Şimdi Ara

363.Dönem Mayıs 2016 Yedek Subay ve Kısa Dönem Adayları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
16
Favori
45.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölüm : İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Ortalama : 2,32
    Yedek Subaylık : Evet
    Komando : Evet
    Şehit/Gazi Yakını : Hayır
    Yabancı Dil : İngilizce
    İkamet : Sakarya

Beyler yedek subaylığa başvurupta yedek subay olamayanlar 6 ay askerlik yapıyor değil mi?
    Birde benim gözlerim 3 derece miyop.Bu durum komando olmamı engeller mi?
    Son olarak eğer yedek subay olursam doğuda görev yapmak istiyorum.Sırf ben istiyorum diye doğuya gönderirler mi?
  • progulchik P kullanıcısına yanıt
    İnşallah diyelim hayirlisi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pavlus P kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercannnnnnnn -- 14 Mart 2021; 15:49:29 >
  • sercannnnnnnn S kullanıcısına yanıt
    Benim bile
    Yds puanim yok, yani soyle diyeyim
    Ondan once etkileyecek bes tane kistas var.

bahsi geçen beş kıstas nedir bilgilendirirmisin ?
  • progulchik P kullanıcısına yanıt
    1) TSK ihtiyaci.
    2) Sehit-Gazi Yakını olman.
    3) Yedek Subaya Evet demen
    4) Not ortalaman
    5) GBT'ende sıkıntı olmaması
    6) Varsa UDS, YDS, TOEFL, ELTS sonuc belgelerin
    teşekkürler dostum
  • Bölüm : Makina Mühendisi 
    Ortalama: 2.76 
    Ysubay: Evet  
    Komando: Evet  
    Sehit Gazi Yakini:Hayır 
    Bildigi diller: İngilizce  
    Okul: Hitit Üniversitesi 
    Ikametgah: Eskişehir

• Merhaba arkadaşlar,

Meslek : Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Üniversite : İstanbul Üniversitesi
    Yedek Subay Olma İsteği : EVET
    Komando Olma İsteği : EVET
    AGNO : 2.87
    YDS : 58.75

Hepimiz için hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnsch -- 21 Mart 2016; 21:00:54 >
  • Bölüm : Makine ve İmalat Mühendisliğ
    Ortalama: 2.96
    Ysubay: Evet
    Komando: Hayır
    Sehit Gazi Yakini:Hayır

Hayırlısı olsun herkese..
  • Meslek : Metalurji Ve Malzeme Mühendisi
    Ortalama : 3.03
    Yedek Subay : Evet
    Komando : Hayır
    Okul : Karabük Üniversitesi

2013 yılında sağ omzumdan geçirdiğim Bankard Lezyonu ameliyatı sebebi ile askerlik muayenesinde GATA'ya sevkim yapıldı ve orada gerekli incelemeler sonucunda Tabip Üsteğmen'in hazırladığı "Askere Elverişlidir, Komando Olamaz." yazılı raporumla 363. Dönem Yedek Subay Aday Adayı olarak başvurumu yaptım.

Hepimiz için hayırlısı olur umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: szgun

Meslek : Metalurji Ve Malzeme Mühendisi
    Ortalama : 3.03
    Yedek Subay : Evet
    Komando : Hayır
    Okul : Karabük Üniversitesi

2013 yılında sağ omzumdan geçirdiğim Bankard Lezyonu ameliyatı sebebi ile askerlik muayenesinde GATA'ya sevkim yapıldı ve orada gerekli incelemeler sonucunda Tabip Üsteğmen'in hazırladığı "Askere Elverişlidir, Komando Olamaz." yazılı raporumla 363. Dönem Yedek Subay Aday Adayı olarak başvurumu yaptım.

Hepimiz için hayırlısı olur umarım.

Valla okuduktan sonra bu ülkenin adaletine dedim.
    Benimde tanıdığım göz numaraları toplamı 14 olduğu için muaf raporu aldı.

• portalturks P kullanıcısına yanıt
    Açıkçası gitmek istedikten sonra ne kadar problemin varsa da sıkıntı yapmıyorlar. Daha doğrusu kimse üstüne düşmüyor. Benim omuz içi dokularımda dikişler var ve omuz kemiğimde 3 tane biyomalzeme vida var. Ayrıca %30 hareket kısıtlılığı var. Askere gidip gidemeyeceğim çekilen röntgen filminde görünenlere ve tabip üsteğmenin sorduğu bi sıkıntı var mı ? sorusuna bağlıydı. Hal böyle olunca askerlik yolu benim için göründü. Tek temennim omuzdan yana eğitim sırasında sıkıntı yaşamam umarım.
  • en sıkıntılı devredir mayıs devresi.
    zaten kısa dönemlerin yine yarıdan fazlası kastamonuya jandarma eri olarak gidecek
    yüzde 1 ihtimal ydek subay cıkacak
    en kısa sürede bitirmeye bakın arkadaşlar izin mizin almayın
    para gelecek diye heveslenmeyin yedek subaylıga da parası batsın dersin bir süre sonra
    tsk nın bu yedek subay olayını çözmesi lazım
    lafınız ere bile geçmez geçtim rütbeliyi abuk subuk görevler verirler bişi olur canınızı yakarlar
    velhasıl hepinize hayırlı tezkereler sormak istediğiniz bişi varsa soraiblirsiniz
  • Bu dediklerinin nedendir ki hiç birine katilamiyorum üzgünüm.
    En fazla yedek subay cikma ihtimalli celp dönemidir, mayıs dönemi mezun vermez. %1 lik oranı bırak bu donemde evet diyenler branslar ve kontejyan acilmasi durumunda yedek subay olacak kontejyanda dahil.
    O yedek subayin kendisiyle alakalidir, suanda ankarada istihbarat subayi olan arkadasim var kapidan girdiginde karargaha dikkat diyen uzman cavuslar ve astsubay var.
    Para konusuna bir şey diyemem para cok farklı bir olay.
    TSK Yedek subaylıgı cozmesinden ziyade tezkere bırakma olayını geri getirmesi lazim ordu da subay kalmadı.
  • merhaba,

