Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
221.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Optoma 3D-XL ya da Viewsonic VP3D1 in Türkiye'de ki satış tarihleri ile alakalı net bir bilgi halen yok galiba. İstanbul Bileşime Optoma HD67 gelmiş ve de HD66 yolda aslında almak istediğim cihazlar fakat bu 3D dönüştürücülerden ses seda çıkmayınca insan muallakta kalıyor doğrusu !!!

Acaba cihazlar ya da Türkiye distribütörleri ile alakalı bir sorun mu varda bu kadar zamandır konuşuluyor fakat halen çıkmıyorlar diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. 2010 son çeyrekten itibaren, önümüzde ki ay çıktı yok şubat 2011 e kaldı ha gayret martta çıkıyor derken nisan ortası oldu biz hala 3D için bekliyoruz ya hayırlısı olsun bakalım
  • Merhaba bald71

Şu anda elinde cihaz olanlar (LG BX327) converter cihazlarını beklemeden zaten 3D keyfini sürüyorlar.Bu cihaza rakip olarak Acer H5360BD modelli cihazda yolda.Bu iki cihazda hiçbir converter cihazına gerek duymuyor.Optoma ve Viewsonic firmalarının yaklaşımlarını ve taktiklerini anlamak mümkün değilAcaba piyasaya önce cihazları lanse ediyorlar sonra forumlardan talepleri çıkarmaya çalışıyorlar sonrada miktarımı belirleyecekler nedir anlamadım bende.Viewsonic firması ile direk görüşme imkanım oldu.Bana Nisan-Mayıs ayı kesin dediler ama belli olmaz tabiki.Bence hiç konverter cihazı ile uğraşmadan Acer h5360BD modelli cihaza yada LG BX327 modelli cihaza geçebilirsin.Her iki cihazda HDMI 1.4 desteği sunuyor.Zaten converter chazları elinde cihaz olanlar için bence.
  • 3D yayın yapan kuruluşlar arasına D-Smart'ta giriyor... D-Smart, Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde avantajlı olan Manchester United ile Chelsea'nin yapacağı rövanş maçında 3d yayınla seyircilere doyumsuz bir maç keyfi yaşatacak...
    umarım bekledığımız cıhazların gelışıde bıraz hızlanır
  • VIP 3D-Gamer is an HDMI 1.4 to 3D DLP Projectors Video Converter cihazı gelmiştir.Firma 1 adet denemem için bana gönderdi.Bu cihaz ile PS3 teki oyunları HDMI girişi olan bir projeksiyondan direk bağlantı yaparak izleyebilirsiniz.Cihaz şuanda diğer HDMI 1.4 girişler ile test edilmektedir.Sonuçları sizlere bildireceğim.

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

3D projesksiyon cihazı ile hangi cihazları kullanmak istediğinizi be ne amaçla kullanacağınızı kısava açıklarsanız sizin için uygun cihazı hemen bulabiliriz.

evde kullanıcam sinema ve oyun icin
  • Mastercodex hocam
    acer H5360BD nezaman gelıyor tarıh bellımı
  • XbiLinmezY arkadaşım soruların için sana PM attım incelersin.
  • acer H5360BD nezaman gelıyor bigisi olan varmı?
  • --------------------------------------------------------------------------------

Merhaba exper2006

Öncelikle Digitürk'ün 3D yayınlarını şu an için Projeksiyon bazında LG BX327 iile izleyebiliyoruz.3D HDTV kullanarak HDMI 1.4 girişinden bu yayınları izleyebilmen gerekiyor ama öncelikle şunu sormak isterim , 3D özellikli bir Televizyona ve 3D gözlüklere sahipmisiniz.Bana sistemizin yapısından bahsederseniz belkide hiç converter cihazına gerek kalmadan bu işi halledebilriz.

