

asal-yedeksubayişlemleri-erkensevkişlemleri-tablo3 ün altındaki açıklama
  • quote:

quote:

quote:

.
    .

Haklısın dostum olayın bu yönüde var ben gördüğüm astekleri söyledim rahatlarıda var izmire gidip öğrenci gibi yaşayanıda var hakkariye gidenide var ve çoğu doğuya veriliyor haklısın bende Karsta yapmıştım askerliği kısa dönem olarak ama ora rahattı yine.5 ay yapın gelin arkadaşlar en iyisi bu askerlik çok farklı ortam orada 1 gün sivil hayattaki 1 ay gibi geçiyor çok garip

ben izin kullanmak istiyorum sonradan pişman mı olurum ?
  • @JETAACK Bakın ailenizde çok ama çok önemli bi durum yoksa kullanmayın ben askerdeyken bi ara bunalımdaydım tam kullanacaktım aklıma girdiler kullanma dediler kullanmadım bi arkadaşım kullanmıştı valla teskere alıp gittiğimizde çocuk nerdeyse ağlayacaktı ben evimdeyken o iştimaya çıkıyordu zaman akışı çok farklı bildiğiniz gibi değil ordaki 1 gün sivildeki 1 ay gibi geçiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Bende kısmetse Nisanda askerim hocam yalnız bir şey sormak istiyorum askerlik şubesinin verdiği kağıtta Yedek subay adayı yazıyor 2013/1 sevk tarihi 31.03.2013 yazıyor sevk kağıdını almaya gittiğimde mi sınav için evrak verecekler ? kısa dönem yapacak arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.

imzandaki tarih yanlış galiba :) 31.03.2013
    sevk edilceğin tarihi değilde askeri gideceğin tarihi yani 12.04.2013 yazsan daha mantıklı

Hocam sevk kağıdı alındıktan sonra zaten asker degilmisin ? Ben mi yanlış biliyorum acaba

doğru ama bir öncekiler oraya 12.12.12 yazmışlardı teslim olacağı tarihi :)
  • quote:

@JETAACK Bakın ailenizde çok ama çok önemli bi durum yoksa kullanmayın ben askerdeyken bi ara bunalımdaydım tam kullanacaktım aklıma girdiler kullanma dediler kullanmadım bi arkadaşım kullanmıştı valla teskere alıp gittiğimizde çocuk nerdeyse ağlayacaktı ben evimdeyken o iştimaya çıkıyordu zaman akışı çok farklı bildiğiniz gibi değil ordaki 1 gün sivildeki 1 ay gibi geçiyor.

hiç izin kullanmayan biri eylülün kaçında bavulunu eline alır ?

Bir önceki sayfada yazmışsın görmedim

Ramazan bayramı nasıl geçti askerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetressive -- 8 Ocak 2013; 10:42:31 >
  • SELAMUN ALEYKUM 351 NİSANDA İNŞ.BENDE GİDİYORUM KONYA'dan selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SINAN42 -- 8 Ocak 2013; 10:58:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.