peki kısa dönemlerin doğuya ve sıkıntılı yerlere çıkma olasılığı nedir?_
  • portalturks P kullanıcısına yanıt
    Onu bilemezsin kardeşim ama geçen celp'te 100 kişi de 3 kişi doğua çıkmıştı aşırı yoğun celpti ama kısa dönemleri pek doğuya vermiyorlar deniyor, dendi bana da memur tarafından. Ama yine de TSK ne yapar ne eder bilemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavlus

Bu dediklerinin nedendir ki hiç birine katilamiyorum üzgünüm.
    En fazla yedek subay cikma ihtimalli celp dönemidir, mayıs dönemi mezun vermez. %1 lik oranı bırak bu donemde evet diyenler branslar ve kontejyan acilmasi durumunda yedek subay olacak kontejyanda dahil.
    O yedek subayin kendisiyle alakalidir, suanda ankarada istihbarat subayi olan arkadasim var kapidan girdiginde karargaha dikkat diyen uzman cavuslar ve astsubay var.
    Para konusuna bir şey diyemem para cok farklı bir olay.
    TSK Yedek subaylıgı cozmesinden ziyade tezkere bırakma olayını geri getirmesi lazim ordu da subay kalmadı.

kardeşim ben verilere dayanarak söyluyorum her celp döneminde 5 6 bin kişi alır
    meslekci olarak diş hekimi tıp direkt cıkar sınıf ögretmenlerini jandarmada cok gördüm.
    istihdam olarak mühendislerinde bazılar meslekci olarak gidenler makine mühendisi özellikle gördüğüm
    yabancı dil okuyanlarda almanca fransızca italyanca ispanyolca okuyanların askeri okullar da görev aldıgını gördüm
    ibf mezunlarını hiç görmedim desem yeridir
    tamamen şans işi cok alakasız adamlara cıktıgını görüyorsun
    kendinle onu kıyaslıyorsun. yedek subaylıgın adı var sadece kardeş.
    askerliği yaptın mı bilmiyorum.
    gördüğümü genelleme yapamam. yalnız 5 bin civarı alım yapar bunları dediğim şekilde yerleştirdin.
    hayırlı tezkereler

• quote:

Orijinalden alıntı: portalturks

merhaba,

peki kısa dönemlerin doğuya ve sıkıntılı yerlere çıkma olasılığı nedir?_

yüzde 50 50 diyorum ben
    sıkıntılı yerlere de cıkabilir
    jandarma asayiş eri cok sıkıntılıdır. il merkezlerinde değil, ilçe bucaklara cok nadir de olsa kısa dönemi çavuş olarak gönderirler
    oralarda problem yaşayabilirsiniz
    jandarma il merkezine gönderir önce oradan ilçelere dagıtım verirler
    tavsiyem dağtım izni kullanmayın derim
    görev dağıtıgımı direkt ustaya gittiğinizde oluyor
    yerleşen yerliyor geri kalan dagıtımdan gelen ise ilçeye bucaga dış karakola gidiyor
  • 361 4000 kişi gitti, 2000 tane yedek subay alimi yapildi,
    362 2500 kişi gitti, bunlarin 1750 kontejyan vardı 500+ tanesi yedek subay oldu gerisi kisa doneme ayrildi,
    363 şuanda facebook grubunda 330 kişiyiz bunlarin 30 tanesi diğer celpten asker arkadaşlar toplasan 300 kişiyiz başvuru az,
    Yıllık yedek subay ihtiyaci 7300'dür her celp doneminde ortalama 1800 tane yedek subay alir, grup 1000 lenirse bunlarin 800 tanesi yedek subay olacak.
    Bütün analizlerimi yaparak söylüyorum ben de yüksek ingillizce mütercim tercümanım yedek subay ve komandoya evet dedim. Her celp doneminde ayrica 6000 tane yedek subay olarak almaz, 10000 tane lise mezunu ve uni mezunlariyla beraber asker gelmesi beklenir. Hakkımıza hayırlı olsun ama içeri girişteki iç işleyişle alakalı şeyleri şuanda konuşmanın anlamı yok, takım komutanı olarak giden arkadaşımda var, meslek kurasi olarak giden de... Sen de öyle bir izlenim birakilmis, askerligi yapip yapmakla alakasiz yapmaya gerek yok, yedek subay ya da kisa donem cavus olarak giden iki üç arkadaşınızdan dinlersiniz hikayelerini kafanizda az buz bir şey oluşturabilirsiniz. Hakkımıza hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlus -- 28 Mart 2016; 9:02:03 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.