Saygılarımla

hayır maalesef henüz 3d tv ve gözlüklere sahip değilim. Sadece HD'li uydu alıcımdan aldığım 2 pencereli 3d görüntüyü normal LCD TV'de izleyebilirmiyim? Yani bir gözlüklü converter varmı diye sormak istemiştim. Yoksa sizin bahsetmiş olduğunuz projektör çözümünü anladım.
    saygılar
    exper2006
  • Arkadaşlar yarın Acer firması ile görüşme yapacağım size ne zaman çıkacağını bildiririm.
  • Exper2006 arkadaşım öncelikle 3D formatında bir yayını izleyebilmen için 120Hz destekleyen bir görüntü cihazına ihitiyacın var.Çünkü gelen 3D yayın formatını insan beyninin algılayabilmesi ve deinlik hissinin oluşması için her göz için yayın karesi başına saniyede 60 Hz frekans uygulanmalıdır.Bu sayede igözlerimiz bu gözlükler sayesinde gelen sinyalleri decode ederek beyne iletir.İşin teknik kısmı böyle olmakla beraber tabiki çok farklı formatlarda yayınlar ve medya içerikleri mevcut.Senin HD alıcından aldığın SBS ( Side By Side / Yan yana ) görüntü 3D destekli bir HDTV tarafından yada 3D destekli bir projeksiyon tarafından birleştirme yapılarak bize iletilir.Ekranda görüntüler üst üste binmiş gibi çift gözükür.Sormuş olduğunuz soruya yanıt ise şöyle olabilir.LG BX327 modelli cihazın 3D menüsünde SBS desteği mevcut.Yani HD cihazınızı LG BX327 modelli cihaza bağladıınızda 3D olarak görüntü almanız gerekiyor ama tabiki denemek gerekiyor.Bende HD alıcı olamdığından deneyemiyorum ama Digitürk yayınları bu şekilde izlenebiliyorsa sizde izleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Sizin istediğiniz gibi 3D gözlüklü olarak bir converter sistemi yok.Sadece çözüm olarak 2 seçenek olabilir olabilir.

1 - LG BX327 yada Acer H5360BD ( HDMI 1.4 Destekli ) / ( LG BX327 = 1.950 TL - 12 Ay taksit + 2 Adet DLP Link 3D Gözlük / Acer H5360BD = Fiyat Henüz Bilinmiyor )
    2- HDMI girişli 3D destekli herhangi bir projeksiyon + 3D HDMI 1.4/1.3 Converter cihazı ( Ortalama 1100-1200 TL projeksiyon + 800-900 TL converter cihazı )

Gördüğün gibi piyasada çeşit çok ama rekabette olamsı gerekiyorki bizlerde daha ucuza ürün alabilelim.2011 yılının 2. yarınıdan sonra bence HDMI 1.4 standartı iyice yerleşecek ve biraz daha hıs kazanarak bizlere daha uygun fiyatlara daha fazla cihaz görmek nasip olacak.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
  • 3D sistemnize ilave olarak bağlanan ve ek hiçbir yazılım gerektirmeden çalıştırılan bu sistemin resimleri ektedir.Elimde bu bass shakerlardan mevcuttur.

Küçük model : 4 Adet / 75 TL ( 1 Adet fiyatı ve Anfisi hariç )
    Büyük model : 4 Adet / 500 TL ( 1 Takım fiyatı ve anfisi dahil )

Bu sistemde kullanılan anfi normal anfi değildir.Bu sistemde Low Pass / Sub anfisi kullanılmıştır.Bu sayede fillm ve oyunların içindeki tüm efektler istediğiniz şiddete sizlere sunulmaktadır.İlgilenen arkadaşlar için 3-6-9-12 taksitli olarak özel satış açıllır.

revivo arkadaşımın sorusuna yanıtıda buradan vermiş oldum.3D / 4D / 5D konularında sorularınız olursa çekinmeden mesaj atabilirsiniz.Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım.

• Bir önceki mesajda resimler yüklenmediğinden resimleri yeniden yüklüyorum.

• Büyük Model

• Exper2006 arkadaşım öncelikle 3D formatında bir yayını izleyebilmen için 120Hz destekleyen bir görüntü cihazına ihitiyacın var.Çünkü gelen 3D yayın formatını insan beyninin algılayabilmesi ve deinlik hissinin oluşması için her göz için yayın karesi başına saniyede 60 Hz frekans uygulanmalıdır.Bu sayede igözlerimiz bu gözlükler sayesinde gelen sinyalleri decode ederek beyne iletir.İşin teknik kısmı böyle olmakla beraber tabiki çok farklı formatlarda yayınlar ve medya içerikleri mevcut.Senin HD alıcından aldığın SBS ( Side By Side / Yan yana ) görüntü 3D destekli bir HDTV tarafından yada 3D destekli bir projeksiyon tarafından birleştirme yapılarak bize iletilir.Ekranda görüntüler üst üste binmiş gibi çift gözükür.Sormuş olduğunuz soruya yanıt ise şöyle olabilir.LG BX327 modelli cihazın 3D menüsünde SBS desteği mevcut.Yani HD cihazınızı LG BX327 modelli cihaza bağladıınızda 3D olarak görüntü almanız gerekiyor ama tabiki denemek gerekiyor.Bende HD alıcı olamdığından deneyemiyorum ama Digitürk yayınları bu şekilde izlenebiliyorsa sizde izleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Sizin istediğiniz gibi 3D gözlüklü olarak bir converter sistemi yok.Sadece çözüm olarak 2 seçenek olabilir olabilir.

