Şimdi Ara

3D HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3D görüntüleme gereken uygulamaları açamıyorum
    Sorunum şu şekilde herhangi 3d gerektiren bir uygulama açtığımda (Oyun veya test programları vs.) Ekranım değişik bir çözünürlüğe geçiyor (Örneğin imleç aşırı derecede büyüyor,yazılar kocaman vs.) görev yöneticisinden ilgili uygulamayı kapatınca ekranım eski haline dönüyor.
    Yalnız şöyle bir ayrıntı var bu uygulamaları çalıştırmadan ve hata almadan önce Nvidia denetim masasına girdiğimde PhyscX ayarlarını ve 3d önizlemeyi görebiliyorken hatadan sonra giriş yaptığımda bu ayarlar görünmüyor,denetim masasındaki PhyscX sekmesi yok olmuş.
    Şu anda da Nvidia denetim masasına girmek istediğimde "Şu anda Nvidia GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz" hatası almaktayım
    Sürücülerimi manuel olarak kendi sitelerinden güncelledim.Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim

Donanım Özellikleri ise şu şekilde;
    İşlemci:Intel® Core™ i7-6700HQ 2.6 / 3.5 GHz
    RAM Bellek Boyutu:12 GB
    Ekran kartı:Nvidia GeForce GTX 950M 4 GB
    İşletim Sistemi : Windows 10 Home
    Sistem modeli : X550VX
    Bios sürümü : X550VX.302

• Arkadaşlar konu güncel
  • yapılandırma ayarını yanlış yapmış olabilirsin ki sorun o görünüyor. Uygulamaların çözünürlük ayarlarını değiştirmesine izin ver kısmını değiştirmen gerekiyor ayarlarda
  • Bu ayarı nereden yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Bu tür hatalar genellikle Nvidianın config ayarlarıyla ilgilidir.Uzunca anlatmak yerine; Bence bölümüne geçiyorum.

Bence;

1)http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html programını indir ve nvidia sürücünü tamamen silme işlemine başla.
    2https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/geforce-experience/ programını kur. Program Ekran kartınıza en uygun sürücüyü otomatik bulup indirmekle kalmayacak hata varsa fix atıp hatasını belirtecektir.

Gelişmelerden haberdar edersen, çözüme en kısa sürede ulaşırız.

Kolaylıklar Dilerim.

• OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ilginiz için çok teşekkür ederim
    Fakat dediğiniz program ile driverı silip geforce experience ile kurduğum halde sorunum hala devam ediyor (Daha doğrusu Windows kendi driver packinden eski sürücüyü kurdu geforce ise yeni olanı algılayıp yenisini yükledi)
    Ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok
  • batfurberk B kullanıcısına yanıt
    Hatanın ekran görüntüsünü rica edebilir miyim?

Ayrıca mümkünse özelden ulaş, iletişim kurarak soruna çözüm bulalım.

Kolaylıklar Dilerim.
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    Hocam pm atmaya çalıştım ama gönderemedim bir türlü buradan anlatayım olmazsa
    Öncelikle aslına bakarsanız ekran görüntüsünü alacağım bir hata metni vs. yok
    Olay tam olarak şöyle gelişiyor;
    3d gereksinimi olan hiçbir şeyi Nvidia ekran kartım ile açamıyorum.3d gerektiren bir uygulamayı açtığımda örneğin bu Dota2 olsun,ilk başta sanki normal açılıyormuş gibi dotanın simgesi geliyor daha sonra tam oyunun menüleri devreye girdiğinde yani 3d gerektidiğinde ekranım sanki alt tab yapmışım gibi hareketleniyor ve masaüstüne geçiyor.
    Başlat menüsünde oyunun simgesi var ayrıca masaüstünde oyunun imleci ile geziniyorum ve arkada oyunun müzikleri çalmaya devam ediyor,fakat başlat menüsündeki oyun simgesine bastığımda kesinlikle açılmıyor.
    En son ctrl alt delete ile oyunu görev yöneticisinden kapatıyorum.
    Fakat şöyle bi gariplik var oyunu açmadan önce Nvidia denetim masasında PhyscX ayarlarını görüyorken bu hatadan sonra girdiğimde bu ayarları göremiyorum yanda sadece 3d ayarları ve 3d önizleme menüleri var
    3d önizlemede ise dönen Nvidia simgesi görünmüyor.
    Bilgisayar yeniden başladıktan sonra ise Nvidia denetim masasında her şey gayet normal.
    Gerçekten o kadar uzun süredir araştırıyorum ki artık çıldırmak üzereyim

• batfurberk B kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum muhtemel kuvvetle, sistemde yaptığın bir ayar,ekran kartı config ayarlarını bozmuş yada değiştirmene imkan vermiyor. Acaba yeni sistem kurman mümkün mü? Mümkünse özelden yaz sana güncel windows iso'sunu hakkında bilgi vereceğim.
  • Arkadaşlar uzun süredir bilgisayarımı kullanmadığım için sorunumla ilgilenemedim
    Dün tekrar denediğimde IRQL NOT LESS OR EQUAL MAVİ EKRAN HATASI aldım ve bilgisayarım yeniden başladı
    İlk mesajda yazdığım sorunlarım hala devam ediyor,yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.