Şimdi Ara

3D Tasarım için İşlemci Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem önerisi istemiyorum sadece işlemci ve grafik kartı bilgilendirmesi istiyorum
    3ds max ile uğraşıyorum bunun dışında after effects ve zbrushlada ilgileniyorum...

işlemci ve ekran kartının tasarım için en önemli parça olduğunu biliyorum araştırmalarım sonucu,
    işlemci için intel grafik kartı için ise Nvidia olmazsa olmaz diyorlar...

i3 i5 i7 işlemcilerin üst versiyonlarına biraz baktım
    1,500-2,000 TL arası bir bilgisayar almayı düşünüyorum,

kafama takılan almışken en iyisini almak ama diğerleri 3000TL den 10000 Tl ye kadar çıkyor,asgari ücretle alınabilecek en ideal sistemi arıyorum bu yüzden :)

işlemcilerdeki çekirdek,entegre grafik,bunları anlayamadım,3 boyutlu tasarım için çekirdek sayısının fazla olmasının daha iyi olduğu söyleniyor.
    SDD hard disk çalışmaları daha hızlı açmak için HDD ye göre avantajlı diyorlar hız açısından.
    ekran kartında da şu olayı anlayamadım,bendeki laptopta bir nvdianın kendi ekran kartı var 525M GPU birde anakartta tümleşik intel graphics eran kartı var toplamda 2GB oluyorlar DXDİAG dan bakınca tam anlamıyla 2gb performans almak mümkün mü neye göre devreye giriyorlar bu iki ekran kartı,hangi sisteme baksam bu tarz 2 tane entegre grafik var...bahsettiğim oyun bilgisayarlarında 4gb ekran kartı diyor bunlarda aynı şekilde 2 kart mı var

birde bu çalışma frekans hızının anlayamadım işlemcilerde bazılar 2GHZ bazıları 4GHZ arası.overclockla yükseltilenlerde var turbo olayı...
    bu i3 i5 i7 lerde en önemli olan nokta nedir versiyon,model ve çalışma hız ve çekirdek açısından...bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

Sistem önerisi istemiyorum sadece işlemci ve grafik kartı bilgilendirmesi istiyorum

• 1500 2000 tl senin bahsetigin konulara hic dusume o konulari o paraya zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 2 Mart 2018; 18:38:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş haklısın da ne yapalım parayı kolay kazanmıyoruz,3000-5000 lik tasarım bilgisayarları beni aşıyor...
    kendim toplayım dedim o zamanda hazır pc lerden 500-1000 fazla fiyat çıkıyor bilemedim çok uçuk rakamlarda geziyor PC piyasası şu an :) dolardan diyeceğim de dolar düşse bile yine aynı rakamlar farkını tüketiciye yansıtmıyor sektör.

i7 işlemcinin salt üst versiyonları bir maaş fiyatı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spear Nidale -- 2 Mart 2018; 19:39:5 >
  • İkinci el Titan kovala uyguna bulabilirsen işini fazla fazla görür bir de 3. Nesil i7. Tabi o da ikinci el olacak 3770 falan. O rakama daha efektif bir çözüm bulamazsın.

Tabi şansın yaver giderse bu iki parça 2 bin lira civarı tutar. Gerisini ne yaparsın bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 tl ye i7 3632QM 2,2 ghz 4 çekirdekli laptop buldum iş yapar mı 2012 üretim 3.çeyrekte 6 yıl olmuş amd radeon 7670m ekran kartı var 2.el
    4 çekirdek 6mb önbellek iş yapmaz mı grafik programları açısından
    bu işten anlayan varsa alınır mı bu fiyata sıfırı 3000 falan yazıyor bazı sitelerde

ama işlemcide tereddüt ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spear Nidale -- 7 Mart 2018; 17:43:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spear Nidale

1000 tl ye i7 3632QM 2,2 ghz 4 çekirdekli laptop buldum iş yapar mı 2012 üretim 3.çeyrekte 6 yıl olmuş amd radeon 7670m ekran kartı var 2.el
    4 çekirdek 6mb önbellek iş yapmaz mı grafik programları açısından
    bu işten anlayan varsa alınır mı bu fiyata sıfırı 3000 falan yazıyor bazı sitelerde

ama işlemcide tereddüt ettim.

*Hocam sakın almayın derim.
    *3d işiyle uğraşmış birisi olarak, iyi kötü bir sonuç almak için arkadaşların bahsettiği gibi ikinci el parça araştır.
    *Çünkü belirttiğin fiyatta sıfır alacağın parçalar senin hiçbir işini görmez.
    *3d için kesinlikle harici ekran kartı olması lazım, çünkü çizimdeki poligon sayısı ve ramin düşük olmasına bağlı olarak ekran kasılma, kitlenme vb. sorunlar yaşarsın. Çalıştığına çalışacağına pişman olursun.
    *Laptop olarak ikinci el monster vb. markalı geforce ekran kartlı veya mobil iş istasyonu falan bakabilirsin.(Uzun süre kullandım,birçok işimi gördü.)
    *nvidia ekran kartlı ve rami yüksek olsun.
    *Şahsi düşüncem imkanın varsa biraz biriktirip, biraz iş yapabilecek paçalar almanız. Kazandıkça sistemli bir şekilde parçaları revize etmeniz. Yoksa alacağın parçalar pek iş görmez ve ofis internet bilgisayarı gibi kullanmak zorunda kalırsınız.
    *Son olarak 3d'yi hangi amaçla yapıyorsunuz?(mimari,animasyon,hobi vb.)
    *Render motoru hangisini ve hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

• teşekkür ederim bilgilendirme için
    almadım zaten vazgeçtim,işlemcinin benchmark performansı yüksekti o açıdan alıyım diye düşünmüştüm
    amd ekran kartı grafik programlarda işe yaramıyor zaten...

genelde 3d işini hobi olarak yapıyorum ama sağlam bir makinem olmadığı için amatör düzeyde kalıyor işler,
    genelde mental ray render alıyorum vrayde kullandım ama vray2.2 ile idare ediyorum en son vray3 çıktı
    zbrushlada uğraşıyorum ama onda o kadar kasma olmuyor,ayrıntı ve detay girdikçe polygon face sayısı artınca zorlanıyor PC

3ds max için intel xeon işilemci nvidia quadro kombinasyonu gerekli diyorlar

peki normal i5-i7 işlemciler yada nvidia gtx 1050 kombinasyonu oyunlar için mi

benchmark performance testlerindeki olayın render performance ile alakası yok galiba,
    bunun için tek kare render CPU VS listelerine mi bakmak lazım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Autocad için ekran kartı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 6 YIL ÖNCE yaptığım çalışma
    render kalitesinden ödün verince kapasitesi düşük makine ile böyle oluyor ancak...

buda Zbrush Fare çalışmam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.