1 - LG BX327 yada Acer H5360BD ( HDMI 1.4 Destekli ) / ( LG BX327 = 1.950 TL - 12 Ay taksit + 2 Adet DLP Link 3D Gözlük / Acer H5360BD = Fiyat Henüz Bilinmiyor )
    2- HDMI girişli 3D destekli herhangi bir projeksiyon + 3D HDMI 1.4/1.3 Converter cihazı ( Ortalama 1100-1200 TL projeksiyon + 800-900 TL converter cihazı )

Gördüğün gibi piyasada çeşit çok ama rekabette olamsı gerekiyorki bizlerde daha ucuza ürün alabilelim.2011 yılının 2. yarınıdan sonra bence HDMI 1.4 standartı iyice yerleşecek ve biraz daha hıs kazanarak bizlere daha uygun fiyatlara daha fazla cihaz görmek nasip olacak.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

çok teşekkür ederim. O zaman bu reklamla verilen cihaz'da aslında lcd için yazması hatalı olmuş.

http://www.hepsidijital.com/OPTOMA-LCD-nizi-3D-ye-cevirin_209528.html#0

"3D Projector Adapter

HD LCD lerinizi gerçek 3D sistemıyle seyretmenize yarayan bu ürün Türkiye de İlk HepsiDijitalde satışa sunulmuştur. 3DLCD lere tonlarca para vermenıze gerek kalmadan LCD lerınızı bu cihazla 3D ye çevirin..

Playstation,Bluray,HD Filmleriniz,Media Player lerınızı Gerçek 3D kalitesinde izleyin.

3D Gözlük HEDİYE

MAYIS AYINDA SATIŞA SUNULACAKTIR."

gerçi resimde projektör var ama yazıda "3DLCD lere tonlarca para vermenıze gerek kalmadan LCD lerınızı bu cihazla 3D ye çevirin.." diyor

üstad, birde bu cihaza bakarmısın?

http://tru3d.com/products/view_product.php?id=30801&Product=Mitsubishi%203DA-1%20Adapter%20For%20Mitsubishi%20DLP%203D%20Ready%20HDTV

Saygılar
    exper2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 20 Nisan 2011; 19:06:29 >
  • Merhaba

Öncelikle aşağıda linkini verdiğim siteye lütfen herkes girip incelesin.Optoma'nın resmi sitesinde yayınladığı 3D-XL hakkındaki açıklamalar en doğru yanıtları veriyor.Şunu belirtmek istiyorum.Geçenlerde yine bir sorunu çözdük.Buda Viewsonic Pro8200 modelinin Türkiyede 3D olarak lanse edildiğiydi.Girin Google sitesine Viewsonic Pro 8200 Yazın heryerde 3D projekssiyon yazıyor.Acaba neden diye baktım birde ne göreyim.Bu cihaz 3D olmadığı halde kendi resmi sitesindede 3D ibaresiyle lanse edilmiş.Bu büyük bir hata aslında.Firma ile direk gözüşmeleri yatım ve bana yazım hatası olduğunu ve Viewsonic Pro8200 modelli cihazın 3D özelliğini taşımadığını söylediler ama hala uluslar arası sitelerinde 3D olarak yazıyor.Bunu örnek olsun diye anlattım.Bu arada benimle ilgilenen ve bana gerekli açıklamaları yaparak beni bilgilendiren Viewsonic Türkiye sorumlusu Hasan beye buradan çok teşekkür ederim ama hala resmi sitesinde 3D yazdığınıda belirtmek isterim.

