Şimdi Ara

3D Printer hakkında bilgi !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar. Bu aralar gündemde olan 3D Printer hakkında bilgi almak istiyorum. Öncelikle sormak istediğim bir kaç şey var.

İnternetten bilgi aldım fakat tam istediğim gibi bilgi edinemedim. Benim asıl sorum şu; 3D bir şeyi modelledikten sonra neye çıkartabiliyoruz ? (yani baskısını neye yapıyoruz)
    İnternetten araştırdığım kadarıyla genelde plastik gibi bir şey oluyormuş doğru mudur bilemem.

Aslında uzun lafın kısası bir anime sever olarak herhangi bir animedeki kılıcı 3D printer la tasarlasam, gerçek ebatlarında işte her nasılsa, onu demire veya hani plastikten daha sert bir şeye bastırtabilir miyim ? ya da kendim gerçeğe dökebilir miyim ?
    Ne gibi malzemelere ihtiyacım var ya da neler önerirsiniz ?

Bu konuda biraz bilgi almak istiyorum, gevelemiş olabilirim kusuruma bakmayın. Cevap verirseniz sevinirim ^^

Edit: Mesela Kirito nun Dragon Sword u gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onat Arda -- 4 Mayıs 2016; 20:57:18 >

• merhaba.
    evet genelde plastik kullanılıyor. en sert malzeme olarak hangisi kullanılıyor bilmiyorum ancak gerçek boyuttan kastınız nedir?
    yani 1 metre ebatında bir kılıç çıktısı alamazsınız 3D printer ile.
    piyasada cogunlukla bulunan 3D printerlar 40-50 cm ebatlarında parçalar çıkartabiliyor.

demir çıktı için Norsk Metal 3D printer modeli var ama türkiye de bunun bulunacagını sanmıyorum daha.
  • gerçekten kastım hani çok küçük olmayan en azından 30 40 cm arası anlamında söylemiştim. bir de mesela bu plastik çok gerçekçi midir ? nasıl bir şeydir bilgi verebilir misin ? çabucak kırılır mı veya sert midir ?
  • kılıçla amacınız savaşa katılmak ise garanti veremem kırılabilir tabi:)

gerçekçi olmasını istiyorsan plastiği daha sonra istediğin şekilde kaplayabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.