Şimdi burada anlatmak istediğim ilk baştan beri söylüyorum " o kadar çok bilgi kirliliği varki millet ne yasın hangisine inansın hangi cihazı alsın " .Bence millet parayı sokaktan toplamıyor , hiçkimse yanlış seçim yapıpta yanlış cihaz almasın.Ben burada elimden geldiğince tüm bilgi birikimimi paylaşarak herkese hiçbir ayırım yapmadan yardımcı olmaya çalışıyorum ama tabiki takdir edersinizki heryere yetişmemiz mümkün değil.Bakın burada öyle bir topik oluşturdukki göreceksiniz bu daha büyüyecek.Yeterki sizlerde bana yardımcı olarak elele verelim bu bilgi kirliliğinin önüne geçelim.

Bana Sinema sistemleri , 3D , 4D , 5D konusunda istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz.Sizi en doğruya yönlendirmek için elimden geleni yaparım.İcabında direk üretici firması ile irtibata geçer ve en kesin bilgiyi alırız.

Bana bahsetmiş olduğun sitedeki açıklamayı gördüm ve yanlış bir açıklama olduğunu bende farkettim.Site yöneticileri ile daha önceden görüşmelerim olmuştu.Yarın görüşme yapıp bu yazıyı değiştirmelerini sağlayacağım.Bu sitedeki arkadaşlar çok ilgili arkadaşlardır.Muhakkak bir yanlış varsa tabiki düzeltilmesi gerekiyor.Birkere 3D normal LCD TV'de izlenebilse neden 3D tV çıkartılsınki.Yani 3D TV alanlar kandırılmışmı oluyor.Oysaki Optomanın sitesinde zaten şu açıklamalar var.Bu kelimeler herşeyi anlatıyor.

Optomanın sitesinden alıntı.

evde dev ekran, tamamen sürükleyici 3D projeksiyon
    3D Blu-ray, 3D PS3 ve Xbox 360 oyunları & Sky 3D ( <<<< Bakın burası önemli.Açıkça söylüyor hangi sistemler ile uyumlu olduğunu)
    Optoma aralığında 14 uyumlu projektörler
    Dünyanın ilk 3D projektör adaptörü

3D Blu-ray oynatıcılar ve 3D oyunlar 3D-XL basit bir 3D kaynağı ve DLP projektör arasında bağlayan Sony ® PS3 arası; İngiltere'de Sky 3D gibi 3D yayın sinyali ile uyumludur. Büyük, daha büyük 100 ", 3 boyutlu ev görüntüleri 3 boyutlu televizyonun küçük ekran ve bu çene bırakarak 3D deneyimi inanılmaz toplam maliyeti mümkün değil sadece bir fantastik deneyim sağlamak öngörülen maliyetinin bir kısmını olduğunu 3D TV!

Çevirileri google translate yatığından kelimeler düşük ama anlatmak istediği zaten ortada.

http://www.optoma.co.uk/projectordetailshccs.aspx?ShowMenu=HE&PTypedb=Home%20Entertainment&PC=3D-XL
  • Exper2006 arkadaşım linkini vermiş olduğun firma görüşmelerimiz mevcut.satın almak istediğin birşey olursa bu firmadan temin edebiliriz ama takdir edersinki orada gördüğün fiyatlar sadece orada geçerli.Site üzerinden almaya kalkarsan gümrüğe takılır.Türkiyeye gümrük masraflarını ödeyip sokmak istersen 2-3 katı fiyata ulaşır ama durum böyle maalesef.Çalışığım firma İthalat firması olduğundan bütün incelikleri biliyorum.

Herneyse bu ürünü daha önceden siteden incelemiş ve bu ürün hakkında görüşmüştüm.Bu ürün Mitsubishi ve Samsung 3D TV modelleri ile tam uyumlu çalışıyor.Tam olarak Optoma ve Viewsonic sonic firmalarının çıkaracağı cihaz ile aynı görevi görüyor ama şunu fark ettim 3D projeksiyondan hiç bahsedilmiyor.Hatta Mitsubishi ve Samsung dışında hiçbir marka 3D TV nin adı bile geçmiyor.Bu cihazı denemek ve testetmek gerekir diye düşünüyorum.Fiyat olarak buradaki fiyat çok iyi bir fiyat ama denemeden bilemeyiz tabiki.Cihazın teknik verilerini incelediğimde aslında 3D projeksiyonlar ile tam uyumlu gözüküyor ama bilemiyorum nasıl bir etki yaratır.Mesela Vip-3D gamer cihazını getirdim ve denemlerimi yaptım.PS3 ile 3D oyun oynamak için ideal bir alet ama içindeki chip 3D film için uygun değil.Çünkü chip'in teknik detaylarına bktığımda bu açıkça görülüyor.

Firma ile görüşüp bilgi alacağım.Aldığım bilgileri sizinle burada paylaşacağım.
  • @Mastercodex
    Optoma HD67N modeli hakkında birkaç sorum olacak.

1. Dlp Link gözlükler bu modelde çalışır mı?
    2. Bilgisayarımda Ati Hd6850 (hdmi 1.4) ekran kartım var. Hdmi 1.4 kablo da var elimde.
    Bu şekilde HD67N 3D özelliğini kullanabilirmiyim? Powerdvd 10 ultra mark 2 ve 3D BD iso bulunuyor. Ayrıca Stereoplayer de var.
    HD67N illa 3D vision kit gerektirir mi? Ati ile çalışır mı?
    3. Optoma 3d-xl ve viewsonic converterlerin fiyatları belli oldu mu?
  • LG BX327 ile ilgili bazı şeyler sormak istiyorum ,deneyimleri olanlar cevaplarsa sevinirim;

Bir arkadaşta izledik ve inceledim;

Öncelikle 3D formatına geçtiğimizde renk tonalitesinin değiştiğini farkettim,yani biraz daha kahverengi-yeşil zemin-fon hakimiyeti oluyor nedense...acaba bu durum genel 3D olayında mı böyledir ?
    cash of titans bluray vardı ,narnia günlükleri vardı hatta bir de digitürk dividigi kayıtlarındaki aliens 3d belgeselini de izledik ,tamamında benim gözlemlediğim 3d moduna geçince hakim görüntü renk tonalitesi daha yeşilimsi kahverengi tonunda oluyordu....
    3D performansı ise gayet iyiydi,görüntü de 3d de iken netti ama dediğim gibi renkler sanki gerçek canlı renklerinde değil de daha pastel tonlarda gibiydi...
    hani bazı filmler vardır da özellikle tarihi filmler bazı savaş filmleri falan görüntü fon zemini kahverengi tonundadır ya bu 3d görüntülerde bana biraz böyleymiş gibi geldi...

bu genel bir durum mudur ? LGBX327 ile ilgili bir durum mudur ? yoksa bizim izlediğimiz bluray lerde mi bir problem vardı ?
    tabi gözlüğün de zemininin yeşil renginde olması da bu tonların değişimini gerektiriyor olabilir...

bir ikinci gözlem ;

normal bluray izlerken görüntü 16:9 oluyor ancak 3d moduna geçtiğinizde görüntü 4:3 oluyor ve 16:9 formatta 3d izleyemedik biz ,böyle midir ? yoksa menüden ayarlanabilir bir durum mu bu?

Bir de lgbx327 genel görüntü performansını iyi bulduğumu söylemeliyim...
    yani izlediğimiz 3d olmayan normal bluray lerde renkler netlik kontrast vs gayet iyiydi...yani öyle sunum cihazı sönüklüğü falan kesinlikle yoktu...ama tabi ki doğal görüntü çözünürlüğü HD klasmanında değil ancak benim projeksyon kullanım şeklime göre de gayet yeterliydi.

ve 3d derinliği vs de beklediğimden çok daha iyiydi...sadece bahsettiğim 3d ton olayını çözemedim...

ama bana göre görüntü o kadar yüksek çözünürlükte olmasın ama görüntü mutlaka büyük olsun...yani 3d için büyük görüntü mü ? yüksek çözünürlük mü? deseler ben büyük görüntüyü tercih ederim...
    zaten 3d de görüntü derinleşince düzlem şeklinde görmeyşince o HD çözünürlük keskinlik detayı da kısmen biraz bana göre önemini yitiriyor...yani algı o derinliğe kilitleniyor ...

sonuçta tv başka bir olay ,projekisyon başka bir olay...
  • Yani sanki gözlüklerin cam zeminlerinin tonu haliyle izlediğiniz görüntü renk dağılımını da etkiliyor gibi geldi bana...yani bu yeşilimsi hakim ton ,ağırlıklı olarak gözlükten kaynaklı gibi geldi bana...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.